No měl jsem kombo Behringer a Problém s ním byl ten, že se ulomila nožka jednoho připájeného odporu uvnitř. Jiný problém jsem s ním neměl. Pořád hraje. Ono se to může stát vpodstatě i jiným aparátům, že? Tak jak to popisuješ, to je značně přehnané. Nekazí se to pořád. Nicméně má Bugera, kterou mám už půl roku šlape bezproblémově. Uvidíme jak tomu bude dál. Celkově má u mě opravdu 9 bodů z 10. Ten ztracený bod je proto, že to víc než na 1/4 nevytavím, aniž by mě nevykopli ze zkušebny. Ale i tak tlačí dobře.mmjuz píše:Jsem rád, že to tu konečně někdo napsal. Jsou prostě aparáty, které Ti vydrží hrát deset a více let a jen občas vyměníš lampy ( tak často, jak kvalitní použiješ ) a pak jsou aparáty, kde se Ti za pár dní rozpadne vstupní jack, začnou šustit, chraplat, hrčet poťáky, potom z nich upadají knoflíky, páč závit o průměru 2mm je vyřezaný v měkkém plastu, mezitím se Ti občas nějaký pot podaří ulomit úplně, protože je tam slaboučká plastová hřídelka. Pak musíš vyměnit repráky, páč začnou chraptět víc něž ty poty, později to začne šumět, to proto že vysychají nekvalitní elyty ve zdroji a nakonec Ti stejně uprostřed důležitého koncertu shoří poddimenzovaný výstupák. Což je dobře, dostaneš ponaučení a konečně to vyhodíš a máš jistotu, že Tě to nezabije. Nebyl bys rozhodně první.
Bugera
Pravidla fóra
- Phoenixcqcq
- Kontaktovat uživatele:
Kytary: BC Rich Flesh Ring 2003, LAG 300JCE
Efekty: Zoom G9.2tt, Digitech The Weapon, Digitech RP250, Zoom 505II
Komba: Behringer Blue Devil 60W, Kustom KLA10
Hlava: Bugera 333XL
Box: Marshall 1960AV
Efekty: Zoom G9.2tt, Digitech The Weapon, Digitech RP250, Zoom 505II
Komba: Behringer Blue Devil 60W, Kustom KLA10
Hlava: Bugera 333XL
Box: Marshall 1960AV
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Já to myslel všeobecně na laciné zboží z východu. Každopádně i u tohoto zboží se výrobci snaží, aby přežilo dvouletou záruku. Potom je to už horší. A také je rozdíl, jestli to leží celá leta na místě doma v pokoji, případně na zkušebně, nebo jestli se s tím opravdu jezdí po koncertech a neustále se to klepe na autě, přenáší z místa na místo a pod. Na což by měl být ten aparát z výroby připravený.
http://reviews.harmony-central.com/revi ... +Head/10/1
Zaujímavé čítanie, kdečo o tomto výrobku naznačuje, a to o zvukových kvalitách aj o spoľahlivosti. Väčšina problémov, až na jedinú výnimku s pokazeným kusom, vznikla iba z dôvodu neprečítania návodu, nevhodného nastavenia a nepochopenia koncepcie aparátu, prípadne z hrubého zaobchádzania. Digitálny aparát nie je Plexi, kde stačí všetko hodiť doprava a už to hrá. S takým prístupom sa z toho dobrý tón získať nedá. Návod tam fakt nie je pre srandu.
Hodnotenie slušné, a to aj od ľudí, čo mali a majú lampáče, a to aj tie slávne značky. Podľa mňa osobnú skúsenosť ľudí, čo mali a majú možnosť priameho porovnania, nemožno ignorovať.
Zaujímavé čítanie, kdečo o tomto výrobku naznačuje, a to o zvukových kvalitách aj o spoľahlivosti. Väčšina problémov, až na jedinú výnimku s pokazeným kusom, vznikla iba z dôvodu neprečítania návodu, nevhodného nastavenia a nepochopenia koncepcie aparátu, prípadne z hrubého zaobchádzania. Digitálny aparát nie je Plexi, kde stačí všetko hodiť doprava a už to hrá. S takým prístupom sa z toho dobrý tón získať nedá. Návod tam fakt nie je pre srandu.
Hodnotenie slušné, a to aj od ľudí, čo mali a majú lampáče, a to aj tie slávne značky. Podľa mňa osobnú skúsenosť ľudí, čo mali a majú možnosť priameho porovnania, nemožno ignorovať.
Pro Phoenixcqcq : tak vyndej jeden pár lamp na výstupu(buď dvě prostřední nebo dvě krajní) jako jsem to udělal já.Výkon se ti sníží na půlku a druhý pár ti zůstane jako náhradní.Sice se změní trochu barva zvuku,ale může ti vyhovovat třeba víc....a hlavně to zesíku vůbec nevadí,takže nemusíš mít strach,že něco odejde.Pak můžeš víc zesík vybudit,aniž by tě zbytek kapely vyháněl ze zkušebny....
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Hlavně je třeba počítat s tím, že se změní výstupní impedance a to tak, že když máš při dvou párech koncovek výstup na 4 ohmy, tak při vyndání jednoho páru se Ti impedance zvýší na 8 ohmů a Ty s tím musíš počítat při zapojování boxu! Jinak dvojnásobně zatěžuješ ty dvě zbývající chudinky elektronky a výrazně zkracuješ jejich životnost. Je to logické a je mi jasné, že to většina lidí ví, ale je třeba to také napsat, pokud někumu radíš, aby si vyndal jeden pár lamp ze zesíku: " (buď dvě prostřední nebo dvě krajní) ". Tahle rada také není zrovna univerzální, u každého výrobce to může být jinak poskládané.
"buď dvě prostřední nebo dvě krajní" píšu proto,že se tu bavíme přeci o Bugeře 333XL,je jasný že u jiných výrobců to může být jinak a další věc je ta,že se nezvýší při vyndání jednoho páru koncových lamp výstupní impedance a ještě další věc,že ten jeden pár lamp,který tam necháš vůbec netrpí jak píšeš,pokud nemáš tedy katodový bias (Vox,Matchless atd.), mužeš vyndavat lampy dle
libosti, ale vždycky pár - symetricky. Nic se nezmění, předpětí se
nemusí nastavovat, vše je OK.
Jedině, co se změní, je výkon a barva zvuku a trafem teče menší proud.
Tak nevím,kde bereš ty nesmyslný informace??Ale nic ve zlým
libosti, ale vždycky pár - symetricky. Nic se nezmění, předpětí se
nemusí nastavovat, vše je OK.
Jedině, co se změní, je výkon a barva zvuku a trafem teče menší proud.
Tak nevím,kde bereš ty nesmyslný informace??Ale nic ve zlým
- Demogorgon
no přeci já
.Mám to takhle už nějakou dobu a poradil mi to www.cybermuff.cz ,který vlastní už Bugeru ještě se svý druhým kytaristou nějakou tu dobu a no problém.Klidně se na něj obrať a on ti určitě poradí,psal i článek o Bugeře,tak jukni na stránky.
Naposledy upravil(a) Vobrstak dne 8.05.2009 0:21, celkem upraveno 1 x.
No teda by mne fakt zajimalo, a) jakej mas zesik b) jestli jsi nekdy koukal na schema treba marshallskyho konce. Zkus se do nej podivat, predstavit si tekouci proudy a rict mi, kteryma soucastkama konkretne potece ten drastickej proud, pokud 2 ze 4 vyndas (a kde se tam vzal).mmjuz píše:No jak myslíš....
Ja uz jsem to Vobrstakovi rikal a psal, tak to ale radsi napisu i sem.
Pokud se bavime o tride AB, tedy napr. klasickym EL-34 konci (treba Marshall JMP), tak predpeti se privadi na mrizku koncovy lampy. Je to mekky zdroj, ale jelikoz na mrizce nepotrebujes zadnej extra proud, nehne se ti predpeti, i kdyz vyhazes lamp kolik chces (taky se to nazyva fixed bias - viz nize). Pak uz ti tam ale vlastne zbyva anodovy napeti, to je taky stejny, i kdyz jich vyndas hafo, no a zhaveni, to je taky porad stejny. V zesiku tridy A (Vox) je to jinak - tam mas proud definovanej jednim spolecnym katodovym odporem, pokud zmenis pocet lamp, hnes proudem ostatnima, takze tam pri zmene lamp musis hybat i hodnotou katodovyho odporu. Takhle ma treba prepinani 15W/30W udelany Matchless DC30, kdy pri prepnuti prepinace odpojis 2 lampy, ale soucasne zmenis hodnotu katodovyho odporu.
Takze zpatky k AB /treba JMP nebo Bugere/.
Pri vyndani 2 lamp a hrabnuti do strun ti bude hrat zesik trochu jinak, trochu se zmeni barva, ale ne moc dramaticky. To se da korigovat korekcema, je to v poho. Pokud bys chtel podobny frekvencni prubeh, jako predtim, muzes se na nej dostat zmenou vystupniho vinuti z trafa pomoci prepinace vyst. impedance. Podle mne to ale neni nutny, ten zvuk z 333-XL po vyndani dvou lamp se mi vic libi s ponechanim prepinace ve stejny poloze (odpovidajici ohmazi bedny).
Australan Rob Tognoni prepina impedanci na Bugere, ale on pouziva 6260 v crunch zvuku, tam uz ten dalsi narust vysek je asi zbytecnej.
Abys nemel pocit, ze si to tady taham z paty, tak jednak jsem to pouzival uz pred x lety na Marshallech, jednak mam mj. taky jednu Bugeru 333-xl, ktera to ma takhle rada a hraje na 2 flasky prijemne.
No a bylo by dobry vlozit nazor nekoho, kdo ma mezinarodni kredit, abys mne neosocil, ze si to taham z fusekle. Nevim, jestli znas zesiky Londonpower, je to velmi draha studiova zalezitost. Jejich tvurce, Kevin O'Connor je fakt machr nejvetsi. Urcite se tim prolouskas, kdyby neco nebylo jasny, tak rekni, prelozim. Takze Kevin ma tenhle nazor:
===
Removing tubes from a multi-tube fixed-bias output stage is never a
problem. You can remove any number of tubes, and yes, that means you can
take one tube out of a two-tube amp; one, two, or three out of a four
tube stage, et cetera. This sounds heretical to techs stuck in the mire
of convention, but it is something that has been known since tubes were
invented.
The even-number tube extractions reduce power symmetrically. Neither the
tubes nor the transformer will be damaged. Power will be reduced and so
will frequency bandwidth - you will lose some bass and some treble. This
is the point that switching the impedance selector to a less-than-load
setting is supposed to correct, but it is completely subjective whether
you should. The only 'should' of the matter, is do I like it this way,
or do I like it that way?
In the end, you can pull tubes to reduce power, unless the amp is
cathode biased - then you have to split the bias resistor. In any case,
you do not have to worry about the impedance selector either.
===
Proste mam pocit, ze tady uz v x-tym postu resime furt to samy dokola a uplne zbytecne.
Kdyztak se ale ptejte...
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Je úplně fuk, o kterého výrobce se jedná. Pokud jsou v konci čtyry elky, je výstupní trafo navržené tak, aby převodový poměr mezi vinutími byl optimální a zatěžoval proudově všechny čtyry elky úměrně. Polopaticky: v řetězci kytara - zes - repro je reproduktor spotřebič. Signál ze zesu se skládá z napětí a proudu. Kolik proudu si který reproduktor cucne je dané jeho impedancí (ss odporem, který se mírně zvýší, proto impedance ), takže když vytáhneš jeden pár koncovek, sníží se Ti zhruba na polovičku napětí v signálu, ele ten reproduktor má pořád stejnou impedanci a převodový poměr v trafu je také stále stejný, takže se repro snaží odebírat pořád stejný proud, jako by tam byly čtyřy elektronky. Tím pádem se odběr proudu rozdělí na půl mezi ty dvě stávající, místo na čtvrtiny jak to výrobce naplánoval. Abys jim ulevil, musíš změnit poměr, takže čtyřohmové repro posuneš do odbočky výstupáku pro 8 ohmů. Odbočka pro osmičku má dvojnásobek závitů drátu, než čtyřka a tím pádem se konečně dostaneš na ten poloviční výkon. Páč signál bude mít zhruba poloviční napětí a repro si přes výstupák vezme zhruba polovičku proudu. V tomto režimu bude zvuk hodně podobný tomu původnímu a elektronky nebudou více trpět.
To je prostě přímá úměra. O přímé úměře jsme se učili už na prvním stupni ZŠ v matematice. Vy ne?
Pokud zesilovač provozuješ jak píšeš, není to žádné neštěstí, jenom se Ti změní logicky charakter zvuku, to přiznáváš a zkracuje se Ti životnost koncových elektronek. Rozhodně ale nevidím v tomto způsobu žádnou výhodu. Osobně bych to řešil tak jak píšu. I když celá tahle záležitost je dost nepochopitelná. Není mi jasné, proč si lidé kupují 100W aparát a pak z něj vytáhnou půlku elektronek. To je, jako když si pojedeš koupit bednu lahváčů a vezmeš si na to kamion. Ony totiž jsou na světě i 20W, 15W a podobné aparáty. Fakt je, že za kvalitní 15W kombo zaplatíš skoro stejně jako za 100W krám od Behringera. A kdo nechápe přímou úměru si logicky řekne: " to se vyplatí". Typicky český jev.
Howg
To je prostě přímá úměra. O přímé úměře jsme se učili už na prvním stupni ZŠ v matematice. Vy ne?
Pokud zesilovač provozuješ jak píšeš, není to žádné neštěstí, jenom se Ti změní logicky charakter zvuku, to přiznáváš a zkracuje se Ti životnost koncových elektronek. Rozhodně ale nevidím v tomto způsobu žádnou výhodu. Osobně bych to řešil tak jak píšu. I když celá tahle záležitost je dost nepochopitelná. Není mi jasné, proč si lidé kupují 100W aparát a pak z něj vytáhnou půlku elektronek. To je, jako když si pojedeš koupit bednu lahváčů a vezmeš si na to kamion. Ony totiž jsou na světě i 20W, 15W a podobné aparáty. Fakt je, že za kvalitní 15W kombo zaplatíš skoro stejně jako za 100W krám od Behringera. A kdo nechápe přímou úměru si logicky řekne: " to se vyplatí". Typicky český jev.
Howg
já měl vždy max.50W lampový zesíky nebo komba,ale Bugera mě svým zvukem,cenou a svou univerzálností prostě dostala,tak jsem po ní skočil.
Hraju bigbeatový zábavy a i občas metalový koncerty a vždy si tam ten zvuk najdu a bez jakýchkoliv krabiček,jediný co mám je kvákadlo ZW.Jestli mi bude Bugera fungovat nadále tak dobře jako doposud,smekám před výrobcem klobouk
Hraju bigbeatový zábavy a i občas metalový koncerty a vždy si tam ten zvuk najdu a bez jakýchkoliv krabiček,jediný co mám je kvákadlo ZW.Jestli mi bude Bugera fungovat nadále tak dobře jako doposud,smekám před výrobcem klobouk
Koukam, ze je to tady znova. Ja asi Kevinovi napisu, ze je blbec
Zkus verit aspon Mesa Boogie manualu:
Nevim, jakou dalsi kapacitu jeste potrebujes, abys tomu uveril, fakt prestan lidem do hlavy prat nesmysly.
To je naprosta kravina. Repro se "nesnazi odebirat stale stejnej proud". Repro odebere to, co do nej pustis. Zkus si na to aplikovat http://cs.wikipedia.org/wiki/Ohm%C5%AFv_z%C3%A1kon. Pokud mas problem, ze to hre jak krava se 4, protoze pro unosnej zvuk mas volume trochu vys, tak vyndanim 2 lamp ti zustane napeti v predzesiku a jeste i ve fazovem invertoru na stejne vysi, takze zvuk z preampu bude lepsi, pouze snizis proud, ktery tece v souctu 4 koncovyma flaskama podle toho, jak to hulis. Vzhledem k vlastnostem trafa nebudes mit na vystupu uplne cistou pulku, ale trafem proste tece mensi proud, takze na sekundarni strane mam holt o neco min taky. To si zase z vejsky pamatujummjuz píše:... takže když vytáhneš jeden pár koncovek, sníží se Ti zhruba na polovičku napětí v signálu, ele ten reproduktor má pořád stejnou impedanci a převodový poměr v trafu je také stále stejný, takže se repro snaží odebírat pořád stejný proud, jako by tam byly čtyřy elektronky. Tím pádem se odběr proudu rozdělí na půl mezi ty dvě stávající, místo na čtvrtiny jak to výrobce naplánoval. ...
To je prostě přímá úměra. O přímé úměře jsme se učili už na prvním stupni ZŠ v matematice. Vy ne? ...
Howg
Zkus verit aspon Mesa Boogie manualu:
I Mesa ti teda pise, ze muzes vytahnout dve flasky."NOTE: On the Dual Solo Head it is possible to run two 6L6 or EL34 tubes pulling the two center tubes, leaving far left and far right
tubes intact. This proceedure reduces the power by approximately 50%. "
Nevim, jakou dalsi kapacitu jeste potrebujes, abys tomu uveril, fakt prestan lidem do hlavy prat nesmysly.
To je taky nepřesné, chybí tomu h na konci, viz http://cs.wikipedia.org/wiki/Howghmmjuz píše:Howg
Ještě malá poznámka:
Jsme ve vláknu o Bugeře, tam fakt problém není.
Aby to někdo nebral absolutně, tak u některých kopií Marshallů, který měly hodně měkký zdroj napětí (co jsem viděl tak nějaký Čubik a pár no-name, který měly dost divný trafa, ale týká se to i určitých orig. Marshallů ze sedmdesátých let, tak se po vyndání dvou lamp hne víc napětí na síťovým trafu a je teda i potřeba správně nastavit bias (někdy je anodové napětí taky hodně vysoko, u některých se zdvojovačem až na krev). --- U Bugery se hne minimálně, tam to nebylo potřeba nastavovat. --- U těchto zesilovačů (JMP/JCM) je dobré si hnout pak s přepínačem výstupní impedance na půlku hodnoty zátěže.
Co se týká změny randálu, tak změna bude 3 dB, což není nějak moc, ale podstatnější je, že u některých zesilovačů to hraje příjemněji. Bugera mi přijde pak zvukově OK, dostane to takovej "punch" díky tomu, že člověk se dřív pohybuje na limitaci, na sóla mi to víc zpívá. U 100W Marshallů jsem měl ale spíš pocit, že 100W Marshall hrál líp se 4 než se dvěma, ta hutnost byla lepší při plným osazení. Ale pak jsem přešel na 50W Marshalla JMP a tam to kreslilo už velmi brzy a byl klid.
Ještě jednou upozorňuju, že tohle je jen poznámka navíc. Na tom, že z Bugery 333-xl stačí vyrvat 2 koncový lampy (1-3, 2-3, 1-4) a hrát dál to nic nemění.
Jsme ve vláknu o Bugeře, tam fakt problém není.
Aby to někdo nebral absolutně, tak u některých kopií Marshallů, který měly hodně měkký zdroj napětí (co jsem viděl tak nějaký Čubik a pár no-name, který měly dost divný trafa, ale týká se to i určitých orig. Marshallů ze sedmdesátých let, tak se po vyndání dvou lamp hne víc napětí na síťovým trafu a je teda i potřeba správně nastavit bias (někdy je anodové napětí taky hodně vysoko, u některých se zdvojovačem až na krev). --- U Bugery se hne minimálně, tam to nebylo potřeba nastavovat. --- U těchto zesilovačů (JMP/JCM) je dobré si hnout pak s přepínačem výstupní impedance na půlku hodnoty zátěže.
Co se týká změny randálu, tak změna bude 3 dB, což není nějak moc, ale podstatnější je, že u některých zesilovačů to hraje příjemněji. Bugera mi přijde pak zvukově OK, dostane to takovej "punch" díky tomu, že člověk se dřív pohybuje na limitaci, na sóla mi to víc zpívá. U 100W Marshallů jsem měl ale spíš pocit, že 100W Marshall hrál líp se 4 než se dvěma, ta hutnost byla lepší při plným osazení. Ale pak jsem přešel na 50W Marshalla JMP a tam to kreslilo už velmi brzy a byl klid.
Ještě jednou upozorňuju, že tohle je jen poznámka navíc. Na tom, že z Bugery 333-xl stačí vyrvat 2 koncový lampy (1-3, 2-3, 1-4) a hrát dál to nic nemění.
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
Re: Bugera
ahoj, smím se zeptat.. ? Mám 333xl a můžu si do jednoho inputu píchnout kytaru a do druhého zároveň třeba mp3 (na cvíčení ) ?
-
demolition2004
Re: Bugera
Řekl bych že by to nebylo uplně dobré řešení:) Měl jsem 333XL asi jenom půl roku a podobnou věc jsem nikdy nezkoušel, ale pokud by ti šli signály z obou vstupů do předzesilovače zároveň z tý mp3 by jsi moc neposlech:) To by to muselo mít extra linkovej vstup, kterej by byl přímo na to.olli-s- píše:ahoj, smím se zeptat.. ? Mám 333xl a můžu si do jednoho inputu píchnout kytaru a do druhého zároveň třeba mp3 (na cvíčení ) ?
Jinak jak vám zatím 333 slouží? spolehlivost a tak?
Naposledy upravil(a) demolition2004 dne 21.09.2009 18:11, celkem upraveno 1 x.