Kytaru do kufru, nebo na věšák?
Pravidla fóra
Kytaru do kufru, nebo na věšák?
Řešili jsme nedávno se známým dilema, zda je lepší mít kytaru pověšenou na vidlici na zdi, nebo jí uložit do kufru. A když už do kufru, tak jestli ho položit na záda, postavit na výšku, nebo na bok. U všeho jsme našli pro i proti. Co vy?
Gibson SG-SFWCH
kombo: Roland Cube
Boss LS2, Boss AC3,Blackstar HT Dual,
Digitech Multi Chorus, EHX - Freeze Retainer,Morpheus Capo
Vysílačka: Line 6 Relay g30
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kytaru do kufru, nebo na věšák?
na zdi se na to bude urco prasit zejo..jestli mas dostatek mista tak nejlepsi je asi polozit ji do kufru na lezato
Na zeď určitě ne. Zapráší se a odřeš jí záda.
S tím prachem je to strašná věc, sám jsem líný dávat pořád kytaru do tej šprcky, co na ní mám (kufr jsem si ještě nekoupil), takže zůstává na stojanu a práší se na ní. A čistit to je pak skutečně o nervy.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Kufry - 2 x na výšku, 1 x naležato.
myslím že není problém občas kytaru otřít kusem hadru od prachu a při výměně strun i u snímačů a všude důkladně vyčistit. Osobně mám kytaru doma na stojanu, ale na klasickým, ne na zdi. Nedovedu si představit že bych furt musel tahat kytaru z kufru když bych si chtěl zahrát, navíc trocha prachu přeci kytaře vůbec neuškodí...Kufr je na přenost...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tak tak - všechny kytary, co se u nás v rodině vyskytují (a že jich není málo, dohromady 6) pěkně visí na zdi a nejsou s tím žádné problémy.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
bože, je to nástroj, na ten se hraje. Má být domlácenej odřeneja má hrát!!!§
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
já si taky myslim že lepší je stojan (věšák - i když já osobně k němu nemam moc důvěru ale věřim že kytaře se na něm nemůže stát nic víc než na klasickym "A")...mně by třeba odrazovalo od hraní to že ji musim nejdřív vyndat, mít jí v kufru, nehledě na to že nemam kufr. Takhle třeba něco dělám v pokoji a najednou dostanu chuť tak se ani nezvednu zte židle a vezmu ji do ruky a hraju no 
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
Přesně.
A tak je ta moje chudinka pořád zaprášená.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Já osobně neřeším prach, protože mám menželku posedlou uklízením,
ale nevím, jestli je dobrý mít kytaru pověšenou spíš kvůli vlivu otevřených oken a taky sušího vzduchu, když se potom v zimě v paneláku topí. Přeci jen mám Gibsona a rád bych, aby mi už vydržel nafurt. K jinýmu si asi už nepomůžu 
Gibson SG-SFWCH
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
Tak já jí mám pověšenou vedle sebe na posteli, jen natáhnu trochu ruku a mám kytaru na klíně
(to bych chtěl i u ženských
:D) ale nepráší se na ní moc, je strunama k posteli takže je celkem v klidu a je tesně nad zemí.
Final Frontier
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
já ju někam mrdnu a kam padne tam je.... jinak mám dva stojany na zem, prach neřeším, špínu neřeším, odřeniny neřeším, takže fuck off
Sice teda nesouhlasím doslova, ale částečně ano. Taky mě moc nezajímá jestli je kytara zaprášená nebo špinavá. Ale při každé výměně strun ji řádně vyčistím. Prostě je to podle mě kus dřeva, kterýmu nějakej prach nebo špína na kobylce nemůže vadit. Jednou je to věc, která se každý den používá a taky podle toho vypadá.turbo_MaCk píše:já ju někam mrdnu a kam padne tam je.... jinak mám dva stojany na zem, prach neřeším, špínu neřeším, odřeniny neřeším, takže fuck off
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Ale mas kytary, kterym obuch slusi (LP, Strat, Tele,..) a kytary, ktery vypadaji jako kus top design nabytku a tem skrabance, ryhy a otluceniny neslusi (PRS, nektery superstraty,..);)turbo_MaCk píše:bože, je to nástroj, na ten se hraje. Má být domlácenej odřeneja má hrát!!!§
Muj Gib uz vypada dobre zajete, dukladne se o to staram a mam pocit, ze drtiva vetsina kytaristu v Cechach by si takovou kytaru nekoupila:)
A abych prispel k tematu, tak stojan, kterej mam doma, mi drzi akorat akustiku, na kterou hraju minimalne a elektrika lezi horizontalne v kufru a no prob;)
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
doma urcite na stojan, na prenos do kufru..nekde sem, uz je to hodne dlouho, cet, ze kytara nema lezet na zadech, vite o tom neco???
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
No tak leda... když položím tu svoji na záda, tak se mi opírá o kolíky ladících mechanik a rozladí se... 
Pokud je podepřenej krk tak aby se ti kytara neopírala o kolíky tak je jedno jestli leží, nebo stojí....
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
lepený krky sou většinou lehce zalomený dozadu... když tu kytaru položíš na záda, atak neleží plochou, ale na dvou bodech (na hlavici a na konci těla) jako luk. U šroubovanejch krků nevidím problém..
-
Dariel
- last.fm: http://www.last.fm/user/darieel
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dariel
- Kontaktovat uživatele:
Mám ji normálně na stojanu, někdy opřenou o kombo.Na stěnu bych si ji nedal, a do kufru už vůbec ne (to bude asi z části tím, že kufr nemám, ale tak jako tak bych ji nemohl jen tak zabalit a šoupnout pod postel), na stěně mi ta kytara přijde prostě....divná
Kytaru je stejně nejlepší mít na klíně
Kytaru je stejně nejlepší mít na klíně
Kytary mám na věšáku na zdi. Nemusí se zády opírat o stěnu, takže se ani nepodřou. Práší se na ně jako na všechno ostatní kolem. Sundám, hraju. Dohraju, pověsím... Btw, jak skladují kytary v obchodech???
A ještě, na akustikách povoluju struny...
A ještě, na akustikách povoluju struny...
PRS Hollowbody II SE Piezo, EB Music Man JP6 Piezo, Fractal FM3.