Fokus LP Custom + Epiphone vs. Fokus

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Arlon
Kontaktovat uživatele:

Fokus LP Custom + Epiphone vs. Fokus

Příspěvek od Arlon »

Zdravím, zajímalo by mě jaký máte názor na tyto značky kytar, která je lepsí atd...mám v plánu kupovat Les Paula a někde sem slyšel že teď Fokusy jsou kvalitnější...tak se ptám:) dky Filip
Horry
Kontaktovat uživatele:

Re: Epiphone vs. Fokus

Příspěvek od Horry »

Arlon píše:Zdravím, zajímalo by mě jaký máte názor na tyto značky kytar, která je lepsí atd...mám v plánu kupovat Les Paula a někde sem slyšel že teď Fokusy jsou kvalitnější...tak se ptám:) dky Filip
A co zkusit hledat ??
Je tu toho spousta jak o Fokusech, tak o Epinách.
http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.ph ... ight=fokus

http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.ph ... e+les+paul

Ale hlavně jsi měl napsat kolik do toho chceš vrazit.

EDIT: Hlavně nekupovat přes net. Osobně ozkoušet, porovnat s jinými a vybrat. Ještě bych doporučil třeba BaCHa nebo Vintage.
Kytara: Dean ML Dime, Vintage SG VS6 Series, Cort G200 strattocaster
Aparát: Randall T2HLe, box Randall RV412A
Kabely: Sommer Cable s Neutrik konektory
Struny: GHS
Trsátka: Dunlop(Tortex 0.88)
Arlon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arlon »

no asi koupim tuto...ta by mela byt v pohode ne?
http://www.fokuskytary.cz/154-kytara-ky ... =23&typ=LP

nemate nekdo zkusenosti?
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Podle mě ty fokusy měly cenu, když se prodávaly za půlku...
Arlon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arlon »

no tak oni stoji polovinu do epiphone a prave bych chtel vedet jakej je rozdil v kvalite mezi tema fokusema a epiphonem
Horry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Horry »

Arlon píše:no tak oni stoji polovinu do epiphone a prave bych chtel vedet jakej je rozdil v kvalite mezi tema fokusema a epiphonem
No, viděl bych to tak, že u obojího budeš stejně časem měnit snímače a po čase překopeš i celou elektroniku.
A řekl bych to asi tak, že u Fokusu si musíš přímo vyzkoušet na místě a nekupovat přes net. Nikdy nevíš, co ti přijde. Je mnoho případů, kdy to přijde lidem a pak maj problémy s krkem, snímačema, pájením atp. ...
U Epin poslední dobou taky záleží, na jakej kus narazíš. Většinou jsou špatně opražcovaný ve vyšších polohách(znám asi 6 lidí, co s tim měli problémy).
Ale za mě spíš tu Epinu, víc jim důvěřuju. Ale hlavně zajdi do krámu bo do skladu a neobjednávej přes net.
McPhisto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McPhisto »

Jsou Fokusy co hrajou daleko lip nez Epiny ale taky to dost casto plati opacne. Nevim jak je na tom fokus ted, ale ma posledni zkusenost byla trosku strasidelna. Nekde sem o tom psal. mozna i tady. Epiny si drzi takovej solidni standard i kdyz ted ty ceny zase vylitly az moc vysoko. Kdyz LP STD stal pred casem do 10t byla to odpovidajici cena. Ted uz je to zase 13t a customy skoro 16t coz je moc. Zpracovani ale vetsinou byva celkem v pohode..spis prazce a hmatnik jsou obcas humpolacky ale zase lepsi nez kdyz mel Fokus problem s napojenim tela a krku kde byly solidni mezery..Hodne lidi porad pise ze snimace na Epine sou sh*t ale v tomhle si dovolim oponovat. Zalezi hodne na aparatu. Na trandacich je zvuk obcas k nevydrzeni ale co sem zatim zkousel na lampach tak nebyl problem. Clovek by u kopii nemel hledet na znacku ale vybirat podle pomeru cena vs. vykon(zvuk, zpracovani, pohodli pri hre) a pokud mu neco sedi tak to vzit
Gibson Les Paul Tribute 50's GoldTop, Tokai SG Cherry Red, Squier Classic Vibe Stratocaster.
VOX AC15, VOX Delaylab a další...
Arlon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arlon »

no mam prave roblem v tom ze u moji epiphone les paul je pravdepodobne ruply tahlo v krku...tak jestli ji prodat za 8500Kc a koupit presne za tu cenu Les Paula od fokuse novyho...
Horry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Horry »

Arlon píše:no mam prave roblem v tom ze u moji epiphone les paul je pravdepodobne ruply tahlo v krku...tak jestli ji prodat za 8500Kc a koupit presne za tu cenu Les Paula od fokuse novyho...
Tak ale to jde nějak opravit, ne ?? Jak dlouho ji máš ??
Arlon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arlon »

no je stara si 12 let tusim...ma to prave lepeny krk takzeoprava je strasne draha
Horry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Horry »

Arlon píše:no je stara si 12 let tusim...ma to prave lepeny krk takzeoprava je strasne draha
,
V tom případě chápu ...
Sydian

Re: Fokus LP Custom + Epiphone vs. Fokus

Příspěvek od Sydian »

Mám Fokus LP, asi tuhle:

http://www.fokuskytary.cz/154-kytara-ky ... =10&typ=LP

a co se týče zvuku, tak je to paráda, krásný zvuk snímačů a líbí se mi i vzhledově. Ale je těžká jako kráva, takže si asi koupím něco jinýho. Jestli ti váha nevadí, tak doporučuju, za ty prachy myslím výborný kup.
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Ty je jestli máš Epi starou dvanáct let tak bych si ji rozhodně nechalt. Oprava bude do 3tisíc. A pokud je všecho ostatní okej tak bych určitě neměnil.... a nechal to opravit. Je spousta kvalitních kytarářů, který si s tím poradí.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

ty fokusy nejsou moc jako LP... rozhodně je Epiphone víc LP než FOKUS! De oto, že fokus používá uplně jiný krky - mnooohem tenčí plošší, užší. TO se projeví i na zvuku - menší sustain, užší zvuk. SNímače bych měnil u obou. Fokus má ještě horší hardware a hlavně mechaniky. Jinak to sou ale dobrý kytary a ceny sou přijatelný. Dobrý vědět, že ten fokus je prostě takovej negibson, ale neznamená to, že není dobrej :arrow:
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

turbo_MaCk píše:ty fokusy nejsou moc jako LP... rozhodně je Epiphone víc LP než FOKUS! De oto, že fokus používá uplně jiný krky - mnooohem tenčí plošší, užší. TO se projeví i na zvuku - menší sustain, užší zvuk. SNímače bych měnil u obou. Fokus má ještě horší hardware a hlavně mechaniky. Jinak to sou ale dobrý kytary a ceny sou přijatelný. Dobrý vědět, že ten fokus je prostě takovej negibson, ale neznamená to, že není dobrej :arrow:
spis bych rekl, ze se projevi to, ze je ten krk z javoru :wink: ty drazsi fokusy (za 15) rozhodne maji co nabidnou, ale urcite to chce si to vyzkouset(drevo), hw i snimace tam jsou lepsi nez na epi, navic tam jsou uz i zamky na popruh, bez kterych si lp moc nedokazu predstavit(ano, skoba je taky reseni :) )
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

no ten epiphone se kterým mám já zkušenost má krk z mahagonu... z javoru sou customy. Mimochodem jednodobu dělal i gibson javorový krky na customech...
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

tak rec byla o fokusech :wink:
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

překlep... fokus se kterým mám zkušenosti.. myslím moc rychle, pak to nedává smysl :lol: byl to ten LP ala 60s
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Nedávno jsem hrál na toho Fokuse za 15tis. Pomáhal jsem vybrat kytaru pro jednoho člověka tady z fóra. Mě jsem z té kytary dobrej pocit. Fakt se na ni pěkné hrálo. Sedla mi do ruky a snímače SH6 už jsou prostě kvalita. A bylo to zatraceně poznat. Zvukově velice vyrovnaný a hlavně čitelný i při velkým zkreslení. Jak tak koukám tak SH6 je za 2300,- Což by byla cena bez snímačů cca 10000. Zámky Dunlop na řemen jsou tak za 600,- Ladící mechaniky Shaller jsou taky aspon za 1000,-. Takže si myslím, že ze těch 15000,- je to docela dost našlápnutá kytara.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
dlabajíč

Příspěvek od dlabajíč »

Já měl tuhle kytaru jen v červené. http://www.fokuskytary.cz/154-kytara-ky ... 229&typ=LP

Zhodnotil bych to asi takhle....
Vybíral jsem les paulku asi před rokem a řešil jsem stejné dilema. Pak sem šel do obchodu a zjistil, že každá kytara hraje naprosto jinak, ale celkově zvukově moc rozdíl mezi epi a fokus nevidím. (vybíral jsem standart fokus). takže pokud bereš tuhle kytaru jen jako přestupnou stanici k lepší kytaře ber fokus ušetříš a ty kytary už zpívaj celkem slušně. Ale hlavně ušetříš. Pokud myslíš že to bude tvůj mazel a budeš ju "tunit" tak si kup epi, ty kytary jsou věrné kopie gibsonů a jde to poznat. Já doporučuju Les paul custom plus, na muzikeru se dá sehnat za 14 myslím. Je to kráska se vším všudy a pokud vyměníš snímače tak to bude super nástroj.
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“