chci zacit hrat

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
pimpas
Kontaktovat uživatele:

chci zacit hrat

Příspěvek od pimpas »

Ahoj,
chtel bych poradit co mam delat kdyz jsem nikdy nehral na nic,nemel jsem ani moznost to vyzkouset,ale vzdy se mi libily bici,tak poradte co delat uplne od nuly
diky
pepik
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

tak samozřejmě ideál je najít učitele nebo školu a nechat pracovat odborníka.

Určitě ale nic nezkazíš, opatříš-li si paličky a nějaký bubínek (v nouzi třeba i podložku pod PC myš položenou na stolku) a zkoušej si bouchat. Oběma rukama, vyrovnaně, bez křeče a pokud možno ve vyrovnaném tempu. Pomůže ti k tomu třeba poslech nějaké jednoduché rytmické muziky:))

Hodně štěstí a zdaru... učení se na bubny je dlouhodobá záležitost a chce to chuť, klidný nervy, železnej zadek atrpělivost... vlastně skoro jako každý jiný učení na jakýkoliv jiný hudební nástroj:)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
pimpas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pimpas »

Monikad píše:tak samozřejmě ideál je najít učitele nebo školu a nechat pracovat odborníka.

Určitě ale nic nezkazíš, opatříš-li si paličky a nějaký bubínek (v nouzi třeba i podložku pod PC myš položenou na stolku) a zkoušej si bouchat. Oběma rukama, vyrovnaně, bez křeče a pokud možno ve vyrovnaném tempu. Pomůže ti k tomu třeba poslech nějaké jednoduché rytmické muziky:))

Hodně štěstí a zdaru... učení se na bubny je dlouhodobá záležitost a chce to chuť, klidný nervy, železnej zadek atrpělivost... vlastně skoro jako každý jiný učení na jakýkoliv jiný hudební nástroj:)

tak dik no taky si neco prectu tady na foru a snad se zadari mam taky kamose co ma skupinu tak snad tam byc mohl zkusit neco ale dik
pimpas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pimpas »

kdyztak poradte nejaky skladby je pro pochyceni rytmu ktere treba pomohly vam na zacatku
dik
pepik
LeaD

Příspěvek od LeaD »

jj....já sem bubnoval na kabáti..třeba na corridu naebo na buldozerem zkus třeba tu corridu nebo shořel náš dům
Paličky: Pell Wood, 5A, MEDIUM, HORNBEAM
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

pimpas píše:kdyztak poradte nejaky skladby je pro pochyceni rytmu ktere treba pomohly vam na zacatku
dik
Cokoliv rytmického a jednoduchého.
V mých začátcích nebylo na deskách nic jiného k sehnání, než Olympic a Katapult, no to už bude pomalu 30 roků zpátky:)))

Většina věcí od kabátů je pro tohle dobrá, nebo klíďo jednoduchý punk (offspring mě zrovna napadl) pecky od Argemy a takovýhle... klí´do třeba i nějaké techno, pokud to psychicky vydržíš... prostě něco, co působí jako metronom:)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
LeaD

Příspěvek od LeaD »

nebo i AC/DC - Highway to Hell to je jednoduché nebo třeba back in black tk super rytmické...zkoušej :!: :!:
Paličky: Pell Wood, 5A, MEDIUM, HORNBEAM
JackLemon
Bandzone: www.bandzone.cz/zadnysmer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JackLemon »

Já si vzpomínám když jsem před rokem začínal já tak jsem začal tak že jsem se bavil s kamarádem kterej hraje na kytaru o tom že hudba je skvěla věc na relaxování atd.
Pak jsme se bavili o nástrojích a padli do tématu bubny a já si říkal že to musí bejt skvěli bouchat si co chceš není to nároční jako kytara (to jsem říkal když jsem na ně nehrál :D) atd..
A já se zeptal zda měl možnost hrát a říkal že jo že hrál že to je bomba mno a v tu ránu jsem dostal do hlavy takovýho brouka že 2 dny na to jsem si koupil paličky bubínek , sehnal jsem trenéra a za ten rok co hraji si troufám říci že muzice rozumím ze všech stran a ze všech pohledů...
Proto doporučuji začít na malej bubínek , přečíst si články o bicích co je třeba TOM nebo Floortom jaké paličky se dělaj , ozvučení , blány , něco vědět o značkách o kvalitách jak na ozvučení ale to už jsou věci pro ty léta co budeš hrát pokud začneš...
Tak já se omlouvám že jsem sem vypsal svůj životopis ale vzpomínkám na minulost se občas i zasměju :)
Jinak pročti si fórum jsou tu užitečně rady....
Bicí Sonor Force 3007 (BD 22" , TT 10", 12" , FT 14"
Snare: Black Panther Blaster
Činely: Jen a jen Anatolian Ultimate,Diamond,
Double-400 od Sonoráku :)
Paličky jen a jen 5A hickor
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

jackLemon:
:))))))))))))) trenéra?????

Bubnování je umění, ne sport!!! narozdíl od atletů my zkoušíme a cvičíme, oni trénujou.
Možná máš nějakého učitele, ale trenéra asi ne... :roll: :D
JackLemon
Bandzone: www.bandzone.cz/zadnysmer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JackLemon »

Pardon :D Učitele pochopitelně...
Bicí Sonor Force 3007 (BD 22" , TT 10", 12" , FT 14"
Snare: Black Panther Blaster
Činely: Jen a jen Anatolian Ultimate,Diamond,
Double-400 od Sonoráku :)
Paličky jen a jen 5A hickor
Drumhelp
Kontaktovat uživatele:

Re: chci zacit hrat

Příspěvek od Drumhelp »

pimpas píše:Ahoj,
chtel bych poradit co mam delat kdyz jsem nikdy nehral na nic,nemel jsem ani moznost to vyzkouset,ale vzdy se mi libily bici,tak poradte co delat uplne od nuly
diky

Všem kdo takto uvažuje se budu rád věnovat:
http://www.drumhelp.cz/
Naposledy upravil(a) Drumhelp dne 8.01.2013 11:20, celkem upraveno 1 x.
Medák
Bandzone: http://bandzone.cz/prvnihore
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Medák »

Poptej se v místní hudebce, jestli se tam vyučují bicí a kdo je vyučuje. Případně si sežeň nějaký reference. Je to nejlepší cesta! Není to tak drahý jako soukromé hodiny a nehrozí, že si zkazíš hned ze začátku techniku, kterou se budeš pracně přeučovat. Jde to samozřejmě i bez toho, ale a) půjde Ti to pomalejc b) můžeš se naučit zlozvyky.
Když jsem začínal, měl jsem jen paličky a mlátil to postele. Pak jsem začal chodit do hudebky a hned to bylo o něčem jiném! Navštěvoval jsem ji 2 roky a dalo mi to hodně!
U bicích je velká výhoda (narozdíl od ostatních nástrojů), že největší pokrok pokud poctivě cvičíš děláš ze začátku, takže je to docela motivující!
Sweaty

Příspěvek od Sweaty »

Určite hudobka je najlepšia varianta ... aj keď som hned šiel na súpravu doma som pilne makal cvičenia a myslím že je to lepšie a lepšie ... takže určite začať s učitelom
Pedro12
Bandzone: http://bandzone.cz/gravestones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pedro12 »

Jojo, hůdebka je k naučení na bicí (i na ostatní nástroje) super. Bohužel musím vyvrátit to, že hůdebka vyvrací možnost se naučit zlozvyky a špatnou techniku. Já chodím hůdebky 3. rok a zkusil jsem zároveň soukromého učitele. Zjistil jsem, že mám špatný úchop, nerovnoměrné údery, že akcentuji každou čtvrt dobu a tak dál. Docela mě to na chvíli dorazilo...teď už to všechno druhým měsícem napravuji. Dobrej učitel je základ...a špatnej základ je k ničemu.
You only get better by playing. – Buddy Rich
Diabollo

Příspěvek od Diabollo »

Já třeba učitele nikdy neměl. Je to určitě lepší, o tom žádná.
Už je to taky nějaký ten pátek(asi 15 let) co dostal brácha starý amátky. A protože u ničeho nikdy dlouho nevydržel, sednul jsem za to já. Táta mi ukázal úplně nejzákladněší rytmus (bum-čvacht) a pak už jsem jen piloval sám. Tenkrát docela frčeli Chinaski a Lucie tak jsem cvičil podle toho... 8)
Ale pokud máš možnost najít učitele třeba v hudebce, bude to pro ty základy určitě nejlepší, hlavně se nenaučíš zlozvyky jako já :lol:
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Diabollo píše:Já třeba učitele nikdy neměl. Je to určitě lepší, o tom žádná.
Už je to taky nějaký ten pátek(asi 15 let) co dostal brácha starý amátky. A protože u ničeho nikdy dlouho nevydržel, sednul jsem za to já. Táta mi ukázal úplně nejzákladněší rytmus (bum-čvacht) a pak už jsem jen piloval sám. Tenkrát docela frčeli Chinaski a Lucie tak jsem cvičil podle toho... 8)
Ale pokud máš možnost najít učitele třeba v hudebce, bude to pro ty základy určitě nejlepší, hlavně se nenaučíš zlozvyky jako já :lol:

Přesně... taky jsem samouk....jen to už je skoro 2x tolik let, nebyl žádný otec co by mi ukazoval, a byl hlavně Katapult a Olympic...... každopádně právě proto že jsem samoučená, tak tuhle nelehkou cestu nedoporučuji současným mladým adeptům bubenického řemesla!
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Pedro12 píše:Jojo, hůdebka je k naučení na bicí (i na ostatní nástroje) super. Bohužel musím vyvrátit to, že hůdebka vyvrací možnost se naučit zlozvyky a špatnou techniku. Já chodím hůdebky 3. rok a zkusil jsem zároveň soukromého učitele. Zjistil jsem, že mám špatný úchop, nerovnoměrné údery, že akcentuji každou čtvrt dobu a tak dál. Docela mě to na chvíli dorazilo...teď už to všechno druhým měsícem napravuji. Dobrej učitel je základ...a špatnej základ je k ničemu.
Ono je to jako se vším... než se někam přihlásíš, je lepší si školu nebo učitele trošku proklepnout. Zjistit nějaké reference, promluvit třeba i s někým, kdo tou školou už prošel, atd.....
Basspetr

Příspěvek od Basspetr »

Přesně, jak píše Monika. Je potřeba zjistit kdo v té ZUŠ učí bicí nástroje. Jestli je vyučující vystudovaný hudební pedagog v oboru bicích nástrojů. Setkal jsem se s tím že hru na bicí vyučuje např. akordeonista. /asi pod dojmem, že délku not a pomlk zná každý muzikant, tak proč neučit bubínek/
Stejný problém je někdy vydět i basové kytary, na kterou vyučuje kde kdo, pod dojmem, že to má jen čtyři struny a sem-tam hrnknou nějaké "kilo" není přece pro flétnistku problém.
Veškeré své úsilí vynakládám na to, aby nikdo nepoznal, že nic neumím.- Marně!
Medák
Bandzone: http://bandzone.cz/prvnihore
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Medák »

...nebo člověk, který má sice vystudovaný klasický orchestrální bicí jako druhý předmět, ale nikdy pořádně nehrál a ví o současném (jazz,rock, pop) bubnování prd. Lepší si fakt zjistit, kdo tam učí.
Krecek

Příspěvek od Krecek »

Čau,
potřebovala bych poradit. K vánocům bych si přála bicí, jenže vůbec nevím, jak a podle čeho vybírat. Nejlepší by asi bylo něco z bazaru. Myslíte že by šlo tohle http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=levne ? Kdyžtak poraďte kdyby jste tam viděli něco lepšího pls. Aby to stálo tak do 5000. A ještě nemáte nějaké tipy, jak přemluvit rodiče. Oni si myslí, že by mi to k ničemu nebylo, když namám kapelu a že by to dělalo moc randál. Předem dík :-).
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“