Zdar přátelé nahráváči,
mám takový trochu větší problém, který bych rád vyřešil, neboť brzy budu dohrávat zpěvy k základům, co jsme nahráli s kapelou. Vlastním USB mikrofon od MXL (TENTO). Jsem s ním vcelku spokojen, na to že je to USB mikrofon, tak slouží skvěle, avšak mám problém s jeho užíváním v Cubase.
Možná to znáte z ostatních USB mikrofonů - má svůj vlastní zvukový ovladač. Mikrofon obsahuje i 3.5 jack pro sluchátka, což je skvělé kvůli odposlechu a latenci. V Samplitude a ostatních programech je naprosto jednoduché jej zprovoznit, avšak v Cubase se mi stále nedaří.
Už jsem se několikrát hrabal v ASIO, nastavoval, přenastavoval, až se ucho utrhlo. Teď už nehraje vůbec nic. Zvukovka je standartní, sračkoidní integrovaný Realtek AC97. VST Connections jsem tedy zkoušel, ale bohužel se mi nepodařilo jít dále.
Má tu někdo zkušenosti, nebo evidentně radu, která by mohla trochu pomoci?
USB mikrofon nespolupracuje s Cubase
Pravidla fóra
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
:-)
Viz http://www.cubase.cz/viewtopic.php?t=559
Pro ty ostatní, které se na výše uvedené URL nebudou chtít prokliknout
USB mikrofon je zvukové zařízení, čili pokud člověk chce přes něj nahrávat, musí být v příslušné DAW aktivován jeho ASIO ovladač! Zvukovka Realtek ani žádná jiná nebude tudíž vůbec připouštěná k práci (co se nahrávání týče). Přehrávání pak bude realizováno audio výstupem, který by měl být součástí mikrofonu.
Ale dodávám, že střílím od boku (v ruce jsem USB mikrofon neměl), takže případně mě můžete poučit
P.
Pro ty ostatní, které se na výše uvedené URL nebudou chtít prokliknout
Ale dodávám, že střílím od boku (v ruce jsem USB mikrofon neměl), takže případně mě můžete poučit
P.
... já věděl, že někdo tu kopii najde 
Právě, že to je ten problém (který jsem v předešlým příspěvku/cích
zapomněl napsat), že v DAW jsem zařízení aktivoval, ale nic se nedělo. Nevím proč, logicky by to takhle fungovat mělo. (Takhle jsem podobným způsobem minule nastavoval převodník M-Audio Firewire, ale to je už offtopic).
Jinak s tím zařízením je to pravda, střílení od boku jest tedy úspěšné
Právě, že to je ten problém (který jsem v předešlým příspěvku/cích
Jinak s tím zařízením je to pravda, střílení od boku jest tedy úspěšné
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mhm - OK, tak popořadě. USB audio zaříyení jest správně nainstalováno (základní předpoklad); mám tím na mysli, že instalace ovladače byla bez problémů. Kontrolou ve Správci Hardware se dá ověřit, zdali systém USB audio "vidí" a toto funguje OK.
Pak se tedy aktivuje v DAW (v Cubase je to Devices - VST Audiobay tuším); pravděpodobně bude třeba nadefinovat vstupní a výstupní sběrnice (Inputs a Outputs).
Pokud je HW vpořádku, musí to následně pracovat bez problémů (při nastaveném vstupu pro nějakou audio stopu a aktivovaném repráčku u stopy by mělo být slyšet třeba zaškrábání na mřížku mikrofonu).
Ve které části je chyba?
P.
Pak se tedy aktivuje v DAW (v Cubase je to Devices - VST Audiobay tuším); pravděpodobně bude třeba nadefinovat vstupní a výstupní sběrnice (Inputs a Outputs).
Pokud je HW vpořádku, musí to následně pracovat bez problémů (při nastaveném vstupu pro nějakou audio stopu a aktivovaném repráčku u stopy by mělo být slyšet třeba zaškrábání na mřížku mikrofonu).
Ve které části je chyba?
P.
nuže, vzal jsem si to všechno od počátku, ale nejvíce mi dal váš příspěvek na cubase.cz, kde píšete o ASIO - které nepoužívat. Zahodil jsem tedy Full Duplex a přešel na Asio4ALL kde jedním kliknutím v konfiguraci a poté ve VST Connections (Audiobay asi ve starších verzích) všechno začalo fungovat.
uvidíme, zda budou nastávat nějaké komplikace, nebo vše bude OK.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Pardon, to bude asi nějaká mýlka a nepochopení - ASIO jsem psal, že použít! Neplést s "ASIO Full Duplex" a "ASIO DirectX", to nejsou ASIO ovladače pro konkrétní hardware, ale obecné ovladače využívající standardních ovladačů systému Windows!!
ASIO4ALL je vhodná náhrada těchto ovladačů pro případy, kdy ke zvukovému zařízení neexistuje konkrétní ASIO nativní ovladač; krásným příkladem jsou integrované zvukové karty.
Přesto by se měl používat nativní ASIO ovladač dodávaný s příslušným hardwarem, protože je "ušitý" na míru.
P.
ASIO4ALL je vhodná náhrada těchto ovladačů pro případy, kdy ke zvukovému zařízení neexistuje konkrétní ASIO nativní ovladač; krásným příkladem jsou integrované zvukové karty.
Přesto by se měl používat nativní ASIO ovladač dodávaný s příslušným hardwarem, protože je "ušitý" na míru.
P.
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
stajpik píše:nuže, vzal jsem si to všechno od počátku, ale nejvíce mi dal váš příspěvek na cubase.cz, kde píšete o ASIO - které nepoužívat. Zahodil jsem tedy Full Duplex a přešel na Asio4ALL kde jedním kliknutím v konfiguraci a poté ve VST Connections (Audiobay asi ve starších verzích) všechno začalo fungovat.
ten USB mic nepotřebuje žádné ASIO náhražky typu ASIO4ALL... zrejme si nepochopil princip.. tyhle náhražky se používají jen když chceš nahrávat prave kartou typu toho Realtec apod které svoje ASIO nemají a nejsou určené k recordingu...
Ten USB microfon je prostě externi USB zvuková karta. Jako taková má své Asio ovladače které se nainstalují při instalaci toho usb mic, popř. jsou na CD k němu přiloženy.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge