ESP Explorer

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Skymaster

ESP Explorer

Příspěvek od Skymaster »

Zdravim všechny. Porozhlížim se po nový kytaře a moc se mi líbí typ Explorer. Ovšem problém je ten, že 40k na Gibsona nemam, Epiphonky se bojim a zatim nejlepší alternativou je tedy myslim ESP-LTD EX401, která mi ovšem moc nevyhovuje svým tvarem. Jak jsem tak googlil, objevil jsem, že James Hetfield používá kytaru od ESP, která má ten správnej tvar ovšem ESP ji nikde v portfoliu nemá:-( Zkrátka: poradte prosím hezkýho Eplorera, kterej by se kvalitou vyrovlana LTD EX400 a zaroveň nebyl dražší. Díky moc!
92ChazzyChazz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/mattie

Re: ESP Explorer

Příspěvek od 92ChazzyChazz »

Skymaster píše:...a zaroveň nebyl dražší. Díky moc!
tak co se týče toho nebyl dražší, tak akorát víme že pro tebe 40 000,- na Gibsona je moc, co takhle uvést nákou cenovou hranici?? :wink:
Ibanez ART 120, Jolana Diamant -> Proel cable-> Marshall JCM 2000 TSL 60-> Monster cable-> Marshall 4x12"

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% of us you still listen to real music!
Skymaster

Příspěvek od Skymaster »

sorry:-), ta EX401ka stojí kolem 20 000 a to bych viděl +/- jako strop.
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
Mastr

Příspěvek od Mastr »

1.
vím že je to možná pod tvou finanční uroven, ale kdybys koupil solidního fokuse za 6000 a za zbylé prachy koupil lepší kobylku, ladící mechaniky a snímače. Byla by to fajn kytara která by tě celkově vyšla tak na 12000 - 15000 podle kvality těch komponentů co jsem psal výš. Chtělo by to zajet do skladu a vybrat.

2.
Můžeš za 12ku koupit epiphone s tím, že stejně budeš (jestli budeš chtít metalový zvuk) ty snímače měnit.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Já bych fokuse nedoporučil, ony ty kytary sou super na svou cenu, ale LTD za dvacku se fakt rovnat nemůžou.

Mě připadají hezký jenom ty LTD, ty ostatní co postoval jonas1 mi připadaj daleko horší než EX401. Na tu jsem hrál a nadchla mě fakt hodně! :)
Skymaster

Příspěvek od Skymaster »

já právě jedinej problém, jakej ma s tim LTDčkem je, že by se mi víc libil klasickej tvar Exploreru (jako to má právě třeba ESP Explorer, nebo jak jsem třeba ještě našel od LTD řada /myslim/ MX, jenže ty se asi už nedělaj). Ale čim dál víc jsem přesvědčenej, že do EX401ky stejně pujdu. Nicméně díky za všechny komenty!
MrDeathCZ
Bandzone: http://bandzone.cz/targetattack

Příspěvek od MrDeathCZ »

já bych se rozhodně Epiphonky nebál....vlastním kytaru epiphone a lepší nástroj sem zatím nedržel v ruce (samozřejmě proti gustu)....dále je alternativa koupě fokusky, což jsem sám zvažoval, ale spíše jako takovou kytaru na vymazlení (komplet vyměněnit hardware o snímačích se ani nebavím) u té fokusky (pokud se rozhodneš ji koupit a překopat) si akurát stačí dát pozor jestli není pokřivenej krk a nemá výrazné výrobní nedostatky a vady a mohlo by to být OK....pro změnu na LTD jsem slyšen negativní ohlasy a osobně se mi ani jedno LTD ani ESP nelíbí, zvažoval bych koupy Jackson Kelly to jsou pěkný kytary, na pár jsem hrál a můžu říct, že paráda (ale když já radši LP :-P ).....problematiku Explorerů už delší dobu probírám s kamarádem a ke kloudnýmu výsledku jsme nedošli, snad jen si koupit gibsona :-D
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + ....pro nás žiješ dál v našich srdcích Petře!!
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

tyjo me prijde jako blbost kupovat fokusa dyz ma na to dvacet klacku, za to uz sezene z bazaru toho gibsona
Skymaster

Příspěvek od Skymaster »

ja nejsem zrovna tuningovej fajnšmekr, takže do toho fokusu bych se poštěl nerad:-) Ta Jacksonka vypadá taky zajímavě, to je fakt. muzu se jenom zeptat, jaky nedostatky jsi sylsel o tom LTDcku?
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

a na zakazku ji postavit nechces? myslim ze za 20klacku uz by ti nekdo dokazal neco spachat a nemuselo by to bejt spatny.
Skymaster

Příspěvek od Skymaster »

kdyz to ja pravě vubec nedokazu odhadnout, jestli by z toho vylezlo neco, co bude lepsi, nez kdyz to koupim od velkovýrobce...to je pro mě asi moc riskantní
Wraith
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wraith »

Disasterpiece píše:a na zakazku ji postavit nechces? myslim ze za 20klacku uz by ti nekdo dokazal neco spachat a nemuselo by to bejt spatny.
zrovna minulej tejden sme s kámošem řešili EX na zakázku
snímače vlastní, tvarově jak gibson a s pevnou kobylkou a pan papež vyslovil částku do 35 tisíc, což mi přijde jako docela pálka, zlášť když nakonec gibsona maj jak už někdo říkal v musiccity za 27
Custom Guitar @ ENGL Screamer
Dunlop CryBaby | SansAmp GT-2 | MXR EVH Phase 90 | Boss CE-3
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

no tak to je vrazda, zlaty Petrpetr, ten by ti dokazal za 20klacku udelat nastroj se kterym bys moh hrat cely zivot(obrazne receno).
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

pokud neprahnes po novy, urcite ten 76 Explorer od Gibsonu v ramci svyho rozpoctu sezenes, at uz zdejsi bazar, ebay..nebo napis Danymu (boogiestan.com)..kdyz chces a mas na Gibsona, nekupuj si alternativu!
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
ultra-violence

Příspěvek od ultra-violence »

Po exploreru alá Hetfield taky toužím, dokonce i přesto že sem basák :)
Co třeba zkusit tohle? Reference viz TU
Nevycerpa te, kdyz jdes prilis rychle, ale to, ze jdes prilis pomalu a zacinas se nudit." Cliff Burton
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Taky jsem o něm kdysi uvažoval ale explorer s floydem to je skoro jak LP s floydem bude to úplně jiná kytara
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
MrDeathCZ
Bandzone: http://bandzone.cz/targetattack

Re:

Příspěvek od MrDeathCZ »

je pravda pokud jeho rozpočet činí 20-25 tisíc, tak za takový prachy se dá sehnat Gibson skoro bez problémů a v tomto případě bych se obrátil na Danyho (boogiestan.com). U levnějších LTD jsem se setkal se sfušovaným uložením krku, v těch základních verzích nic moc snímače, ale u mě hraje roli hlavně to, že se mi LTD prostě nelíbí. Já osobně bych šel do Epiphone nebo klidně i do toho fokusu a tu kytárku bych si vymazlil podle svého (nový mechaniky nejlépe zamykací, snímače jsou samozřejmostí, komplet kontrola u kytaráře jestli někde není vyloženě krpa atd), ale rozhodni se podle svého.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + ....pro nás žiješ dál v našich srdcích Petře!!
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“