Pedálová ladička

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

koupit neco kvalitniho s TB... nevim co... je ten fender TB?

pokud pouzivas vic krabicek, tak je podle me nejlepsi poridit bypass listu (treba od smrcky) a do ni si strcit ladicku (jakoukoli - signal pres ni nepujde dal, pujde jen do ni) a tvoje krabicky - vysledny retez pak nebude moc dlouhy a signal z kytary neprijde o vsechny vysky a nezni to jako kdyz se potoci potakem tone o dve polohy.. vyhoda tohohle reseni je ta, ze si tam muzes strcit ladicku za 400 Kc a nicemu to vadit nebude... a co usetris na ladicce tak za to pomalu koupis tu listu.

porad se resi jake ma na zvuk vliv drevo a vsichni vidi uzasny rozdil mezi drevem v mexiku a v usa, ale to, jaky maji na zvuk vliv netruebypassove krabicky s nekvalitnim bufferem neresi vubec nikdo... to, ze vam takovy pedal paradne posere zvuk vam muzu zarucit... alespon pokud slysite rozdil ve dreve mezi mexikem a usa :) (trocha ironie)

zkuste se treba nekdy lip zaposlouchat do zvuku "kytara-dobry 3m kabel-kombo" a pak si to srovnat se zvukem pres vas pedalovy retez...

Pokud si dobre pamatuju na pajino tele a taky na to, ze paja hraje hlavne doprovod (pravdepodobne cisty zvuk), tak prave u cisteho zvuku je ten rozdil markantne videt...

proto doporucuju popremyslet o te liste
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

facha.music píše:ale vážně, co to jsou blind testy vlastně?
Lidem se pousti nahravky (v tomhle pripade se jim hraje), aniz by videli zapojeni, a oni si delaji poznamky. Kdyz mas dostatecny pocet lidi (a u blind testu to nemusi byt sto a vice ;)), tak muzes opravdu s jistotou urcit, jaky je ten zvuk. U vnimani zvuku totiz velkou merou prispiva to, co clovek chce slyset, jenze u blind testu clovek nevi, co u konkretni nahravky chce slyset, takze to hodnoti nejobjektivneji, jak to jde.

BTW, spousta firem udava, ze jejich efekt je true bypass a realita je pak jina :(
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
PáJa

Příspěvek od PáJa »

qwer píše:.. je ten fender TB?
To jsem se teď pokoušela zjistit na na kytary.cz, a nevěděli:) tak snad prej vyzjistěj a pošlou email.

Co se týče lišty, myslim, že je to pro mě dost zbytečný - mám pouze delay, Tube screamera a volume pedál.

Momentálně se rozhoduju mezi bossem a fenderem.
qwer píše:kPokud si dobre pamatuju na pajino tele a taky na to, ze paja hraje hlavne doprovod (pravdepodobne cisty zvuk)
Na ten čistej zvuk si přišel jak? :D
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

PáJa píše: Na ten čistej zvuk si přišel jak? :D
no to vazne nevim :D asi nejaka chyba v mozku

byt tebou tak se na boss vykaslu. podle me zbytecnost... a pokud ten fender nebude true bypass (coz na kytarach stejne nezjisti, protoze by tu krabku museli rozmontovat), tak bych sel do te listy...

myslim, ze smrcka dela listu pro 3 krabky za 2t. + nejake penize za propojky...

do listy strcis delay (pochybuju ze bude TB), TS (ten neni TB) a nejakou levnou ladarnu, ze ktere signal nepujde dal... volum pedal pouzivas na co? s tim TS? co je to zac? Pokud ho nepouzivas moc casto, tak bych ho taky svihnul do listy - treba s tim delayem...

uz ted mas v retezu mozna i 3 netruebypassove krabky... to mas tri buffery co ti delaji ze signalu z kytary neco jineho nez co z te kejtry ve skutecnosti leze :) a myslim, ze tvoje telatko je skoda nejak brzdit... zkus si schvalne kejtru zapojit pres vsechny ty krabky a pak jen pres jeden kablik ciste do komba a uvidis ten rozdil.. a podobny zvuk co ti leze pres ten jeden kablik bys mela pres tu listu... :)
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

qwer píše: myslim, ze smrcka dela listu pro 3 krabky za 2t. + nejake penize za propojky...
Pro 3 krabky stojí 2.500, což je dražší, než ten Boss, ale na druhou stranu...
Při přepínání na těch lištách to prý mírně "lupne" nebo jak to p.Smrčka píše na webu (článek True bypass: ano či ne?), ale myslím, že to nebude nic hrozného.

Lišta pro 1 krabku stojí 1.000, což by ve spojení s tím Behringrem dalo cca 1.800, ale jak už se tu psalo, ta ladička je z plastu...
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

smrčkova lišta je totiž kapánek předražená.... kus plechu, přepínač, kousek drátu a konektroy... ty věcy tak levný nejsou to ne, ale ani nejsou tak drahý

Taky uvažuju o pedálový ladičce a bosse chci ze sznamu rovnou škrtnout. Kdo jste zkoušeli, pište.. budu vděčen
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

nemáte žádné nové poznatky?
přesněji by mne zajímalo jestli ej ten behringer opravdu TB. Asi mne víc zajímá ten fender a ibanez. Ty sou TB? Cenově jsou dnes témeř stejné... Fender má řeklbych kompaktnější rozměry co se umístění do pedálu týče. Takže nějaké srovnání těch dvou...
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Horry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Horry »

Mě by zajímala právě ta ladička Fender, připadá mi hodně skladná, ale je True Bypass ?? A máte s ní někdo zkušenosti ??
Předem díky za odpovědi :)
Kytara: Dean ML Dime, Vintage SG VS6 Series, Cort G200 strattocaster
Aparát: Randall T2HLe, box Randall RV412A
Kabely: Sommer Cable s Neutrik konektory
Struny: GHS
Trsátka: Dunlop(Tortex 0.88)
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Ten Fender PT100 se tváří že je truebajpás - tzn. leze přes něj signál i bez napájení - jestli to je opravdu true nevím, nechce se mi to rozdělávat (zejména proto že je kolegova :-) ). Ladí v pohodě, signál nemrší, ale nejde na ní nastavit alternativní ladění ani kalibraci. Behringer TU300 mám v pedálbórdu víc jak rok a neshledávám na ní kromě zběsile svítící modré ledky nic závadného. Je to samozřejmě kopie Bosse TU2, jde nastavit různá ladění atd a není pochopitelně truebypass, což mě osobně třeba nevadí (a divím se že to vadí někomu kdo má kytaru za třitisícepětset a kombo do dětského pokojíčku). Z plastu obavy nemám, není to jediná věc od velkého Uliho co mám a zatím vše slouží jak má, navíc za tu cenu...
boga
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od boga »

taky jsem si koupil ted behringra, jeste jsem ji moc nezkousel, ale je normalni, ze ta modra obludnost sviti porad, tzn. i kdyz je ladicka vypnuta? Kdyz ji seslapnu do funkce ladeni, tak se rozsviti akorat trochu vic.
Horry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Horry »

rain píše:Ladí v pohodě, signál nemrší, ale nejde na ní nastavit alternativní ladění ani kalibraci.
Jak to myslíš ??
Teď jsem nějak nepochopil pointu této věty(to bude tim ránem :-D).
Kytara: Dean ML Dime, Vintage SG VS6 Series, Cort G200 strattocaster
Aparát: Randall T2HLe, box Randall RV412A
Kabely: Sommer Cable s Neutrik konektory
Struny: GHS
Trsátka: Dunlop(Tortex 0.88)
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Nejde na ní jiné ladění, tj. není chromatická, pozná jen EHGDAE, a kalibrace, nemůžeš jinak než 440 Hz...
rain
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

mycountry píše:Nejde na ní jiné ladění, tj. není chromatická, pozná jen EHGDAE, a kalibrace, nemůžeš jinak než 440 Hz...
Naopoak, pracuje jen v chromatickém modu, nejde na ní nastavit třeba ladění pro basu(4/5 strun...), různá drop ladění atp. (netvrdím že je to nutnost, ale někdy se to hodí), kalibraci nemá.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

když má člověk kytar za 9 se snímačema za 5 a celolampovým aparátm, tak se opravdu bojí, že bfer, kterej je v krabičce, za 600 je na tolik špatnej (horší než korejskej boss) že mu ze signálu zbude to, co mu ven leze, když zapojí mezi efkty 6m kely místo propojek.
Jinak se ptám hlavnmě proto, že tu někdo dřív napsal, ž TB je, což je dle mě blbost - je to kopie boss.
Cos e týče plastu, tak to je napostej horror. nesmí to bejt v blízkozti snímačů zdroje, magnetu, zářivky, vibrátoru a mobilního telefonu. Vzhledem k tomu,ž e ta krabička nestíní, chytá to ruchy... Zkus ju hodit z okna a chtneš na to i rádio... :roll:
JE to smutný fakt, ale ta cena se někde odráží...
3patný zkušenosti s ní teda nemáš? Já sem se jednou potkal s behringer kopií DS1čky a byla to katastrofa sama :roll:
pořád o ní ale uvažuju... Co ten fender?
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

A Korg pitchbalck by ti nevyhovoval? :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Smrťokvítek píše:A Korg pitchbalck by ti nevyhovoval? :)
proč ne.. vím o tom ale prd a na eshopu sem ho neviděl.. taky se obávám, že to bude drahý... zase da do toho 2ts, zato mi to nestojí...
rain
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Takže, pokud chceš kov a (možná) truebajpas a nepotřebuješ kalibraci atd. je fender PT100 dobrá volba. Behringer je levnější, má víc cipovinek, není true... IMHO v plastu nevidím žádnou nevýhodu (zesilovač mám lampový, kytar několik - cena se sčítá, nebo zprůměruje? :-) ) prostě to žádnou neplechu nedělá - mám ještě Behr. EQ. Mobil proleze všude, zdroj mám v pedálbórdu, vibrátor používám obezřetně, na koncertech vůbec... ;-) Buffer je minimálně stejně dobrý/špatný jako u jakékoliv netrue krabičky (Boss, Ibanez...). Koncůkonec jde ladičku zařadit mimo signálovou cestu, třeba do druhého výstupu z echa nebo stereo chorusu atp., roky jsem používal kapesní ladičku Yamaha YT150, kterou jsem připojoval do druhého výstupu z delaye, akorát mě přestalo bavit ohýbat se k tomu, anžto na tom displeji je ve stoje a ve tmě ho*no vidět. Dva tisíce za ladičku bych taky nedal...
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

rain píše:Takže, pokud chceš kov a (možná) truebajpas a nepotřebuješ kalibraci atd. je fender PT100 dobrá volba. Behringer je levnější, má víc cipovinek, není true... IMHO v plastu nevidím žádnou nevýhodu (zesilovač mám lampový, kytar několik - cena se sčítá, nebo zprůměruje? :-) ) prostě to žádnou neplechu nedělá - mám ještě Behr. EQ. Mobil proleze všude, zdroj mám v pedálbórdu, vibrátor používám obezřetně, na koncertech vůbec... ;-) Buffer je minimálně stejně dobrý/špatný jako u jakékoliv netrue krabičky (Boss, Ibanez...). Koncůkonec jde ladičku zařadit mimo signálovou cestu, třeba do druhého výstupu z echa nebo stereo chorusu atp., roky jsem používal kapesní ladičku Yamaha YT150, kterou jsem připojoval do druhého výstupu z delaye, akorát mě přestalo bavit ohýbat se k tomu, anžto na tom displeji je ve stoje a ve tmě ho*no vidět. Dva tisíce za ladičku bych taky nedal...
tak já vím, že ty si jiže kytarista na úrovni.... Já mám ale už na zkoušení/koncerty asi 16m kabeláž před zesilovačem (potřebuju to) což samo o sobě taky signálu neprospívá.Jinak z toho druhýho výstup (u mě delay) sem to již zvažoval, ale zase mě láká ta fnkce, že to přestane hrát, když ladím, tda neím, jestli to není použitelnější. Jinak Ladím klasicky a blbosti kolem nevyužiju...

edit:
z toho efektu by byla použitlná tato: http://kytary.cz/ibanez-chromaticka-lad ... 48:0:0:1:0

a jakej j rozdíl mezi:
http://kytary.cz/behringer-pedalova-lad ... 48:0:0:1:0
http://kytary.cz/behringer-pedalova-lad ... 48:0:0:1:0

jinak teda:
¨http://kytary.cz/behringer-pedalova-lad ... 48:0:0:1:0
http://kytary.cz/fender-pedalova-ladick ... 48:0:0:1:0
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

omlouvám se za OT...16m kabeláže? to si děláš srandu?

jinak moc jsem nečetl téma, ale jestli hledáš jednoduchou true-bypass pedálovou ladičku tak doporučuju Korg Pitchblack. Vpodstatě nemá žádný ovládací prvky, jen tlačítko na zapnutí/vypnutí ladičky, přitom když ladíš tak to nepropouští signál dál. Jinak velikost stejná jako klasiký krabky BOSS. Nevím kolik stojí v ČR, já jsem ji kupoval kdysi u Thomanna když bylo euro ještě kolem těch 24 korun, takže mě to vyšlo dost výhodně. Sem nadmíru spokojen, to už je pro mě ladička na celej život, snad :) .
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

cerfotoc píše:omlouvám se za OT...16m kabeláže? to si děláš srandu?

jinak moc jsem nečetl téma, ale jestli hledáš jednoduchou true-bypass pedálovou ladičku tak doporučuju Korg Pitchblack. Vpodstatě nemá žádný ovládací prvky, jen tlačítko na zapnutí/vypnutí ladičky, přitom když ladíš tak to nepropouští signál dál. Jinak velikost stejná jako klasiký krabky BOSS. Nevím kolik stojí v ČR, já jsem ji kupoval kdysi u Thomanna když bylo euro ještě kolem těch 24 korun, takže mě to vyšlo dost výhodně. Sem nadmíru spokojen, to už je pro mě ladička na celej život, snad :) .
toš jako jo, ale u nás je za 2tisíce a to je prole mě dost... to rači anrvu tu ibanez za 300na direct out delye.

jinak ano 16m... 6m je mezi efektama a zesákem. 9m je kytara a efekty. mezi efekta má sou 30cm propojky. Hlavně mám z kytary kroucenej a na normální přejít nemůžu. Potřebuju volnost. Rovnej drát si přišlapuju a tím se strhávám an zem.
vy metláci asi nemáta úchylku an toto: http://www.youtube.com/watch?v=kBUtkPrANRs
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“