DELAY
Pravidla fóra
Kym som mal 2 delaye, tak som daval jeden pred (analog) a druhy za skreslenie (digital). Ten zvuk delayu pred skreslenim je nahodou pouzitelny a nenapodobitelny.
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
jelikož mám 3 lampové aparáty bez smyčky, tak jedu delay před aparátem.. nijak mě to však nevadí - zkoušel jsem jet u AC30CC2X přes smyčku a rozdíl při čistém zvuku skoro nulový, při zkresleném to sice rozdíl je, ale špatné to není, zní to zajímavě... stejně nevěřím těm levným lampou nehnaným smyčkám a tak budu radši všechno hnát před aparátem
mimochodem doporučuju delay Subdecay Echo Box... je to super pedál - zatím to nej, co jsem našel, a to jsem měl doma asi 15 delay krabiček od DD-2 až po DL-4... akorát je to fakt jednoduchý pedálek... možná bych jej i prodal, delay totiž používám čímdál míň a míň
mimochodem doporučuju delay Subdecay Echo Box... je to super pedál - zatím to nej, co jsem našel, a to jsem měl doma asi 15 delay krabiček od DD-2 až po DL-4... akorát je to fakt jednoduchý pedálek... možná bych jej i prodal, delay totiž používám čímdál míň a míň
Samozrejme smycka 
Turbo Mack: kolik co? Jako cena toho DD-2? Nepredbihej
Turbo Mack: kolik co? Jako cena toho DD-2? Nepredbihej
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
-
ahomonicky
No já jsem po dlouhém zvazovani jeste nejakou kacku pridal a koupil Line6 DL4. Jsem s tim zatim naprosto spokojen. Co mi prijde paradni jsou 3 presety, ktery clovek behem hrani vazne vyuzije. Doma je to jedno, ale pri podiovem hrani parada. Jeden lehkej na nejaky doprovody, ci intra. Hlubsi ( ja pouzivam digitalni ) na sola a jeden spesl na ujetosti. Je ale fakt, ze tam je treba pritlacit dalsi cca 3-3,5 tis
Ty davas delay na doprovody? Ja teda delay pouzivam skoro vyhradne na sola, maximalne na naky psycho pasaze na cistym kanalu.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
já dávám delay i na "doprovody"... těžko říct, jestli to co hraju sou doprovody...Wohma píše:Ty davas delay na doprovody? Ja teda delay pouzivam skoro vyhradne na sola, maximalne na naky psycho pasaze na cistym kanalu.
kdyžtak je to slyšet tu... delaye je tam až až:
http://bandzone.cz/havetobedistanced
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Jako slapback? Jo, pak to chapu, i kdyz pak asi hraje dost odlisny styl nez ja, protoze v metalu si slapbackovanej doprovod nedovedu predstavit 
Ja si pod pojmem lehkej delay predstavim spis malej feedback a nizkou hlasitost dozvuku.
Ja si pod pojmem lehkej delay predstavim spis malej feedback a nizkou hlasitost dozvuku.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
já též... než nastavovat koupelnu je dle mě lepší dat tam reverb. Já právě používám časy na rozmezí krátkých a dlouhých a dává větší feedback..Wohma píše:Jako slapback? Jo, pak to chapu, i kdyz pak asi hraje dost odlisny styl nez ja, protoze v metalu si slapbackovanej doprovod nedovedu predstavit
Jinak kdyby na ten prodej došlo, tak bych to určitě zvážil... Mám korejsou DD3ku a pokud vím, tak 2ky sou pouze japonský, což by mohl bejt krok v před..
Naposledy upravil(a) turbo_MaCk dne 29.04.2009 13:25, celkem upraveno 1 x.
Jojo, DD-2 se vyrabela jeste pred migraci na Taiwan, navic je konstrukcne skoro shodna s prvnima "long-chip" DD-3kama. Dam vedet 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
pokud vím, tak se liší převodníkama a oproti japonský DD3ce - zní víc lo-fi. To mi ale vůbec neva, možná je to pro mne ideální delay (optimální čas, funkce). JE tot aky dost tím, že delay nepoužívám nikdy pod sóla, takže nepotřebuju tap. Jediná věc, co mě na tom trocha mrzí je to, že to nedoznívá, což se dá ale jednoduše vyřešit nějakou signálovou kličkou, případně by mohlo stačit dat přepínač na druhou stranu (vstup), tim by se ale zase vyřadila funkce hold...Wohma píše:Jojo, DD-2 se vyrabela jeste pred migraci na Taiwan, navic je konstrukcne skoro shodna s prvnima "long-chip" DD-3kama. Dam vedet
Neni pravda... Prvni verze Boss DD-3 byly v podstate identicky s DD-2 ,viz http://www.stinkfoot.se/andreas/diy/articles/DD3.htm
Prevodniky maji oba aspon papirove stejny - 12-bit logaritmicky.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
Wohma píše:Neni pravda... Prvni verze Boss DD-3 byly v podstate identicky s DD-2 ,viz http://www.stinkfoot.se/andreas/diy/articles/DD3.htm
Kód: Vybrat vše
The DD-2 sounds a bit more lo-fi, but nothing like an analog dealy. It just sounds more "digital" in a kind of crappy way than the DD-3.Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
ty verze DD3 byly 3 a je mozne, ze to dotycny nejak srovnaval treba s pozdejsi verzi DD-3, ktera se od te prvni, ktera je tak na 99,9% konstrukčně a na 100% zvukem shodná s DD-2, dost liší... všechny jsem měl doma - včetně DSD-2 a DSD-3 - nejsou tak profláklé a proto jsou levnější, nabídnou naprosto stejný zvuk za míň peněz
ty 3 verze DD-3 se zvukově dost liší... ta poslední je alá "plechový bubínek", prostě nemuzikální fekální třískot alá ušetřili jsme 90% nákladů při výrobě, ale nápis "Boss" stále zabírá a lidi za to ty prachy dají, druhá verze je taky dobrá, je taková více hi-fi, než ta první, ale taky zní pěkně... má už jiný čip a je konstrukčně jinak řešená aby se ušetřilo na nákladech, protože první generace byla strašně složitě udělaná (kdo ji otevřel, tak ví - jednu pokaženou mám doma, můžu věnovat).
ty 3 verze DD-3 se zvukově dost liší... ta poslední je alá "plechový bubínek", prostě nemuzikální fekální třískot alá ušetřili jsme 90% nákladů při výrobě, ale nápis "Boss" stále zabírá a lidi za to ty prachy dají, druhá verze je taky dobrá, je taková více hi-fi, než ta první, ale taky zní pěkně... má už jiný čip a je konstrukčně jinak řešená aby se ušetřilo na nákladech, protože první generace byla strašně složitě udělaná (kdo ji otevřel, tak ví - jednu pokaženou mám doma, můžu věnovat).
-
ahomonicky
Jo jo, přesně tak. Pouze na oživení. Trochu chorusu a doporovod do lehčích skladeb je superKamahl píše:Psal "lehkej", pod čímž si představuju nastavení všeho lehce nad minimum - zvuk to pěkně oživí, dodá mu takovou lehkost. Taky to tak rád dělám.Wohma píše:Ty davas delay na doprovody? Ja teda delay pouzivam skoro vyhradne na sola, maximalne na naky psycho pasaze na cistym kanalu.
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
já mám tu korejskou DD3ku. JE fakt, že to je opravdu takovej plechovější zvuk, ale dost záleží i na zapojení v řetězu, apaatů a tak. Špatně to nezní. MYslím, že pokud budu přecházet na japonce, tak to bude i cenově odpoídat. Prostě to nebude, že bych přišel k lepšímu jak slepej k houslím, ale ten zvukovej rozdíl si do poslední kouny zaplatím. Tydíž nevidím důvod, proč by měli všichni majitelé korei (zvlášť ti, co kupovali z druhé ruky) si rvat vlasy, že koupili blbě. Já sem sakra hodně spokojenej a jen proto uvažuju o tom japonsku