Zvukové karty a racková zařízení pro multitrack recording

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
dejvthedrummer
Kontaktovat uživatele:

Zvukové karty a racková zařízení pro multitrack recording

Příspěvek od dejvthedrummer »

Zdravím hudební nadšence.
řešili jsme s kapelou multitrack recording kvuli bicim. Chteli jsme 6-8 stop. A našli jsme kromě Lexiconu a M-Audio zvukovek i toto zařízení: http://www.aukro.cz/item627911391_hoont ... _port.html . Je to zařízení Hoontech / ST Audio DSP2000 C-Port dostupné také na http://www.st-audio.de/products/dsp2000.html. Co si o něm myslíte. Je to investice do dobrého a použitelného zařízení nebo je to dobré na chytáni prachu až to položím na skříň? :-) Děkuji za všechny názory
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Tohle ma jen dva predzesilovace... Jestli chcete nahravat bici, kupte Behringer ADA 8000
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
mando

Příspěvek od mando »

k behringeru potrebujes zvukovku ktora ma ADAT

najlepsie kupit vsetko v jednom nieco ako M-Audio Fast Track Ultra 8R
dejvthedrummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvthedrummer »

Wohma píše:Tohle ma jen dva predzesilovace... Jestli chcete nahravat bici, kupte Behringer ADA 8000
Děkuji za radu. Když jsme nahrávali poprvé, vím, že jsme na tady ten Behr narazili. Nevíš jak je to po otázce spolehlivosti? Vím, že si spousta lidí na Behr. stěžuje, že se jim co chvíla něco pokazí, kamoš prý dokonce musel kvůli tomu jendou v lětě zrušit koncert, že se mu tak přehřál apec, že rezignoval...nevím co je na tom pravdy, ale nerad bych vkročil do ověnčeného lejna :-) Děkuji.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

No asi takhle: Behringer ma SPATNY komba, hlavy a vubec vetsinu veci pro kytaru. Jsou i vyjimky (treba ta modra kopie Sansampu), ale vetsinou ty veci proste nevydrzi (bud se podelaji vevnitr nebo to rozslapnes). Na druhou stranu treba ozvucovaci bedny nebo prave veci tohoto typu byvaji necekane spolehlivy. Osobni zkusenost nemam, ale uz jsem cetl tolik doporuceni a tka malo kritiky, ze bych se za to mozna i zarucil. Snad sem dorazi Jens Ludwig, ten myslim zrovna ADA 8000 ma, tak muze poreferovat.
Somnus Aeternus
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Behringer se pohnojil, co zacal delat v Cine, ostatne jako vetsina dalsich - mam od nich mix a sama od sebe odesla jedna klika.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Atkins píše:Behringer se pohnojil, co zacal delat v Cine, ostatne jako vetsina dalsich - mam od nich mix a sama od sebe odesla jedna klika.
On nekdy Behringer delal jinde? :wink:
Somnus Aeternus
Chapek1

Re:

Příspěvek od Chapek1 »

Wohma píše:Tohle ma jen dva predzesilovace... Jestli chcete nahravat bici, kupte Behringer ADA 8000
Ahoj,
potreboval bych poradit jakou zvukovku k tomu behringru prikoupit. Muze byt i do pci, nepredpokladam ze bych ji nekam prenasel.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Zvukové karty a racková zařízení pro multitrack recording

Příspěvek od Wohma »

Zalezi na tom, jestli chces vyuzit prevodniky, predzesilovac nebo oboji... Pokud bys ho pouzival jen kvuli preampum, staci ti teoreticky i M-Audio Delta 1010LT, pokud i prevodniky, pak treba EMU 1212M
Somnus Aeternus
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

On nekdy Behringer delal jinde?
Ano, za starých, dobrých časů - v Německu.

Vrátil bych se k těm nahrávadlům: Z těch starších rackových bych navrhl osmistopý HDD recorder Darwin - ve své době velmi spolehlivá mašinka, dnes by se mohla dát sehnat za hubičku.
http://www.harmony-central.com/Events/W ... arwin.html
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jo, obecne rekordery a ruzne starsi (dnes uz skoro obskurni) kusy hardwaru, ktere byly tehdy hi-end (=> pritomnost optickeho ADAT), ale dnes uz nemaji valnou cenu... Jenze problem je jednak je sehnat a navic se s nima casto naucit pracovat :-) Kdyz clovek koupi jetou EMU 1212M, tak ma zaroven dobrou zvukovku na poslech a 2 kvalitni prevodniky navic.
Somnus Aeternus
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaguar master »

Ahoj, co by jste mi doporučily na nahrávání, asi pro kytaru a basu najednou. Takže dual track recording :P
Chcu něco na doma, tak jsem přemýšlel jestli integrovanou (což jsem nic celkem nenašel, páč se v tom nevyznám), nebo externí ESI EgoSys UGM 96 - USB Audio, Mic a Guitars. Fakt by to mělo být na domácí potřebu.
Nebo mi něco doporučtě, co by bylo vhodné. Cena asi do 3000,-. Chtělo by to teda jak jsem pochopil aspoň nějakou zvukovku z Hi-Z vstupem (vysokoimpedační). Takže něco s dvěma těmito vstupy.

Děkuju :)
Final Frontier
mando

Příspěvek od mando »

lepsiu ako Emu Tracker Pre za tie peniaze urcite nenajdes...
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Final Frontier
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Za tyhle penize opravdu jen asi ten Tracker... ESI vubec neznam, maji slusny nahravadla a prehravadla, ale v tom Trackeru jsou myslim stejny prevodniky jako v EMU 0404 USB a ta je ma hodne slusny, stejne jako preampy (na tu cenovou kategorii)
Somnus Aeternus
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

někdo se tu na mě odvolával, tak jsem tu...

začnu tak nějak letem, světem shora.....

nahrávání něco kolem 8 vstupů - co s tím???
jedna alternativa je zmíněná ADA8000 - mám jí a jsem spookojen, má jí i dost kolegů, co to vozí s digitálním pultem jako rozšíření a taky jsou spokojení ...

to zařízení prakticky nemá žádnou chybu - nerozbíjí se, kvalita předzesilovačů je vůči ceně poměrně dobrá...

jak dostat z ADA8000 zvuk do PC??? je to možnů pouze s nějakou zvukovkou, která má ADAT vstup...
napríklad RME HDSP 9636 se to myslim jmenuje - to má ale nevýhodu, je to už pooměrně dražší záležitost...

nastává tedy otázka, zda není lepší koupit nějakou Firewire externí kartu, která oněch 8 mikrofonních svtupů má... USB bych vůbec neřeši - to takhle velkej datovej tok nezvládne...
Co třeba M-AUDIO PROFIRE 2626?? 8x dovnitř, 8x ven v základu, možno rozšířit po ADAT - cenově asi i lepší volba, než ADA8000 + RME... a nebo nšjaký Firestudio od presonusu - tam je potřeba porovnat cenově - ceník v hlavě nenosím...

dál... Ano, Uli dělával věci v Německu....

dál

kytara a basa naráz???
tak to zvukovku, co má min 2 mikrofonní vstupy.... rovnou vych se přiklonil k něčemu co je v plný palbě (má PHANTOM, umí S/PDIF, MIDI...) viz Lexicon Omega či jiný, podobná výrobky
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

No tak nevím jestli je reálný nahrávat basu a kytaru najednou...ale přes tu E-MU by to nešlo?
Původně jsem chtěl něco kolem 2000,- pak teda 3000,- no a ta Lexicon Omega je za 5000,- to asi ne.
Stačilo by teda něco na čem bych mohl nahrávat doma, třeba jen jednu kytaru. Aby to mělo dobrý poměr cena / výkon. Třeba něco kolem těch 2000,- nemusí to být zázrak ale ať to funguje jak má a umí to všecko co budu potřebovat :P Dík moc :)
Final Frontier
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

2Jaguar: proč by nemělo být reálné nahrávat basu a kytaru najednou? Samozřejmě, že mluvíme o samostatných stopách.... :wink: nevidím v tom problém.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Jo jasně, já tomu zase tak moc nerozumím. Jediné co jsem doma nahrával bylo přes Line-In vstup přes mulťák do AudaCity. Ale na vánoce budu mít asi nový komp, takže bych pořidil asi Cubase nebo něco takového a chtěl bych i nějakou zvukovku (jak jsem tady vysledoval tak asi externí).

Jasně, jen nevím která krabička mi to dá přes USB jako dvě stopy, aby mi to nesmíchalo do jedné.
Final Frontier
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

:wink: skoro jakákoli, která má ve svém popisu "zvuková karta se dvěma vstupy". Jde jen o kvalitu, spolehlivost a pohodlí při práci.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“