Ruby

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaguar master »

Budu mít doma už vnitřnosti toho Rubyho tak to snad přežiju, jinak pořádné kombo mám. Ale jsem línej k němu chodit a je to moc nahlas takže mi stačí ten ruby, asi.
Neboj nebudu teda nic kupovat :P napájet to budu nějak, mám adaprét na 9V s redukcí alá 9V baterka takže asi tak.

Jo jinak kdyby si věděl o kapele stylově někde u Heavymetalu v havířově tak mi napiš :)
Final Frontier
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Jo takhle, Ruby, já myslel, že se chceš pustit do toho minilampáčka, nad Tvým příspěvkem a že ten chceš napájet 9V....
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Ne ne :) tak to si už snad rozumíme :) lampáčka bych chtěl ale nechci utrácet za lampy :)
Final Frontier
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Tááákže pánové :D
qwer mi poslal vnitřnosti (to v té úhledné malé krabičce nahoře). tak jsem to tam nacpal :D přidělal vypínač ze světla a repro co se někde válely. Taaakže hooouum made kombo jak má být :D a hraje to jak "víno", teda podle bedny jako Bohemka :lol: jinak nápis "Product of czech republic" sedí
Obrázek

EDIT: dal jsem tam původně jen jedno repro a už to nedával ten repro tak jsem dal dva, se nic nestane ne?
Final Frontier
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

jj vypadá to drsně :lol: tak ať to hraje
jindrak

Příspěvek od jindrak »

Tak jako neni to spatny,vypada to kupodivu zajimave :) Mnohem lepsi zvuk ziskas jen tim,ze si najdes na smetaku nejakou starou drevenou skrinku nebo bedynku a das ty repra do dreva :) V papiru ... to nemuze bejt ono,pac je papir mekej a jako by tlumi :)
Cort KX Custom SBB , Cort X-6
Kabely Cordial by Neutrik
Digitech RP50
Marshall Valvestate 8040
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

No jo to vím :) Až najdu někde nějakou starou osazenou reprobednu tak to udělám z ní :)
Final Frontier
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

lidi az to nekdo postavi hodte sem prosim fotky....docela by mě zajimalo jak to vypada sestavene
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Re: Ruby

Fotky tady klidne dam, ale s nahravou bude problem, nemam mikrofon.
Final Frontier
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

vsadim svoje smradlavy ponozky, ze to hraje lip, nez Fidek
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Že by byl Ruby co jsem stavěl Qwerovi takovej cestovatel :-) Akorát koukám, že tomu qwer dodal dobrou krabičku. Teď máš konečně Jaguar mastere pořádnej apec. Hlavu a box 2x12cm :D Jinak kdyby měl o rubyho někdo zájem tak o prázdninách bych byl schopen nějaký sestavit.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Tu krabičku tam dal já :D
Taky si říkám :D Asi si z toho udělám fulstack :D seženu ještě jednu pixlu a dva repro :D
Final Frontier
majmo

Příspěvek od majmo »

takže jsem si Ruby zapájel 2x na tišťák kterej je na http://www.runoffgroove.com/ruby.html s tim tranzistorem BF 245 a prostě to nejde ... repráček akorád "zakašle" když přivedu napětí a jinak prostě nic, neměl s tim tak někdo takove problém ?
ohryzek36

Příspěvek od ohryzek36 »

majmo píše:takže jsem si Ruby zapájel 2x na tišťák kterej je na http://www.runoffgroove.com/ruby.html s tim tranzistorem BF 245 a prostě to nejde ... repráček akorád "zakašle" když přivedu napětí a jinak prostě nic, neměl s tim tak někdo takove problém ?
Nemáš ten tranzistor nebo operák otočený ?
Luke666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luke666 »

ohryzek36 píše:
majmo píše:takže jsem si Ruby zapájel 2x na tišťák kterej je na http://www.runoffgroove.com/ruby.html s tim tranzistorem BF 245 a prostě to nejde ... repráček akorád "zakašle" když přivedu napětí a jinak prostě nic, neměl s tim tak někdo takove problém ?

Překontroluj nejtřív ty polovodiče,tam bych asi hledal chybu. nejlepší ovšem je si celej ten obvod propípat, jestli tam není studeňák nebo přerušená cesta
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

aivn86 píše:Že by byl Ruby co jsem stavěl Qwerovi takovej cestovatel :-) Akorát koukám, že tomu qwer dodal dobrou krabičku. Teď máš konečně Jaguar mastere pořádnej apec. Hlavu a box 2x12cm :D Jinak kdyby měl o rubyho někdo zájem tak o prázdninách bych byl schopen nějaký sestavit.
ja bych mozna zajem i měl....sem sice elektronik ale nemuzu sehnat ty tranzistory...a obednavat jeden kus je k**** a dalsi problem je tistak....kdyby to tak slo stacilo by mi poslat tistak a vsecky soucastky.....slozil bych si to uz sam....kdyztak se ozvi na mail snirch@seznam.cz
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
rudie
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od rudie »

rotten77 píše:Našel jsem něco podobného:

Ultra Class A Superdrive Power Amp

http://www.beavisaudio.com/Projects/Hal ... /index.htm

muzete mi nekdo poradit co tam dela to trafo???? docela rad bych to zkusil postavit ale to trafo tam nechapu......
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

nemáte někdo odkyz na ještě nákou takovou podobnou věcičku.....něco jako ruby nebo tak.......docela bych se do nečeho podobneho pustil
MrB14ck

Re: Re:

Příspěvek od MrB14ck »

rudie píše:
rotten77 píše:Našel jsem něco podobného:

Ultra Class A Superdrive Power Amp

http://www.beavisaudio.com/Projects/Hal ... /index.htm

muzete mi nekdo poradit co tam dela to trafo???? docela rad bych to zkusil postavit ale to trafo tam nechapu......
to trafo je vystupni a prevadi impedanci na 8ohm ktere potrebujes na reproduktoru

edit: klidne udelej Ruby je to fakt moc jednoduchy a naklady neprekroci 200 a este se na tom naucis pajet a tak...
nezapomen si skontrolovat zapojeni tranzistoru (ten originalni u nas nejde sehnat) podle dokumentace k tranzistoru kerej koupis
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
majmo

Příspěvek od majmo »

Luke666 píše:
ohryzek36 píše:

Překontroluj nejtřív ty polovodiče,tam bych asi hledal chybu. nejlepší ovšem je si celej ten obvod propípat, jestli tam není studeňák nebo přerušená cesta
http://img37.imageshack.us/img37/6006/dsc01568x.jpg tady jsem to vyfotil, omlouvám se za kvalitu, ale myslím, že by mělo být dobře vidět - tranzistor to je BF254B
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“