BOSS Loop Station RC-50
Pravidla fóra
BOSS Loop Station RC-50
Koupil jsem tuto věc z druhé ruky i s českým manuálem. Vynikající krabička. Nicméně řeším problém a nemůžu na to přijít: při nahrávání se mi včdycky spustí automatický bubeník jako doprovod. Lze toto nějak vypnout natrvalo? Vážně si s tím už nevím rady:) Díky moc za pomoc...
Čauky. Já to řeším stažením potenciometru GUIDE na OFF. Myslím, že je to někde v kapitole o doprovodném zvuku. Jinak jsem taky marně hledal řešení, jak bubeníka vypnout, ale nešlo to. Má to ale jedno plus: Když si nastavíš správný rytmus a rychlost doprovodu, můžeš to ztlumit, ale diody na pedálu ti budou blikat a udávat nastavený tempo - tudíž světelný metronom. Dokonce to na kila bliká červeně. Už jsem se to takhle naučil využívat.
Gibson SG-SFWCH
kombo: Roland Cube
Boss LS2, Boss AC3,Blackstar HT Dual,
Digitech Multi Chorus, EHX - Freeze Retainer,Morpheus Capo
Vysílačka: Line 6 Relay g30
Díky, já už na to přišel, podle návodu je to skutečně tak. Jen se mi stane, že pokud GUIDE otočím úplně, tak mi to přesto hraje. Buď je to vadné či nikoli:-) Přišel jsem na to náhodou, když jsem ztlumoval zvuk a přestal jsem s GUIDE točit v okamžiku, kdy tam naskočilo OFF - to skutečně přestane hrát - ale pokud to ještě otočím na doraz, tak se mi při nahrání první fráze automaticky ten bubeník spustí.
Každopádně díky, snad obsluhu zvládnu do půl roku:) Kdybych mělk nějakej dotaz, tak bych se zase zkusil pozeptat. Mám k tomu ještě ROLANG GR 20, takže na instrumentálky je to super věc...
Každopádně díky, snad obsluhu zvládnu do půl roku:) Kdybych mělk nějakej dotaz, tak bych se zase zkusil pozeptat. Mám k tomu ještě ROLANG GR 20, takže na instrumentálky je to super věc...
Já jsem se s tím nesetkal.Je možný, že je to někde v nastavení hlasitosti Patche, nebo fráze před uložením do paměti. Pořádně si ještě projdi manuál, třeba na to kápneš. Hodně štěstí a ať ti to hraje 
Gibson SG-SFWCH
-
HonzaGajda
- Kontaktovat uživatele:
Re: BOSS Loop Station RC 50
Zdravim vas chlapi. Koupil jsem si tento efekt z druhe ruky ale nemam k tomu cesky manual. Nedal by se od nekoho z vas sehnat? Klidne za to zaplatim...
ESP LTD EC-1000ASB, Jolana Tornádo 1963, Peavey Classic 30, Boss ME-50, Boss RC-50, Digitech DF-7, Digitech RP-100
Pošli mi SZ, zkusíme se nějak domluvit.HonzaGajda píše:Zdravim vas chlapi. Koupil jsem si tento efekt z druhe ruky ale nemam k tomu cesky manual. Nedal by se od nekoho z vas sehnat? Klidne za to zaplatim...
Gibson SG-SFWCH
Nahrál jsem do looperu wav soubor (jedná se o ruch, chci to mít jako podklad k písničce) a nemůžu jej z loopsteru vůbec spustit, respektive nemůžu jej najít - dělám něco blbě? Poradíte?
Myslím, že je to potřeba vložit do předem připravené fráze, nebo aspoň do patche.rzhz píše:Nahrál jsem do looperu wav soubor (jedná se o ruch, chci to mít jako podklad k písničce) a nemůžu jej z loopsteru vůbec spustit, respektive nemůžu jej najít - dělám něco blbě? Poradíte?
Mělo by to být pojmenované: číslo patche/číslo fráze/.WAV příklad: 013_1.WAV
Důležitý jsou velký písmena v označení formátu .WAV Je to v návodu na str.81
Ale já to ještě nepotřeboval. Jednou jsem si tam vkládal bicí, ale byl to jen podklad a nešel mi synchronizovat, tak jsem se na to vybodnul. Napadá mě jedna věc. Zkusil bych to do mašiny nahrát přímo z linkovýho vstupu při loopování, jako jednu z vrstev overdubingu.
Gibson SG-SFWCH
No ja to tak udelal, ale ten soubor nemohu ani za nic najit. Mam soubor 010_1.WAV a proste v looperu jej nemohu najit.... Asi nejjednodussi bude, kdyz si ty ruchy pustim z CD prehravace a nahraju je jako frazi - jina moznost mne nenapada...
Asi bych to ještě jednou zkusil. Nejdřív bych to připojil na PC a zkusil najít tam, pokud to najdeš, smázni to a zkus nahrát znovu. Uvidíš co to udělá. Třeba se vloudila chybička při prvním přenosu do mašiny. Pokud to ani pak nepůjde, zkus tu druhou cestu přes linku. Já si dneska celý odpoledne s tím hrál a šlape mi to dobře, i když jsem převážně loopoval zvuky z kláves. A zvuky z cd od looperu mi jdou normálně.
Gibson SG-SFWCH
Tak jsem to zkusil, bohužel první fráza u daného patche se mi jeví jako prázdná. Pak jsem tedy ten ruch normálně spoustil z PC a nahrál jsem to jako jednotlivé fráze a funguje to ok. Tak nevím - snad na to časem přijdu. Jedná se mi o kvalitu zvuku - otázka zní, jestli klasický wav nahraný přes USB kabel není kvalitnější než naloopovaný zvuk z PC....
A ještě jedna věc, jak jsem se ptal úplně na začátku (spouštění automatického bubeníka při každém hraní) - kámoš to vyřešil tak, že u všech patchů, které používám, vypnul v nastavení automatické spuštění (tohle jsem v tom manuálu nenašel), protože pokaždé, když jsem něco zahrál, tak se bicí spustily automaticky, i když jsem měl hlasitost doprovodu staženou na nulu...
No každopádně s tím ještě budu bojovat:)
A ještě jedna věc, jak jsem se ptal úplně na začátku (spouštění automatického bubeníka při každém hraní) - kámoš to vyřešil tak, že u všech patchů, které používám, vypnul v nastavení automatické spuštění (tohle jsem v tom manuálu nenašel), protože pokaždé, když jsem něco zahrál, tak se bicí spustily automaticky, i když jsem měl hlasitost doprovodu staženou na nulu...
No každopádně s tím ještě budu bojovat:)
Dobrej postřeh s těma bicíma! To se mi bude hodit. Jdu se na to mrknout. Strana 39 jak tak koukám... druhý MEMO..."pokud nepotřebujete spouštět automaticky, nastavte Guide Level (viz další odstavec) na OFF. To bude asi ono. Je to strašná spousta informací a člověk toho spoustu přehlídne. 
Gibson SG-SFWCH
Ahoj, pořídila jsem si z druhe ruky Loop RC 50 a potrebuji navod, nejlepe v cestine. Mate nekdo, prosim? Dekuji 
Ahoj, prohledal jsem celý šanon se svými manuály, ale k RC-50 jsem našel jen ten originální (anglický).
Ani si bohužel nevybavuju, že bych ho před lety držel v ruce, přece jen je to přes 100 stran, čili pro překladatele docela oříšek.
Ovládání se člověk s trochou cviku brzo naučí - pokud bys potřebovala objasnit nějakou konkrétní věc, dej vědět
Ani si bohužel nevybavuju, že bych ho před lety držel v ruce, přece jen je to přes 100 stran, čili pro překladatele docela oříšek.
Ovládání se člověk s trochou cviku brzo naučí - pokud bys potřebovala objasnit nějakou konkrétní věc, dej vědět
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
https://soundcloud.com/darwan23
Před lety jsem poslední posílal uživateli HonzaGajda Je o pár řádků výš - zkus mu poslat SZ, třeba budeš mít štěstí.hushidlo píše:Ahoj, pořídila jsem si z druhe ruky Loop RC 50 a potrebuji navod, nejlepe v cestine. Mate nekdo, prosim? Dekuji
Gibson SG-SFWCH
Takže hledala jsem a našla jsem... v kládám zde odkaz ke stažení manuálu v češtině pro případné další začínající uživatele Loopu RC 50 
http://uloz.to/x6TLbdNf/rc-50-zip
http://uloz.to/x6TLbdNf/rc-50-zip