Aktivní snímače Ibanez LZ-1

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
MichalH

Aktivní snímače Ibanez LZ-1

Příspěvek od MichalH »

Zdarec.

Koupil jsem kytaru Ibanez ART s aktivními snímači LZ-1, až do výměny baterií (cca půl roku) nebyl problém, ale s novými bateriemi (tedy souvislost minimálně časová), začala kytara nekontrolovaně pískat při vyšším gainu, nezávisle na utlumení strun.
Samozřejmě reklamace, po 14 dnech údajně servisman tvrdil, že je to jasná závada a po dalších 14 dnech se kytara vrátila s komentářem, že je úplně v pořádku a že prostě aktivní snímače nejsou určené pro hru s vyšším gainem. Čuměl jsem jak puk. Na co asi by tak jinak byly dobré? Kromě toho se ten problém projevil až s novýma baterkama.

Hraje na tyhle snímače někdo tady? A nesetkal se s podobným problémem? Zatím nevím, jak se k tomu výsledku reklamace postavím.

Díky,
Michal
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ahoj,

baterie nemůžou být problémem (respektive si to neumím představit - zkus tam dát jiné a uvidíš). Jedině že by ty první baterky byly slabé (což je možné) a teprve s těma novýma to začalo hrát tak, jak má...

Čemu říkáš vyšší gain? Ono ten prodavač má částečně pravdu - aktivní snímače díky vyššími výstupu vybudí zesilovač rychleji, takže není třeba tak gainovat. Tudíž pokud máš nějaký hi-gain aparát a točíš mu gain doprava, tak to logicky bude pískat.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Občas to píská i při zatlumení strun... Třeba když jsem z nouze jednou valil přes bossa a basový kombo, tak jsem nemoh mít volume kytary naplno, protože to pískalo furt
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
frytol

Příspěvek od frytol »

Posuň si snímače, je top rychlý a docela pohodlný. Měl jsem stejnej problem s pasivkama..:D
kmensik
Rádce

Re: Aktivní snímače Ibanez LZ-1

Příspěvek od kmensik »

Ty snímače jsou zvláštní. Někdy se mi líbí, někdy ne. Mám ART-120.
Asi půl roku jsem na tu kytaru nehrál, a už mě nějak svrbělo za ušima, že bych měl zkontrolovat baterky. A vono jo, obě nový zlatý alkalický GP vyteklý, z battery boxu protekly po drátech k poťákům a skrz jack do chlupatého kufru. Kytara byla v kufru na boku, tak to teklo prostě furt dolů. Odleptané i hliníkové stínění na deklíkách a vůbec všechno.
Dřevo je tím taky nasáklé. Při potírání octem bublá a šumí. Prý je v baterkách hydroxid draselný, tak si teď vyrábím octan draselný.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“