chtěl bych si koupit zvukovou kartu M-Audio Fast Track USB,ale chci si raději vše ověřit abych si to neobjednal a nezjistil že z toho nic nedostanu.Jak tak projíždím forum,tak sem zjistil že jsou k nahrávání potřeba hlavně kvalitní monitory.Momentálně mám u PC jen repro od Hifiny.Ale chtěl bych se zeptat jestli bych mohl mít kytarové kombo Crate FX120 použitě jako monitor.Moje kombo má i CD line vstup takže bych to zapojil přes to.Pomohl bych si s tímto kombem oproti obyčejnému repro od PC ?
M-Audio Fast Track USB + Crate FW120(monitor)
Pravidla fóra
-
ownkiller1
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/desperatetimes/
- Kontaktovat uživatele:
M-Audio Fast Track USB + Crate FW120(monitor)
Zdravím,
chtěl bych si koupit zvukovou kartu M-Audio Fast Track USB,ale chci si raději vše ověřit abych si to neobjednal a nezjistil že z toho nic nedostanu.Jak tak projíždím forum,tak sem zjistil že jsou k nahrávání potřeba hlavně kvalitní monitory.Momentálně mám u PC jen repro od Hifiny.Ale chtěl bych se zeptat jestli bych mohl mít kytarové kombo Crate FX120 použitě jako monitor.Moje kombo má i CD line vstup takže bych to zapojil přes to.Pomohl bych si s tímto kombem oproti obyčejnému repro od PC ?
Ne, ten vstup je tam jenom pro cvičení, ten zvuk z toho je pěkně prasácekej. Kytarový repro není dělaný pro reprodukci hudby. Ořezává určitž frekvence, který dělaj kytaru kytarou, ale z normální hudby zahuhlanej humus.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
:-)
Přesně tak - každému, co jeho jest - tedy kytarovému kombu pouze kytaru!!
Ke zbytku: Když se to zobecní, tak k nahrávání nejsou vůbec kvalitní monitory potřeba
ono by se mělo spíš rozlišovat mezi nahráváním a kvalitním nahráváním. K nahrávání ti stačí běžná zvukovka (i integrovaná) a běžné PC bedýnky. Ke kvalitnímu nahrávání potřebuješ kvalitní zvukovku (když to hodně odlehčím, tak cokoli ne-multimediálního) a kvalitní repro (čili nearfield monitory aspoň).
Kdybychom zabíhali do dalších podrobností, tak se dostaneme třeba i ke kabeláži, ale zatím to nebudeme nijak hrotit.
FastTrack bude OK (do nějakého tvého levelu), určitě by to chtělo rozumné bedýnky. Jako zase - jsou i tací, co maj čistě hi-fi bedny a pokud to nejsou "čuňata", tak to jde. V otázce beden je totiž třeba řešit jednak už i akustiku místnosti a jednak jejich naposlouchání, protože jinak to jsou i sebelepší monitory k ničemu.
P.
Ke zbytku: Když se to zobecní, tak k nahrávání nejsou vůbec kvalitní monitory potřeba
Kdybychom zabíhali do dalších podrobností, tak se dostaneme třeba i ke kabeláži, ale zatím to nebudeme nijak hrotit.
FastTrack bude OK (do nějakého tvého levelu), určitě by to chtělo rozumné bedýnky. Jako zase - jsou i tací, co maj čistě hi-fi bedny a pokud to nejsou "čuňata", tak to jde. V otázce beden je totiž třeba řešit jednak už i akustiku místnosti a jednak jejich naposlouchání, protože jinak to jsou i sebelepší monitory k ničemu.
P.
-
ownkiller1
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/desperatetimes/
- Kontaktovat uživatele:
Recording
Momentálně nahrávám přes normálně integrovanou zvukovku.Mám kytaru zapojenou do line in a zkresluju si ji v PC pomocí Guitar Rig 3 a nahrávám to do Cubase SX 3.Zasílám i ukázku z jedné mé nahrávky.Je bez bicích.Momentálně zjištuji jak funguje plugin EZ Drummer a až se s tím naučím začnu dělat i bicí.
http://uloz.to/1721157/uj-04.mp3
Chtěl bych určitě zlepšit kvalitu nahrávky.A proto si chci zařídit takový rádoby nahrávací studio.V nahrávání jsem na low levelu
.A proto vás zkušenější o radu jak dosahnout co nejkvalitnější nahrávky s touto zvukovou kartou,mojí integrovanou kartou,bednamy od HI-FI popřípadě sluchátka Genius Hs-04Su.Děkuji za rady!
http://uloz.to/1721157/uj-04.mp3
Chtěl bych určitě zlepšit kvalitu nahrávky.A proto si chci zařídit takový rádoby nahrávací studio.V nahrávání jsem na low levelu
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
:-)
Na to je jednoduchá odpověď: FT ti určitě zvedne úroveň nahrávání už jen tím, že píchat kytaru do linkového vstupu je kravina (pokud nemá aktivní elektroniku mám zato
Jinak bacha na to, že do dané zvukovky budeš moci zapojit jen dynamické a páskové mikrofony, protože nedisponuje phantomovým napájením! To jen tak na okraj.
Ať se daří, P.
Jinak bacha na to, že do dané zvukovky budeš moci zapojit jen dynamické a páskové mikrofony, protože nedisponuje phantomovým napájením! To jen tak na okraj.
Ať se daří, P.