Fat 10 Tremolo ukotvení strun

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Petr.Kryze
Kontaktovat uživatele:

Fat 10 Tremolo ukotvení strun

Příspěvek od Petr.Kryze »

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat zdali někdo najistotu neví, jestli je nějaký problém ukotvit v "jednozvratném tremoltu typu fat 10" (zde http://kytary.cz/ibanez-grg-170dx/82596/?SE4823:0:0:1:0) ukotvit struny v opačně (obráceně, tlustá tam kde tenká a tak dál... :P ). (kvůli tlouštce strun)
Děkuji za odpověď.

P.S.: Zajímá mě pouze to kotvení v tremolu, o tom že to nebude zřejmě sedět do nultého pražce vím :-)
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Fat 10 Tremolo ukotvení strun

Příspěvek od Red Bull »

Měl jsem Ibanez RX 70 tam bylo tremolo stejné a díry byly velké stejně - možná bys ale musel kvůli tomu otočit a nebo předělat nultý pražec a možná zpospřeházet kameny. Otázka zní ale proč?
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Petr.Kryze
Kontaktovat uživatele:

Red Bull píše:Měl jsem Ibanez RX 70 tam bylo tremolo stejné a díry byly velké stejně - možná bys ale musel kvůli tomu otočit a nebo předělat nultý pražec a možná zpospřeházet kameny. Otázka zní ale proč?
Mohl by jsi pro neznalého popsat co se myslí kamenama? :)
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Struny jdou skrze tělo a opírají se o takové kovové "jezdce" na pružinách - to jsou kameny a měním stanovisko přeházet nebudou IMHO potřebovat, ale budeš muset nastavit oktávy (aby nad dvanáctím pražcem byl střed struny - nultý pražec až 12. pražec stejný tón jako 12.pražec až kobylka) - prostě oktáva a hlavně se bude muset předělat ten nultý pražec.

Petr.Kryze
Kontaktovat uživatele:

Red Bull píše:Struny jdou skrze tělo a opírají se o takové kovové "jezdce" na pružinách - to jsou kameny a měním stanovisko přeházet nebudou IMHO potřebovat, ale budeš muset nastavit oktávy (aby nad dvanáctím pražcem byl střed struny - nultý pražec až 12. pražec stejný tón jako 12.pražec až kobylka) - prostě oktáva a hlavně se bude muset předělat ten nultý pražec.
Nechci do toho rejpat, ale nedá mi to se nezeptat - proč by nad tím 12tým pražcem nebyl střed struny? Resp. nějak mi to pořád nedochází...promiň :? s nultým pražcem to vím :wink:
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

O tři témata výš je ladění oktáv, tam se dočteš vše, ale takhle. Střed tam bý nemusí protože budeš mít jinou délku struny od 12 ke kobylce - proto jsou tam ty kameny, aby si to doladil. Nultý pražec není dokonalý a proto jsou tam různá místa dotyku struny. Naladění oktáv je o tom že je snaha aby ti kytara zněla stejně jak při brnknutí na prázdnou struny, tak při brnknutí nad 12 pražcem (stejná délka) . Toho se docílí seřízením ladících kamenů.

Podrobně vše je zde. To si povině pročti.
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/l ... t7088.html

Petr.Kryze
Kontaktovat uživatele:

Red Bull píše:O tři témata výš je ladění oktáv, tam se dočteš vše, ale takhle. Střed tam bý nemusí protože budeš mít jinou délku struny od 12 ke kobylce - proto jsou tam ty kameny, aby si to doladil. Nultý pražec není dokonalý a proto jsou tam různá místa dotyku struny. Naladění oktáv je o tom že je snaha aby ti kytara zněla stejně jak při brnknutí na prázdnou struny, tak při brnknutí nad 12 pražcem (stejná délka) . Toho se docílí seřízením ladících kamenů.

Podrobně vše je zde. To si povině pročti.
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/l ... t7088.html
Diky, presne nejaky takovy clanek sem se snazil tady najit, ale protoze mi tu nejak nefunguje hledani (ukazuje porad ze hledam moc obecne vyrazy - na vsechno) tak sem to nenalezl. Jdu to procist, dik! :)

Edit : Ok, pročteno, už jsem do toho relativně pronikl. Takže v podstatě jediný problém by tam mohl nastat v tom aby struny svojí tloušťkou pasovaly do výřezů v kamenech? Seřídit ty oktávy bych zřejmě také musel stejně, a aspoň bych se to naučil :)
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Myslím si, že i do těch kamenů ty strunby budou pasovat. S různými kameny podle tloušťky strun jsem se setkal pouze na baskytaře. U klasické kytary jsem to ještě nezahlídl. Neměl by tudíž v přehození strun být nejmenší problém.

A proč to chceš vlastně dělat. Chtěš hrát jako Jimmy Hendrix?
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Proto jsem hned ve svém druhém příspěvku vzal zpět to přehazování kamenů, ty mohou zůstat - oktávy a nultý pražec je, ale nutnost.

Petr.Kryze
Kontaktovat uživatele:

Díky moc za rady, nultý pražec si nechám předělat, oktávy nastavím :)
No, řešil jsem to tady : elektricke-kytary/kytara-levak-rada-ibanez-t13575.html :)
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“