Tape na mixech

Pro živé ozvučení, studiové, monitorovací, ...
Odpovědět
MarcoR

Tape na mixech

Příspěvek od MarcoR »

Zdravím. Mám dotázeček. (Jeden z mých oblíbených dem*ntních dotazů) :-)

Chápu k čemu jsou výstupy na mixákách typu IN a Main OUT a Effects atp.. ale nemohl jsem za živýho boha přijít na to k čemu je (asi na všech mixech) TAPE IN a TAPE OUT. Nepředpokládám že je to na "kazeťáky" takŽe jediný co mě napadlo by bylo na páskový mašinky. Ale zase.. to už se myslím moc nepoužívá, takže jaký je praktický využití tohoto. Nota bene mám na svých bedýnkách taky vstup na TAPE, resp. jeden ze vstupů ze kterých bedničky dokážou monitorovat. Dokázal by mi to někdo vysvětlit? (Pavlii, Wohma - Asi největší profíci). Děkuji za odpověď.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Tape na mixech

Příspěvek od Wohma »

Pouziva se:
- V pripade tape in pro pripojeni externich zdroju zvuku (discman, minidisc, rekorder, pocitac, eventualne gramec), typicky kdyz se na stagi meni vybaveni a stridaji se kapely, tak kdyz mezitim hraje nejaka hudba, je vetsinou pichla prave do tohohle vstupu, protoze ti neuzira kanaly z mixaku a vetsinou s tim signalem uz nepotrebujes nic delat. Ale nemusi to byt vzdycky tak pochopitelne.
- V pripade tape out pro porizeni nahravky (do rekorderu, minidiscu, pocitace, ...) - je to vlastne zdvojeni main out, akorat vzhledem k cinchum byva vzdy nesymetricke.

EDIT: Jinak co se tyce toho nazvu, rekl bych, ze je to proste takovy lehky archaismus, ale vsichni vi o co jde, takze je zbytecne to prejmenovavat :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
MarcoR

Příspěvek od MarcoR »

Ach skvělé děkuji. Nezklamal jsi :-) Výborné vysvětlení a ještě lepší přiklady. Pomohl jsi mi. Díky
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

na pásky se pořád nahrává a asi i bude.
Jinak je to většinou stereo konektor/cinche kterýma se dá snadno připojit jakýkoliv externí zařízení (wohma pospal dobře). ohledně toho gramce - pokud má magnetodynamickou přenosku, musí bejt mezi mixem a samotným gramce korekční předzesilovač.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

To sice jo, ale uz jen malokde a co se tyce vyuziti na mixacich, tak pripojeni pasky je naprosto marginalni zpusob vyuziti :)
Somnus Aeternus
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

turbo_MaCk píše:na pásky se pořád nahrává a asi i bude.
Jinak je to většinou stereo konektor/cinche kterýma se dá snadno připojit jakýkoliv externí zařízení (wohma pospal dobře). ohledně toho gramce - pokud má magnetodynamickou přenosku, musí bejt mezi mixem a samotným gramce korekční předzesilovač.
Na pásky už si nahrávaj jen hobby-nahrávači... dneska už s páskem v branži téměř nikdo nedělá, protože, je proces zdlouhavej, zbytečnej a docela riskantní... dneska se už všechno nahrává v digitální rovině...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jensi - nebagatelizuj, sice v podstatně menší míře, ale nabídky natočení/míchání (nebo prostě třeba jen mezifáze) na pásek je pořád na pár místech aktuální - a není to hobby oblast :wink: Tím ale rozhodně nevyvracím celé tvoje tvrzení 8)

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

no, je pravda, že teď se nás ve studiu ptali, jestli by nešlo nahrávat na pásek - banjista nedokázal dostatečně rychle ahrát solo v tempu, tak se nás ptal, jestli by nešlo pásek zpomalit....

jinak ano - určitě se najdou místa, kde se pásek používá na jednotlivé tracky, zejména kuli saturaci a podobným jevům, ale už snad skoro nikde se na pásku nedělá komplet mixáž....
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

V Americe jsou fajnsmekrovsky studia, ktery tohle nabizi, ale hodina nahravani tam stoji tolik, jako nahrani celyho alba i s masteringem tady u nas :D Ti si muzou dovolit pasky vyhazovat po jednom pouziti.
Somnus Aeternus
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

airfare prej nahrávali celý album do pásky (bavil sem se o tom přímo s něma)..
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Odpovědět

Zpět na „Mixážní pulty“