Zesilovac s primou char. pro Line 6 POD X3 (resp.vsechnyPOD)

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Pajoche
Bandzone: http://bandzone.cz/pajoche
Kontaktovat uživatele:

Zesilovac s primou char. pro Line 6 POD X3 (resp.vsechnyPOD)

Příspěvek od Pajoche »

Nazdar lidi. Hledal jsem, satral, patral snad po vsech svetovych forech a informaci jsem nenasel. Nastinim tedy problematiku:

Line 6 Pod X3 live ( anebo jakykoliv jiny POD) a jeho zapojeni ve zkusebne / na podiu

Jasne!! Je to hodne jednoducha odpoved – primo do PA ( nebo do komba a upravit charakteristiku v POD). Jenze jde o to ze PA je ve zkusebne zpravidla blokovano jinymi nastroji a pevci a na podiu potrebujete monitoring spise vyuzit na zpevy. Co se tyce malych hospudek, coz je hodne casta forma vystupovani tady v Dublinu neni PA casto VUBEC.
TUDIZ bych rad vedel zda nekdo vyrabi( at uz firma ci jednotlivec)nejaky zesilovac s primou charakteristikou vhodny pro POD. Naskyta se reseni klavesoveho komba, ci zpevoveho monitoru. Mluvil jsem se dvema prodejci a tvrdili ze klavesova komba moc basuji tudiz nejsou pro POD vhodna. Komba of firem Atomic a Tech 21 jsou sice prima ale repraky jsou v nich kytarova – tzn. s pouze omezenou fekvencni charakteristikou. ( Pro nezasvecene – Line 6 POD produkuje jiz kompletni zvuk, ktery se po zapojeni do kyt zesilovace znovu oreze).
Doma hraji pres moje Tannoy Revealy (studiove monitory) a zvuk je naprosto v pohode. Jenze monitory jsou prilis male na to aby prervaly bici ve zkusebne. Mam v planu napsat Pavlu Horkemu (HOT Amps) ze by jsme neco poresili, ale jsem v zahranici, takze bych radeji sahnul po necem dostupnem na trhu.

PODisti – mate prostor pro prispevky a dotazy  Dekuji
http://www.pajoche.cz - dvounohý ansábl
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Zesilovac s primou char. pro Line 6 POD X3 (resp.vsechnyPOD)

Příspěvek od Red Bull »

A co takhle aktivní monitor? Nějaký silnější, my máme ve zkušebně aktivní monitory Geminy, zpívá přes ně zpěvák a slyší se dobře, výkonu je tam hodně. Takže já bych volil vhodně zvolený aktivní monitor. Určitě bude v Dublinu výběr.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Pajoche
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajoche »

Cao. Ja myslim, ze by to bylo asi nejidealnejsi reseni. Ma nekdo zkusenost z praxe?
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Mám PODxt řešil jsem to samé...

existuje několik logických řešení mimo PA:

1. kombo lampové určené přímo pro POD a to sice "Atomic amp" které má v sobě přímo i díru pro POD
ovšem to je drahé jak prase, a skoro nesehnatelné.. pouze tady http://www.fractalaudio.com/products-at ... html#_self popř v zahraničí z druhé ruky

2. vytvořit si systém podobný tomu Atomic amp - to totiž není nic jiného než koncový zesilovač s lampou + repro.. POD je sam o sobě preamp.. čili sehnat nějaký koncový zesilovač a zapojit do do kytarového boxu třeba 1x12 vox ;)

3. nejlevnější varianta je nacpat to do aparátu, který má dobrý čistý zvuk a co největší spektrum.. a bude tak co nejméně měnit "simulaci" z POD.. čili v úvahu připadají klávesová komba, komba na akustické kytary a nebo aktivní reproduktory, popřípadě i některá kytarová komba s čistým zvukem ala Fender apod

co si vybereš je na Tobě ;)

osobně bych se přikláněl k pořízení koncového zesilovače + kytarového boxu a nebo pořízení aktivního repra, ovšem tam už je to bez lamp...
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jsou dve rozumne cesty:
1. Vypnout simulaci repra na PODu a pouzit klasicky kytarovy zesak (nejlepe lampu), pak mas na vyber cokoli od nejakyho malyho Rolandu ci Cratu za 150-200EUR az po luxusni lampovy apecy za tisice EUR.
2. Nechat simulaci zapnutou a jet pres aktivni bednu - Tapco, Behringer nebo nejlepe RCF. Pokud mas malej budget, vyplati se to asi vic, rozumny aktivky se prodavaji tak za 250-300EUR a bude to hrat podle me lip, nez kombo, ktery ses schopen za tyhle penzie poridit. Na druhou stranu by ti mohla vadit absence nejakyho "oteplujicicho" prvku, cokoli s lampovym power ampem a kvalitnimi repraky bude znit lip nez jakakoli aktivni bedna.

P.S.: Shanet samostatnej koncak je na prd. Pokud totiz sezenes levnej tranzistorovej, tak ten zvuk asi nebude zrovna nejlepsi, pokud budes chtit lampovej, tak za nej zase das nekrestansky prachy. O kvalitni bedne potom nemluve.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Já bych cokoliv kytarového, co se týče boxů, asi pro tentokráte vynechal, protože tam byl požadavek na celé spektrum, alternativa by byl pasivní monitor a k tomu ten lampový zesilovač - 10ti tisíce nejsou IMHO potřeba, Radek Laryš (L-amp) - dělá lampové koncek dle specifik zájemce 50/100W stereo mono - prostě se s ním dá domluvit. Radek to dělá do racku. Hocke taky dělá lampové konce, ale ne do racku. Nebo zkusit zavedené značky Marshall 9100,9200 (16-20tis), 9001 (byl zde na bazaru za 10tis. tuším).

Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jenze postovne do Dublinu by asi nebylo nejlevnejsi :D
Ty blocky od Marshallu (a ostatne i lampovy konce od jinych vyrobcu) maji taky nevyhodu, ze to jsou velky a tezky kravy. Lampovy kombicko je mnohem mobilnejsi.
Somnus Aeternus
Pajoche
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajoche »

Hosi, jste zlati, diky za info - ale jak rika Red Bull - chci neco s celym spektrem frekvenci. Drzme se tehle cesty. Ty aparaty to jsem zkousel a neni to ono. Jak rikam - doma hraji pres Tannoye a zvuk mam jeste prohany pre Fatmana (na to otepleni) a jsem s tim uplne spokojen. Pravda,ze jsem vcera na zkousce zapnul PODa do Mixu .. no jako uslo to ale bylo to ..takove "hranate" :) nemam pro to vyraz, ale proste. Ciste zvuky uplne v poho. No asi to tedy bude nejakou tu flasku potrebovat, ale spektrum frekvenci bylo podstatne lepsi nez kdyz to hodim do aparatu. Drzme se tohohle pozdavku prosim - vsechny frekvence.
Beru tedy lampovy zesilovac, ale je zde otazka jake repro tedy - pasivni monitor, treba?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Pokud pasivnim monitorem myslis odposlech, pak klidne, ale ohlidal bych si, co je tam za repro. Napadaji me pasivni RCFka, nevim, jak si budou rozumet s lampovym zesilovacem, ale mely by byt kvalitni, takze minimalne za zkousku to stoji. Dalsi moznosti je pak uz jenom akusticke kombo, ale to se s flaskama moc nevidi a je to vetsinou prilis drahe.
Somnus Aeternus
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Pajoche píše:Nazdar lidi. Hledal jsem, satral, patral snad po vsech svetovych forech a informaci jsem nenasel. Nastinim tedy problematiku:

Line 6 Pod X3 live ( anebo jakykoliv jiny POD) a jeho zapojeni ve zkusebne / na podiu

Jasne!! Je to hodne jednoducha odpoved – primo do PA ( nebo do komba a upravit charakteristiku v POD). Jenze jde o to ze PA je ve zkusebne zpravidla blokovano jinymi nastroji a pevci a na podiu potrebujete monitoring spise vyuzit na zpevy. Co se tyce malych hospudek, coz je hodne casta forma vystupovani tady v Dublinu neni PA casto VUBEC.
TUDIZ bych rad vedel zda nekdo vyrabi( at uz firma ci jednotlivec)nejaky zesilovac s primou charakteristikou vhodny pro POD. Naskyta se reseni klavesoveho komba, ci zpevoveho monitoru. Mluvil jsem se dvema prodejci a tvrdili ze klavesova komba moc basuji tudiz nejsou pro POD vhodna. Komba of firem Atomic a Tech 21 jsou sice prima ale repraky jsou v nich kytarova – tzn. s pouze omezenou fekvencni charakteristikou. ( Pro nezasvecene – Line 6 POD produkuje jiz kompletni zvuk, ktery se po zapojeni do kyt zesilovace znovu oreze).
Doma hraji pres moje Tannoy Revealy (studiove monitory) a zvuk je naprosto v pohode. Jenze monitory jsou prilis male na to aby prervaly bici ve zkusebne. Mam v planu napsat Pavlu Horkemu (HOT Amps) ze by jsme neco poresili, ale jsem v zahranici, takze bych radeji sahnul po necem dostupnem na trhu.

PODisti – mate prostor pro prispevky a dotazy  Dekuji
Dovolim si nesouhlasit s tvou myslenkou ze Atomic a Tech21 nejsou vhodná. Na POD je samozrejme nutnosti, pokud to pres tato komba zapinas vypnout simulaci boxu (NIKOLIV APARÁTU ) jelikoz boxem uz je to kombo samotné ;) čili pak to nic neořezává a hraje to tak JAK MÁ ;)

Pokud chceš mermomocí hrát simulovaný aparát i přes simulovaný box, pak tu přípomínku chápu. Ale důležitější je ta simulace aparátu jako takového a v kombinaci s REÁLNÝM boxem je to pak teprve věrohodné
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Pajoche
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajoche »

To pupack : Presne jak rikas - jde o zaplou simulaci amp + zaplou simulaci boxu.
Ale kdyz bych tedy vypnul box, tak rikas ze by to jako slo jo? Uprimne - cena me az tak netrapi, ale ty Atomic jsou opravdu predrazene
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Nevim, jak je resena ta simulace boxu, ale pokud to neni konvoluce, tak to nikdy nebude znit tak dobre jako spravne sejmutej box. A to ani nemluvim o pocitu z hrani :) Proto je podle me lepsi se vykaslat na rovnou frekvencni charakteristiku a z PODa brat jenom simulaci apecu a pripadne efekty, o zbytek se postara samotnej (realnej) apec.
Somnus Aeternus
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Pajoche píše:To pupack : Presne jak rikas - jde o zaplou simulaci amp + zaplou simulaci boxu.
Ale kdyz bych tedy vypnul box, tak rikas ze by to jako slo jo? Uprimne - cena me az tak netrapi, ale ty Atomic jsou opravdu predrazene

jsou předražené to vím no... je to dilema, no být tebou tak si tedy nejdřív vyzkouším nějaký ten aktiv reprobox se zapnutou jak simulací aparátu tak boxu a uvidíš no. Ono imho za ty prachy, za které koupí člověk ten Atomic už bych radši koupil pořádné lampové kombo a POD používal asi fakt jako multiefekt. Holt to POD je prostě dělané na zapojení do mixu -> PA ...
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Wohma píše:Nevim, jak je resena ta simulace boxu, ale pokud to neni konvoluce, tak to nikdy nebude znit tak dobre jako spravne sejmutej box. A to ani nemluvim o pocitu z hrani :) Proto je podle me lepsi se vykaslat na rovnou frekvencni charakteristiku a z PODa brat jenom simulaci apecu a pripadne efekty, o zbytek se postara samotnej (realnej) apec.

noo ona ta simulace boxu je také dost povedená, na výběr je jich tam mraky a to včetně toho, že si nastavuješ i typ mikrofonu (treba sm57) včetně jeho vzdálenosti a pozice atd a opravdu to má na zvuk dost podstatný vliv. Nikdy jsem nezkoušel všechny ty aparáty reálně, takže nedokážu posoudit nakolik jsou i tyto detaily ohledně nastavení mikrofonu a jeho pozice reálné, ale mají to fakt vymakané do detailu :)
Pajoche
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajoche »

Wohma píše:Nevim, jak je resena ta simulace boxu, ale pokud to neni konvoluce, tak to nikdy nebude znit tak dobre jako spravne sejmutej box. A to ani nemluvim o pocitu z hrani :) Proto je podle me lepsi se vykaslat na rovnou frekvencni charakteristiku a z PODa brat jenom simulaci apecu a pripadne efekty, o zbytek se postara samotnej (realnej) apec.
Vis ono je mezi kytaristama strasne moc nevericich Tomasu a porad maji v hlave zafixovany nazor (ktery casto ani neni z jejich hlavy), ze digital je neco spatneho a neprizrozene hrajiciho. Ja jsem mel v zivote jenom lampace at to byly Laney ci Mesa/Boogie, pujcenych jsem mel furu aparatu a musim rict, ze nejsem sice pes, ktery by slysel uplne vsechny frekvence, ale POD dela svuj job sakra skvele.
Nekdy mi prijde, ze ta lampa z ust kytaristu je casto jenom poza, ale pravda je ze lampa je lampa. Ale kdyz ti poslu koncert co jsem odehral na POD a nereknu Ti ze jsem hral na POD - poznas to? A ten koncert co mam jsem si sakra uzil, takze pocit ze hry na 1.
K PODu jsem presel z duvodu, ze tocim docela furu veci doma a Guitar Rig v jistych ohledech nestacil. Obcas kdyz letim do CR, tak si chci zahrat s klukama doma a chci mit svuj zvuk u sebe. Taky uz me nebavilo sebou tahat ten aparat. Zkratka ta mobilita se mi libi a ze muzes po vecerech tocit veci I do Laptopu, ktery nema zvukovku vhodnou pro Guitar Rig.
Druhotnou vec pro mam POD je to, ze chci aby mi pomohl zodpovedet na otazky, ktere zvuky pouzivam asi nejcasteji ( a ze jich touto cetom mama sanci si odzkouset skutecne hromadu) a pak se v budoucnu rozhodnout pro aparat, ktery mi proste sedne.

Ale zpet k problemu: Za predpokladu ze tedy vypneme speaker sim, pozijeme napr Mesa 20/20 konec a treba Marshall 1936 box – jak asi bude znit akusticka kytara sejmuta piezem a prohana PODem (presetem pro Accoustic) a timto zapojenim? Bude potlaceni te charakteristiky nejak markantni?
Predator

Příspěvek od Predator »

Bude, bohužiaľ. Tie cinkavé priezračné výšky sa značne otupia a bude to znieť ako taká viac nacinkaná elektrická gitara. Holt gitarový reprák prenáša pásmo, aké prenáša, nad 6kHz to má útlm, a to nedoženieš ničím. Práve preto majú aparáty určené pre akustiku aj pomocnú hornu pre brilantnú reprodukciu výšok.
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Pajoche píše:

Ale zpet k problemu: Za predpokladu ze tedy vypneme speaker sim, pozijeme napr Mesa 20/20 konec a treba Marshall 1936 box – jak asi bude znit akusticka kytara sejmuta piezem a prohana PODem (presetem pro Accoustic) a timto zapojenim? Bude potlaceni te charakteristiky nejak markantni?
Musel jsem si to dvakrát přečíst, abych pochopil jak to máš vymyšlené, já myslím že dynamicky - hodně věrně jako akustika, možná že v tomto případě to bude trochu brzdit repro boxu. Pletu se?

pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

no hezky se to tu rozjelo a to je dobře :) víc hlav víc ví...

kažodpádně můj poslední a finální závěr je tedy toto:

POD a jiné simulační "krabičky" je nejlépe hnát přes PA či reprobox s plným pásmem a nechat POD dělat SVOU práci, tedy SIMULOVAT LAMPOVÝ APARÁT VČETNĚ BOXU - to je asi jediná šance jak nepřijít o jakékoliv "zvuky" a jediná šance, aby to znělo tak, jak to znít má bez ovlivnění reproduktorem či zesilovačem
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

pupack píše:no hezky se to tu rozjelo a to je dobře :) víc hlav víc ví...

kažodpádně můj poslední a finální závěr je tedy toto:

POD a jiné simulační "krabičky" je nejlépe hnát přes PA či reprobox s plným pásmem a nechat POD dělat SVOU práci, tedy SIMULOVAT LAMPOVÝ APARÁT VČETNĚ BOXU - to je asi jediná šance jak nepřijít o jakékoliv "zvuky" a jediná šance, aby to znělo tak, jak to znít má bez ovlivnění reproduktorem či zesilovačem
Proto jsem říkal že kytarové reproboxy nebudou ideální :wink:
Lampa by to ovlivnila jen částečně, byla by tam dynamika + hodně sudých harmonických. Čím silnější lampový konec, tím menší riziko ovlivnění zvuku nakreslením koncových lamp - takže marshall 9200 - 200W lampy stereo a nebo MESA BOOGIE STRATEGY 400 + pasivní monitor, který není omezen rozsahem.
To je za mě.

Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Pajoche píše:
Vis ono je mezi kytaristama strasne moc nevericich Tomasu a porad maji v hlave zafixovany nazor (ktery casto ani neni z jejich hlavy), ze digital je neco spatneho a neprizrozene hrajiciho. Ja jsem mel v zivote jenom lampace at to byly Laney ci Mesa/Boogie, pujcenych jsem mel furu aparatu a musim rict, ze nejsem sice pes, ktery by slysel uplne vsechny frekvence, ale POD dela svuj job sakra skvele.
Nekdy mi prijde, ze ta lampa z ust kytaristu je casto jenom poza, ale pravda je ze lampa je lampa. Ale kdyz ti poslu koncert co jsem odehral na POD a nereknu Ti ze jsem hral na POD - poznas to? A ten koncert co mam jsem si sakra uzil, takze pocit ze hry na 1.
K PODu jsem presel z duvodu, ze tocim docela furu veci doma a Guitar Rig v jistych ohledech nestacil. Obcas kdyz letim do CR, tak si chci zahrat s klukama doma a chci mit svuj zvuk u sebe. Taky uz me nebavilo sebou tahat ten aparat. Zkratka ta mobilita se mi libi a ze muzes po vecerech tocit veci I do Laptopu, ktery nema zvukovku vhodnou pro Guitar Rig.
Druhotnou vec pro mam POD je to, ze chci aby mi pomohl zodpovedet na otazky, ktere zvuky pouzivam asi nejcasteji ( a ze jich touto cetom mama sanci si odzkouset skutecne hromadu) a pak se v budoucnu rozhodnout pro aparat, ktery mi proste sedne.

A proc mi to pises? :D ja ti jen rikam, ze simulace boxu, pokud neni konvolucni, tak nezni jako realnej box. To mam ozkousene sam na sobe a kdokoli konvoluci zkusi, tak uz nechce jinak. A to, ze aktivni bedna nebude tlacit tak jako poradny kytarovy repro, je myslim jasny - uz jen proto, ze ma jen jeden reprak a bedna je vetsinou z plastu.

Pokud potrebujes pouzivat i akustiku, pak ti nezbyva nez koupit splitter, hnat akustiku do PA bez PODa anebo koupit nakej ten rovnej aktivni box. Kazdopadne to bude vdycky trochu kompromis.

Jestli by to nekdo poznal nebo ne je snad vedlejsi, dulezity je dosazeni co nejlepsiho zvuku. Anebo si to chces koupit jen proto, abys oblboval lidi?
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“