Fender pickguard
Pravidla fóra
-
honza.radl
- Kontaktovat uživatele:
Fender pickguard
Ahoj, chtěl bych se Vás zeptat, zda někdo nevíte kde sehnat náhradní díly ke kytarám Fender (Squier) Stratocaster, konkrétně pak pickguard (nejlépe pro jeden humbucker, viz stratocaster Toma Delonga). Díkes
Guitar: Squier by Fender Bullet
Effects: BOSS DS-2, Digitech RP250
Amp: Stagg 15W
Cables: Planet Waves
Effects: BOSS DS-2, Digitech RP250
Amp: Stagg 15W
Cables: Planet Waves
No tak to je docela problém, sháněla jsem náhradní piguard na squiera, oblezla jsem kde co a bohužel bez výsledků (zkoušela jsem různý piguardy, ale žádnej neseděl, většinou se totiž daji sehnat orignál fendery a ty tam prostě nepasujou, pak jsem začala uvažovat, že si ho objednám v Budějicích u Voříška mi řekli, že by to vyšlo přes dva tisíce korun! Tak jsem se na to vyprdla
Zkus zkontaktovat nějakýho kytaráře
ten by ti ho mohl vyrobit - jeden známej to tak udělat
Zkus zkontaktovat nějakýho kytaráře
Re: Fender pickguard
cau, zkus Sivcaka www.sollerguitars.com myslim ze tam ma i prazdne picguardy bez dir, ktery si urcite bez problemu upravishonza.radl píše:Ahoj, chtěl bych se Vás zeptat, zda někdo nevíte kde sehnat náhradní díly ke kytarám Fender (Squier) Stratocaster, konkrétně pak pickguard (nejlépe pro jeden humbucker, viz stratocaster Toma Delonga). Díkes
Jazz Bass Lysák, Jolana Tornádo,Iris,D-bass,Alexis 2, Tele a Strat vlastní výroby
Ty pickuardy jsou vetsinou tvarove stejny jako original Fender, jen rozmisteni nekterych der se napetrne lisi, sem tam o cca 2mm. Neni vubec problem nove diry do tela navrtat, kytare to nejak neuskodi, ty puvodni stejne nebudou videt.
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... 
Strat je prave v tomhle urcitym standardem.... vsude stejny rozmisteni loze krku, kobylky (coz vychazi z dane - stejne menzury), a mezi nimi umisteni sniamcu - bud vyrezi na singly zvlast, aby zustalo co nejvic dreva, anebo dnes beznejsi vyfrezovany "pruh" od loze krku az ke kobyle.
Zbyle tvary tela a hlavy si pak kazdy dela uz po svem s ruznymi milimetrovymi odchylkami...

----------------------------------------

Zbyle tvary tela a hlavy si pak kazdy dela uz po svem s ruznymi milimetrovymi odchylkami...

Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... 
ahoj chlapaci,tak si tady procitam rady a navody na vyrobu pickguardu a chci se zeptat:syn chce po me vyrobit nerezovej,lestenej
nebude to vadit že bude nerezovej,a zda musi ten nerezovej plech být o stejný sile jako ten origo plast.plast je nekolika vrstvej a ma skoro 4mm,zda se mi ze by ten pg byl dost težkej.
nebude to vadit že bude nerezovej,a zda musi ten nerezovej plech být o stejný sile jako ten origo plast.plast je nekolika vrstvej a ma skoro 4mm,zda se mi ze by ten pg byl dost težkej.
Osobne nejsme moc priznivcem kovovych pickguardu, ale mysli, ze urcite 4mm mít nemusí, podle pevnosti, stačí určitě i 1,5-2mm...maf píše:ahoj chlapaci,tak si tady procitam rady a navody na vyrobu pickguardu a chci se zeptat:syn chce po me vyrobit nerezovej,lestenej
Ovsem spis premyslim nad tim, ze pokud tam ma i HB snimac, vzniknou mu tam tzv. zemnici smycky diky vodivosti plechu a bude mozna brumet... protoze potaky jsou svym uchycenim uzemneny, HB snimac je pres sroubky a jeho nosny ram taky uzemneny, prepinac je uzemneny - nekolik zemneni ..... nevim no.... pokud to neni nakladny, a mladej po tom touzi, za zkousku to stoji...
děkuji za informace,taky jsem si myslel že síla plechu by nemusela být takova jako ten plast.petrpeter píše:Osobne nejsme moc priznivcem kovovych pickguardu, ale mysli, ze urcite 4mm mít nemusí, podle pevnosti, stačí určitě i 1,5-2mm...maf píše:ahoj chlapaci,tak si tady procitam rady a navody na vyrobu pickguardu a chci se zeptat:syn chce po me vyrobit nerezovej,lestenej
Ovsem spis premyslim nad tim, ze pokud tam ma i HB snimac, vzniknou mu tam tzv. zemnici smycky diky vodivosti plechu a bude mozna brumet... protoze potaky jsou svym uchycenim uzemneny, HB snimac je pres sroubky a jeho nosny ram taky uzemneny, prepinac je uzemneny - nekolik zemneni ..... nevim no.... pokud to neni nakladny, a mladej po tom touzi, za zkousku to stoji...
synek touží po jak vy kytaristi říkate "vytunený kejtře",nechal jsem mu od kamarada nastřikat airbrush na tělo kytary,a ted by chtel ten picguard aby byl jako sklo,nenapadla mě jina možnost než lesklej nerez,je mi jasný že plast by byl asi idealní ale nevím jak dosahnout toho efektu skla(lepit nějakou tapetu na origo pg se mi nechce),mam možnost nechat řezat materialy laserem,nebo vodním paprskem,takl jsem to chtel zkusit
Používá se i silnější tvrdší plexisklo nebo podobný materiál..... (tloušťka min. 4mm)maf píše:děkuji za informace,taky jsem si myslel že síla plechu by nemusela být takova jako ten plast.petrpeter píše:Osobne nejsme moc priznivcem kovovych pickguardu, ale mysli, ze urcite 4mm mít nemusí, podle pevnosti, stačí určitě i 1,5-2mm...maf píše:ahoj chlapaci,tak si tady procitam rady a navody na vyrobu pickguardu a chci se zeptat:syn chce po me vyrobit nerezovej,lestenej
synek touží po jak vy kytaristi říkate "vytunený kejtře",nechal jsem mu od kamarada nastřikat airbrush na tělo kytary,a ted by chtel ten picguard aby byl jako sklo,nenapadla mě jina možnost než lesklej nerez,je mi jasný že plast by byl asi idealní ale nevím jak dosahnout toho efektu skla(lepit nějakou tapetu na origo pg se mi nechce),mam možnost nechat řezat materialy laserem,nebo vodním paprskem,takl jsem to chtel zkusit
Naposledy upravil(a) petrpeter dne 8.10.2007 22:55, celkem upraveno 1 x.
No, ale jen standardni podle rozmeru orig. Fender... a zas tak moc jich tam nemajiGreeg píše:picguardy na straty maj v praze v aleximu ,tušim někde u dejvic, maj jich tam fakt hodně
A nemaj tam něco jako tohle ?: ) http://www.rockexplorer.com/ElecGuitar/ ... Maiden.jpg toužím podobnej sehnat..ale mám takovej pocit,že to bude nemožný:/Greeg píše:picguardy na straty maj v praze v aleximu ,tušim někde u dejvic, maj jich tam fakt hodně