les paul (help)

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...

je Epiphone dobrá značka ?

Anketa končí za 14.06.2009 16:22

ano mám jí a je supr
19
51%
ne nemám jí a radči bych se doní nepuštěl
15
41%
ne není mám jí a je na nic
3
8%

Celkem hlasů: 37

metaliks

les paul (help)

Příspěvek od metaliks »

rád bych si pořídil klasickou les paul ale nevim jestli Epiphone dobrá značka :lol: ale zase Gibson bych nechtěl :roll: je moc drahej a prej Epiphone je skoro to samí :? je pravda že se mi Epiphone víc líbí :wink:
mám tady nějáký odkazy tak posuzujte :
http://www.musiccenter.cz/Epiphone-Les- ... L/:3:16549
http://www.musiccenter.cz/Epiphone-Les- ... L/:3:14925
http://www.musiccenter.cz/Epiphone-Les- ... L/:3:29109
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

ano dobrá značka. po výměně snímačů je to nejlepší. tak ale zase epiphone neni to samý jak gibson. kup epi a budeš spokojenej. bach, fokus, dobrý, ale nelíbjej se mi ty patvary. výjma vintage, ten by se ještě dal. Noo, koukni po tom Vintage. Ty jsou dobrý.
Lamps

Příspěvek od Lamps »

Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Na custom od EPI kašli, klasickej standard je u této značky téměř totožnej a cenovej rozdíl je fakt jen za design, zbytečnej. za tyhle peníze je to rozhodně nejlepší kopie Gibsonů...mají kvalitní materiály a zpracování, všichni plácaj o výměně snímačů - to je na Tobě, ale samozřejmě je mnohem důležitější kvalitní aparát. ty jejich allnico snímače vůbec nehrajou špatně a nemají žádný nechutný napískávání, jsou naprosto použitelný:)
Doporučuji shánět na bazaru, kde seženeš starší (kvalitnější a vyhrátý) kytary za pěkný ceny, do novýho nástroje bych v týhle kategorii nikdy nešel.)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Pitelak

Příspěvek od Pitelak »

60'Rock_N'_Roll píše:ano dobrá značka. po výměně snímačů je to nejlepší. tak ale zase epiphone neni to samý jak gibson. kup epi a budeš spokojenej. bach, fokus, dobrý, ale nelíbjej se mi ty patvary. výjma vintage, ten by se ještě dal. Noo, koukni po tom Vintage. Ty jsou dobrý.
bach a fokus delaj patvary ?? nevim koukal sem a nak mi neprijde
BaCH sg ----> Digitech Rp250 ------> Stagg 20GA R
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

epi custom cernou se zlatym hw ma kamarad a doslova me sralo par veci: hardware velmi levny, elektronika zlobi, snimace tupy, grover mechaniky maj na sobe asi jen grover nazev, protoze nedrzi ladeni, ta kytara je divne lehka (na lespaula) prazce jsou divne zasazeny, vicemene ale jinak v poho kytara, ale za tu cenu.....
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
metaliks

Příspěvek od metaliks »

já bych si taky myslim že tipickej epi bude asi lepší :wink:
Kamahl

Re: les paul (help)

Příspěvek od Kamahl »

metaliks píše:...ale zase Gibson bych nechtěl :roll: je moc drahej a prej Epiphone je skoro to samí :?
To jo, na obrázku vypadaj docela stejně. Tam ale veškerá podobnost končí.

V odkazech, které jsi sem dal, jsou prakticky identické kytary - liší se jen barvou. Záleží na tobě. Vyprav se do obchodu a na všechny si zahraj. Když se ti nějaká zalíbí, ber. :wink: Pokud bude v pořádku zpracováním, tak to bude po pořádném seřízení a výměně snímačů kytara jak bič.

Skoro jako Gibson, když řikáš, že je to to samý... :lol:
metaliks

Příspěvek od metaliks »

:wink: to je samozdřejmí :) ale je hlavní se ujistit od ostatních :wink:
loos

Příspěvek od loos »

vážně mrkni po Vintage...jejich LP jsou lepší než bys čekal....ale maj svý mouchy samozřejmě :cry: chce to vyzkoušet co nejvíc :twisted:
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Mechanika hlavně funguje dobře, když se seřídí:)
Nevím, měl jsem Epi z konce 90 let a naprostá spokojenost, mechaniky Grover
byly mnohem lepší, než moje nynější Gibson Deluxe, což jsou i na Gibsonech šunky hrozný.)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Regular John

Příspěvek od Regular John »

Gibson deluxe jsou dost háklivé na jakýkoliv nedostatek v namotání strun, musí to být všechno úplně perfektně a úhledně natažené a pak to teprve bude ladit, ale i tak to není žádný zázrak :?
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

já už jsem se dostal tak daleko, že se mi jedna při vyměnování strun sama "podělala" a kolík začal uplně vypadávat z krytu při sebemenším napětí..naštěstí to šlo ještě pěkně opravit, bál jsem se, že budu muset kupovat novou:)
Co jsem měl LP s Groverem, naprosto bezchybný a plynulý chod, paráda.)
banana bonus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od banana bonus »

já vlastním epiphone les paul custom plus od léta a musím říct, že krom napískávaní snímačů jsem nenašel žádnou chybu. Prohlížel jsem si spoje pod lupou, jestli neuvidím něco nepěkného a nic jsem nenašel. Takže z mojí strany zpracování epiny naprostá spokojenost.
kytara:ESP-LTD MH1000 STB
kytara: Epiphone Les Paul Custom Plus
snímače: EMG 81 bridge, EMG 85 neck
hlava: Orange Dark Terror 15W
box: 2X Krank Rev Jr 1x12
kapela: http://scarlettavenue.eu
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

banana bonus píše:já vlastním epiphone les paul custom plus od léta a musím říct, že krom napískávaní snímačů jsem nenašel žádnou chybu. Prohlížel jsem si spoje pod lupou, jestli neuvidím něco nepěkného a nic jsem nenašel. Takže z mojí strany zpracování epiny naprostá spokojenost.
:-D pod lupoou? :-D a cos tam chtěl najít? :-O to že pod lupou prolezeš celou kytaru a nenajdeš ani škrábanec neznamená, že je kytara dobrá.... to samé platí samozřejmě i naopak.
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
panedge

Příspěvek od panedge »

Já si myslím,že když chce někdo LesPaula a nemám na Gibson,tak prostě nejlepší volba je pořád Epiphone.Ty kytary Vintage sou třeba dobrý nevím na Les Paula sem od nich nehrál,ale měl sem v ruce strata a to nemělo se stratem a jeho zvukem nic podobnýho.Já mám standarda z roku 2001,nedávno komplet seřízenej a hraje jak víno,samo že Gibson je někde jinde to bych moc nesrovnával.A kdybych si teď kupoval Epinu les paula tak mě se nejvíc líbí custom alpine white u nás běžně k sehnání za 12 táců novej,takže co víc by si chrěl :wink:
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

Myslím , že epiphone je nejlepší volba obzvlášt když do toho dáš pořádný snimače tak jsi za vodou , zvuk jak víno , pohodlí jak u gibsonu. Asi nejlepší volba co muže být.
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
maras15
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maras15 »

Za tyhle peníze bych si koupil LP od Fokusu. Nedávno sem si kupoval tuhle
http://www.fokuskytary.cz/154-kytara-ky ... 350&typ=LP a nemůžu si ji vynáchválit. V porovnání s tim Epiphonem mi to příde jako jasná volba, ale to je jenom můj názor. :D
metaliks

Příspěvek od metaliks »

to taky nejsou špatný kytary :? ale zase nejsou tak typický les paul
jak bych chtěl :cry: a můj názor je že epi je celkem jak už vzhledem
tak i celkovou kvalitou až na ty snímače :lol: (ohledně snímaču: já ten
rozdíl moc nepoznám :? jelikož zatím nejsem takový znalec ale
myslím že ty původní snímače nejsou tak špatný a dá se snad na ně
něco zahrát)
banana bonus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od banana bonus »

k těm epinám, kdo chce psa bíti, vždy si hůl najde :wink: