doufám že to není nějaký stupidní dotaz, ale nevím jak vyřešit můj problém... mám Ibanezu RG350EX a vždy jsem ji dolaďoval jen těmi malými ladítky na tremolu... bohužel se mi jednou rozladila příliš, takže jsem musel povolit zámky na nultém pražci a naladit ji kolíky... tím jsem bohužel nic nespravil, právě naopak... pokaždé jak utáhnu kolíky tak se mi to tremolo jakoby nahne a znovu se to rozladí, už nevím co s tím, tak doufám že s tímhle problémem někdo zkušenosti má
Ibanez RG350EX a problém s nalazením
Pravidla fóra
Ibanez RG350EX a problém s nalazením
Dobrý den,
doufám že to není nějaký stupidní dotaz, ale nevím jak vyřešit můj problém... mám Ibanezu RG350EX a vždy jsem ji dolaďoval jen těmi malými ladítky na tremolu... bohužel se mi jednou rozladila příliš, takže jsem musel povolit zámky na nultém pražci a naladit ji kolíky... tím jsem bohužel nic nespravil, právě naopak... pokaždé jak utáhnu kolíky tak se mi to tremolo jakoby nahne a znovu se to rozladí, už nevím co s tím, tak doufám že s tímhle problémem někdo zkušenosti má
hrál jsem 7 let na akustiku, tak nemám s elektrikama moc zkušeností
díky moc všem
Ibanez RG350EX BK
Behringer GMX110
Behringer GMX110
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
kutil jsem to celej den a nějak se mi to povedlo dat do kupy, akorat se to pořád po nějaký době všechno trošku podladí, a musím to dotáhnout, jenže jak to po několikáté utáhnu kolíkama na kobyle, tak už jsou utahnuty na max a stejne zase musim povolit zamky na nultym a přitáhnout to velkýma kolíkama... takže je to pořád dokolečka 
Ibanez RG350EX BK
Behringer GMX110
Behringer GMX110
Tvůj problém mě docela překvapuje, já sám mám 370DX a žádný problém s laděním nemám. Struny krásně drží a vše je OK
Nevím jestli ti to pomůže ale můžu ti napsat svůj styl ladění:
Vždycky začínám od E, tedy té nejhlubší struny. Naladím dvě struny, pak utáhnu pořádně zámek a jdu na další dvě...
Nevím jestli ti to pomůže ale můžu ti napsat svůj styl ladění:
Vždycky začínám od E, tedy té nejhlubší struny. Naladím dvě struny, pak utáhnu pořádně zámek a jdu na další dvě...
Ibanez RG370DX
Digitech RP250
Crate FW120/212
GuitarRig Mobile
Digitech RP250
Crate FW120/212
GuitarRig Mobile
- Nero
- Rádce
Zkus to kdyžtak udělat tak, že to na velkejch kolíkách nebudeš ladit přesně... Pokud jsou struny ve výsledku nadlazený, tak je lad trochu pod tónem, pokud naopak, tak to udělej obráceně... To by mohl pomoct...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Re: Ibanez RG350EX a problém s nalazením
Boze lidi to ste nepochopili,ze kdyz se mu to chudakovi furt podlazuje,ze potrebuje utahnout pruziny pod tremkem?
Guitar: Ibanez RG550 Made in Japan Limited Edition
Preamp: Mesa Boogie V-Twin
Amplifier: Peavey Valveking 112
Effects: Boss DS-1, Electro-Harmonix Small Clone
Picks: Dunlop
Cabels: Klotz, Proel
Preamp: Mesa Boogie V-Twin
Amplifier: Peavey Valveking 112
Effects: Boss DS-1, Electro-Harmonix Small Clone
Picks: Dunlop
Cabels: Klotz, Proel
- Nero
- Rádce
Hmm, trošku s křížkem po funuse - asi rok a půl...
Ale aspoň to šoupnu do správné sekce...
Ale aspoň to šoupnu do správné sekce...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Mam ten samy problem z Ibanez RG320PG nevim si rady nepomahaji ani utahnout srouby
,aby se pruziny od tremola vice natahly. Stravil jsem u toho 5h a na nic jsem neprisel. vysledek prasknute struny
Porate jestli nekdo tenhle problem vyresil 
Jenom se tě zeptám jak máš staré struny. Protože jestli jsou to rok staré dráty tak se ti moc naladit nedaří... Jestli jsou to naopak struny úplně nové tak se ti budou nějaký čas vytahovat a budeš muset pořád dolaďovat. Takže u nových strun musíš nějaký čas vydržet a u starých provést výměnu.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801