Jaký koupit kytarový box za 13 000 ???

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
mohawk420

Jaký koupit kytarový box za 13 000 ???

Příspěvek od mohawk420 »

Mám Marshall JCM600 (J.Hendrix něco)hraju na to death metal a nevím co k tomu koupit za reprobox. Mám na to asi 13.000 kč. Hledám na netu ale je toho moc a já se prostě nemůžu rozhodnout, páč fakt nevím ... :roll: Může mi někdo aspoň zkusit poradit ??? Díky. ( hraju na čistej kanál a kreslím MetalZonou.)
mohawk : kytara PRS Lp , hlava Marshall JCM600, efkty: Boss eqalizer, - metal Muff EHX - Wah pedal J.Dunlopp
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Pokud mam odpovedet na puvodni otazku, tak:
a) Marshall 1960A, pripadne jetej Marshall 1960AV
b) ENGL E212 Pro (asi spis pouzity)
c) Mesa 2x12 (urcite spis pouzity, asi bys musel mit haluz)
(na death metal chtej urcite uzavrenej box)

Spis bych se ale zamyslel nad tim, co delat se sestavou jako celkem. JCM600 je rekl bych nejmene vhodny aparat na death metal a kreslit metalzonem tomu moc neprospeje. JCM800 s kvalitnim nakopavadlem by hralo podle me lip a i par brutal kapel to pouziva. Jeste mozna lepsim resenim by pak byla koupe hlavy, ktera ma poradny moderni zkresleni uz v sobe - na bazaru je ted ENGL Thunder napr...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

chceě spíš hutnej, basovj zvuk nebo výšky?
mohawk420

Příspěvek od mohawk420 »

Jasně, je mi jasný, že to není /plně super apec na death.., jenže nic jinýho fakt nemám a tohle jsem získal náhodou. Ale teˇnemám zrovna hned prachy na lepší zesík, ale díky za názor.Jinak zvuk spíš hutnej, než vysokej. :oops:
mohawk : kytara PRS Lp , hlava Marshall JCM600, efkty: Boss eqalizer, - metal Muff EHX - Wah pedal J.Dunlopp
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Zkus to JCMko strelit anebo nabidnout vymenu za nejakej tvrdsi apec, nektery lidi by po tom sestikilu mohli skocit a mel bys penize na neco slusnejsiho. Myslim, ze i Valveking by poslouzil lepe nez tato kombinace ;)
Somnus Aeternus
mohawk420

Příspěvek od mohawk420 »

No asi o tom budu uvažovata dík za typy.. :?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

http://www.hudebnibazar.cz/compare.php?ID=445361
Klidne bych vzal hodne jetou 1960ku a prachy nechal na upgrade zesilovace. Nebo alespon na koupeni kvalitnejsiho zkreslovadla, MT-2 opravdu neni nic moc (osobni zkusenost).
Somnus Aeternus
mohawk420

Příspěvek od mohawk420 »

No víš co, já zas ve finále zase tak nespokojenej s tím zvukem co z toho leze nejsem, takže teď fakt řeším ten box, páč tenhle je odkráglovanej a repráky evidentně nestíhaj. Ale samo, že lepší zesák by mi neuškodil..
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

No on je vetsinou clovek spokojenej, dokud neslysi neco lepsiho - a pak se placa do cela :D
Somnus Aeternus
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Mrkni na:
http://www.genzbenz.cz/GB212_GFlex.html
Pořídil si ho Mach z Arakainu, byl jsem na koncertě a s V-Twinem je to celkem maso.
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
mohawk420

Příspěvek od mohawk420 »

feki píše:Mrkni na:
Pořídil si ho Mach z Arakainu, byl jsem na koncertě a s V-Twinem je to celkem maso.
4oveče to nevypadá špatně taky jsem koukal na Hughes Kettner SC412 Cabinet, ale :?:
xmarox

Příspěvek od xmarox »

já za 16 prodal 2x12 horizontal rectifier...
higain

Re: Jaký koupit kytarový box za 13 000 ???

Příspěvek od higain »

Koukni co používá Wohma-mopderátor za boxy.
Thiele a open back 1*12 od MESA. Dobrej vkus a dobře se to nosí.
Zkus si koupit tohle a uvidíž jak ten Marshall bude hrát.
P.
xmarox

Příspěvek od xmarox »

nebo přišetři pár drobných a kup ten vertikální 2x12 box od mesy co je teď na bazaru za nějakých 18 litrů. MOžná by ti na 17 šel a to už od 13 nějak extra rozdíl není...ale verze dva 1x12 boxy je taky super..kolega v kapele měl k singlu dvě kostky od george denis a hrálo to zajímavě, tlak ani basy tomu fakt nechyběly a to tam měl tuším celestiony G12-75T ale nevím to přesně..
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jojo, mel jsem Framus FR-212, Marshall 1960A a ted mam ty dve kosticky a nemuzu rict, ze by to nejak vyrazne min tlacilo nebo to melo malo basu - i ve srovnani s tou 1960kou. Problem ovsem je, kterej z nich nechat nazvucit zvukarem, kdyz nelze zvucit dvema mikrofony :D V tomhle smeru je mozna praktictejsi 2x12 box. Dalsi problem mi vznika, kdyz chci poridit brzdu, Weber sice treba dela brzdu i s vystupem na dva boxy, ale je za to priplatek (musi to byt vyssi model). Ono vzdycky je to neco za neco.

Kazdopadne nebat se i mensich boxu.
Somnus Aeternus
mohawk420

Příspěvek od mohawk420 »

Jsem fakt vděčný,že je dnes ta možnost poradit se takhle celorepublikově. Má to rozhodně něco do sebe. Ještě jsem se chtěl zeptat : Nějakej zásadní rozdíl mezi boxem horizont... vertical...??,
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od Red Bull »

feki píše:Mrkni na:
Doporučuji pořádně vyzkoušet, hrál jsem na tu 4*12 verzi dva koncerty a mě osobně se nelíbil.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaguar master »

Viz obrázek, stačilo hledat a myslet :P
Jen ty verticaly se dělají širší než jsem jen nakreslil, kvůli stabilitě. Takže mi přijdou že jsou lepší, nemáš je úplně u země. Ten horizontal bych doporučil spíše třeba na jednaapůl stack, jako 4x12'' a na to tu 2x12'' horizontal.

tohle je vertical
thx to 60'Rock_N'_Roll :oops:

tohle je horizontal
Přílohy
uložení boxů (horizontal, vercital)
uložení boxů (horizontal, vercital)
boxy.JPG (8.88 KiB) Zobrazeno 2981 x
Final Frontier
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

zas to není pravidlo... já mám box, co se dá použít i jako hozizontální i jako vertikální (rozměrama 1936 od marshall, ale právbě nemá nakloněný repra, je z tlusčího matroše. Můžu ho mít taky i tak a mívám ho rači horizontálně, páč mi zní ten zvuk lkíp, když de víc místností, než z repráku do uší...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
mohawk420

Příspěvek od mohawk420 »

No já právě řeším, že boxy který jsem měl potencionálně vybraný jsou všechny 16 ohmů a jedinej ENGL - 2 x 12" PRO Cabinet E 212 VH má i 8 ohmů. Ty ostatní už jsou pro mě cenově nedostupný a tenhle je horizont. Taky mi někdo radil Orange PPC 212,ale tam si nejsem jistej jestli to je vhodný na tvrdý styly, a je taky 16 ohmů. Právě jsem se mírně zadlužil, takže mám 17.000, ale víc už prostě nemůžu. Tak co mám sakra koupit??? :roll:
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“