Fender Stratocaster - otázky

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Ahoj, jestli se nepletu, díry na H-S-H mají standartně všichni US strati, nevím od kdy to tak je pravdilem, ale neviděl jsem nějáké, které by měly díry jen na singly...
O důlku nevím už vůbec nic:)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Ten důlek jsem viděl hodněkrát a taky nevím k čemu to je. Asi nějaká pomůcka při výrobě řekl bych. :)

A ty snímače neřeš. :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Regular John

Příspěvek od Regular John »

Maples: Takže ty to máš taky tak vyfrézované? Teď ale vlastně nevím, co tam máš za snímače :) Já jsem viděl hodně těch S-S-S těl v tom předváděcím videu Fender Corona factory, ale tak mohly to být highwaye že...
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

dulek

Příspěvek od Kinx »

mam 2003 american series a vypada to presne jak ten regular johnuv :) taky tam mam ten dulek, skoda ze se do nej nevleze prepinac jinak bych si tam dal killswitch. myslim si ze to bude neco kvuli frezovani nebo tak.

jinak si myslim ez to predvadeci video z corony je z custom shop divize :)
Regular John

Ok, takže záhada velkého frézování je vyřešena :lol: Díky
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Ano, také to tak mám:)At už tam budu dávat HB, nebo ne (mám tam miniHB a jsem spokojenej) tak to frézování vítám, páč vím, že nebudu muset řešit větší zásah do těla kytary - vyřízne se pickguard:)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Smrťokvítek píše:Ten důlek jsem viděl hodněkrát a taky nevím k čemu to je. Asi nějaká pomůcka při výrobě řekl bych. :)
Jestli se nepletu, tak to slouží k uchycení kytary během výrobního procesu. Nevím jak přesně, ale mělo by to tak být.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Regular John

Na některých tělech ty ďúlky nejsou viz.
Obrázek

... a na některých jich je víc :)

Obrázek

.........

EDIT:

No tak jsem asi našel odpověď tady: http://www.axeblaster.com/bodies/bodies.html

čili...
Mexika - 3 ďůlky, frézování H-S-S
American + Deluxe - 1 ďůlek, frézování H-S-H
Custom Shop - bez ďůlků, S-S-S

Třeba tam ty ďůlky navrtávají naschvál, aby měli záruku, že Custom Shopu budou hrát nejlíp :lol:
Cibich
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cibich »

nebo by to mohlo bejt kvůli tomu aby se to nezamněňovalo, třeba kdyby někdo řikal já mám amerikánce a přitom má mexiko.
Guitar: Harley Benton Strat
Bass guitar: Jolana Vikomt bass
Acoustic guitar: Cremona Luby
Amp: Crate FW 65
Effects: Digitech RP80
Cable: Rockcable by Warwick 6mm
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Heh tak to mám asi custom shop :lol: co jsem se nedávno koukal tak tam byli myslim tři díry na singly, nebo aspoň tak si to pamatuju. Jsem jen povolil struny a odchlípnul PG, ale nesundaval ho úplně. :)
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Ty máš přeci nějákou tu Vintage serii, ne?:) to klidně může být také zase jiný, než obyč Mexiko:)
Regular John

Jinak na youtube se nedávno objevilo nové video z prohlídky Fender fabriky v Coroně...

http://www.youtube.com/watch?v=KHdQLaoDOoU
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

pěkné, tam se v roce 60 narozenin Fendera narodila i má kytara:D
Regular John

Maples píše:pěkné, tam se v roce 60 narozenin Fendera narodila i má kytara:D
A co ty máš vlastně za zbarvení a typ? Postni nějaké foto :)
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Jen tak foto kytary samotný nemám, ale focení je jeden z mých dalších koníčků a ted jsi mi vnukl nápad vyfotit všechny svoje kytary něják pěkně a poslat si to na svůj flickr.)
Takže vyfotím všechny 3 a dyž toto je téma o stratech, tak mám klasický bílý US Standard z roku 2006, čili výroční (liší se jen tím, že má na hlavě vzadu takový pěkný odznáček) a je bílej (stejně, jako můj LP, ale ten je už 18 let starej a bílá nádherně zežloutla, radost pohledět - snad to foták vezme.) Jdu na to!
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

A máte je tam všechny.)snad se budou líbit!
(foták Olympus E-500, stará dobrá dig. zrdcadlovka, fotky minimálně upraveny pro co největší věrohodnot barev na MacBooku v iPhoto)
http://www.flickr.com/photos/matejpleskac/
Kochejte se!
P.S: Taky vám přijde, že jsou vaše kytary tak strašně nádherný, když se na ně díváte, ale když hrajete, tak si vlastně vůbec neužijete, jak jsou dokonalý? Myslím vzhledově, hraní a zvuk je to hlavní samozřejmě)
Regular John

Maples: Krásné kytary a fotky! 8) Co to tam máš za fleky na tom Fenderovi z boku?

Jinak když jsi tam dával ten minihumbucker, musel jsi nějak řezat do pickguardu, nebo se to tam vleze? Já jsem uvažoval o Hot Rails a bylo mi řečeno, že by se asi musel řezat pickguard trochu, což mě nepotěšilo...
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Sedne tam jak p***l na hrnec a taky úžasně hraje:D Ty fleky jsou ťukance do dřeva, párkrát jsem s ním omylem majzl o topení, když hraju divočejc, občas se tak promenuju po pokoji a když jdu k oknu, něják do něj furt vrážím...
taky strat je jediná kytara, ke který semtam náký oděrky patří...až to bude vypadat takle, nechám se taky tak vyfotit:
http://www.gigwise.com/gallery/johnfrusciante.jpg
to zbožňuju:)nebránil bych se ani Relic modelu...
Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

Se ti to oškrábe až do bíla jo? :lol: :P No já mám taky pěkně doškrábaného strata, zatím to asi vypadá celkem blbě, ale časem, až se opráská víc bude snad vypadat líp :)
Regular John

To jo :) Já s tím stratem taky furt do něčeho narážel, ale díky tlusté vrstvě laku to dělalo jen ďůlky. Akorát když jsem hrával s kalhotama s opaskem, tak jsem si pěkně doškrábal lak na zadní straně. Ony ale ty praskliny mají něco do sebe, je pak vidět, že má kytara něco za sebou. Jinak ten Frusciantův strat je úplně parádní, vůbec všechny ty jeho vintage kytary jsou krásné, ale občas mu to moc nehraje (hlavně s tím bílým míval problémy)
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“