Cort KX-Custom nebo Cort M600

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
jindrak

Cort KX-Custom nebo Cort M600

Příspěvek od jindrak »

Dobrý den. Budu kupovat new kytaru. Asi 3 měsíce jsem měl vyhlídlou cort M600 .... Líbila se mi,ale ještě jsem si všiml,že se mi líbí Cort KX-Custom ... Co doporučujete ? Máte někdo zkušenosti ? :) Mám našetřeno 13 000 a tak sem ochoten to do toho vrazit :) Můžete klidně posílat i zajímavý odkazy na bazar, pač kytara hraná za 13 bude asi lepší než nová za 13 :)
Odkazy na kytary :

Custom
http://kytary.cz/cort-elektricka-kytara ... 27:0:0:1:0

vs.

M600
http://kytary.cz/cort-elektricka-kytara ... 34:0:0:1:0
Cort KX Custom SBB , Cort X-6
Kabely Cordial by Neutrik
Digitech RP50
Marshall Valvestate 8040
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Ta KX Custom je vážně nádherná...
jindrak

Příspěvek od jindrak »

jj děkuji za tipy .... kterou kytaru byjste mi doporučili více z těch cortek ? :) Proč ? A nebo srovnání v čem je která lepší
Digitech RP50
Marshall Valvestate 8040
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

a chceš jen cort ? co třeba jackson nebo ibanez se daji kolem 13 pořidit velmi solidní tipy a navic ty krky......
Už nehraju, pouze poslouchám ...
jindrak

Příspěvek od jindrak »

no cort se mi zdá nejlepší poměr cena/výkon ...... ale tak co lepšího za tu cenu ? :) Pište klidně i odkazy na bazar
Digitech RP50
Marshall Valvestate 8040
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Tys neco hulil nebo takovyhle nesmysly pises normalne?

Novou Jacksonku nebo ibanezku, ktera bude stat stejny penize a bude hrat alespon stejne dobre nesezenes. Spis bych se dival po necem pouzitym, treba po nejakych ibanezkach, obcas na bazaru byvaji ty Ska a SZka. Do Schectera bych taky klidne sel, ale za tyhle penize jen do jetyho (ostatne za podobny prachy jsem koupil svou C-1ku).
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Horry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Horry »

To si děláš srandu, radit mu tuhle. Podle odkazů bych myslel, že mistr chce něco s humbáčema a ne s P-90kama. To, že se líbí tobě, tak to nemusíš vnucovat ostatním ;).
Jinak, já bych se moc tomu Cortu nebránil. Poměr kvalita/cena je v tomhle velice dobrý. Tu levnější jsem slyšel(M600). Má hezký sound, dlouhý sustain, na čistým hrála čistě a na zkresleným kreslila taky v pořádku, dokonce i nádherně jsem si na to zahrál Some Kind Of Monster a Welcome Home (Sanitarium). Hrálo to skvěle. Podle mě by to byla dobrá koupě, ale nejjednodušší je jít do obchodu a zkoušet a zkoušet, dokud ti něco nepadne do ruky:).

PS: Wohmo, ta tvoje hláška: "Tys neco hulil nebo takovyhle nesmysly pises normalne? ", mě totálně odbourala :D :lol:
Kytara: Dean ML Dime, Vintage SG VS6 Series, Cort G200 strattocaster
Aparát: Randall T2HLe, box Randall RV412A
Kabely: Sommer Cable s Neutrik konektory
Struny: GHS
Trsátka: Dunlop(Tortex 0.88)
xmarox

Příspěvek od xmarox »

Cort KX-1F mám už vcelku dlouho a je to parádní kytara, nové customy nejsou špatné ale nějak se mi nezdaj snímače..v kapele máme tu moji a i novou KX custom s SD jeff beck a jazz ukrku a ta stará prostě hraje podstatně líp i na sucho..ale nebál bych se toho, to zpracování je fakt luxusní za ty prachy, zamykací mechaniky fungujou fajn a zvukově je to hodně univerzální kytara, a moc se nevidí.
jindrak

Příspěvek od jindrak »

No tak tamten jeden tip na tu bluezovou kejtu me celkem dostal :) Jako vazim si toho,ze mi chtel poradit,ale tohle jsem opravdu necekal :) Ale vzhledem k tomu,ze jsem neuvedl styl si nemuzu stezovat :) Dekuji za vsechny rady
Digitech RP50
Marshall Valvestate 8040
Dalik

Příspěvek od Dalik »

M600 mám, když jsem se rozhodoval mezi ní a KX custom, vyhrál tvar, připomíná mi PRS. Nicméně, brzo jsem vyhodil původní EMG a dal tam Jeff Becka, ale myslím ,že i M600 jsem viděl Made in Korea s Duncanama tak běž rovnou do ní, ty EMG na můj vkus moc basujou a jsou zastřený.
Viděl jsem teď tu novou modrou a je fakt pěkná. Jinak s Cortem jsem spokojen, velmi dobrá kvalita.
fakal

Re: Ibanez

Příspěvek od fakal »

Skořepný Šokátor píše:Co tahle:

http://www.musiccenter.cz/Ibanez-S470-B ... e/:3:16536
Ta vypadá taky fajně, ale pokud nepotřebuješ tremolo(jako že asi ne když sis vyhlíd něco bez něj) tak spíš něco třeba z průchozíma strunama nebo tak, ušetříš si starosti. Jinak ta M600 je fakt super(škoda jen tý starý pěkný hlavy) vzhledově je to maso a zvukově taky, a ta modrá to je ještě luxusnější. Jinak ty scheckter bych nezatracoval, ty mně fakt dostávaj, maj zajímavý designy a ta výbava a poměr cena/výkon je taky super. Ta KX custom se mi taky líbí a asi s ní neuděláš chybu.
Cort G250(popruh ORX, struny Daddario exl110, slides Jim Dunlop), Planet Wawes + homemade + Smrckaeffects kabely, napáječ Smrckaeffects 8x, Jim Dunlop classic WAH, SansAmp TRI AC preamp, Addrock Ol Yeller, Ernie Ball Volume Pedal, JamMan Solo, Fender Blues Jr.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“