stavba lampoveho preampu

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Zrada - nemám doma imbus kliče. A na imbusech drží krytky potáků. Když ty neodšroubuju, tak se dovnitř nedostanu :?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
hrasek15

Příspěvek od hrasek15 »

A sakra, tak to je fakt pech.Tak že fotky nebudou?
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

když budeš hodnýa pokýš... nero je ochotný... BTW Imbusy? Možná yb se ti hodilo i ěnjakej pořídit... přecejn je to věc, kterou já mám v ruce každej týden 8)
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

To jsem zvědav jak ty střeva budou vypadat a hlavně jak kvalitně budou zpracovaný :twisted:
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Jak říká turbo - počkej, Nero je hodnej a imbus su sežene... Slíbil jsem ti to, takže udělám vše pro to, aby to udělal...

Turbo - no, oni tu byly, ale pak jaksi zmizly stejně jako 90% nářadí. A proč? to je na dlouhé vyprávění :roll:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

Nero píše:Jak říká turbo - počkej, Nero je hodnej a imbus su sežene... Slíbil jsem ti to, takže udělám vše pro to, aby to udělal...

Turbo - no, oni tu byly, ale pak jaksi zmizly stejně jako 90% nářadí. A proč? to je na dlouhé vyprávění :roll:
to znám... al z druhýho konce... já totiž kradu nářadí otcovi a ten pak lítá po celím baráku a nadává :lol:
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
hrasek15

Příspěvek od hrasek15 »

Ok.Tak to bude fakt Nero hodnej.Schema už mám překreslený v Eaglu, ale plošák je pořád v nedohlednu.Kdyby tady někdo uměl v Eaglu udelat plošák, tak pošlu překreslený schema.Stačí pak jen právně poskládat součástky a automaticky se to udělá.Udělal bych to, ale nevim jak tam ty součástky poskládat, aby to bylo na co nejmenší desce.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Kámoš mi ty imbusy přinese, ale dostanu se k tomu asi až ve čtvrtek... Promin zdržování, ale technické problémy mě zatím přemohly :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Hrášku, 6L6 jsou svazkové tetrody a EL34 jsou pentody. Ale to vůbec nevadí, všechny tři mřížky se stejně nepoužívají. Pokud chceš v jednom aparátu zkoušet 6L6 a EL34, musíš zkratovat piny č. 1 a 8. Tím prakticky uzemníš tu nepoužívanou třetí mřížku. Dej pozor na předpětí. Vždy ho musíš přeštelovat podle možností té které elky. Pokud máš originál výstupák Marshall JCM 800, vždy budeš mít charakter tohoto aparátu. Pokud chceš mít zvuk Mesy, nestačí do Marshalla dát jiný předzesilovač. Musíš vyměnit výstupák. Pokud chceš hutnější zvuk, kup si na to odpovídající reproduktory, které umí hrát opravdu hutně. Třeba EVM 12L, nebo JBL K130 a pod.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Ještě k tomu žhavení. 6L6 si cucnou sotva 1A, kdežto EL34 dobrých 1,5A. Pokud použiješ 6L6, máž dobrou ampéru rezervu. Do předzesu můžeš tedy klidně nasázet další 3ks ECC...
hrasek15

Příspěvek od hrasek15 »

No s těma reprákama si myslim, že to tak strašný nebude.Mám box 4x12 V30.A V30 používá i Mesa ne?A jaký parametry by měl mít ten výstupák?Mám možnost si ho udělat na praxi.Já mám výstupák od Hammondu, ale to přímo na JCM800.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Nero píše:Kámoš mi ty imbusy přinese, ale dostanu se k tomu asi až ve čtvrtek... Promin zdržování, ale technické problémy mě zatím přemohly :wink:
Imbusy by mely byt ke kazde kytare na utahovani vyztuhy krku, ne? :)

Imbus je jeste relativne standard, ale zkuste sehnat naradi na torxy nebo neco jeste exotictejsiho :twisted:
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Reproduktor Celestion Vintage 30 opravdu nepovažuji za repro, které umí hrát hutně, ale jak chceš, možná máme každý jinou představu o tom, co je hutný zvuk. Vyzkoušíš a uvidíš. Co se týče výstupáků, tak to je alchimie, kterou si každý výrobce střeží. Moc Ti nedoporučuji vlastní výrobu. Plechy které se používají na síťová trafa, nebývají zrovna vhodné na výstupáky. Pak třeba záleží na tom, z čeho je kostřička. Nejlépe hrají staré výstupáky na papíře. Pokud se používá plast, musí být hodně silný. Pak je samozřejmě důležité prokládání a zase je nejlepší papír, snad se to namáčelo do nějaké fermeže. No a největší problém pro Tebe bude vakuová impregnace. Ta je u výstupáku této výkonové třídy nutná. Každopádně výstupáky Hamonnd nejsou špatné. Výstupák na Mesu koupíš třeba tu: http://www.mercurymagnetics.com/pages/mainframe.htm
Já osbně mám s výstupáky od Mercury Magnetic jen nejlepší zkušenosti. Hodně hutně hraje podle mých zkušeností tento: FBFBM-O Bassman Blackface. Můžeš si ho klidně u mě doma vyzkoušet. Je o něco lacinší, než Mesa. Ale chceš-li mít zvuk Mesy, jdi do originálu.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Wohma píše:
Nero píše:Kámoš mi ty imbusy přinese, ale dostanu se k tomu asi až ve čtvrtek... Promin zdržování, ale technické problémy mě zatím přemohly :wink:
Imbusy by mely byt ke kazde kytare na utahovani vyztuhy krku, ne? :)

Imbus je jeste relativne standard, ale zkuste sehnat naradi na torxy nebo neco jeste exotictejsiho :twisted:
Hele, jak velkej imbus strkáš do výztuhy krku a jak velký si myslíš, že jsou ty co drží krytky potáků? :roll: 2mm v průměru maximálně, a tak malou výztuhu v kytaře fakt nemám :D

Když neselže dodavatel, tak zítra ty imbusy mám a během víkendu bych mohl nafotit (jestli budu stíhat) :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Psal jsem ti, Hrasku, na icq, ale písnu i sem...

Mám už nějaké to foto, ale nevím, co přesně potřebuješ vidět a vědět, tudíž by bylo fajn to nějak upřesnit. Nabo jestli ti stačí celkové foto plošňáku, tak ok. Já jen že se v elektru moc nevyznám, takže nevím, na co bych se měl zaměřit.

Twina budu mít zatím otevřeného :D

PetrPeter 1975 - 2008
hrasek15

Příspěvek od hrasek15 »

Joo, tak to je super.No jestli by to šlo, tak vyfoť plošák z obou stran a patřeba detaily plošáku.Například udělat 4 fotky, kde bude na každý 1/4 plošáku.No a pak třeba nějaký fotky celýho preampu.Vim že toho chci moc, ale věřim ti, že to vzládneš. :wink:
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

OK, mám fotky zeshora, protože jsem zatím nezkoušel plošňák vyndavat ven. Zítra se na to kouknu.

EDIT: Tady máš první foto. kdyžtak řekni, co bys chtěl líp nafotit, pak vyndám plošnák a vezmu foto ze spoda + to co bys chtěl za detaily.

http://img244.imageshack.us/gal.php?g=p4270013.jpg

PetrPeter 1975 - 2008
hrasek15

Příspěvek od hrasek15 »

Díks.Je to ok.Akorát jsou některý fotky lehce mázlý, ale to snad nějak pude.Ještě bych tě poprosil jestli by ses nekouknul co to je za tranzistory Q10 a Q13.Ve schematu to není.Koukni co je na tom napsaný.
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

tak neim, esi ti tohle k něčemu bude :D Vsadim se, že ten plošňák je vícevrstvej..
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

No, mohlo by to třeba pomoci při výběru barvy kuprextitu.
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“