Basa do mixu
Pravidla fóra
Basa do mixu
Ahoj všem, nastoupil jsem do kapelky kde basák hrál do mixu takže jsem vyfás jeho přípojku do mixu a hraj...Zvuk je ok z odposlechu se slyším dobře jen mám problém že když chci vyndat kabel z basy tak se musí vše vypnout jinak se ozve strašná rána
mám to vyřešit kabelem od Planetu s tím vypínáním nebo třeba toto http://kytary.cz/behringer-basovy-efekt ... 94:0:0:1:0 že bych ten efekt vždycky vypnul před vytažením kabelu a nebo si mám začít nosit kombo a brát ho třeba mikrofonem nebo linkou? Jednou jsme to už zkoušeli linkou a začalo to strašně brumit což u jinýho mixu nedělalo tak nevím....díky za tipy
Fender JB MIM 94',Fender Precision American Standard, Fokus JB Fretless ,Ibanez SRX 400,Jolanka Basso IV.Kytary Strat Squier VM, Tele od Fokusu , 12ti strunka Cremona,kombo Warwick Sweet 15.2. HARTKE HA 3500, Box Peavey 1x15" Pastička ZOOM B1X atd atd,je mi líto se něčeho zbavovat 
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Hele a nestačilo by na tom mixu náhodou před vytažením kabelu prostě stáhnout šavli, kde jí máš píchnutou? Z komba linkou do mixu je bezva, můj Lanejž má vždycky ven z mixu lepší zvuk než přímo z repráku. Musíš mít ale DI výstup.
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
- Kustomator
Taky bych ti doporučoval připojit do mixu linku z komba, je to asi nejelegantnější řešení. Jestli se ti nechce tahat tak je každopádně lepší hrát přes DI box, zlepšení ve zvuku bys měl každopádně pozorovat.
Basa: Apollo DGB-1350, Kombo: Kustom KBA30X, Struny: Jimi Hendrix 1202 XL, Trsátka: Jim Dunlop X-H, Kabely: Stagg
No já si taky myslím že se dá stáhnout volume na myšpultu ale zvukař povídá že to nejde a že se to musí celý povypínat....ten di box i na aktivku? V čem se mi zlepší zvuk? jestli to je fakt tak znát tak koupím tady ten s tím efektem i když je to jako předzesilovač, mám na base HB takže zvuk je bytelnej
Fender JB MIM 94',Fender Precision American Standard, Fokus JB Fretless ,Ibanez SRX 400,Jolanka Basso IV.Kytary Strat Squier VM, Tele od Fokusu , 12ti strunka Cremona,kombo Warwick Sweet 15.2. HARTKE HA 3500, Box Peavey 1x15" Pastička ZOOM B1X atd atd,je mi líto se něčeho zbavovat 
Re: Basa do mixu
A čím může být že při připojení komba z line out to začalo tak hrozně brumit ? V minulý tlupě jsem to tam posílal bez potíží ale tam byl vstup na mixu normálně jack. Spraví to DI nebo je problém někde v kombu ? dost mně to překvapilo, hráli jsme s druhou kapelou a jejich basák mně poprosil abych vzal kombo aby nemusel tahat svou 500w krávu no a nakonec musel hrát taky do mixu páč už nebyl čas nějak s tím laborovat...
taky si musím přihodit svoji trošku do mlýna
...
Kábl s vypínámí je parádní. Já mám 4 metry sice za 900 ( nebo tak něak to stalo ) ale pohoda. Nemusis myslet na to kde co zeslabit nebo kterou savli vypnout. Proste to vypnes na konektoru a je hotovka
...a mužeš si s tim dělat co chceš. Kdy není signal, tam není rána....
přihodim takhle historku k dobru
...dost často nechavam šňůru v kytaře a dost jsem di vil, že mi nevydržela moc dlouho baterka
.... už vím proč 
Kábl s vypínámí je parádní. Já mám 4 metry sice za 900 ( nebo tak něak to stalo ) ale pohoda. Nemusis myslet na to kde co zeslabit nebo kterou savli vypnout. Proste to vypnes na konektoru a je hotovka
přihodim takhle historku k dobru
Takže di box zakoupen, zvuk je fakt lepší než bez, na kabel z di dám lampičkovej vypínač na vývody 2a3 a když se budu potřebovat odpojit tak ho sepnu a bude po bouchání 
Hm, a co takhle zázračné tlačítko, které se obvykle nachází na každé šavli mixpultu - funkce MUTE ? 
SANDBERG California JJ 5.string, PeLe Bass Custom Fretless (http://pelebass.com/), Ampeg SVT-3 PRO, Ampeg SVT-410HE, Ampeg SVT-15E