Struny na basu
Pravidla fóra
Re: Struny na basu
Tyjo, delší dobu jsem jel na 0.40 červenejch Warwickách. Ale už mě docela štvala ta výdrž .. cinkavej tón zmizel tak po týdnu, 10 dnech. Po měsíci a půl, nejpozději dvou měsících musely struny dolů, vyvařit a znova. Po dvou měsících už to bylo ale fakt bahno. Nakonec jsem měnil dvě cca ty 2-3 měsíce starý sady po 1-3 tejdnech.
Tak jsem teď jako chudý student sáhl po niklovejch 0.40 Hartke za 330,-...nikdy předtím jsem nikly neměl, tak mě docela překvapilo, že E a A, i když jsou tenší než u red labelů, jsou citelně tvrdší než u red labelů. Tón je mnohem konkrétnější než u W., konečně můžu slapovat i G, aby to znělo (pravda, sice to moc často nedělám, ale ten pocit, že můžu
). Uvidím, jak dlouho vydrží, ale první dojem je určitě pozitivní...rozhodně ne, jak tu někdo psal, hrůza největší.
Tak jsem teď jako chudý student sáhl po niklovejch 0.40 Hartke za 330,-...nikdy předtím jsem nikly neměl, tak mě docela překvapilo, že E a A, i když jsou tenší než u red labelů, jsou citelně tvrdší než u red labelů. Tón je mnohem konkrétnější než u W., konečně můžu slapovat i G, aby to znělo (pravda, sice to moc často nedělám, ale ten pocit, že můžu
Fender Jazz Bass Mexico Standard
Laney B2, EHX White Finger
...na to moje brnkání...
...na to moje brnkání...
Jednou jsem mel taky tyhle levnejsi Hartke. A nebylo to spatny, ale nic extra to nebylo. Ne ze by byly spatny to ne. Proste takovej normalni prumer To ze jsou niklovky konkretnejsi je jasny uz kvuli pouzitemu materialu. Proste nikl ma jasnejsi ton oproti oceli. Tak to proste je 
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Jenže výhoda tech Warwicků je jsou levný...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Tak jasný v poměru cena/zvuk jsou na tom warwa dost dobře. Ale ty Hartke mě stály tenkrát tuším kolem třech set. Což už není takovej rozdíl. Pokud teda nejste Brňáci, kteří si můžou warwicky koupit za 250,- A i tak je 50,- malej rozdíl.... 
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
No a my s zrovna Brňáci jsme
Ne, tak já neříkám, že jsou to nejlepší struny na světě, to v žádným případě. Koneckonců, s žádnýma strunama nad 500,- na své base zatím zkušenost nemám, proto se do žádnýho ráznýho zhodnocení moc pouštět nechci...ale měl jsem pocit, že všeobecně tu panuje názor, že mezi levnejma strunama neexistuje nic jinýho než červenej Warwick. Přitom po prvních pár dnech u mě nad Warwama vyhrává Hartke, který není zas o tolik dražší...uvidíme, jakou budou mít životnost, třeba je pak smetu ze stolu...ale zatím jsem s nima spokojenej.
Ne, tak já neříkám, že jsou to nejlepší struny na světě, to v žádným případě. Koneckonců, s žádnýma strunama nad 500,- na své base zatím zkušenost nemám, proto se do žádnýho ráznýho zhodnocení moc pouštět nechci...ale měl jsem pocit, že všeobecně tu panuje názor, že mezi levnejma strunama neexistuje nic jinýho než červenej Warwick. Přitom po prvních pár dnech u mě nad Warwama vyhrává Hartke, který není zas o tolik dražší...uvidíme, jakou budou mít životnost, třeba je pak smetu ze stolu...ale zatím jsem s nima spokojenej.
Fender Jazz Bass Mexico Standard
...na to moje brnkání...
...na to moje brnkání...
Má někdo zkušenost s černými Warwickami ?
Jaký mají zvuk ?
Děkuji za odpovědi

Jaký mají zvuk ?
Děkuji za odpovědi
BASS: CORT - ACTION To co bylo ... Jolana Superstar bass
KOMBO: LANEY - RB3
92% teenagerů poslouchá všechno+hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
92% teenagerů poslouchá všechno+hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
Jednou jsem se bavil s jedním basákem. A ten říkal, že prý dost kovový zvuk. Až mu to přišlo hodně. Ale víc nevím. Sám jsem je nikdy neměl.
Dnes si je budu kupovataivn86 píše:Jednou jsem se bavil s jedním basákem. A ten říkal, že prý dost kovový zvuk. Až mu to přišlo hodně. Ale víc nevím. Sám jsem je nikdy neměl.
BASS: CORT - ACTION To co bylo ... Jolana Superstar bass
-
BUDAJ-31
Vedel by mi niekto povedat ake tvrde su struny ERNIE BALL SUPER SLINKY 45-100?Prip ake su tvrde ERNIE BALL HYBRIDY 45-105
Ake tvrde? Co to znamena? (pokud ti jde taky o zkusenosti, tak super slinky jsem mel a moc spokojenej jsem nebyl)BUDAJ-31 píše:Vedel by mi niekto povedat ake tvrde su struny ERNIE BALL SUPER SLINKY 45-100?Prip ake su tvrde ERNIE BALL HYBRIDY 45-105
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
-
BUDAJ-31
no ja som snimy az moc spokojny...zalezi aj naotm aka je basa lebo nie vsetky struny ti budu dobre hrat na kazdej baseKIWI píše:Ake tvrde? Co to znamena? (pokud ti jde taky o zkusenosti, tak super slinky jsem mel a moc spokojenej jsem nebyl)BUDAJ-31 píše:Vedel by mi niekto povedat ake tvrde su struny ERNIE BALL SUPER SLINKY 45-100?Prip ake su tvrde ERNIE BALL HYBRIDY 45-105
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
čau, potřebuju quick help. Mám basu Ashton
a jsou tam asi rok už tovární struny, možná i více. Takže jsem se rozhodl koupit nové. Co by jste doporučily? Na basu hraje segra (je jí 15) a hraje asi půl roku. Chtěl bych něco co vydrží déle, nechcu furt kupovat nové struny (jak si kupuju já
co měsíc a půl). Takže nějaké rady? Cena tak 300-400...a pls ještě dneska večer, nebo zítra ráno
odpoledne je jdu kupovat a jestli nic nebude tak se rozhodnu na místě...no a moc výběr tady nemáme takže žádný dovoz z USA 
Final Frontier
Tak já myslím že na Warwick Red Label jsou vcelku v poho ohlasy... Ten krásný kovový zvuk sice ztratí za pár dní ale myslím že taky něco vydrží... Nebo můžeš zkusit nějaké Fendery do těch 400 ale o tom moc nevím...Jaguar master píše:čau, potřebuju quick help. Mám basu Ashtona jsou tam asi rok už tovární struny, možná i více. Takže jsem se rozhodl koupit nové. Co by jste doporučily? Na basu hraje segra (je jí 15) a hraje asi půl roku. Chtěl bych něco co vydrží déle, nechcu furt kupovat nové struny (jak si kupuju já
co měsíc a půl). Takže nějaké rady? Cena tak 300-400...a pls ještě dneska večer, nebo zítra ráno
odpoledne je jdu kupovat a jestli nic nebude tak se rozhodnu na místě...no a moc výběr tady nemáme takže žádný dovoz z USA
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
*cable >>> Adam Hall
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
Tak struny jsem koupil dnes Framus Nickel ,040''...snad to bude oka. Borec říkal že prej je to to samý...
Final Frontier
To nemůže bejt to samý. Ty sis koupil niklovky a ty doporučovaný červený warwicky jsou ocelovkyJaguar master píše:Tak struny jsem koupil dnes Framus Nickel ,040''...snad to bude oka. Borec říkal že prej je to to samý...
Oka to ale bejt určitě může
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
No ale oka. Dneska mi segra řekla, jelikože na tu basu hraje, že se jí nelíbí ten zvonivý zvuk nových strun
Tak se ptám, jsou nějaké struny které "nezvoní"?
Final Frontier
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Nevim, ale na těch červenejch warvách zmizí fakt rychle...Jaguar master píše:No ale oka. Dneska mi segra řekla, jelikože na tu basu hraje, že se jí nelíbí ten zvonivý zvuk nových strunTak se ptám, jsou nějaké struny které "nezvoní"?
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
já myslím že i tyhle to rychle přejde...Jaguar master píše:No ale oka. Dneska mi segra řekla, jelikože na tu basu hraje, že se jí nelíbí ten zvonivý zvuk nových strunTak se ptám, jsou nějaké struny které "nezvoní"?
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*cable >>> Adam Hall
*cable >>> Adam Hall