Kvalitní struny na elektroakustiku
Pravidla fóra
Kvalitní struny na elektroakustiku
Zdravim, chci si koupit nejaky lepsi struny na elektroakustickou kytaru. Koukal jsem na všechny možný, ale nějak se nemůžu rozhodnout. Můžete mi někdo poradit?
Re: Kvalitní struny na elektroakustiku
Za mě jednoznačně struny Elixir. Používáme je v kapele už dost dlouho. Zvuk naprosto perfektní a drží si ho značně dlouhou dobu. Sice je sada strun za 500,-, ale kvalita a výdrž ti to vynahradí.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Za mě jeduně Ernie Ball za 180kč,maj nádhernej zvuk už skoro 3 měsice. Elixir nejsou špatny ale cena je přehnaná (ikdyž pišou že nebudou praskat tak stejně prdnou).
Walden G740CE
Harley Benton HBAC-80
Footswitch
CORT EARTH70 NS
Mandolína FENDER - FM-52E
Amati klarinet a tenor saxofon
Harley Benton HBAC-80
Footswitch
CORT EARTH70 NS
- miraslozil
Za mě taky elixír a to taky jednoznačně,důvody už byly jasně popsány výše,ta cena je fakt vyšší,taky jsem experimentoval s jinými značkami,když jsou struny nové,tak hrají všechny dobře v ceně kolem 200kč,ale všechny se taky poměrně rychle ohrajou a v tomto jsou elixíry podle mě naprostá jednička a investice se vrátí!Elixíry jsou prostě první třída ve strunách.A co se týče praskání,tak to se odvíjí spíše od stylu hraní. 
Ja jsem hral u taboraku ze zpěvniku a prasky. A jak Vám dlouho ty Elixirky vydrži?
Walden G740CE
Harley Benton HBAC-80
Footswitch
CORT EARTH70 NS
Harley Benton HBAC-80
Footswitch
CORT EARTH70 NS
3-4 měsíce nám ty elixiry vydržely určitě....
Ovšem teď je důležitý si uvědomit co je lepší. Koupit 3 x za 6 týdnů struny za 180,- a mít nový struny 3x s novým pěkným kovovým zvukem nebo jednou elixiry. Který vydrží stejně dlouho jsou 3x dražší, ale je to bez starostí.
Ovšem teď je důležitý si uvědomit co je lepší. Koupit 3 x za 6 týdnů struny za 180,- a mít nový struny 3x s novým pěkným kovovým zvukem nebo jednou elixiry. Který vydrží stejně dlouho jsou 3x dražší, ale je to bez starostí.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
tak za mě určitě thomastik..sice je moc lidi nepouziva, ale tech par lidi na foru co je zkusilo tak nejede jinak...
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Taky Thomastik a nebo?:

Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Elixiry a to bez debat. Objevil jsem je teprve nedávno a mám je teď na elektrice i akustice, ty struny absolutně nestárnou a po 2 měsících maj pořád zvuk jako nový a to na obou kytarách. Fakt neuvěřitelný. Na kytaru hraju už přes 20 let a nikdy jsem neměl struny takový, který by se kvalitou jen přiblížily...
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE