Napajim s tim zatim jen Boss DD-2, v ostatnich dvou efektech zatim jedu na baterku, jsou to MJM London Fuzz a MJM Phantom OD maj stejny konektory jako boss a jedou na 9V baterie...
Vaše adaptéry a krabičky
Pravidla fóra
Pouzivam ten od smrcky co mam v podpisu, stal stejne jako ten 8x10V tj. 2000+dobirka. Domluvil jsem se s nim ze mi tam misto tri 10V/100mA udela jeden 18V/210mA - to pro pripad ze bych si nekdy koupil klon univibu
Slo by to prej i misto dvou 10V/100mA ale trochu by se to hralo, a to je nepripustne.
Jsem s tim spokojen, jak jen muzu byt spokojen s adapterem.
Kdyz to zapnu, tak to funguje.
Kazdopadne zadne ruchy jsem nezaznamenal... btw ten 4x10V stoji litr+dobirka
Napajim s tim zatim jen Boss DD-2, v ostatnich dvou efektech zatim jedu na baterku, jsou to MJM London Fuzz a MJM Phantom OD maj stejny konektory jako boss a jedou na 9V baterie...
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Efekty:
-Boss DS-1 - polarita +venku
-George Dennis Wah-Wah - ještě starý (vyrobený leden 1994), předtím napájení jack, teď (je upravený) klasický(Boss), mínus venku.
-Fuzz Face (made in já
) - klasický konektor, +venku
-EHX LPB1 (---||---) - klasický konektor, - venku
Adaptéry
-hromada adaptérů made in china, pobraných z praxe (v HPtronic by šly na likvidaci), většinou 9V/200mA/nestabilizované - překopané na stabilizované a pořádně popsané. Ty jsou zastrkané i s hlavou v dlouhé "rozšestce"
s vypínačem - nejvíc mě vždycky sr*lo to zastrkávání adaptérú do zásuvek před hraním
- teď jen zapnu a jedu.
Plánuju v budoucnu postavit něco, jako ty multi-adaptéry od smrčky, ale zatím jsem zdechlý.
(ale na papíře to už je) 
Problémy - žádné už nejsou, dřív byly s brumem, vyřešila to úprava adaptérů na stabilizované (3 součástky navíc... cca 10Kč).
Jo a ještě multiefekt Behringer, konektor klasický, adaptér 9V AC/ 600mA (střídavý) - s tím jakou má Behringer pověst, se ho asi už nezbavím
-Boss DS-1 - polarita +venku
-George Dennis Wah-Wah - ještě starý (vyrobený leden 1994), předtím napájení jack, teď (je upravený) klasický(Boss), mínus venku.
-Fuzz Face (made in já
-EHX LPB1 (---||---) - klasický konektor, - venku
Adaptéry
-hromada adaptérů made in china, pobraných z praxe (v HPtronic by šly na likvidaci), většinou 9V/200mA/nestabilizované - překopané na stabilizované a pořádně popsané. Ty jsou zastrkané i s hlavou v dlouhé "rozšestce"
Problémy - žádné už nejsou, dřív byly s brumem, vyřešila to úprava adaptérů na stabilizované (3 součástky navíc... cca 10Kč).
Jo a ještě multiefekt Behringer, konektor klasický, adaptér 9V AC/ 600mA (střídavý) - s tím jakou má Behringer pověst, se ho asi už nezbavím
Nový poznatek - začal jsem napájet George Dennis Wah a LPB1 z jednoho adaptéru - jede to bez brumu - kvůli těm kecům o vrčení efektů jsem ho odstranil - kvákadlo se napájí normálně z adaptéru a LPB1 má JENOM dovedené + - t.j. mínus je k němu dovedené přes stínění káblů mezi efektama (kvákadlo je první efekt a LPB je poslední) - tiché je to pořád, žádné vrčení neslyším (samozřejmě, že adaptér je stabilizovaný (má vevnitř jednu 7809 navíc)) - prostě to funguje
.
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Stejnym zpusobem mam napajenej celej pedalboard (celkem 5 krabicek + ladicka), "srdce" je stary Tesla WAH, uvnitr komplet predelany, napajeny z 12V 0.6A adapteru (byvala nabijecka k mobilu Ericson), uvnitr stabilizator a napajeni odtud rozvedeny do krabicek. Proti zemnim smyckam mam na propojovacich signalovejch kabelech preruseny stineni na jednom konci a je to zcela bez brumu. Jediny slaby clanek je stary delay od Bosse, trosku zere signal (uchem je to temer nepostrehnutelne, ale na osciloskopu je to jasne videt, takze casem asi pujde pryc).
Hraju výhradně na šrot.
- Skipper
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
- Kontaktovat uživatele:
Teď používám na sola:
DigiTech Hot Head
a napjeni mam ted objednany, asi sem pordelal ale doufamze to snad nebude brumit:
a je to to Originalní pro efekty DigiTech na 9V/300mA njn ono mě to stejně jednou odejde a koupim od smrčky, ale až budu mit pořádnej pedalboard
DigiTech Hot Head
a napjeni mam ted objednany, asi sem pordelal ale doufamze to snad nebude brumit:
a je to to Originalní pro efekty DigiTech na 9V/300mA njn ono mě to stejně jednou odejde a koupim od smrčky, ale až budu mit pořádnej pedalboard
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Zdar, neví někdo, kde sehnat napájecí káble do pedalboardu? potřebuju malej mono jack (3,5´)<------->klasickou koncovku alá boss...Nechce se mi je dělat... 
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
- misadlouhy
ještěmisadlouhy píše:Fulltone Full-Drive 2 Mosfet, 9V baterka
http://images7.thomann.de/pics/prod/117600.jpg
MIaudio crunch box
Elecro Harmonix Small Stone Nano
Norman ST 40 folk
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
to všecko jedeš na baterky? bláznemisadlouhy píše:ještěmisadlouhy píše:Fulltone Full-Drive 2 Mosfet, 9V baterka
http://images7.thomann.de/pics/prod/117600.jpg
MIaudio crunch box
Elecro Harmonix Small Stone Nano
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Nevím, jaké máš možnosti, ale já jsem většinou normálně usekl kabel od nefunkčního adaptéru (koncovka boss) a na opačnou stranu by se dal ten jack připájet. (ale já mám přístup k hromadám adaptérů, co jdou na likvidaci - nevím, jestli nějaký K.O. adaptér seženešafektband píše:Zdar, neví někdo, kde sehnat napájecí káble do pedalboardu? potřebuju malej mono jack (3,5´)<------->klasickou koncovku alá boss...Nechce se mi je dělat...
- wade of filcide
Tak k.o. adaptéru mám doma hafec, ale monojacky nemám ani jeden, Zkoušel jsem to nacpat na stereo jacky od sluchátek ale z nějakýho důvodu mi to nejede a vůbec nevim proč.ohryzek36 píše:Nevím, jaké máš možnosti, ale já jsem většinou normálně usekl kabel od nefunkčního adaptéru (koncovka boss) a na opačnou stranu by se dal ten jack připájet. (ale já mám přístup k hromadám adaptérů, co jdou na likvidaci - nevím, jestli nějaký K.O. adaptér seženešafektband píše:Zdar, neví někdo, kde sehnat napájecí káble do pedalboardu? potřebuju malej mono jack (3,5´)<------->klasickou koncovku alá boss...Nechce se mi je dělat...)
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
Re:
se na něj koukni a uvidíš.... polarita tam bude stejně jako napětí:-*Drobák píše:Má tu někdo metal muffa?potřebuju vědět jakej adaptér na micro metalmuffa,slíbil jsem to kámošovi...kdyby byl i odkaz tak super
K té zdvojené zemi - taky to dělám, přez odstranění stínění, konkrétně ze signálové cesty.
těžko říct, co je lepší... když to urvu ze signálu, tak vím, že ty efekty na baterky prostě s těma propojovákama budou dělat moooc velkou neplechu - nebudou hrát. Zase ale při připojení jinýho adaptéru (když člověk zapomene) to bude fungovat stejně. U odstranění země z napájení je to obráceně... tak sakra, co je lepší?
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Re: Vaše adaptéry a krabičky
Ten zdroj od pana Smrčky který zde rozebíráte je něco na styl "kostky" od Dunlopu nebo jinych vyrobcu??? Napr. http://www.thomann.de/gb/harley_benton_powerplant.htm
http://www.thomann.de/gb/voodoo_labpeda ... 2_plus.htm
Urcite je tohle reseni jednodussi, nez mit pro kazdy efekt vlastni adapter...to bychom museli do pedalboardu namontovat nejakou velkou prodluzku...Ale na zacatku tohoto vlakna ctu, ze u techto spolecnych zdroju muze byt problem se zdvojenou zemi a naslednym brumem...Kdyz si to vezmu cenove tak pro ctyri krabky mne vyjde cena ctyr adapteru temer stejna jako jeden zdroj od pana Smrčky...Takze co je pdoel vas lepsi???
Nebo to ma pan Smrčka s tou zemi nejak vyresene? 
http://www.thomann.de/gb/voodoo_labpeda ... 2_plus.htm
Urcite je tohle reseni jednodussi, nez mit pro kazdy efekt vlastni adapter...to bychom museli do pedalboardu namontovat nejakou velkou prodluzku...Ale na zacatku tohoto vlakna ctu, ze u techto spolecnych zdroju muze byt problem se zdvojenou zemi a naslednym brumem...Kdyz si to vezmu cenove tak pro ctyri krabky mne vyjde cena ctyr adapteru temer stejna jako jeden zdroj od pana Smrčky...Takze co je pdoel vas lepsi???
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Nejjednodušší bude toto:
http://kytary.cz/carl-martin-powerjack/ ... 80:0:0:1:0
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Opet jeden adapter pro vsechny krabicky.Nero píše:Nejjednodušší bude toto:
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
já ho nedávno kupoval, čili můžu říct - brumů jsem si nevšiml, brumy mi právě oproti jednotlivým adaptérům zmizely. Samozřejmě při zapnutém naboostovaném zkreslení a kvákadle to šumí, ale to je u většího zkreslení běžnéMylann píše:Opet jeden adapter pro vsechny krabicky.Nero píše:Nejjednodušší bude toto:
http://kytary.cz/carl-martin-powerjack/ ... 80:0:0:1:0No a mas s tim zkusenosti? Problem se zdvojenou zemi? Ci nejake brumy?
To ano...ale nemel by, alespon podle textu od Smrčky, se objevit brum pri spolecnem zdroji??? A ze mit oddelene samostatne zdroje je nejlepsi volba???...Sand jsem to tak pochopil dobre...
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
ze zkušenosti ti řeknu, že jednotlivé zdroje mi dělaly naprosto nechutný slyšitelný bordel, který teĎ zmizel
akorát jak koukám, tak jsem to vychytal, Powerjack zdražil o 200
akorát jak koukám, tak jsem to vychytal, Powerjack zdražil o 200
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
nepochopil si to úplně..... zem tam samozřejmě musí být.
důležitá věc je mít aparát a efekty v jedný zásuvce. Pokud máš spolenej adaptér, kterej není nijak (galvanicky) oddělenej, vzniká zdvojená zem. Jedno místo zemění je přez aparát do zásuvky, druhé přez efekt. Za předpokladu, že tam sou nějaké větší dopory je mezi oběma místy zemění napětí (jiné potenciály). Pak se samotná zem (stínění kabelů a pod) chová jako vodič, který proudí proud. Prouděním proudu vznikají ony brumy. Občas to brumit nemusí, občas to mže být dost slyšitelný. Většinou ale takováto zdvojená zem zas tak velký problémi nedělá, ale může.
důležitá věc je mít aparát a efekty v jedný zásuvce. Pokud máš spolenej adaptér, kterej není nijak (galvanicky) oddělenej, vzniká zdvojená zem. Jedno místo zemění je přez aparát do zásuvky, druhé přez efekt. Za předpokladu, že tam sou nějaké větší dopory je mezi oběma místy zemění napětí (jiné potenciály). Pak se samotná zem (stínění kabelů a pod) chová jako vodič, který proudí proud. Prouděním proudu vznikají ony brumy. Občas to brumit nemusí, občas to mže být dost slyšitelný. Většinou ale takováto zdvojená zem zas tak velký problémi nedělá, ale může.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.