help me, hlava do 14tis , bedna tak do 6500 , klidno použ

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
afektband

Příspěvek od afektband »

Já mám Valvekinga a box od Kustom (412). Nestěžuju si. Ten box drží a to že koncertů už něco najezdil. Ty repra v tom nemaj tak velkou citlivost, takže se do toho zesilovač může trochu opřít, takže se nedusí a hraje to-podle mě moc pěkně.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Trainman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trainman »

turbo_MaCk píše:ten box má ale dost nevýhod:
-je z dost tenké překližky
-je na něm dost měka koženka
-dovnitř se dá vlízt jn zepředu, takže sou tam jen vruty
-aby si se dostl dovnitř, musíš zničit průzvučnou tkaninu
-ty celestiony sou jen čínský

-17mm překližka, posuďte sami.
-k čemu je dobrý "tvrdá" koženka? :? J8 bych neřek, že je horší jak jakákoliv jiná
-tím aspoň u levnýho boxu snížíš riziko výskytu rušících rezonancí (chceš se v něm snad schovávat ? :D)
-nemusíš
-jsou v tom V30 jako každý jiný...

Za málo peněz poměrně hodně muziky. Fajnšmekři to můžou zpevnit víc vrutama a je to fajná badýnka :)
Cort X-6 (customized by petrpeter) x Dunlop CryBaby Classic x Guyatone PD-1 x Peavey VK-R8 x HB 212 (V30) straight horizontal cab (a už mi spadnul z půlmetru na nohu :-D
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

ach trainmene. Tvá smůla spočívá v tom, že můj spoluhráč ten box má a že máme i srovnání s jinejma.
-17mm uvádí výrobce... ale když se o něj opřeš, cítíš jak pruží
-po prvním koncertě byl odřenej na dřevo
-rezonance zadního deklu? no možný to je, ale takto spíš hrozí rezonance ozvučnce
-jak jinak se tam dostaneš?
-jsou tam V30 jako každý jiný čínský... Jinými slovy prostě nejsou anglický

Nikdo tu netvrdí, že je ten box špatnej, ale tady kdysi někdo řekl - jo ten box je dobrej za ty prachy. Pak si ho plno lidí koupilo a jak bejvá u 15tiletejch zvykem to dál šíří jako "ten box je skvělej, musí ho mít každej".

P.S. nic ve zlým, ale názory lidí, co vlastní kytaru cort a valvekinga na tomto fóru beru s despektem...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Nechci se tu zapojovat do flameu, jen prispeju sve 2 centy:

4x12 nutne nemusi mit o tolik naslaplejsi zvuk nez napriklad 2x12, zvlast pokud nesrovnavame boxy za 5000, ale neco slusnejsiho. Ja treba 1960ku vymenil za sestavu viz podpis a nemam pocit, ze by to malo tlacilo nebo ze bych mel malo basu, naopak musim stale na zesilovaci basy ubirat.

Vyrazne nizsi smerovosti jsem si taky nevsiml.

Hlavu mam v priblizne stejne vysce jako s 1960kou.

I kdyz jsem si to (tehdy jeste s Framusem 212 CB :)) nechtel pripoustet, tak repro neni zdaleka to jedine, co dela zvuk reproboxu. Naopak cim dal tim vic mam pocit, ze jde na prvnim miste spis o box a ne o reprak. Ostatne spousta lidi rika, ze nektery boxy maji svuj vlastni charakter - at tam date jakykoli repro, hraje to dost podobne.

Shrnuto: Nesetrit na boxu. Nehnat se zbytecne za co nejvetsim poctem repro, radsi uprednostnit kvalitnejsi zpracovani, pripadne lepsi repro.

Neplati pro lidi, kteri se svym boxem chteji v prvni rade vypadat drsne. Ti si muzou koupit klidne prazdnou kopii 1960ky, dat si tam jeden Seventy80 a budou to mit nastejno.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Trainman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trainman »

turbo_MaCk píše:ach trainmene. Tvá smůla spočívá v tom, že můj spoluhráč ten box má a že máme i srovnání s jinejma.
-17mm uvádí výrobce... ale když se o něj opřeš, cítíš jak pruží
-po prvním koncertě byl odřenej na dřevo
-rezonance zadního deklu? no možný to je, ale takto spíš hrozí rezonance ozvučnce
-jak jinak se tam dostaneš?
-jsou tam V30 jako každý jiný čínský... Jinými slovy prostě nejsou anglický

Nikdo tu netvrdí, že je ten box špatnej, ale tady kdysi někdo řekl - jo ten box je dobrej za ty prachy. Pak si ho plno lidí koupilo a jak bejvá u 15tiletejch zvykem to dál šíří jako "ten box je skvělej, musí ho mít každej".

P.S. nic ve zlým, ale názory lidí, co vlastní kytaru cort a valvekinga na tomto fóru beru s despektem...
A já ty, co věří že nějaký dnešní V30 z Anglie existujou taky.

Netvrdím, že je to Mesa, ale když srovnám s 212 boxy za tytéž peníze, vidím jasného vítěze.
Cort X-6 (customized by petrpeter) x Dunlop CryBaby Classic x Guyatone PD-1 x Peavey VK-R8 x HB 212 (V30) straight horizontal cab (a už mi spadnul z půlmetru na nohu :-D
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

jasně... já taky netvrdím, že je to brak... ALe když už se mluví o nevýhodách všeho, tak by se měl zmínit i tento kousek.

Pokud de o to, jestli brat 2*12 bo 4*12 tak tam nepomůžu. še, co sem měl možnost líp otestovat bylo na 2*12". Já osobně 4*12" neplánuju ani výhledově. asi ta poslední věc, co bych vyměňoval na svý sestavě...

Box má velký vliv na zvuk, ale zase ani ten by se neměl přeceňovat. Podle mě bys měl vybrat zesilovač, kterej ti sedne co nejlíp a pak koupit klidně rači kvalitnější 2*12" než lacnej 4*12". Nemůžu si pomoct... je fakt, že 4*12" sem zkoušel jen v krámě, ale i tak nikde žádnou výhodu nevidím... větší tlak? pro mě jen nevýhoda... přepravovat se to nedá... asi to bude těma kolečkama, nebo celkově velikostí deskoy, ale prostě mi řpinde, že ne že by to mělo míň basů, al víc rozmazaný. Jakoby to prostě ty nízký frekvence stíhlo ufokovat pružností materiálu (velká deska) a těma kolečka. a pak... 2*12" vypadá víc undergroundově a je to fajn kompromis co se týče převoznosti - můžeš vozit i jen hlavu ale taky když potřebuješ box, nezabere celej kufr
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

je to hodne o stylu hudby, taky jsem driv pouzival 2x12 a jakstaks stacil, ale pokud chce clovek hrat tvrdsi muziku (mohutnejsi spodky), sebelepsi 2x12 zkratka nestaci, protoze i kdyz tlaci, zustava porad hodne smerova..
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

jonas1 píše:je to hodne o stylu hudby, taky jsem driv pouzival 2x12 a jakstaks stacil, ale pokud chce clovek hrat tvrdsi muziku (mohutnejsi spodky), sebelepsi 2x12 zkratka nestaci, protoze i kdyz tlaci, zustava porad hodne smerova..
Jenze to lidi stejne neslysi, dulezity je, co sejme mikrofon. Pokud se teda bavime o vyslednym zvuku ven, pro samotnyho hudebnika to je jina. Ale pokud ti vadi smerovost, neni problem se nechat prizvucit PAckem, ne?
Somnus Aeternus
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

jo, ale musis mit taky co zvucit..proc si kapely hrubsiho, ale i jemnejsiho zrna do studia neberou 1x12, 2x12?? tu velikost zvuku, kterou 4x12 nabizi, nedostanes a pokud si vystacis se stredovou pilou, alespon nemusis ztracet cas posilovanim a navstevama chiropraktika po vikendech:)
lidi venku to mozna neslysi (alespon nekytaristi), ale slysi to lidi uvnitr kapely, a to je pro me padnej duvod, protoze zvuk tvori podstatnou cast atmosfery:)

zkratka 2x12 je pro urcity styly vhodnejsi stejne tak, jako je 4x12 vhodna pro jiny, coz je dusledkem toho, ze 2x12 nikdy jako 4x12 hrat nebude (pri srovnani stejny firmy, stejny serie)..mne zkratka tech 15kg a 20cm navic nevytrhne, ba naopak (nehadam se, jen argumentuju, ceho jsem se dobral a s cim jsem konecne spokojenej;))
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jo tak to jo, kdyz srovnavas stejnou znacku a typ, tak mozna, ja spis mluvil o tom, ze nez koupit levnou 4x12, tak je lepsi si priplatit za kvalitnejsi 2x12.

A mimochodem, ja presel ze 4x12 na 2x1x12 a zadne ztraty hutnosti nebo tlaku jsem si nevsiml, ostatni taky ne :) Spis diky jine charakteristice repro se ted jeste snadneji proriznu kapelou :) Na druhou stranu je to drazsi setup nez 1960ka, takze by bylo zly, kdybych si pohorsil :)
Somnus Aeternus
DirX

Příspěvek od DirX »

Bývalý kytarista z Asymmetric prodává bednu mastersound 4x12,potaženou nějakou chlupatinou a repráky eminence-6000,- v super stavu a hraje výborně....Má jěště hlavu DorD(Shark)čistý fender a zkreslený 5150-cena 9tisíc-má malou vadu čistý kanál trochu zkresluje ale to by ti Dodoš opravil za pár kaček pokud chceš na něho kontakt tak SZ.
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Trochu off...: teď jsme odehráli koncert na půjčené 4x12 boxy - M1960AV a Engl, a můžu říct že jsme i s kolegou srdečně a hluboce litovali že jsme byli líní tahat naše 2x12 když byla možnost odehrát to ny ty výše zmiňované skvělé 4x12ky... Tímto pro mě osobně byla nadobro vyléčena touha po "velkém" zvuku: moje 2x12 homemade ho má prostě větší... Jo a nahrávali jsme několikrát taky na (různé) 2x12, 1x12 (open i closed) i 4x12 a že by to mělo až tak zásadní vliv to teda ne.
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

aha... a mě bylo vždycky divný, proč velký kapely hrajou na 4x12". ZÁHADA OBJASNĚNA!!! Jsou to pitomci, protože 2x12" homebox je mnohem lepší! :lol:
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

ale furt se tu mluvi o boxu za 6500, a na ty asi velke kapely nehrajou.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

McKozias píše:ale furt se tu mluvi o boxu za 6500, a na ty asi velke kapely nehrajou.
1960AV ani Engly 6500 nestojej, ale to je fuk.. :D Jinak každýmu může vyhovovat něco jinýho.. Já když jsem hrál na půjčenou 412 od Peavey, tak mi taky moc nesedla a to jsem do tý doby byl zvyklej na 110 kombo...
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

byla to nadsazka
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Tak tak, každému vyhovuje něco jiného, já hrál dva koncerty na Gigantický genz benz 4*12. Spousta lidí ten box vychvaluje do nebe, ale já se rád vrátil ke své 2*12 :wink: A ta mě stála 6000,-Kč
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Saul píše:aha... a mě bylo vždycky divný, proč velký kapely hrajou na 4x12". ZÁHADA OBJASNĚNA!!! Jsou to pitomci, protože 2x12" homebox je mnohem lepší! :lol:
třeba protže je to velký a kůl a drahý a oni na to maj? A ne všechny kapely... Sou i velký kapely, co hraj na 2*12 nebo i na komba 1*12.
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Saul píše:aha... a mě bylo vždycky divný, proč velký kapely hrajou na 4x12". ZÁHADA OBJASNĚNA!!! Jsou to pitomci, protože 2x12" homebox je mnohem lepší! :lol:
Hmm, nevim sice co si mám představit pod pojmem "velká kapela" (asi má moc člověků, bedňáků atd... ?) a je mi fuk na co kdo hraje a jestli je to adidas nebo najk... Prostě jsem sdělil svou zkušenost, a ta je, že moje homemade poctivě postavená 2x12 mi vyhovuje ze všeho nejvíc, přestože jsem měl možnost zkusit spoustu boxů, vždycky jsem se k ní pokorně vrátil. Nepotřebuju ani spoustu basů (na to máme basáka) ani obrovský tlak či zvukovou stěnu. Ale nejpodstatnější důvod bude, že ji mám za ty roky v uchu a přesně vím jak kde čím pokroutit na zesáku aby to hrálo v určitém prostředí pro mě dobře. A o tom to je, je to "můj" zvuk a ne nějaké "velké kapely" která propaguje nějaké logo....
Edit: no a celá pointa je v tom že i za nemnoho peněz může být člověk spokojený, pokud nechce nutně ty tři adidas pruhy ;-)
dlabajíč

Příspěvek od dlabajíč »

Nevím jestli je lepší 4*12, nebo 2*12 ale já měl puštěný kombíčko Marshall JCM 2000 tsl 601 do 2*12 Marshall 1936 boxu a mělo to naprosto brutal sound (dá se sehnat za 6-7K) . O nějakém malém tlaku nemohlo být ani řeč, navíc já mám rád cellestion G12T75 možná jsou staršího data vývinu ale mně seděly. Pak když sme to samý kombíčko napíchli na 4*12 vintage 30 framus tak to nebylo pro moje uši ani o trochu lepší. Prostě se mi zdají v30 moc ubřéskané. Takže asi tak... Každýmu sedí něco jiného. Běž do obchodu si všechno vyzkoušet co ti sedne a pak to zkus koupit na bazáči nebo když to nebude taková pálka tak to kup nové. Halvu bych zkusil Valvekinga. Já měl sice 112 kombíčko, ale bylo slušné. Na tvrdý styl se dá. Popřípadě i něco jiného. A nebál bych se vyzkoušet ani modulátor Hlav třeba Line6 pod 2.0 nebo xt. Tam se dá namodelovat plexina, jcm 800 a další. Někdo namítne že je to chemie, ale já si myslím, že až tak to poznat není. U nás to má borec z Kosovců (kdo chodí kolem Holešova na zábavy zná) a má to parádní zvuk s nějakou celolampou, nevím jestli je to rožďál ale něco stavěného. I s Homemade boxem.
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“