Electro Harmonix Germanium

Pedály, multiefekty, procesory, ...
vviston
Kontaktovat uživatele:

Electro Harmonix Germanium

Příspěvek od vviston »

Ahoj, včera mi přišel kytarový efekt Germanium...mám kombo Fender 212R (tranzistor) - mám strach, že je to efekt především na lampová komba jako třebas Ibanez TUBE screamer...ale podle mě by to mělo alespoň něco udělat. Po zapojení efektu není slyšet žádný zkreslení akorát když nastavím Volts na plný pecky tak to hraje silněji. A podlě mě i kdyby to fungovalo na přebuzování lampy, tak by to prostě mělo něco udělat ne ? :( Mam z toho depku :(
qwer
Odborník

Re: Electro Harmonix Germanium

Příspěvek od qwer »

no tady ty efekty s germaniovymi tranzistory jsou opravdu koncipovany spis pro lampu...

ono to totiz samo o sobe neco prida, ale ta lampa je tam potreba... ten pedal dokaze trochu vic vybudit preamp a tak to zkresleni vlastne nevznika jen diky pedalu, ale i diky aparatu...

tady ty pedaly, ktere pridavaji jen velmi jemne zkresleni, je fakt potreba strkat pred lampu a to nejlepe pred lampu, u ktere uz tak nejak dochazi k nejakemu zkresleni, ktere ten pedal vyuzije pro dalsi praci se zvukem

pokud jsi s timto pedalem nespokojny, tak nezbude nic jineho, nez jej prodat :(
vviston
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vviston »

A jak by tenhle efekt šlapal na pololampový kombo ? Aprosím vysvětlili byste mi jakej a jak přesně velkej rozdíl je mezi pololampovym a lampovym kombem ? :)
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

bude šlapat i na tranďáku, jen ho denj do overdrive kanálu!!!!
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
vviston
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vviston »

Jenže kde na 212R Fenderu najdu overdrive kanál ? :(:(
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

máš čas na vrácní (pokud si nakupoval přez net). Jinak to chce ty krabičky zkoušet. Ale stejně myslím, že by to OD mělo mít patrné zkreslení... Jestli s ním něco není. volume na kytaře musíš mít naplno :lol:
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

si ho nech a kup si lampu, stejne cesta jinam nevede
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

vviston píše:Jenže kde na 212R Fenderu najdu overdrive kanál ? :(:(
To byl ftip ??? :shock: :roll:
citizen.one píše:si ho nech a kup si lampu, stejne cesta jinam nevede
Skvělá rada pro toho človíčka co evidentně netuší která páčka... 8)

Jinak tedy, netuším jakého výsledku jsi chtěl dosáhnout, ale toto je opravdu efekt který bude dobře dělat svoji práci jen s lampovým zesilovačem. Funguje to trochu jinak než Ibanez TS nebo Boss SD.... ty jsou k tranzistoráku vhodnější.
Jo a rozdíl mezi pololampovým a lampovým kombem je ten, že v "pololampovém" (kua, kdo ten termín vymyslel....) je lampa pouze na svícení a oblbnutí potenciálních kupců - jinak je to prostě tranzistorový zesilovač se vším všudy - a v lampovém se pomocí lamp zvuk tvoří od začátku do konce.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

já používám MXR booster bezproblému i ktranďáku. ZAse si nemyslete, že bty efekty analizujou, zda máě lampu a podle toho fungujou, bo ne. Toe blbost... Fungujou furt stejně.. CHYBA JE V TOM, ŽE MUSÍ BÝT VE ZKRESLENÝM KANÁLU!!!!!!
citizen.one

efekty to neanalyzujou, ale proste si to bud s lampou rozumi nebo ne, stejne jako s trandakem, jsou efekty, ktery na nekterych lampach zneji famozne a na nekterych hrozne, proste to bud jde nebo ne, nic mezi tim...
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

v kytaře se vytvoří signál, de do efektu, ten ho zpracuje, de do aparátu, ten ho zpracuje, zesílí, de do repráku, ten ho vyzáří v podobě zvuku. dělá to furt to stejný, jen si nemusí jednotlivý kousky v řetězci sednout, ale zas tady nebudeme mystifikovat, že něco funguje správně jen s tím a tím. toe blbost. fungije to správně furt, jens e ti to nemusí líbit, páč se to nedoplňuje jak s něčím jiným!
citizen.one

to je jinymi slovy totez co jsem napsal...
rain
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

No a v tom je celý problém, germaniový overdrive (nebo třeba fuzz) nikdy nebude hrát dobře s tranzistorovým (před)zesilovačem, protože si prostě nikdy nebudou rozumět ;-)
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

protože germániový efekt mluví řečí, které tranzistor nerozumí? popiš mi ten jev prosíimtě, rád se poučím.
rain
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

turbo_MaCk píše:protože germániový efekt mluví řečí, které tranzistor nerozumí? popiš mi ten jev prosíimtě, rád se poučím.
Prostě ten zvuk který je v těch ukázkách nikdy s tranzistorákem nedostaneš. A nic ti nemíním vysvětlovat, jelikož jak sám často zdůrazňuješ cizí názory nepřejímáš a děláš si své vlastní (což je samozřejmě dobře), tak si pořiď germaniový efekt a zkus si to...
Dariel
last.fm: http://www.last.fm/user/darieel
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dariel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dariel »

rain píše:
turbo_MaCk píše:protože germániový efekt mluví řečí, které tranzistor nerozumí? popiš mi ten jev prosíimtě, rád se poučím.
Prostě ten zvuk který je v těch ukázkách nikdy s tranzistorákem nedostaneš. A nic ti nemíním vysvětlovat, jelikož jak sám často zdůrazňuješ cizí názory nepřejímáš a děláš si své vlastní (což je samozřejmě dobře), tak si pořiď germaniový efekt a zkus si to...
Tak to prosím pěkně vysvětli aspoň mě :) dost by mě to zajímalo
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

rain píše:Prostě ten zvuk který je v těch ukázkách nikdy s tranzistorákem nedostaneš. A nic ti nemíním vysvětlovat, jelikož jak sám často zdůrazňuješ cizí názory nepřejímáš a děláš si své vlastní (což je samozřejmě dobře), tak si pořiď germaniový efekt a zkus si to...
nikdy nedosáhneš totožnýho zvuku na něčem jiným... a ano lama se chová trošku jinak. to ale neznamená, že germániový overdrive nefunguje s tranďákem. Zvuk tvoří vždy celej řetězec a z toho důvodu sout y ukásky dost zavádějící...
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

rain píše:
vviston píše:Jenže kde na 212R Fenderu najdu overdrive kanál ? :(:(
To byl ftip ??? :shock: :roll:
citizen.one píše:si ho nech a kup si lampu, stejne cesta jinam nevede
Skvělá rada pro toho človíčka co evidentně netuší která páčka... 8)

Jinak tedy, netuším jakého výsledku jsi chtěl dosáhnout, ale toto je opravdu efekt který bude dobře dělat svoji práci jen s lampovým zesilovačem. Funguje to trochu jinak než Ibanez TS nebo Boss SD.... ty jsou k tranzistoráku vhodnější.
Jo a rozdíl mezi pololampovým a lampovým kombem je ten, že v "pololampovém" (kua, kdo ten termín vymyslel....) je lampa pouze na svícení a oblbnutí potenciálních kupců - jinak je to prostě tranzistorový zesilovač se vším všudy - a v lampovém se pomocí lamp zvuk tvoří od začátku do konce.
Když pracuje jinak, tak mi tedy řekni jak, že si to s tranzistorem nerozumí. Rád se něčemu přiučím. Na jakým aparátu jsi to zkoušel, aby to mělo nějakou vypovídající hodnotu a mohl jsi to nějak generalizovat, že pro zesilovače na bázi tranzistorů to hraje úplně jinak, než na zesilovač na bázi elektronek. Určitě taky nepřejímáš názory ostatních, že?
To že je v pololampách je lampa na svícení jsi myslel doslova? Takže vůbec neni zapojená do signálový cesty? Promiň, že se ptám jak blbec, ale asi tušíš, že se ptám záměrně, protože pochybuju o tom, že jsi opravdu porovnával zvuk stejnýho zesilovače se zapojenou lampou a nebo tranzistorem místo ní, nebo že na to máš jiný empirický důkazy.
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

1) Zklidnete se. Jestli to takhle bude pokracovat, tak to tady zavru, protoze timto zpusobem k nicemu nedospejete.
2) O germaniovych zkreslovadlech vim prd, ale klidne to muze fungovat podobnym zpusobem, jako klasickej booster / tubescreamer - kdyz to strcite pred trandak, skoro nic to neudela, kdyz pred lampu, hnedka to ma vetsi koule nebo grady. Kazdopadne zpusob "argumentace" obou stran nedava moc prostoru pro prezentaci nejakych dukazu ci vysvetleni.
3) V nekterych hybridnich/pololampovych zesilovacich ta lampa opravdu jenom sviti :-) Pripadne pokud uz je opravdu v obvodu, tak je stejne podzhavena a zkresleni dela nejaky operak ci diody.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Wohma píše:1) Zklidnete se. Jestli to takhle bude pokracovat, tak to tady zavru, protoze timto zpusobem k nicemu nedospejete.
2) O germaniovych zkreslovadlech vim prd, ale klidne to muze fungovat podobnym zpusobem, jako klasickej booster / tubescreamer - kdyz to strcite pred trandak, skoro nic to neudela, kdyz pred lampu, hnedka to ma vetsi koule nebo grady. Kazdopadne zpusob "argumentace" obou stran nedava moc prostoru pro prezentaci nejakych dukazu ci vysvetleni.
3) V nekterych hybridnich/pololampovych zesilovacich ta lampa opravdu jenom sviti :-) Pripadne pokud uz je opravdu v obvodu, tak je stejne podzhavena a zkresleni dela nejaky operak ci diody.

doma používám booster na trandu a smaozřejmě, že dělá tos tejný jako na lampě - zesílí signál, kterej se pak dál víc budí a je jedno, ejstli o elektronku, nebo diodu.

pro upřesnění, operačňák by zkreslovat neměl, měl by jen zesilovat, za ním sou ty diody, co zkreslujou podle toho, jak zesílí (je to dáno nelineární voltampérovou charakteristikkou diody, že propouští takřka jen vyšší voltáž. Tím se sekají pouze špičky u signálu. Operačák je zase zesilovač, co by měl zkreslovat úplně minimálně..

k tomu zamikání - nevidím důvod, jen se snažíme zabránit vzniku naprosto milných teorí a tím i nepocopení problému z echnické stránky věci. Nijak sprostí nejsme, možná jen rázní. Nejde o to urazit někoho, ale o to vysvětlit, ale odprostit lidi od jakýchsi předsutků - lampa a tranzistor funguje úplně jinak a to že nějaký efekt je přímod ělaný an toto a jiný an tamto a podobně.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“