stavba lampoveho preampu

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

http://img407.imageshack.us/gal.php?g=p4290026.jpg

Nějaký fotky vyndanýho plošňáku... Jestli ti něco přijde moc mázlý, tak mi řekni a vyfotím to znovu. Nemám tu zrovna ideální podmínky na focení a nejsem zvyklý pracovat s tím vypůjčeným Olympusem, takže jsem rád, že nějak fotím (což taky zrovna moc neumím :-D )

Na Q10 je napsáno 2N 6426 152, je to ale blbě čitelné, takže to může být i 2N 6626 152. A doufám, že místo čísla 6 to třeba nejsou písmena G :D Na Q13 jsou nějaký 2 znaky (to nedokáži identifikovat, možná je to 13 nebo 1 něco) a za nima J 175 C206AA.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
hrasek15

Příspěvek od hrasek15 »

jj.Moc ti děkuju, dost mě to pomohlo.Ještě tě poprosim, jestli by ses nekouknul co je to za tlumivku u výstupu na mix.Je to ůplně na pravo nahoře.Z těch fotek to nějak nemůžu poznat.Nebo tu část vyfoť dík.
hrasek15

Příspěvek od hrasek15 »

jo ještě sem zapoměl na Q9.Ve schématu to taky není
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Q9 je to samé jako Q10, tzn. 2N 6426 152.

Hmm, vzhledem k mému elektro-analfabetství nevím, co je tlumivka, ale čekal bych, ze to bude ta obdelníková potvůrka s 8 nožičkama pod Mixer Out :D Na tom se píše JM09AR LM386N - 1. Trefil jsem to?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Tlumivka je taková malá cívka. Většinou na toroidním jádru. Někdy bývají zalité v takovém plasotvém pouzdru.

http://images.google.com/images?imgsz=s ... 21&ndsp=21
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Zrada - nic takového na výstupu na mix nevidím :oops: Hrášku, udělej mi do těch mých fotek nějaký bod nebo kroužek, co tě to zajímá :D

Si připadám jak blbec, jak tu s vám takhle připitoměle řeším základní věci... :?

PetrPeter 1975 - 2008
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

tlumivka tady vypadá jako rezistor - je to váleček s barevnejma pruhama a je u toho napsaný Lx (x= číslo)
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
hrasek15

Příspěvek od hrasek15 »

Eugeene má pravdu je to přesně tak.Tady je to takroužkovaný http://img89.imageshack.us/my.php?image=p4290029w.jpg
lunchie

Re: stavba lampoveho preampu

Příspěvek od lunchie »

jenom si tak rikam, jestli by nebylo lepsi udelat ciste lampovy pre-amp, jako je M/B studio, formula nebo rectifier, nez se drbat s vyrobou v-twina, kde je vice integracu nez cehokoli jineho ... jenom moje 2c do diskuse. Na sloclone se daji najit i schemata/pcb pro engl e530, slo100 a hromada dalsich high gain ampu/pre-ampu.

Ted jsem tam koukal a nasel jsem tam bogner fish pre-amp schematko :), uz vidim, do ceho dalsiho se pustim.
innerself

Příspěvek od innerself »

Zkusim oživit trochu téma, jestli si někdo toho teda všimne.
Jak moc by bylo reálný postavit jednokánalovej předzesilovač EVH 5150 Stealth (schéma zde: http://node777.net/EVH_5150III_100S.pdf), kterej by měl jenom a pouze třetí high gainovej kanál? A na kolik by se cena takovýho preampu na zakázku mohla dostat?

Proč mě to zajímá: Za prvé samotnejch hlav moc na trhu neni, abych si to nějak pořádně vyzkoušel a za druhý jsem na nákup moc chudej a nechci se zatim zbavovat zesilovačů, který teď mám. Takže mě napadlo mít jenom tenhle preamp, kterej bych píchnul do returnu 6505, což je vlastně předchůdce EVHček a nemusel by se ten koncák zase tolik lišit. Jo a za třetí je tam na mě zbytečně "moc" funkcí. Respektive oddělený korekce včetně presence a resonance pro každej kanál je pro mě fakt zbytečnost.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Ty to chceš na pokusy se zvukem, nebo na hraní na koncertech?
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
innerself

Příspěvek od innerself »

Spíš na ty pokusy, ale aby to bylo dost přiblížený originálu, abych měl představu, jak to fakt hraje. Ne zase něco na způsob mooer micro preamp 005 jestli rozumíš :D
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Pokud schema sedí tak jo, ptám se spíš kvůli tomu jestli to je třeba cpát řekněme do racku, nebo stačí klasický malý šasí a nějaká krabice ...
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
innerself

Příspěvek od innerself »

No klidně by stačilo klasický DVDčko :D prostě to co se dává do racku ale ty šroubky na rack bych tam nepotřeboval :D posadil bych to prostě na hlavu a tam by to zůstalo. Žádný srance navíc :D
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Ta racková "krabice" není zrovna laciná, pro 1U by bylo potřeba trafo na zakázku, do 2U už se vejde asi klasický trafo ,ale už je to docela velká těžká hajtra, radši bych to viděl jako miniaturu kytarový hlavy, to vyjde mnohem levněji ve výsledku,ale je to na tobě ..
Dotazy prosím do SZ
innerself

Příspěvek od innerself »

Jo tak tyhle souvislosti jsem nevěděl. Takže tohle by mi bylo fakt asi jedno a dal bych přednost tomu nejlevnějšímu řešení.
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“