Rammstein-jake používají kytarové efekty?
Pravidla fóra
Rammstein-jake používají kytarové efekty?
Zdarec nevite někdo jake většinou používají rammsteini efekty?
Já si myslim, že R+ nehrajou asi přes efekty, podle mě jim stačí ty zesilovače, přes který hrajou. Maj dostatečný zkreslení.
Pro představu:
* SansAmp PSA-1
* Mesa/Boogie Dual Rectifier
* Rath Amplification
* ENGL Powerball
EDIT:Jestli je chceš hrát, tak podle mě stačí dobrá kytara s dobrýma snímačema, podladěná min. do Drop D, do D nebo do Drop C. A před kombo krabku, která dobře kreslí. Např.: Line6 ÜberMetal, MetalMuff, ProCo Rat nebo třeba Digitech Distorion Factory
Pro představu:
* SansAmp PSA-1
* Mesa/Boogie Dual Rectifier
* Rath Amplification
* ENGL Powerball
EDIT:Jestli je chceš hrát, tak podle mě stačí dobrá kytara s dobrýma snímačema, podladěná min. do Drop D, do D nebo do Drop C. A před kombo krabku, která dobře kreslí. Např.: Line6 ÜberMetal, MetalMuff, ProCo Rat nebo třeba Digitech Distorion Factory
Kytara: Dean ML Dime, Vintage SG VS6 Series, Cort G200 strattocaster
Aparát: Randall T2HLe, box Randall RV412A
Kabely: Sommer Cable s Neutrik konektory
Struny: GHS
Trsátka: Dunlop(Tortex 0.88)
- citizen.one
Tak u nich se nevyznáš, na jednom albu jsou tři typy ladění, tak si vybercitizen.one píše:no oni hrali dost veci i v normalni ladeni...
Feuer Frei - E, Sonne - Drop D, Ich Will - D a to jsou z alba Mutter.
Takže oni na těch posledních albech hodně střídaj ladění. Záleží na tom, co chce hrát za písně.
Naposledy upravil(a) Horry dne 27.04.2009 18:35, celkem upraveno 1 x.
R. Kruspe používá ESP s aktivama (Eclipse, svoje signatury, signatury Kirka Hammetta), zapojený to má do M/B Rectifiera, co má mezi tím nevím, snad nějáký kvákadlo a whammy.
P. Landers už to má zajímavější, hraje na Gibson, Ibanez, ESP a Music Man. Zapojuje to do sansampu od Tech 21, taktéž nevím jestli má něco mezi tím, snad tady bude někdo kdo o jejich výbavě ví víc.
Na těch Englech taky něco bude a nejspíš toho budou mít i mnohem víc.
Co používají za ladění už je tu několikrát - od standartního až po dropped C. Když to shrnu, základ toho zvuku je hi-gain aparát + kytara s EMG.
P. Landers už to má zajímavější, hraje na Gibson, Ibanez, ESP a Music Man. Zapojuje to do sansampu od Tech 21, taktéž nevím jestli má něco mezi tím, snad tady bude někdo kdo o jejich výbavě ví víc.
Na těch Englech taky něco bude a nejspíš toho budou mít i mnohem víc.
Co používají za ladění už je tu několikrát - od standartního až po dropped C. Když to shrnu, základ toho zvuku je hi-gain aparát + kytara s EMG.
Chapman ML3 Modern (EMG 81+66) >>> Line6 Helix LT >>> Peavey Redstripe Bandit jako monitor - kvanta delaye a reverbu - ještě pár modrejch led diod, přeladit do open C a je ze mě Devin Townsend wannabe hadra :D
Podle mě je to přímá linka Kytara->vysílačka->aparát.
A pak nějakej ten wah v efektovce(možná).
A pak nějakej ten wah v efektovce(možná).
Naposledy upravil(a) Horry dne 30.04.2009 7:57, celkem upraveno 1 x.
Tak jsem se dočetl na jedné cizí stránce (bohužel už nevím jaké), že RAMMS+EIN (když už musí) používají efekty od firmy Tech 21 a hlavně předzesilovače od Tech 21. Používají je hlavně během nahrávání alb a občasně na koncertech. Hlavně ale hrají bez předzesilovače a jedou přes zesilovač Messa Boogie stylem kytara->vysílačka->zesík. Pokud mají nějakou krabku, tak je to jedině Wah pedál. Nic víc jsem nenašel.