tak je to tu. dostali sme jako kapela sponzorskej dar a tak jak sme to počítali a jak sme si vyprazdnili prasatka tak máme na to všechno nanejvíš 22000kč.
takže o co se jedná. Ve zkušebně bysme si chtěli nahravat zkoušky, nahravat naše písničky už v nake kvalitě. Takže:
bysme asi potřebovali naký bedny do kterejch by šlo ozvučení bicích, 2 kytary, 2zpěvy a basa
takže sem usoudil že by to chtělo minimalně dvě aktivky. což v našem případě myslim že idéalní bude nějakej ten RH sound 250w 15 repro.
stačili by na to všechno 2 aktivky?
pak by na to všechno chtělo nakej mix. aby prostě do toho všeho šli 2kytary, 2zpěvy, basa, a bicí tak prosim nakej nablídněte.
a pak taky nemam představu o o zvukový kartě tak jestli byste mohli nějakou nabídnout. popřípadě co k tomu ještě musim mít prostě každou radu ocenim a jestli budu natvrdlej tak mě neukamenujte.
diky moc.
1) proč chceš probůhsvatej ve zkušebně zvučit bicí do beden??? - to je málo slyšíš????
2) nahrávat si zkoušky v kvalitě je sice hezká představa, ale zas taková srando to neni - na to ti 22 jen tak stačit nebude... ale to neni tak důležitý - důležitější je jiná věc - j k tomu vašče zkušebna vůbec vhodná??? je dostatečně veliká??? je tam dostatečná akustika???
3) ta vaše nahrávky ze zkušebny chceš někde vydávat něbo to mít jen tak interně pro představu????
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
hle....de o to. že prostě u vedlejší kapely je zvukař kterej tam má svojí aparaturu a my sme tam nahravali a řekli sme si že si to taky udělame. dostali sme 30000 od sponzora a musíme je nak využít.
a kdyby bylo po mim tak si taky koupim radši kombo bo kejtru ale prostě bubeník chce tohle. zkušebna je dost velká odhaduju tak 6x10m. a chceme prostě pořadat menší koncerty a právě bysme k tomu chtěl i tuhle aparaturu abysme mohli na koncertě třeba nazvučit bicí. ve zkušebně bysme je jenom zvučili kdyby sme nahravali. hle bejt pomim udělam něco jinýho ale sem pouze 1/4 kapely.
Pokud ty nahravky budou jen pro interni potreby nebo jako takovy demicko, v pohode staci nahravat na jeden ci dva mikrofony, nejlepe kondenzatorovy. Pokud si clovek vyhraje s pozici toho mikrofonu, tak jsou vsechny nastroje slyset citelne.
Ostatne na kvalitni zaznam existuji masinky typu Zoom H2, je to levnejsi a kvalitnejsi reseni, nez kupovat kompl, zvukovku, predzesilovac a mikrofon. Na druhou stranu kompl se da vyuzit i na jine veci, takze je to o preferencich.
Pokud chcete porizovat kvalitnejsi zaznam, tak bych se vyprdl na nejaky mixak a rovnou koupil nejakou vicestopou zvukovku. Pokud budete nahravat do mixu, stejne pak vysledny signal bude stereo a moznost dodatecnych uprav bude minimalni - a zvlaste pokud hrajete alespon rockovou muziku, tak jsou dodatecne upravy zakladem kvalitniho zvuku. Vicestopa zvukovka (rekneme 8 kanalu) se da pouzita sehnat kolem 8K, mozna i min, to uz by stalo za uvahu, za mix a zvukovku byste totiz stejne dali asopn 4-5K.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu ‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau Somnus Aeternus
ale v tom je ten problem. musíme mít všechno nový a na všechno mít doklad. s tou zvukovkou to nechápu. já sem se prostě ptal kdybych bicí basu 2 zpěvy a kytary cpal do dvou aktivaku rh sound 250w přes mix kde je předzesilovač jesi by to stačilo. a mix s bednama bysme taky hlavně chtěli využít tak že prostě bysme dělali koncertty a to by sloužilo jako zpěvová aparatura.
OK, takže taky máte vlastního zvukaře, který je s vámi na zkouškách? Potom jo, kdo chce kam - proč ne vezměme to jako maloklubovou scénu, čili 2x aktivky, mixpult na druhém konci místnosti se zvukařem (aby to správně nazvučil), 2-3 majky na bicí, 2 majky na zpěv, kytary a basa braný buď linkama nebo taky 1-2 majky na každý cajk. Čili máme 8 - 12 vstupů mixpult (jako podklad pro zjištění cenové relace), na zbytek stačí jakákoli 2x IN zvukovka (M-audio apod.), klasické PC/mini NTB (podle preferencí a zrakové úrovně uživatele ). Jo a nezapomenout na několik desítek metrů kabeláže, možná by se to spláchlo párákem a několka krátkými kabely (podle rozlohy instalace).
No a hned se dá počítat odhad cen, ne?
P.
Skype: studio_kappka home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Milerinho: Mozna by bylo nejlepsi nam vysvetlit, co presne chcete delat, a zeptat se, co k tomu potrbujes, nez nam cpat napul hotovy reseni, kor kdyz se v tom ocividne prilis neorientujes.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu ‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau Somnus Aeternus
for pavli: ano přesně tak děkuju!:)
for wohma: přesně jak to napsal pavli ale s tim že bysme to nechtěli mít jenom ve zkušebně ale třeba kdybysme pořadali koncert tak prostě tu aparaturu bysme chtěli mít všechnu a kdyby to byl větší koncert tak bysme chtěli zvučit i bicí(na každej buben a činel zvlašt. a tudíš když je chceme nazvučit tak z něčeho musej taky jít ne? třeba z odposlechu a z aktivaku do davu ne? jesi tomu dobře rozumim. a ptam se jestli ty dva aktivaky s mixem poberou bicí basu 2x kytaru a 2x zpěvy. sry jesi sem to špatně napsal a sory že tomu nerozumim jako ty , važim si toho že mi tu radíte ale nemusíš se hned urazit když něco nepochopíš:)
Jako proč by nepobraly? Ale bude to na "hru směrem od vás" - čili budou hrát do případného davu. Tudíž by byly pak možná ještě třeba odposlechy, co já vím..... Jo a jestli chceš zvučit bicí "close-miking" (čili každý buben zvlášť), tak je to tak na 7 majků, čili 8-mi vstupý mixák je passé, je třeba 12 vstupů a víc....
Protože to jsou bedny na reprodukci, poberou takhle široké spektrum v pohodě.....
P.
Milerinho: Tady nejde o to, ze bych se urazil, ale o to, ze asi nevis, jaky naroky jsou napr. na nazvuceni bicich, naprosty minimum je 8 kanalu, tzn. 8 mikrofonu a mixak alespon s 8 mikrofonnima predzesilovacema, kdyz k tomu chces jeste zpevy, kytary a basu, tak ses minimalne na 12 stopach a prislusnych mikrofonech, za tyhle penize se do 22 tisic nevlezes ani bez zvukovky... Pokud to teda ma za neco stat, nemyslim vybavu od firmy Omnitronic
Mno - já bych nestál až tak za pojmem "naprostý minimum je 8 majků" ono jde o následné použití....ale 3 majky taky dokážou udělat svý (viz matuchova poznámka kdesi na eZone). 8 majků může mít taky svoje citelný nevýhody při následné mixáži - no co si budeme povídat, ne?
P.
Tak ono taky zalezi na stylu - na nejakej jazzik nebo neco klidnejsiho staci i 3 nebo dokonce 2, ale predpokladam, ze Milerinho hraje "alespon" rock. A zvucit nebo nedejboze nahravat rockovou kapelu na dva majky, to bych s iteda neliznul
A k tomu matuchovi - u nej je problem, ze kdyz mluvi o dvou mikrofonech, tak cena tech dvou mikrofonu je vyssi, nez celkovej rozpocet autora, takze tak
2Wohma: tak jen abychom tolik neodbočili - jako samozřejmě - trošku jsem to myslel taky jako "na začátek" podle rozpočtu....ono zase 3 lepší mikrofony mohou udělat víc práce než 7 z těch nejlacinějších souprav na bicí (i když i s nimi jsem nějakou dobu pracoval, byla to dobrá škola - zvlášť, když člověk semtam srovnával...).
P.
Tak zrovna na ty bici si hodne lidi pochvalovalo sady mikraku od Superluxu nebo i od T.Bonu, myslim, ze s tim by se dala nazvucit ci nahrat dobra vec, pokud zbytek retezce bude alespon adekvatni. A myslim, ze close-miking vice mikrofonama vyzaduje mene know-how nez majkovani trema mikrofonama, tam uz to dodatecne nezachranis.
no taktak .....prostě ....mohli byste mi prosíííím sem dat naký ty věci? prostě......2 aktivní bedny(aby utahli přes mixak 2 kytary, basa, bicí a 2zpěvy , mixáak(aby to pobralo tak 12 mikraku), a nakou tu zvukovku.
kdyby se to vešlo do 25 byl bych rad.
a ikdyž se to nevejde. tak to sem prosím někdo hodte. budu opravdu rád.
a prosím aby to bylo co nejlevnější ale aby to taky trochu hralo. dik
prooosíííím.
to se dostanem na nakejch necelejch 18000kč + nějakou tu zvukovku a to vůbec nemam ponětí a pak musí zbejt i na mikrofony na bicí(jak řikal wohma asi ty superlux)
na to všechno mame 30000kč takže když odečtu 8000za mikrofony dostanem se na 22000takže zbejvá 4 tisíce na zvukovku a v tom vůbec nemam ponětí tak prosim někdo něco nahodte.
1) mix má jen 8 mikrofonních vstupů => 8x mikrofon z bicích + basu + 2 kytary + 2 zpěv = 13 mikrofonů tam nenacpeš.....
2) bedny: to že RHSound hraje hůž než ulebna řešit nebudem, ale na nějaký platný ozvučení basy a bicích to ani zdaleka výkonem stačit nebude... - tyhle bedny můžeš použít leda tak na zpěv a semtam si někde přizvučit možná malonko kytaru, pokud máte slabá komba, ale nic víc...
na to, abys platně nazvučil bicí, potřebuješ toho výkonu tak alespoň dvojnásobek na stranu - a to pokud možno v nějaký přijaktelný zvukový kvalitě...
já tě od tvojí myšlenky nechci odradit, ale snažim se ti tu naznačit, že v cenový relaci do bywoko 25 tisíc se moc nehneš - tam bych se radši soustředil na věci podstatný....
když to hodně zobecnim - pokud nemáš cajk (v cenách za nový zařízení) tak kolem 150 tisíc - nesnaž se zvučit bicí nemá to cenu (chybí ti výkon) a na akcích, kde je výkon potřeba, je pořadatel morálně povinej zajistit zvukaře....
ono stejně než by ses s tim naučil a nakroutil tam použitelnej zvuk, tak by si s tim několik akcí poslal totálně do kopru....
co se nahrávání týče, vyřeši bych to, jak již bylo psáno výše, dvouma mikrofonama v prostoru a např zvukovkou Lexicon LAMBDA...
a sem v tom za 5600 za zařízení + nějaký dráty a stojany na mikrofony celkem když přeenu tak za 7500 a ještě mi zbude na pivo...
takhle bych vyřešil nahrávání a víc bych to neřešil a zatim nekombinoval...
teď mi zbejvá 22500 na cajky na muziku - co potřebuju??? mikrofony...
nebral bych žádný superluxy ani jiný porvory - nemá to cenu...
takže na zpěvy 2x AKG D5 - dá se novej sehnat za 2000,- na přímí srovnání mnohem lepší než SM58....
mikrofony na kytary - na vnější akce by se daly použít ty na nahrávání uplně vřele....
tzn mikrofony + stojan a kabel á 3000,- a to mi zbejvá 16 500 na nějaký bedny a mix, který ve zkušebně využiju jako odposlech a venku jako hlavní bedny... (faktor ušetření, pokud máte vlastní)
bedny Behringer B212A á6800 a za zbytek nějakej xenyx mix...
to je verze první....
pokud by ses nebál přepínání čudliků, dala by se zvukovka vypustit díku digitálnímu behringer-rozhraní (funguje jako jednoduchá zvukovka)...
to by pak bylo
XENYX 1832 á ...7800
2x B212a ...13600
2x C1+přísl ...4000
kabeláž ...1500
==============
celkem 26900
+ případně něco za mikrofon na zpěv
BtW: všechna ceny jsou ještě trochu nadnesený a zaokrouhlený nahoru
P.S.: prosím, přečíst celý příspěvek pozorně a s porozuměním
P.P.S.: variant a kalkulací je více - tahle mě napadla první
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....