Mesa Boogie Single Recto

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
dandee
Kontaktovat uživatele:

Mesa Boogie Single Recto

Příspěvek od dandee »

Zdravim .. nedavno jsem poridil Mesu Single Recto 2. serie, ale trochu me vadi, ze pri prepinani kanalu je docela dlouha prodleva. Je toto normalni a nebo je problem nekde v mem zesiku?
Mesa Boogie Single Rectifier, Marshall 1960 A Vintage, PRS CE24 made by BGS, , EHX Small Clone, BOSS DD3, EHX Small Stone, BOSS TU2
DirX

Příspěvek od DirX »

Já si myslím že v zesilovači,byt tebou do zanesu k nějakému našemu výrboci(esh,rockwell,dord) a máš to vyřešeno....
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
dlouhovlasac

Příspěvek od dlouhovlasac »

podle mě záleží na tom, co je podle tebe dlouho, pro někoho 4 sekundy, pro jinýho 2s... nevim, já když přepínam clean/boost , tak malinkou chvilku prostě trvá, než to ,,zhrubne''. Nebo se mýlím??? :shock:
DirX

Příspěvek od DirX »

Na všech aparátech na které sem hrál to měli hned já bych to zanesl radši nějakému profíkovi jistota je jistota
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Moleek

Příspěvek od Moleek »

dlouhovlasac píše:podle mě záleží na tom, co je podle tebe dlouho, pro někoho 4 sekundy, pro jinýho 2s... nevim, já když přepínam clean/boost , tak malinkou chvilku prostě trvá, než to ,,zhrubne''. Nebo se mýlím??? :shock:
Ono je myslim jedno jestli 2 nebo 4 :D Ale u apce by to chtělo prostě na sešlápnutí hned změnit .. JAk psal DirX, tak výrobci ti to buď opravěj (kdyby s tim něco bylo) nebo upravěj (kdyby to bylo v pořádku)
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Je to tak a zrovna u takovýhleho zesilovače to určitě není obvyklý, Mesy to mívají velice dobře vychytaný, zřejmě by chtělo, aby se na to někdo mrkl:)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

imho odchazej optocleny nebo co se tam pouziva za soucastku pro prepinani kanalu
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

No nevim nevim, kdyby mělo trvat 2-4 sekundy přepnutí kanálu.... představte si např.: píseň Unforgiven hrát na živo... sešlápnout čudl pak počkat 4 sekundy a pak hrát.... to by bylo dost divný co...
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

podle mě je "vada" v optoelektronice. Jestli je to starší verze, tak to může způsobit zácuk (relativně krátkej, ale uchu-vadící)
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
xmarox

Příspěvek od xmarox »

Můj starý solohead přepíná "bleskyrychle" :D ale novější série co měl kolega v kapele, měla takový spíš než pauzu tak divný "nájezd"....
dandee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dandee »

Tak tohle je 2 roky stara verze. Jinak to prepnuti trva cca jen par desetin sec., ale je to dost otrvaujici. Doted jsem par lamapacu mel a u zadneho to nikdy nebyl problem, tak prave u zesiku jako je mesa me to prekvapilo. Hlavne kamos ma Mesu Mark I a nema s tim problem, tak me napadlo, jestli to neni treba jen u single recta. Zkusim to zanest do servisu a uvidim.
Mesa Boogie Single Rectifier, Marshall 1960 A Vintage, PRS CE24 made by BGS, , EHX Small Clone, BOSS DD3, EHX Small Stone, BOSS TU2
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

na fóru s tu někdo stěžoval, že použil do footswitche jinou LED a objevila se prodleva. zkoušel jsi jiný ftsw?
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
dandee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dandee »

to je horsi .... footswitch je se zesikem propojen 5ti kolikem a nikdo v mem okoli takovy foot nema natoz Recto ... ale dik za tip
higain

Re: Mesa Boogie Single Recto

Příspěvek od higain »

Ahoj, single to má takhle vyřešený.Je tam obvod, který při přepínání kanálů na mžik zmutuje hlavu ...to aby to nelupalo.
Výměna pedálu nepomůže.
Starší verze-s footswichem zepředu to dělají míň a ty novější s pětikolíkem vzadu, ty mají prodlevu dlouhou.

Taky jsem to měl. Teď MESA MARK 2 a 3 a to je jiný kafe.

P.
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

higain píše:Ahoj, single to má takhle vyřešený.Je tam obvod, který při přepínání kanálů na mžik zmutuje hlavu ...to aby to nelupalo.
Výměna pedálu nepomůže.
Starší verze-s footswichem zepředu to dělají míň a ty novější s pětikolíkem vzadu, ty mají prodlevu dlouhou.

Taky jsem to měl. Teď MESA MARK 2 a 3 a to je jiný kafe.

P.
Já mam Triple rectifier 2 channel (první řady) s optočleny a tam není vůbec žádná prodleva :wink:
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
torst

Příspěvek od torst »

Ahoj. Začínám sondovat. Dá se o nějakém combu MB 1x12 říci, že je to cca DTTO jako Single Recto ve verzi comba?
Pár nápadů:
https://hudebnibazar.cz/kytarove-kombo- ... /ID515927/
https://hudebnibazar.cz/mesa-boogie-exp ... /ID486500/
https://hudebnibazar.cz/mesa-boogie-f-30/ID519880/
dík.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Zkus se podívat do manuálů těch komb, většinou tam dané kanály přirovnávají k nějakým klasickým
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
torst

Příspěvek od torst »

dík. dobrej nápad.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

sel bych rovnou do rect-o-verb komba, vsechny ty linkovany komba hrajou jinak - ten recto modern mod kvuli kterymu si ho porizuje vetsina lidi je proste specifickej.
torst

Příspěvek od torst »

rozumím. Na HB jedno je, ale jednak Slovač a druhak 2x12, což je na mě moc.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“