trsátko

Efekty, hardware, elektronika, struny, ...
makel88

trsátko

Příspěvek od makel88 »

jaké tsátko byste mi doporučili na basu, možná je to hloupej dotaz, ale moc se v tom nevyznám
dík za odpověď
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Re: trsátko

Příspěvek od aivn86 »

Přesunul jsem ti to do správné sekce.

Jinak k trsátku. Je to docela věda. Protože každému sedí v rukách jiné. Rozhodně na basu musíš mít nějaké tvrdší. Ale nejlepší je prostě zajít do hudebnin koupit si několik tlouštěk a druhů trstátek a zkusit co ti nejvíc sedí. Jiná cesta nebude. :) Na tenhle experiment ti bude stačit tak 50-60Kč a za chvíli víš co se ti líbí.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
makel88

Příspěvek od makel88 »

díky za radu :)
MajklNajt

Příspěvek od MajklNajt »

ja používam Dunlop Tortex 0,60mm(oranžový) a maximálna spokojnosť.
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

0,60 se mi zdá dost málo, přece jenom rozpohybovat takovou tlustou strunu takovým kousíčkem plastu. Neni to jak bláto? Ale proti gustu, ... :wink:
Já jsem odjakživa používal George Dennis Sharp. Tvrdost 1,30. Teď už hraju jen prsty, ale když mam někdy chuť si zařádit s trsátkem, tak sáhnu po tomhle :wink: Na basu si myslim ideální. Nebo po oranžovej verzi která má tloušťku tušim 1,10. Ale trsátkem hraju fakt výmečně.
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
du-lo

Příspěvek od du-lo »

pro me jednicka dunlop 0,88 :-)
MTD Beast 5, Marshall MB 4210, Warwick RockKejbl 6m, Warwick YellowLejbl
Audix OM2s
Klarinet, Melodica, fletny, nejake klapky, jambo, spanela, ...
--------------------------
Jolana Superstar misto luku =)
zmena: www.skazenaskarlet.wz.cz
FOE

Příspěvek od FOE »

0.88-1.00 mi taky sedej nejvíc...ale řek bych že to je vo tom jakou technikou hraješ
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

No jak řek lAivn je to o tvých osobních preferencích. A navíc i ty se časem vyvijí (já třeba začínal na nějakých šílených 1.5 či co a teď když už chytnu omylem trsátko tak hraju se stejným jako na kytaru, takže nějaký 0.8 či tak...). Takže je to fakt o tom vlézt do hudebnin a koupit x různých trsátek a doma zkoušet. A taky je faj nsi uvědomit, že kromě toho, a by ti to trsátko bylo pohodlný, tak se ti taky musí líbit zvuk, kterej dělá.
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
Nomak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nomak »

sice trsátka moc nepoužívám, ale když už, tak Dunlop Tortex aspoň 1.00, to je myslím bleděmodré, tenčí bych nebral, zvuk je pak takový slabý a tupý...
Ibanez SR1005 Prestige+Ibanez PGB1+Squier Precision Vintage Modified Bass, GK 1001RB II, GK NEO 412, EHX Bass Big Muff Pí, Warwick red label, prsty,
babalak

Příspěvek od babalak »

ja nejradši používám dunlop tortex 1.14
woro90

Příspěvek od woro90 »

Někdo hraje třeba třímilimetrovým, mně špalek Stubby 3mm také přišel nejpřirozenější, ale na basu nehraju. Přišlo mi divné a nepohodlné hrát trsátkem, které před strunou uhne, má přece uhnout struna před trsátkem, trsátko ovládá strunu a ne struna trsátko, ne? :D
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hoges

Příspěvek od Hoges »

Já hraju s Dunlop 88mm...
garde

Příspěvek od garde »

.....Jim Dunlop 1mm.....väčšinou však mám problém, že sa mi točí dookola medzi prstami a keďže sa tými tupšími hranami blbo hrá tak je to problém.....nalepšie boli BRAIN tie boli fajn drsné ale oproti Dunlopom o niečo mäkšie tak tam som používal hrúbku 1,14mm.....
Lakland Skyline 55-02 DLX
GK 700RB-II + GK 810SBX
kapela: http://bandzone.cz/unknownman
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Trsátku na basu se vyhýbám. Používám jej, jen když vyloženě potřebuji na Fendera Precisiona ostrý trsátkový atak. Používám George Dennis 1,6mm, se středně kulatým hrotem. Šlo by to i silnějším, slabší než 1 mm je, podle mě, nepoužitelné. Silnější tón pak vyžaduje nesmyslně velkou sílu do úhozu.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Kdyz uz trsatkem, tak Dunlop 2 mm.
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

na basu nemusi byt az take hrube trsatko ale basa ma ovela hrubser trsatko takze menej ako pod tych 0.70-0.80 mm by som urcite nesiel ale najlepsie si je vyskusat ako ti pauje..napr ja pouzivam Dunlop 0.88mm (kedysi som pouzival 0.60 mm ale to uz bolo fakt ze tenke na basu
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

no já použivám dvě trsátka naráz značky "own -fingers" co se týče tloušťky tak to jsou naprosto ideální , myslím že něco kolo 1,4 cm :) jsou nezlomitelný , vlastně jsou , ale to by je člověk musel strkat bůhvíkam ..
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

Mirus píše:no já použivám dvě trsátka naráz značky "own -fingers" co se týče tloušťky tak to jsou naprosto ideální , myslím že něco kolo 1,4 cm :) jsou nezlomitelný , vlastně jsou , ale to by je člověk musel strkat bůhvíkam ..
1,4 cm? :D :D a ne skor 1,4 mm? :D
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

BUDAJ-31 píše:
Mirus píše:no já použivám dvě trsátka naráz značky "own -fingers" co se týče tloušťky tak to jsou naprosto ideální , myslím že něco kolo 1,4 cm :) jsou nezlomitelný , vlastně jsou , ale to by je člověk musel strkat bůhvíkam ..
1,4 cm? :D :D a ne skor 1,4 mm? :D
No úplně v nejtenší dolní části to bude míň , ale kdybych měl 1,4mm , byl bych asi fakticky dost chudák :D
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

2 trsátka naráz? Nechápu :shock:
1,4 cm tlusté trsátko? Taky nechápu :shock:
To by znamenalo 2,8 cm -> Už vůbec nechápu :) Asi si trochu pleteš pojmy ne?
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
Odpovědět

Zpět na „Baskytarový hardware, příslušenství, údržba“