jinak microamp je klasika, hodne se mi libi jeste AC booster od Xotic (ten narozdil od microampu pribarvi zvuk, ale zpusobem kterej se mi moc libi) a RC booster od te same firmy (tam se to pribarveni da nastavit, na me ale moc hodnej).
nakopávadlo k lampovýmu aparátu? jaký?
Pravidla fóra
ze by byl LPB primarne urceny do smycky aparatu je imho p*covina - vzdyt ta nano verze je SMD kopie puvodni LPB ktera vznikla jako nakopavatko pred vintage aparaty v sedesatych letech (tehda vlastne vintage nebyly
) ktery nemely master takze se musely hrozne tavit nadoraz aby prikreslovaly.
jinak microamp je klasika, hodne se mi libi jeste AC booster od Xotic (ten narozdil od microampu pribarvi zvuk, ale zpusobem kterej se mi moc libi) a RC booster od te same firmy (tam se to pribarveni da nastavit, na me ale moc hodnej).
Obcas nekdo na pribarvene zesileni/nakresleni doporucuje FatBoost od Fulltone.
http://www.fulltone.com/FB.asp
Stejne je to vse jen o hledani a zkouseni.
http://www.fulltone.com/FB.asp
Stejne je to vse jen o hledani a zkouseni.
Jenže ono to před kytarou fakt skoro nefunguje, možná na singlech a slabým zkreslení, nebo čistým zvuku, ale s humbackry a high-gainem to fakt jede jenom ve smyčce.Kinx píše:ze by byl LPB primarne urceny do smycky aparatu je imho p*covina - vzdyt ta nano verze je SMD kopie puvodni LPB ktera vznikla jako nakopavatko pred vintage aparaty v sedesatych letech (tehda vlastne vintage nebyly) ktery nemely master takze se musely hrozne tavit nadoraz aby prikreslovaly.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
víš co je tvůj problém? ty máš tolik zkreslení, že signál vypadá jak sídliště... když ho dokopneš, tak opravdu už změnu nepoznáš. V čistým kanále to má zdiv¨h asi 30db. víš jakou paseku to udělá před ECC83kou? je to jako mít dvě triody navíc. naprosto tě to rozdupe. z grungu do de do nekompromisního lead takovým stylem, že ti lampy vyskáčou z patic
P.S: nemyslím to zle, jen si ymslím,že mlžíš... zkus to někdy do čistýho. já mám na tý pseudo 800vce preamp voleme na 1/4. když to sešlápnu, tak vyzkočí repráky z boxu, jak de volume up. Ve smyčce je to až nesnesitelnej rozdíl.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
- Regular John
Tady najdete jeste booster cesky vyroby.Zajimalo by me jakej by byl zvukovej rozdil oproti Micro Ampu.S tech nahravek mne to moc nerekne.Blby je, ze se to neda nekde vyzkouset primo na prodejne no.
http://www.hoho.cz/efekty/
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
Tak tohle me docela dostalo:nozaki píše:Tady najdete jeste booster cesky vyroby.Zajimalo by me jakej by byl zvukovej rozdil oproti Micro Ampu.S tech nahravek mne to moc nerekne.Blby je, ze se to neda nekde vyzkouset primo na prodejne no.
Dobry TB purista2. POZOR NA BUFFERY: Firmy Boss a Ibanez dávají na vstup a výstup svých modelů buffery. Přepínání u těchto efektů není True Bypass a signal jde přes 2 buffery i když je takový efekt vypnut jelikož buffery jsou zde součástí systému přepínání. To se týká i jejich ladičky. Předřadíte-li takový efekt před fuzz, ztratí se kulatost zvuku a naopak vylezou výšky a šum. Proto je vždy dávejte až za vintage efekt, buffery pak pomáhají prohánět signál vašimi kabely a neničí zvuk fuzzu.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
HmHmHm ?! Neshledávám na tom výroku nic závadného, ty snad jo ? Né každý hraje megametal s megagainem a aktivníma snímačema atd....Wohma píše:
Tak tohle me docela dostalo:Dobry TB purista2. POZOR NA BUFFERY: Firmy Boss a Ibanez dávají na vstup a výstup svých modelů buffery. Přepínání u těchto efektů není True Bypass a signal jde přes 2 buffery i když je takový efekt vypnut jelikož buffery jsou zde součástí systému přepínání. To se týká i jejich ladičky. Předřadíte-li takový efekt před fuzz, ztratí se kulatost zvuku a naopak vylezou výšky a šum. Proto je vždy dávejte až za vintage efekt, buffery pak pomáhají prohánět signál vašimi kabely a neničí zvuk fuzzu.
Mno Wohma je asi zastáncem názoru, že dobře udělaná krabka bez TB může hrát stejně vypnutá jako kdyby měla TB. No ale když to bude mít nějakej vliv na fuzz tak proč si na to nedát pozor. Myslim že zrovna fuzz může bejt občas dost problematickej...
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
zvlaste fuzzy jsou na tohle strasne citlive a zni to fakt hned na prvni poslech naprosto jinak pokud do nich jde signal "srovnany" nejakym bufferem...
nekdo nedoporucuje davat za buffer ani obycejnou overdive krabicku, ale to uz jsou polde me minimalni rozdily...
podle me je jeden dobry buffer umisteny za kreslici krabicky vyhoda... hromadit ale x bufferu (zvlaste hodne povedenych alá Taiwan Boss) je proste blbost... protoze to ten zvuk fakt prasi...
nekdo nedoporucuje davat za buffer ani obycejnou overdive krabicku, ale to uz jsou polde me minimalni rozdily...
podle me je jeden dobry buffer umisteny za kreslici krabicky vyhoda... hromadit ale x bufferu (zvlaste hodne povedenych alá Taiwan Boss) je proste blbost... protoze to ten zvuk fakt prasi...
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
u fuzzu de hlavně o napětí v signálové cestě. Právě fuzz je pověstnej tím, ež dokáže vydávat celkem skřehotavej zvuk, když se před ním oběví nějaká nespřátelená věc.
Mě osobně to docela štve, jelikož bych chtěl dát za Bosse DD3 nějaký overdrive (ao až za delay) a právě fuzz by se mi líbil. Díky tomu budu muset zkusit spíš OD bo distortion. Nevíte, jaks e chová RAT?
Mě osobně to docela štve, jelikož bych chtěl dát za Bosse DD3 nějaký overdrive (ao až za delay) a právě fuzz by se mi líbil. Díky tomu budu muset zkusit spíš OD bo distortion. Nevíte, jaks e chová RAT?
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.