Myslíš skutečně typ EX400 nebo aktuální model EX401? S ním zkušenosti mám a musím říct, že bych si nechal říct (až na ty aktivy, to není moje gusto). Zvuk i zpracování se mi velmi líbily, hrálo se na ní dost pohodlně.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
myslím právě tu ex400. Je možné že by byl rozdíl ve zpracování? mám zkušenosti s tunou kytar ale s ltd zatím nic moc takže nějak nevím jak jsou na tom se zpracováním jednotlivé řady a jejich inovace atd..
Zpracování by dle mého mělo být stejně - prostě řada 400, tzn nejvyšší z LTS Standard. Spíš bych tam rozdíl viděl ve věcech technického rázu (možná, třeba není - najdi si někde info).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
No to já právě sháním no...jediné co jsem zatím nějak zjistil je že má jinak usazený přepínač snímamčů ta ex-401 ho má jakoby spíš pod volume a 400 jakoby víc vedle něj...ale technicky je to lautr to samé akorát 400 je cca o 1500 levnější což mi pořád vrtá hlavou :D
Na první pohled je rozdíl opravdu jen v tom umístění switche.
Jak tak ale koukám, tak 400 se už nevyrábí, tzn. že koupíš leda se štěstím její nějaké zbytkové kusy - např. kytary.cz nabízí už jen 401, na musiccenter mají sice i 400 (a dokonce dražší než 401), ale dodání je na dotaz, což napovídá tomu, že už to nepujde sehnat (nová z výrobní linky určitě ne, leda nějaké skladové zbytky).
Pokud by se zadařilo měl bych jí z druhé ruky ale třeba na hudebni-obchod.cz je ta 400 za 18.500 :D právě proto v tom mám trochu zmatek mám hold chuť vyměnit dosavadí univerzálnost a pohodlí za nějaký peklostroj:D
no já doteď explorery a podobné tvary taky nemusel (proto s nima nemám moc zkušeností) ale tahle mě fakt dostala škoda že nemá javorový hmatník to by byla fakt bomba
jediné co mi trošku vadí, že to je spíš "podkulová" kytara která když se dá výš vypadá trochu pitomě..no kytara ne ale spíš dotyčný hráč :D
Rozhodně si nemyslím, že by ta kytara byla na hraní nepohodlná. Člověk se ji akorát musí naučit držet, vědět jak si s ní sednout nebo naopak jak ji zavěsit při hraní vestoje... S hraním na expy jsem nikdy neměl problémy.
njn asi jo..já jsem právě X let patřil mezi zaryté odpůrce těchhle tvarů :D ale tahle mě nějak dostala. Na hlavu přepadává minimálně, dopředu se nenaklání a myslím že bude z různých "netradičních" tvarů spíš ta pohodlnější.
jen taková blbost.....to rozestavení potenciometrů je fakt šílené...u některých 400 je pot. volume asi o 2 cm níž než u "většiny" s volume těsně pod struníkem. i samo esp to má na stránkách různě..na ruských je 400 s volume dole a na amerických má volume nahoře 401 už ho maj všechny nahoře...no zajímavé :D