Multiefekt nebo krabky?

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

The Duke:

jojo ty jejich nejslavnější modelery tam jsou všechny, ale navíc je tam opravdu mraky dalších (defacto všechno co bylo v POD všech řad) + jako bonus navíc efekty z Verbzilly (parádní záležitost) prostě s tímhle už člověk nic jiného nemůže potřebovat, samozřejmě v kombinaci s expression

tu cenu bych neřešil, přeci jen jak píšeš, to přehrání je maličkost, navíc ceny jsou už obecně jinde než před pár lety kdy DM atd vyšly
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
The Duke

Příspěvek od The Duke »

pupack píše:The Duke:

jojo ty jejich nejslavnější modelery tam jsou všechny, ale navíc je tam opravdu mraky dalších (defacto všechno co bylo v POD všech řad) + jako bonus navíc efekty z Verbzilly (parádní záležitost) prostě s tímhle už člověk nic jiného nemůže potřebovat, samozřejmě v kombinaci s expression

tu cenu bych neřešil, přeci jen jak píšeš, to přehrání je maličkost, navíc ceny jsou už obecně jinde než před pár lety kdy DM atd vyšly
to máš pravdu, ceny jsou jinde, ale bohužel už zase jinde než byli na podzim :( ale ty modelery se prodávaj furt a pořád stojej přes 8t
http://www.music-city.cz/eshop/line-6-d ... ess=cc94d8
http://www.music-city.cz/eshop/line-6-m ... ess=cc94d8
a to je tady maj nejlevněc co jsem našel, ostatně asi skoro jako všechno... :)
kytara z Asie, aparát starej a ještě k tomu pučenej - ale lampáč!!!, spousta šumících krabiček, línej jak vandrácká veš, ruce... raděj useknout

ALE MILUJU TO!!!
Rumacek

Příspěvek od Rumacek »

Já jsem rozhodně pro krabky...
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Rumacek píše:Já jsem rozhodně pro krabky...
Trosku rozvezt... Krabky mam rad, multaky taky...jde o to jake mam priority...
Rumacek

Příspěvek od Rumacek »

Mylann píše:
Rumacek píše:Já jsem rozhodně pro krabky...
Trosku rozvezt... Krabky mam rad, multaky taky...jde o to jake mam priority...
No zkušenosti s drahejma mulťáka bohužel nemám, ale z těch levnějších se mi většina, které jsem měl možnost vyzkoušet nezamlouvala, hodně zkreslují a až na pár modulačních efektů jsem je prakticky nevyužil, no ještě reverb se celkem dal u těch drahých modelů to bude určitě využitelnější... Takže drivy které využiju nejvíc jednoznačně z krabiček...
Mulťák skoro nevyužiju, sem tam na něm doladím a to tak vše... :)
countrymetalman

Vox Tonelab x ostatní

Příspěvek od countrymetalman »

Taky přispěju, pouze svůj osobní subjektivní názor. Jsem aktivní muzikant cca od roku 1980. Ještě před pár lety jsem k Fender kytarám a Fender celolampovým aparátům používal velkou část originálních analog krabiček ze 70. a 80. let, co se tehdy vyráběly. Protože žádná nová se jim zvukově nevyrovnala (ani dnes!!..) Celkem dost mě ale sralo tahat se všude s plným velkým pedalboardem, navíc knoflíky na efektech se často samy od sebe přenastavily a pořád se ohejbat během hraní nebo šlapat jak varhaník v kostele na všechny strany - přitom pár taktů sóla leckdy uteklo že - tak holt jsem taky odehrál nemálo kšeftů systémem kytara - kombo. Ale taky to nešlo, po hodině hraní ať už to bylo ve vinárně, estráda nebo tancovačka v kulturáku, jsem byl sám na sebe nasranej za furt stejnej zvuk, ať se hrál hardrock nebo nějakej valčík.. Samozřejmě jsem testoval průběžně veškerý multiefekty, co se kdy na trhu objevilym, ale s lampovým apecem bylo většinou po dynamice, v polovině případů to trhalo uši (vč. pily od Boss ME i GT řady.. :-( nebo přinejmenším mi chyběl feeling, dobrý pocit ze hry nebo skoro všechny mulťáky měly takové umělé divné prezency, šumáky, včelíny, fuuj. Až jsem narazil na Vox Tonelab LE a vyměnil flašku za TAD selected a důsledně si vyhrál s přesným vyladěním, mohu říct, že už přes rok jsem doslova nadšen po všech stránkách se zvukem, feelingem i kvalitou všech doplňkových efektů i univerzálností atd, a to jak při hraní třeba do Princeton Reverb 65 celolampy, z telete i strata, tak i při hraní rovnou do mixu nebo doma do PC aktivních minibedýnek o půlnoci (konečně na mě sousedi neklepou!!!!!) - Tonelab LE má uživatelsky nastavitelný eq. s parametry na výstup, takže poprvé v životě si skutečně "zahraju" i rovnou do apecu bez komba a "je to tam!". Tvrdím, že Tonelab LE není simulace jako např. POD X3 nebo XT, ale skutečný efektový a předzesilovací board, nic nesimulujete, jen hrajete naprosto bezkompromisní zvuk vytvořený podle skutečných potřeb v kvalitě zvuku každého jednotlivého efektu (včetně jakéhokoli zkreslení od lehce chlupatého jako ze staré TS808 po nádherně saturovaný higain) naprosto odpovídající kvalitám, zabarvením, dynamice a reakcím na hru starých efektů, někdy dokonce i lepší!!!! Přímé srovnání jsem měl přece k dispozici, jednotlivé efekty a všechny ostatní mulťáky jsem rozprodal až po té, co jsem na Tonelab LE odehrál nemálo kšeftů nebo měl na podiu všechno dohromady a testoval. Kdo chce simulace, kupuje POD, kdo hraje (nebo skládá a nahrává) moderní a scifi muziku - Boss GT řada poslouží nejlépe, kdo hraje live a umí využít vlastností celolampových komb nebo aparátů a potřebuje vystřídat více efektů nebo různě zkreslených zvuků za večer (revivaly apod), nic lepšího než Tonelab LE neexistuje. Ani TC Electronic!!!! - Hrál jsem si s Nova System docela dlouho, ale Tonelabu to nesahá ani po paty, bohužel. Kdyby to stálo 2 tis a ne 20 nebo kolik za to chtějí, nepoužíval bych to prostě, nedá se.. Ještě upozorním, že starší Tonelab SE je kvalitou zvuku to samé kromě toho, že SE nemá user nastavení výstupu pro hraní do mixu (pouze pevné předvolby a je to sakra poznatelný rozdíl!!!) a teď mám i zcela nový Tonelab ST, ale asi ho hodím do inzerce, nejde o to, že u každého efektu má jen 1 až 2 nastavení parametrů, ale celková kvalita je na úrovni každého jiného mulťáku, možná i Boss ME už má aspoň lepší ambience a modulační efekty.. Ani výměna flašky nepomohla, zkrátka je to trochu pištítko než superefekt jako LE. Asi si koupím ještě jeden LE do rezervy, ať mám i za 10 let stále na co hrát a bejt přitom spokojenej :-)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

No nerad ti kazim radost, ale Tonelab je simulace (modeling) aparatu :) Nemuzu posoudit kvalitu vuci ostatnim, ale i sam vyrobce priznava, ze to je digitalni simulace. Ostatne krom Sansampu neznam zadnej efekt/preamp, kterej zvladne zvuk vice aparatu v jednom a neni digitalni.

Jinak by me zajimalo, kolik casu jsi stravil stelovanim PODa nebo jinych konkurencnich multaku, ze tady tak sebejiste prohlasujes, ze Tonelab je o tolik lepsi :lol:
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Tonelab je naprosto identický s kombem Vox Valvetronix...a to včetně systému lampy na konci...

je to digitální multiefekt který simuluje nejznámější aparáty a efekty stejně tak jako POD a jiné multiefekty...

jediné co má Tonelab navíc optori POD je lampa 12ax7 na výstupu, čili když se to píchne rovnou do mixu a do PA má to trošičku lepší dynamiku... toť vše..

jinak co se efektů a zvukové kvality simulací týká, tak je POD na tom dle mě lépe (čistě subjektivní, i když na POD hraje mraky kapel na vox tonelab toliko ne..tak asi to nebude jen můj pocit)

Vox tonelab simuluje dobře Vox ac30t, bodejd by take ne, když je to vox - potažmo korg :)

countrymetalman se nechal trošku unést s tou chválou :DD ale jo, je to dobrej multák... řekl bych závěrem defakto na stejné urovni jako POD až na efekty, ty má většinou POD lepší po zvukové stránce
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

pupack píše:lampa 12ax7 na výstupu, čili když se to píchne rovnou do mixu a do PA má to trošičku lepší dynamiku...
Tohle je podle me nesmysl, dynamickej rozsah nemuzes nijak zvetsit prvkem v obvodu. Spis jestli tam ta lampa jen tak nesviti, tak to muze produkovat prirozenejsi zkresleni. Ale teda nevim - jestli celej efekt napaji 9V adapter, tak ta lampa musi byt opravdu brutalne vyzhavena :-)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Tohle je diskuse o nicem - POD x Tonelab. Kazdemu chutna jinak. Kazdy k tomu ma jiny vercajk... rozhodne me toto nedovede presvedcit o tom, co je lepsi a co horsi. Nekomu vyhovuje pri hrani to a jinemu zase ono. Je to subjektivni zalezitost. A rozhodne bych si tady nehonil triko vetami, ktere jsou naprosto identicke z reklamy, ktere zminovane produkty propaguji. Ze na to hraje tento slavny kytarista, ze s tim objel tour a podobne. To je podle me ta nejzakernejsi reklama.

Proste kup, vyzkousej, nelibi se, prodej a hledej dal. V opacne pripade si nech a hrej s tim dokud tve vlastni ja ti nerekne, ze uz se me to nelibi a je nacase jit o dum dal.
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Wohma píše:
pupack píše:lampa 12ax7 na výstupu, čili když se to píchne rovnou do mixu a do PA má to trošičku lepší dynamiku...
Tohle je podle me nesmysl, dynamickej rozsah nemuzes nijak zvetsit prvkem v obvodu. Spis jestli tam ta lampa jen tak nesviti, tak to muze produkovat prirozenejsi zkresleni. Ale teda nevim - jestli celej efekt napaji 9V adapter, tak ta lampa musi byt opravdu brutalne vyzhavena :-)
nojo sem se spatne mozna vyjdril, proste jsem chtel napsat, ze tam ta lampa preci jen trochu citit je - jak u valvetronixe tak u tonelabu, nic vic ;)
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

wikxzen píše:Tohle je diskuse o nicem - POD x Tonelab. Kazdemu chutna jinak. Kazdy k tomu ma jiny vercajk... rozhodne me toto nedovede presvedcit o tom, co je lepsi a co horsi. Nekomu vyhovuje pri hrani to a jinemu zase ono. Je to subjektivni zalezitost. A rozhodne bych si tady nehonil triko vetami, ktere jsou naprosto identicke z reklamy, ktere zminovane produkty propaguji. Ze na to hraje tento slavny kytarista, ze s tim objel tour a podobne. To je podle me ta nejzakernejsi reklama.

Proste kup, vyzkousej, nelibi se, prodej a hledej dal. V opacne pripade si nech a hrej s tim dokud tve vlastni ja ti nerekne, ze uz se me to nelibi a je nacase jit o dum dal.
s tebou jedine souhlasim, ja jen musel reagovat na to vynášení tonelabu do nebes když je to imho to same jako ostatní multaky ;) to ze na POD hraje mraky kapel je jen holej fakt, nic víc.

Jinak pravdu díš, co si nevyzkoušim a nelíbí se mi, nekoupim a opačně ;)
countrymetalman

Nejsem placený firmou Vox

Příspěvek od countrymetalman »

Nejsem placený firmou Vox ani žádnou jinou a programováním efektů se zabývám od dob vypuštění RP-1 :-) Jelikož hraju autorský věci blues, jazz, pop, rock, folk a taky revivaly od country po hardrock, potřebuju často měnit zvuk, ale žádný scifi, spíše "pure vintage" tóny, jen s různou volume na riffy a sola, sem tam slap echo, jindy kulatý zareverbovaný rockabilly, různé míry a typy zkreslení, občas analog chorus nebo phaser atd. Používám celkem slušný celolampy i kytary (vše orig. USA). Každý mulťák (POD, Boss, Korg, TC Electronic, Zoom, DOD, Digitech - většinou z každé vyráběné třídy nějaký kousek) co mi přišel pod ruku jsem programoval přesně tak dlouho, abych z něj vyrazil maximum co dovede. A ne při pytlíkování doma v noci, ale při víc vytočené hlasitosti na lampáči, jen tak se pozná, co to dovede. Např. POD je podařená simulace, ano, ale je to stále cítit, že je to simulace. Opakuji, že pouze Tonelab hraje tak, že byť použiju občas i simulaci, občas pouze nějaký samotný pedál efekt bez zapnuté simulace aparátu, většinou ale vždy bez zapnuté simulace boxu, nezní mi to jako nějaká simulace, ale jako plnokrevný efekt, tudíž např. přesný zvuk staré TS808 (kterou jsem měl a používal řadu let :-)) na tom udělám jistou přesnou kombinací nastavení a další taky. Chtěl jsem zvuk starého ProCoRat I (na staré Boston - šťavnatý riffový crunch) - na Tonelabu jsem ho nenasimuloval na 90-99%, ale udělal přesně tak, jak mi hrál ten starý originál Rat. O tom to asi je ne? Kdybych Tonelab loni neobjevil, dál bych hrál na svoji sbírku starých analogů a k tomu po měsíci dál zkoušel všechny možné mulťáky, abych je po 1-2 kšeftech zase prodal...
pupack
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejsem placený firmou Vox

Příspěvek od pupack »

countrymetalman píše:Nejsem placený firmou Vox ani žádnou jinou a programováním efektů se zabývám od dob vypuštění RP-1 :-) Jelikož hraju autorský věci blues, jazz, pop, rock, folk a taky revivaly od country po hardrock, potřebuju často měnit zvuk, ale žádný scifi, spíše "pure vintage" tóny, jen s různou volume na riffy a sola, sem tam slap echo, jindy kulatý zareverbovaný rockabilly, různé míry a typy zkreslení, občas analog chorus nebo phaser atd. Používám celkem slušný celolampy i kytary (vše orig. USA). Každý mulťák (POD, Boss, Korg, TC Electronic, Zoom, DOD, Digitech - většinou z každé vyráběné třídy nějaký kousek) co mi přišel pod ruku jsem programoval přesně tak dlouho, abych z něj vyrazil maximum co dovede. A ne při pytlíkování doma v noci, ale při víc vytočené hlasitosti na lampáči, jen tak se pozná, co to dovede. Např. POD je podařená simulace, ano, ale je to stále cítit, že je to simulace. Opakuji, že pouze Tonelab hraje tak, že byť použiju občas i simulaci, občas pouze nějaký samotný pedál efekt bez zapnuté simulace aparátu, většinou ale vždy bez zapnuté simulace boxu, nezní mi to jako nějaká simulace, ale jako plnokrevný efekt, tudíž např. přesný zvuk staré TS808 (kterou jsem měl a používal řadu let :-)) na tom udělám jistou přesnou kombinací nastavení a další taky. Chtěl jsem zvuk starého ProCoRat I (na staré Boston - šťavnatý riffový crunch) - na Tonelabu jsem ho nenasimuloval na 90-99%, ale udělal přesně tak, jak mi hrál ten starý originál Rat. O tom to asi je ne? Kdybych Tonelab loni neobjevil, dál bych hrál na svoji sbírku starých analogů a k tomu po měsíci dál zkoušel všechny možné mulťáky, abych je po 1-2 kšeftech zase prodal...
ale jo, jen dodám, že je to všechno subjektivní. Já zase nedám dopustit na zvuk TS808 z POD :) který je dle mě naprosto parádní. Na rotary (leslie) které hraje opravdu tak jak má atd atd :) Holt každý máme své subjektivní vnímání, a to je dobře :) Ono je také třeba s uvědomit co je k čemu určené... Síla POD je hlavně v simulaci aparátu + boxu = strkat to do lampového komba je totální nesmysl....jedině s vypnutou simulací a čistě jako efektor atd atd.

Tobě pro Tvoje potřeby nejlépe slouží Tonelab, a jsi spokojen. A tak to ma byť ;)
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

To countrymetalman: a neměl bys nějaký svoje nahrávky z doby před ToneLabem a s ním?

(ten termín Tonelabe se mi docela líbí... Brandýs nad ToneLabem... No hlavně bych chtěl ale slyšet, jestli v tom Labi někdo netone. Tenhle mulťák jsem doma ještě neměl, tak bych docela rád slyšel výsledek od někoho, kdo je max. spokojenej.)
Obrázek
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

countrymetalman: A ako si spokojny s expression pedalom? Pomerne casto sa v recenziach objavuju nespokojne ohlasy prave kvoli nemu. Aj v tejto teme k tomu uz pisal Mylann, kvoli mechanickej zavade ho vracal....
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
Kill Em´ all

Re: Multiefekt nebo krabky?

Příspěvek od Kill Em´ all »

No, Já bych se k tomu vyjádřil takle, multiefekt je sice nabušenej efektama, a neni ani drahej pokut teda nechcete floor pod. Ale, většinou je to digitální, což je celkem k ho*nu, u digitalni simulace (nehledě na to že zní hrozně) je jediná možnost jak dosáhnout výsledku že vstupní signál převedede ze zvuku na zdrojový kod, (jedničky a nuly) a aby to ten procesou zvládl spracovat tak musí půlku toho signálu zahodit, a pak je podlemně celkem jedno jestli do efektu zapojíte Gipsonku nebo stagg..... já hraju na lampovej pre-amp a když chci hrát něco tvrdšího tak si šlápnu dole na Metal muffa, a uš to sviští, ale zase jeden nemusí mít v krabkach vsechno, já z těch co používám mám, 2 zkreslovace, lampovej pre-amp, phaser, flanger, oktaver a delay, a uš je některý mám kupu let a držej víc než nějakej plastovej multiefekt :D
simonwalker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od simonwalker »

Kill Em´ all píše:No, Já bych se k tomu vyjádřil takle, multiefekt je sice nabušenej efektama, a neni ani drahej pokut teda nechcete floor pod. Ale, většinou je to digitální, což je celkem k ho*nu, u digitalni simulace (nehledě na to že zní hrozně) je jediná možnost jak dosáhnout výsledku že vstupní signál převedede ze zvuku na zdrojový kod, (jedničky a nuly) a aby to ten procesou zvládl spracovat tak musí půlku toho signálu zahodit, a pak je podlemně celkem jedno jestli do efektu zapojíte Gipsonku nebo stagg..... já hraju na lampovej pre-amp a když chci hrát něco tvrdšího tak si šlápnu dole na Metal muffa, a uš to sviští, ale zase jeden nemusí mít v krabkach vsechno, já z těch co používám mám, 2 zkreslovace, lampovej pre-amp, phaser, flanger, oktaver a delay, a uš je některý mám kupu let a držej víc než nějakej plastovej multiefekt :D
Tohle je teda prispevek. To ze se signal prevede na jednicky nez nuly nic neznamena, zalezi na kolik bitu a tak, muzes dnes uz dosahnout kvality analogoveho signalu, o tom to ale vubec neni. To co z toho dela , pro nekoho "hur" znejici efekt je to jak se ten multiefekt chova, protoze je na neco naprogramovana. Nechapu co myslis tim "pulku signalu zahodit", to vubec nedava smysl, proc by neco zahazoval....

Takze zalezi jak moc prace si s tim ktera firma dala, a u tech drazsich bude "gibson a stagg" znit jinak. Samozrejme ze u Digitech RP50 to bude znit jinak, nez u Podu. Ale taky si vem na co to tady lidi pouzivaj. Pupack pouziva poda na nahravani bez komba a na trenovani doma, a musim rict ze jeho U2 tone je u me za 1* . Countrymetalman pouziva Tonelab, na to aby se mohl vic soustredit na hrani, nez na 20 tisic krabek.

Ja si treba na tonu potrpim a pouzivam jednotlive krabky, ale pak je taky otazka kolik toho publikum pozna. Hodne lidi si tonu live tak moc nevsimne, pokud to neni fakt hrozny. U multiefektu hrozi ztrata dynamiky, protoze ten procesor nemuze plne emulovat to co dela krabka a vsechny jeji nedokonalosti.
Squier Classic Vibe 50's Stratocaster/Gibson Firebird Studio => G Lab Wah => Electro Harmonix LPB-1 => T.C. Electronics G Major => Fender Super Champ XD
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Ááááá, znalec = Kill Em´ all :lol:
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Kai

Příspěvek od Kai »

Mno nevim jak Vam, ale me vzdycky "jedina samotna" lampa v predzesaku efektu/kombu pripadala spis na pobaveni a zvednuti ceny, nez na zvuk, uz jen protoze ja osobne lampove zkresleni beru zkresleni koncaku, kdyz mas proste aparat vyhuleny do bezvedomi. Proto sem temhle vecem jako vox tonelab (to samy jak valvetronix, ktery me ani trosku nenadchnul) neprisel na kloub a v primym porovnani me prijdou trosku podprumerny.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“