Marshall Jackhammer vs. Guv'nor
Pravidla fóra
Marshall Jackhammer vs. Guv'nor
Ahoj, chtěl bych se zeptat jaké máte zkušenosti s těmito krabičkami. Mám nový aparát Hughes & Kettner Edition Tube 20th Anniversary a zkreslení na něm je téměř stejné jako např. na EHX Double Muff (který kvůli tomu prodávám). Takže se teď dívám po něčem hutnějším. Hrajeme např. GNR, takže něco na to. Netvrdím že chci mít zvuk jako Slash, prostě jen sháním něco, co by se na to zhruba hodilo. Vím že tady někdo doporučoval Jackhammera, z videí na netu mi ale zatim vychází o něco líp ten Guv'nor, tak jsem trochu zmatenej a uvítal bych vaše zkušenosti a rady. Díky.
PRS SE Mark Tremonti Signature (+ DiMarzio Air Norton, Tone Zone), Fender Telecaster Am. Std., Fender Supersonic 22, Smrčka OD Station III TB, Dunlop Cry Baby, Zoom G3, TC Polytune Mini, Line6 Relay G30
Být Tebou kouknu se po nečem jiném jsou i lepší krabky se zvukem klasických marshallů jako například Purple Plexi od Love Pedal nebo Carl Martin Plexitone , SansAmp od TECH21 , problém je ovšem je sehnat , musel by ses podívat na zahraniční eshopy jako třeba Thomann nebo je dobré sledovat Ebay 
A ještě malá rada , nikdy nedej moc na ukazky na YT nebo ofico stránkách , zvuk je vždy ve výsledku jinej než někde na webu.
A ještě malá rada , nikdy nedej moc na ukazky na YT nebo ofico stránkách , zvuk je vždy ve výsledku jinej než někde na webu.
Dík za radu, kouknul jsem na to. Zapomněl jsem předtím napsat jednu podstatnou věc, chtěl bych se pohybovat někde kolem 2000, ještě uvažuju o nějakém delay, tak se nechci moc rozšupovat... Ale na ebay určitě mrknu, jestli tam něco z toho co píšeš nebude.
PRS SE Mark Tremonti Signature (+ DiMarzio Air Norton, Tone Zone), Fender Telecaster Am. Std., Fender Supersonic 22, Smrčka OD Station III TB, Dunlop Cry Baby, Zoom G3, TC Polytune Mini, Line6 Relay G30
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
Re: Marshall Jackhammer vs. Guv'nor
tak ty sou dnes snad jeste drazsi, nez ty novY :d
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Jasně že koukám i na starší, to by asi bylo nejlepší, ale zatim jsem nic vhodnýho neobjevil. A z nových toho v téhle cenové relaci moc na výběr není, buďto Bossy - DS 1, DS 2 turbo, nebo pak EHX, ale ty mi všechny přijdou hrozně chlupatý a pak ještě Pro Co, ale ty jsem nikdy neslyšel... U Danelectra se trochu bojím že to rozšlápnu...
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
A mel jsi nekdy v ruce tu novou serii "CoolCat" nebo tak nejak se to jmenuje? Ja mam uz nekolik mesicu Transparent Overdrive CTO-1, je to celokovova skatule a true bypass (3 polovej prepinac), zvuj dobrej a cena taky. Delaj v tyhle rade vic zkreslovacich krabicek, od overdrive pres distortion az po "metal" - http://www.coolcattone.com/Velda píše: U Danelectra se trochu bojím že to rozšlápnu...
Hraju výhradně na šrot.
To vypadá dost zajímavě, hlavně ta cena... Nevíš kde by se to dalo poslechnout na vlastní ucho? Nebo ještě líp - nemáš nějakou nahrávku?
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Mam jen tu CTO-1 a pouzivam ji k nakopnuti lampace, samotne zkresleni z tehle krabicky neni nic moc, ale s lampovym zesikem to je neco jineho. Nahravku bohuzel nemam, urcite se bude dat najit neco na YouTube.
Ale myslim ze na zvuky typu Jackhammer nebo Guvernor budou lepsi jiny krabky z ty serie CoolCat - treba ten jejich Distortion nebo Metal, ukazky jsou na tom firemnim webu, nebo pak zase YouTube, mozna...
Ale myslim ze na zvuky typu Jackhammer nebo Guvernor budou lepsi jiny krabky z ty serie CoolCat - treba ten jejich Distortion nebo Metal, ukazky jsou na tom firemnim webu, nebo pak zase YouTube, mozna...
Hraju výhradně na šrot.
Tohle kombo sem pouzival tri roky a zkresleni neni vubec spatne.
Jen je trosku zahuhlanejsi pri nizky hlasitosti a roztrepenejsi.. pokud tam mas orginalni reprak (eminence oemko ci co) tak je problem v nem, popripade v orginalnich lampach (ono celkove repro+lampy u aparatu/komba uz vymenuju jako prvni a teprve potom to zacne hrat).
Kombo si dobre rozumi s V30 a ja tam narval JJ lampy... neskutecna zmena, sice draha ale i tak. Hlavne dulezity je neprehanet gain, toho ma docela hafo.
Sem mel stejny problem jak ty, nemohl sem vytvorit typicke marshallovske zkresleni... potom me kamos k tomu pucil bossacky SD-1 a trosku sem si posteloval korekce a bylo to tam... a to nemluvim o pridanym boxu s G12T75, zvuk perfektni.
Pokud nechces investovat tak doporucuju jackhammer... pouzival sem ho taky, kdyz sem resil presne to samy co ty.
Jen je trosku zahuhlanejsi pri nizky hlasitosti a roztrepenejsi.. pokud tam mas orginalni reprak (eminence oemko ci co) tak je problem v nem, popripade v orginalnich lampach (ono celkove repro+lampy u aparatu/komba uz vymenuju jako prvni a teprve potom to zacne hrat).
Kombo si dobre rozumi s V30 a ja tam narval JJ lampy... neskutecna zmena, sice draha ale i tak. Hlavne dulezity je neprehanet gain, toho ma docela hafo.
Sem mel stejny problem jak ty, nemohl sem vytvorit typicke marshallovske zkresleni... potom me kamos k tomu pucil bossacky SD-1 a trosku sem si posteloval korekce a bylo to tam... a to nemluvim o pridanym boxu s G12T75, zvuk perfektni.
Pokud nechces investovat tak doporucuju jackhammer... pouzival sem ho taky, kdyz sem resil presne to samy co ty.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
většina neoverdrive zkreslení sou chlupatý. to hladký máš mít na aparátu. Mimoto ty pokusi o napodobení lampovýho zkrelsení na poloodičích většinou dopadaj dost nedynamicky, nebarevně a nezajímavě..
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Turbo,a to máš z vlastní zkušenosti,nebo jsi to někde vyčetl?
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- krabiček a efektů kýbl
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
vlastnil sem asi asi 3 neoverdrive zkrelsní a 2 overdrive. stejně tak vlastním elektronkový i tranzistorový zesilovač. Stačí to takto? nani nepočítám, koliks em jich zkoušel. I blbá DS1 (o které se říká, že je celkem učesaná) je chlupatá. To už je hold to diodový krávení (u Si platá dvojnásob). Nikdy nepřebírám cizí názory. JEstli máš chuť můžu stebou technicky problat rozdíli mezi přebuzením tranzistoru, diodovým ořezáváním a přebuzením elektronky z kterých tento fakt vyplívá. Diodové efekty se snaží napodobovat většinou tu elektronku (někdy to zkouší i analog) ale je to napodobení. Proč si kupovat tranzistor a chtít po něm, aby zněl jak elektronka? - zvrhlost.Lachim píše:Turbo,a to máš z vlastní zkušenosti,nebo jsi to někde vyčetl?
Jenže není všechno černo-bílý. Jasně,že diodový zkreslení není jako lampový,ale ty krabičky s lampama většinou jsou stejně honěný malýma voltama a pak se to různě šulí (čest vyjímkám). Já hrál VOXe Cool..... a slušný,ale jako z řádně vybuzený elektronky v kombu to není.
Ale o to nejde. Já zkoušel taky už pár krabiček a můžu říct,že i z tranzistorovýho skreslovadla jde dynamika vydolovat. Hraju teď na Smrčkův TB III a ten je tak dynamickej,že přemejšlim před to hodit kompresor (zvrhlost,co?). A ten VH-Relief 666 je taky dynamickej jako sviňa. Mám teď čerstvě overdrive od GERHAT (slovenskej) a taky super. Všechno jsou to více voltový mašinky. Zato u mě prohrály s dynamikou BOSS i DANELECTRO.
Ale o to nejde. Já zkoušel taky už pár krabiček a můžu říct,že i z tranzistorovýho skreslovadla jde dynamika vydolovat. Hraju teď na Smrčkův TB III a ten je tak dynamickej,že přemejšlim před to hodit kompresor (zvrhlost,co?). A ten VH-Relief 666 je taky dynamickej jako sviňa. Mám teď čerstvě overdrive od GERHAT (slovenskej) a taky super. Všechno jsou to více voltový mašinky. Zato u mě prohrály s dynamikou BOSS i DANELECTRO.
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- krabiček a efektů kýbl
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
nemluvím tu o dynamice.... že mezi krabičkoua aparátem je rozdíli (a ano i v těch lampách). Naopak ty krabičky umí být dynamický skvěle, nebo respektive každý zkelsení je potlačení dynamiky, ale tak sou příjemně kompromovaný, hraj s rukou. Na dobrej fuzz je radost hrát. Já osobně dokonce přemýšlím, že zkreslení z 800vky úplně vypustím a budu jen pedálovat. aLE je to uplně jinej charakter. A ty krabičky, co simulujou zkreslení aparátový sou jen lacný náhražky. DAleko lepší je mít na pedálu nějaký osobitý pedál... U diod platí,že čím míň sou cruhce (led diody) a čím cíc fuzz (asymetrickej silikon/symetrický germánium) tím sou lepší (samozřejmě hodně subjektivní). Simulac ejao takové sou jen napodobení, které vždycky bude slabší, než originál, proto když už du po pedálovým zkreslení, apk hledám zvuk pedálovýho zkreslení a ne napodobovače zkreslení z aparátu...Lachim píše:Jenže není všechno černo-bílý. Jasně,že diodový zkreslení není jako lampový,ale ty krabičky s lampama většinou jsou stejně honěný malýma voltama a pak se to různě šulí (čest vyjímkám). Já hrál VOXe Cool..... a slušný,ale jako z řádně vybuzený elektronky v kombu to není.
P.S. sry kdybych psal uplný srance - litr vína
Bezpředmětný tlachání.
Litřík vína píšeš? A já si říkal,že máš hrubek jako maku
Litřík vína píšeš? A já si říkal,že máš hrubek jako maku
- krabiček a efektů kýbl
- krabiček a efektů kýbl
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
ok, zkusím to předmětně.... ty marshaly sou s****a. Zkoušel sem asi dva kusy a jeden byl už v obchodě nefunkční. hodils em to za záda velkým obloukem.
K chlastu litr ne, trocha mi ještě z toho litru zbyla... možná 1/4. A hrubky mi dělaj problém velkově, su dilektik (krom toho, že su alkoholik)
K chlastu litr ne, trocha mi ještě z toho litru zbyla... možná 1/4. A hrubky mi dělaj problém velkově, su dilektik (krom toho, že su alkoholik)
Možná bych přidal na chlastu, třeba to vyruší tu dyzlexii... Ale zpět k věci... Existuje teda k těm Marshallům nějaká kvalitnější alternativa? Řekněme do 2500. Nejdu vyloženě po zvuku konkrétního aparátu, chci jen něco v tom stylu.
Marshall efekty jsem nezkoušel (teda až na kompresor),ale nedávno jsem narazil na slovenskýho výrobce GERHAT a koupil tam OverDrive. Jse velmi spokojen. Zvuk super,je to i se zdrojem a výborný jednání. A má docela výběr. Pokoukej.
http://gerhat.com/produkty-efekty.html
http://gerhat.com/produkty-efekty.html
- krabiček a efektů kýbl
- krabiček a efektů kýbl