jazz
- blind boy of Alabama
Dean Brown skvělý kytarista. Byl u nás na Jazzinci( v listopadu) - máte smůlu
. Jinak doporučuju fest JAZZ GOES TO TOWN( v Hradci ), Jazzinec samozřejmě taky.
PS:Takhle budete poznávat jazz strašně dlouho, teda proti základům jako miles davis samozřejmě nic nemám, ale nejsnadnějc se dostanete k Jazzu přez koncerty. A můžete tam poznat i skvělý lidi. To se vyplatí
PS:Takhle budete poznávat jazz strašně dlouho, teda proti základům jako miles davis samozřejmě nic nemám, ale nejsnadnějc se dostanete k Jazzu přez koncerty. A můžete tam poznat i skvělý lidi. To se vyplatí
Neznáte nějaký (nejspíš) orchetr, který takový skladby jaký hrály v PC hrách Mafia a Chicago 1930?
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
heh to sem cet a paradni knizka :Jester píše: Přečti si Poslední kabriolet od Myrera, tam je to všechno: Goodman, Miller, Basie, Ellington, ...
ta me naucila poslouchat Bennyho
jinak nwim jestli to tu uz padlo ale co takovy George Benson ?
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Bennyho Goodmana?MrB14ck píše:heh to sem cet a paradni knizka :Jester píše: Přečti si Poslední kabriolet od Myrera, tam je to všechno: Goodman, Miller, Basie, Ellington, ...![]()
ta me naucila poslouchat Bennyho
jinak nwim jestli to tu uz padlo ale co takovy George Benson ?
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
YESStanley píše:Bennyho Goodmana?
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Jsem slyšel, že prej měli ze začátku kariéry nějaký turné po americkym jižnim venkově a museli si s sebou vozit pletivo a sloupky, který si před sebe dávali, až po nich ti vidláci, zvyklý akorát na country, začnou házet zeleninu. Pak s tim chtěli praštit, ale na poslednim koncertu v Las Vegas měli takovej úspěch, že jim to nastartovalo kariéru...MrB14ck píše:YESStanley píše:Bennyho Goodmana?
Basuju: Jackson C20
to nwim ale mne vzdycky dostava ta energie starych swingovych bigbanduStanley píše:Jsem slyšel, že prej měli ze začátku kariéry nějaký turné po americkym jižnim venkově a museli si s sebou vozit pletivo a sloupky, který si před sebe dávali, až po nich ti vidláci, zvyklý akorát na country, začnou házet zeleninu. Pak s tim chtěli praštit, ale na poslednim koncertu v Las Vegas měli takovej úspěch, že jim to nastartovalo kariéru...
na posezeni s vinkem nebo jako inspirace dokonaly
www.black-audio.net
www.black-audio.net
Re: jazz
Zdravím, omlouvám se, možná to tu už bylo, ale já nemám čas projet 100 videí 
Můžete mi doporučit jazzovou kapelu/umělce, která ale hraje jazz bez žesťů? Prostě basa a dvě kytary, improvizace atd. Netvrdím, že tam nesmí zahrát trubka, ale určitě nechci něco, co je na trubce a ságu postavené, rád bych opravdu kytarový jazz.
Díky
Můžete mi doporučit jazzovou kapelu/umělce, která ale hraje jazz bez žesťů? Prostě basa a dvě kytary, improvizace atd. Netvrdím, že tam nesmí zahrát trubka, ale určitě nechci něco, co je na trubce a ságu postavené, rád bych opravdu kytarový jazz.
Díky
Dean Icon ftw.
jazzová kytara:PinHead píše:Zdravím, omlouvám se, možná to tu už bylo, ale já nemám čas projet 100 videí
Díky
John Mc Laughlin, John Scofield, Joe Pass, George Benson, Jim Hall, Tal Farlow, Wes Montgomery, Herb Ellis, Lee Ritenour, Kenny Burrell, Stanley Jordan, Eric Gale, Ronny Jordan.......něco už tu bylo....
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Re:
například v Mahavishnu OrchestraAtkins píše:John Mc Laughlin
většinou ale "čistý jazz" neposlouchám, spíše věci jako jazz fusion - například ty Mahavishnu, nebo Pata Methenyho, The Cinematic Orchestra
momentálně zapínám Bitches Brew od Davise
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Mohl bys mi doporucit nejake konkretni skladby nebo album?SUK píše:A co takhle John Zorn?
Zrovna ted posloucham skladbu Little Bittern. Je to zajimavy a libi se mi to, akorat mam pocit, ze uz to tihne vic k rocku nez k jazzu. Kazdopadne diky za tip
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Amid: nemohl
Ja slysel par improvizacek se skupinou zvanou jako "Painkiller", ty byly celkem fajn... nicmene vetsina jeho tvorby je pro me naprosto neposlouchatelnej bordel jdouci od Jazzu az nekam po grindcore....
Hodně budem někde...
-
LukeVavrda