Zavěšování tomů 14" a větších

Bicí soupravy, činely, hardware, ...

Když "kotel" tak raději s nožičkami a nebo zavěšený??

14" a víc jedině na podlahu
8
47%
jakýkoliv rozměr jedině zavěsit na pevný stojan či rampu
4
24%
neřeším, je mi to buřt
5
29%

Celkem hlasů: 17

Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Zavěšování tomů 14" a větších

Příspěvek od Monikad »

Po dlouhém odolávání jsem se rozhodla z ryze praktických důvodů v brzském budoucnu odstranit nohy u flortomů a přichytit je "letmým" způsobem za ráfek.
Vždy jsem byla pro klasický řešení, tedy mít flor tom(y) s nohami jako podlahové, a to i přez to, že víc jak 3 roky mám tomtomy nevrtané také s letmým uchycením, kopák taky navolno (sice vrtaný, no tu mechaniku pro držení tomů chci odstranit a zaslepit). proto vím, že i z hlediska zvuku jsou kotle na nohách tou podlahou vlastně tlumeny a přirozeně nedoznívají. Já to hodlám překopat ani ne kvůli lepšímu zvuku, ale z praktických důvodů. Čekám rychlejší stvbu, míň železa na tahání, neposkakování kotlů po prakťáku,..... Mám javorové kotle 14x14" a 16x16"a viset to bude na třístranné rampě Gibraltar.
Otázka do fóra je: Má někdo zkušenost s tím, jak moc bytelné to je??? myslím tím, že jsem viděla tímto způsobem řešené maximálně nějaké 14x12" a možná teda i 14x14ky ale 16"??
prosím zkušenosti, názory pro a proti....díkes :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
MáraZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MáraZ »

Konečně trošku zajímavý téma :D No tak je pravda že ta podlaha u floor tomů cítit je,ale když se tam dá nějakej kvalitnější koberce,tak by to nemělo být až tak horký.Já mám zavěšenej tom tom 12 x 9 na hajtce (viz.: http://usr.bandzone.cz/fan/ma/maraz/gal ... 258892.jpg ) a neni to ono ohledně zvuku,spíš bych tam chtěl něco hlubokýho.A proč to píšu?Právě že já chci udělat opak co Monikad,chci si koupit zvláštní stojan pro tomy a dát tu dvanátku nahoru vedle tý desítky,na tý hajtce to neni zrovna stabilní.Takže kopák by měl taky klid od nošení tomů.Potom bych chtěl přesunout 14 floor tom doleva místo dvanáctky a přikoupit si floor tom 16 x 16 a dát jí tam kde teď mám 14 floor tom.........takže je to asi dost individuální kam si co kdo dá.Zavěšenou šestnáctku sem teda neviděl,ale na rampu by to snad mělo být dost stabilní.Ale zas při zavěšení polohu ovlivňuje stojan nebo tom-holder apod. Ale na druhou stranu zas jdou tomy zavěšený narvat někam výš než floor tomy....No tak sem zvědavej jak to vyřešíš :wink:
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

No už jsem si ty patřičný komponenty na uchycení kotlů za ráfek objednala, tak čekám až to dojde a pak dám echo, jestli nebudu zase vše montovat zpět.

Jinak nejde mi ani o lepší polohovatelnost, ani o vyšší postavení těch kotlů, ale opravdu jen a jen o milimetrovou přesnost opakovaného nastavení a taky o rychlost při stavbě.
Právě ta laborace s nožičkama FT to zbytečně protahuje...
Zvukově nevím, jak se to vylepší, teoreticky by se to ale mělo vylepšit, i když na nohách to samozřejmě mám vždy na koberci. To je pro mě celý roky samozřejmost si se soupravou vozit svůj koberec.

To tvoje uchycení tomu na hajtce....no nevím, do toho bych nešla a jen a jen chválím, že to chceš dát pryč. Stejně tak jako to odlehčení tomů z kopáku.
když jsem před lety přešla na rampu, přestala jsem kopák zatěžovat a to je u slušně hrajícího kopáku hodně poznat :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
mapexdrummer

Příspěvek od mapexdrummer »

No já mám na nožkách u kotle paměťovky... Takže dycky mám ty nohy stejně... :)
Jinak stojan bych nechtěl, ale na rampu bych si je asi pověsil.. :)
MáraZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MáraZ »

Monikad : Rozumim,jen sem psal co sem čet a slyšel a ze svojí zkušenosti :wink: Koberec tahám taky pořád :D bez něj ani ránu
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

MáraZ píše:Monikad : Rozumim,jen sem psal co sem čet a slyšel a ze svojí zkušenosti :wink: Koberec tahám taky pořád :D bez něj ani ránu
Jasan..tak to má být, díkes :wink:
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

mapexdrummer píše:No já mám na nožkách u kotle paměťovky... Takže dycky mám ty nohy stejně... :)
Jinak stojan bych nechtěl, ale na rampu bych si je asi pověsil.. :)
No to játaky řešila, jestli nedokoupit paˇmě´tovky... ale pak by to stejně byl trochu rébus, popsat která noha je která :roll:
pak jsem ale viděla prodávat coby náhradní díl ty součásti na držení za ráfek a řekla si, že vlastně když už za kotlema vede rampa, proč to nevyužít?! Aby na tý rampě visely jen činely a zvonec?! No a že by se tím vyřešilo i to poskakování kotlů a bouchání o sebe a o rampu, když "odpochodujou" o kus jinam.... no uvidím jak se to osvěčí :)

Nakonec ty nohy si schovám a tak je tam můžu zase kdykoliv vrátit. ... v nejhorším :D
mapexdrummer

Příspěvek od mapexdrummer »

Mě se třeba nikdy nestalo aby mi kotle pochodovali.. A to mám Amátky...
Ale jestli tam máš rampu tak je to lepší ji využít.... :)
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Pehvéééé vylez :lol:

sry za OT,ale nedalo mi to Moni :wink:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
pehve

Příspěvek od pehve »

pavel68 píše:Pehvéééé vylez :lol:

sry za OT,ale nedalo mi to Moni :wink:
zase nemusím do všeho kecat, se zavěšením kotlů nemám zkušenosti.
Kotel mám na nožkách, pochoduje málokdy a když ano tak vysunu špičky, mám je kapku tvarově vylepšený, jsou osazený do menšího průměru, jako hroty, zapíchnou se v pohodě, u kopáků taky. Koberce nevozím.
Chápu že zavěšení je trendy ale mě to zase tak u těch kotlů nebere. Tomy věším na stojany.
Každopádně Moniko napiš jestli se změnil zvuk a jestli je to uživatelsky příjemnější.
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Já mám kotel 14" na stojanu, pravda, trošku to pruží, ale je to hlavně tím, že to jsou obyčejné basixy Customy. Ale co se týče zvuku, připadá mi, že zavěšené bubny mají hezčí kulatější zvuk a delší sustain, takže se s tím dá víc pracovat.

Na kotlu mám blánu Remo Powerstroke 4, abych zkrátil do zvuk, mám to laděné níže, tzn. více rockově, kotel se zvukem trošku blíží kopáku...
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Tak kotle zůstávají na nohách. Objednaný HW stále nedorazil, respektive dovozce nebyl schopen konkrétně říct kdy to bude, opakovaně mě vodil za nos, tak jsem objednávku po měsíci zrušila!!
Zatím:))
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Slíbila jsem dát sem odpověď.

takže původně objednané kousky železa, co měly změnit podlahovékotle za zavěšené mi firma nějak stále protahovala termínem dodání, až mi došla trpělivost a objednávku jsem zrušila.
Stejně to mělo být levné a neznačkové napodobeniny. Jestli někdy přece jen znovu budu chtít tuhle věc řešit, objednám originál Gretsch.

No nějak jsem od toho nápadu ustoupila a nechala vše při starém. :wink:
JackLemon
Bandzone: www.bandzone.cz/zadnysmer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JackLemon »

Podle mě jsi udělala dobře...
Bicí Sonor Force 3007 (BD 22" , TT 10", 12" , FT 14"
Snare: Black Panther Blaster
Činely: Jen a jen Anatolian Ultimate,Diamond,
Double-400 od Sonoráku :)
Paličky jen a jen 5A hickor
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

JackLemon píše:Podle mě jsi udělala dobře...
asi jo.. i když to zvukově i mechanicky mohlo být lepší, kdybych to dotáhla... :cry:
JackLemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JackLemon »

Však jasné ale má cenu se kůli menším změnám někde štvát a být nervózní zda to příjde tak jak by mělo ?
MáraZ
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavěšování tomů 14" a větších

Příspěvek od MáraZ »

Tak zahajuju svojí přestavbu bicích.V příloze je schéma jak bych si to představoval.Co vy na to ?
Přílohy
po prázkách.JPG
JackLemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JackLemon »

Myslím že dobré..Jinak ty jsi dělal přez photo a nebo je na to snad nějakej program ? :D
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

JackLemon píše:Myslím že dobré..Jinak ty jsi dělal přez photo a nebo je na to snad nějakej program ? :D
Typla bych si oficiální web DW a tam prográmek "Kitbuilder" :))))
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

MáraZ píše:Tak zahajuju svojí přestavbu bicích.V příloze je schéma jak bych si to představoval.Co vy na to ?
Hezký. Mýma očima, teda dle toho co jsem zvyklá mít kolem sebe já, je to trochu "ekonomy" no miniaturizace vládne!§ taky dokážu zahrát na takovouhle sadu, ale komfort je komfort... hlavně že ti to vyhovuje.
Já se třeba nikdy nenaučila používat kotel vlaevo vedle hajtky. je to poměrně často k vidění, no já tomu nikdy na chuť nepřišla. 22" ride už je docela nářez, to jediný mi přijde přehnaně velké.
Jinak mě by chyběl nějaký ten splashík no a jak nemám alespoň 2 18" crashe (k dalším menším) jsem docela nesvá.... :roll:
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“