jak postavit kombo?
jak postavit kombo?
Ahoj, chtěl bych se zeptat všech nadšenců i těch co jsou trochu zručnější, jak se dá postavit ,,na koleně´´ kombíčko. Před časem se ke mně dostal basový reprák, ale už si nevím rady s elektronikou ani šasím atd. kdybyste někdo uměl poradit, byl bych neskonale vděčnej:D díky za odpovědi
Fokus LP LTD Black Ebony ( duo Seymour Duncan HB ,struny Ernie Ball )
Marshall MG SX 100
Popruh a trsátka Joe Satriani (Planet Waves) , kabeláž Planet Waves
Marshall MG SX 100
Re: jak postavit kombo?
To je jednoduchý. Pilka,lepidlo,překližka,šrouby,svěrky,zesilovač,předzesilovač,kabel,koberec nebo koženka,rohy,ucha......
Ne,teď vážně. Nejdřív napiš,co by to vlastně mělo být za kombo a k čemu. Zkus taky pohledat něco po webu a pak hodit pár odazů. Líp se pak radí. Já už pár komb i Hi-Fi a profi beden postavil. Ale takto bez zadání by se daly popsat dvě strany......
Ne,teď vážně. Nejdřív napiš,co by to vlastně mělo být za kombo a k čemu. Zkus taky pohledat něco po webu a pak hodit pár odazů. Líp se pak radí. Já už pár komb i Hi-Fi a profi beden postavil. Ale takto bez zadání by se daly popsat dvě strany......
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- krabiček a efektů kýbl
tady máš pěknej článek:
výroba: http://hw.cz/Teorie-a-praxe/Konstrukce/ ... yroba.html
zapojení: http://hw.cz/Teorie-a-praxe/Konstrukce/ ... ojeni.html
jinak tohle bych hodil do home-made sekce a koukni i tam jestli už tam o tom něco není
výroba: http://hw.cz/Teorie-a-praxe/Konstrukce/ ... yroba.html
zapojení: http://hw.cz/Teorie-a-praxe/Konstrukce/ ... ojeni.html
jinak tohle bych hodil do home-made sekce a koukni i tam jestli už tam o tom něco není
Tohle na tom odkazu znám. Je to pěkně zpracovaný. Ale celkově je to dost pracný,chce to dost znalostí (hlavně v elektro) a nevyjde to nijak extra levně. Mysli,že je lepší koupit bazarovej a upgradovat. Nebo koupit stavebnici zesilovače a předszesilovače,repro,stlouct to a kreslit krabkama.
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- krabiček a efektů kýbl
Tyjo tak díky, no mělo by to být basový kombo (pro našeho basáka) je to reprák 15´´ akorát nevim co za značku, vzadu má na sobě napsaný 2W ( nevim esli vám to něco řekne) jinak tomu moc nerozumim ale právě basák má strejdu elektrikáře tak si myslim že s tímhle by až takovej problém být neměl, akorát potřebuju nějakej základ, nemusí to mít dva miliony efektů stačí aby to mělo trochu distortion a popřípadě do toho šel zapojit efekt, aby to pokud možno při zapnutým svítilo a aby se výkon pohyboval kolem 100-130 W ne-li víc ( ale nejsem si jistej že by to pak 1 repro utáhnul) . Vlastně proč to chci postavit- on basák už dlouho hraje na apec z kláves, zvuk to má ale tenhle reprák mi dal známej že se mu to už dlouho válí na půdě, a tak jsme si řekli že bychom do toho šli a prostě postavili něco na koleně, nemusí to bejt koukatelný (ale zase kdo by chtěl koukat na ošklivý kombo
) a prostě to musí hrát a taky trošku vydržet, ale třískat s tím nebudem, a na podiový hraní to s tím taky nevidim i když by možná byla možnost hrát v jednom klubu, čímž se dostávám k tomu, že by to nemělo bejt těžký jak kráva
. Prostě něco, co se dá utáhnout z kapesnýho, pokud možno spolehlivý a trošku výkonnější, ale ne zas těžký na náklad´ák. Doufám že vám to kluci stačí jinak ten link už mám vytištěnej ale moc se v tom neorientuju. Ale díky za odpověd´ . Punk´s not DEAD
Marshall MG SX 100
Marshall MG SX 100
Jestli má napsaný 2W tak teda nic moc
,obzvlášť na basu. Co se týká bedny,řešilo se to tady v různých tématech,od case na zesík,po bedny 2x12,4x12,zkus pohledat. Základ je asi mít reprák a podle něj udělat návrh rozměrů bedny. Materiál,viz témata zde na foru,já dělal kombíčko (ale jen 5W),tudíž mi stačila dřevotříska 18 mm. Na basovou bednu to chce pořádnej matroš,nejlíp asi překližku,tipl bych to tak na 22 mm,možná více.Co se týká zesíku,záleží kolik chce do toho investovat,jestli tranďák nebo lampu.Schemata se dají sehnat na netu.Taky by to možná chtělo trochu zkušeností se stavbou apecu,i když já taky začínal od nuly a vše vyčetl na netu a stále se učím. Přesto hodně štěstí a držím palce,pokud bych mohl poradit
,rád to udělám.
Ibanez GAX30,Digitech RPx400,flašková 5W hlava HOMEMADE,flaškové 5W kombo HOMEMADE (pokus o JCM800)
Hele,koukni se tady.
http://www.repromania.net/tesla/tesla-basove.php
Podle toho,že se to někde dlouho válelo na půdě,to bude něco od TESLY. Teprve až budeš vědět,co je to za repro,tak se dá řešit zbytek. Jinak je to zbytečná práce. Ty 2W se mě moc nezdaj.
http://www.repromania.net/tesla/tesla-basove.php
Podle toho,že se to někde dlouho válelo na půdě,to bude něco od TESLY. Teprve až budeš vědět,co je to za repro,tak se dá řešit zbytek. Jinak je to zbytečná práce. Ty 2W se mě moc nezdaj.
- krabiček a efektů kýbl
- krabiček a efektů kýbl
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
hrochmut píše:Tyjo tak díky, no mělo by to být basový kombo (pro našeho basáka) je to reprák 15´´ akorát nevim co za značku, vzadu má na sobě napsaný 2W ( nevim esli vám to něco řekne) jinak tomu moc nerozumim ale právě basák má strejdu elektrikáře tak si myslim že s tímhle by až takovej problém být neměl, akorát potřebuju nějakej základ, nemusí to mít dva miliony efektů stačí aby to mělo trochu distortion a popřípadě do toho šel zapojit efekt, aby to pokud možno při zapnutým svítilo a aby se výkon pohyboval kolem 100-130 W ne-li víc ( ale nejsem si jistej že by to pak 1 repro utáhnul) . Vlastně proč to chci postavit- on basák už dlouho hraje na apec z kláves, zvuk to má ale tenhle reprák mi dal známej že se mu to už dlouho válí na půdě, a tak jsme si řekli že bychom do toho šli a prostě postavili něco na koleně, nemusí to bejt koukatelný (ale zase kdo by chtěl koukat na ošklivý kombo) a prostě to musí hrát a taky trošku vydržet, ale třískat s tím nebudem, a na podiový hraní to s tím taky nevidim i když by možná byla možnost hrát v jednom klubu, čímž se dostávám k tomu, že by to nemělo bejt těžký jak kráva
. Prostě něco, co se dá utáhnout z kapesnýho, pokud možno spolehlivý a trošku výkonnější, ale ne zas těžký na náklad´ák. Doufám že vám to kluci stačí jinak ten link už mám vytištěnej ale moc se v tom neorientuju. Ale díky za odpověd´ . Punk´s not DEAD
má rada? nedělej nic, dokud něco nenastuduješ. Pak tě ten nápad přejde. "a aby se výkon pohyboval kolem 100-130 W" a "vzadu má na sobě napsaný 2W"... nad těma to dvouma výrokama se zkus zamyslet a hledej podobnosti;)
EDIT: má rada - udělejte třeba jen reprobox (ale kupte jiný repro). Zesák asi bez znalostí nesplácáš, kdyžtak ho nech na tom elektrikářovi...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Aha no tak děkuju, asi teda zkusíme jen bednu a ne zesák, podle toho co sem koukal tak nevim nevim s tou Teslou ale PODOBÁ se to typu ARN 930 nebo 932 jinak eště sem mluvil s tim co mi to dal tak říkal že eště když na to hrál že to bylo supr.Tak pokud byste někdo věděl jak na tu reprobednu ( zesák zavrhuju ) tak pls dejte vědět budu hrozně vděčnej a pak když to dopadne tak pošlu fotky. Ale díky moc. Mějte se . Punk´s NOT dead!
Marshall MG SX 100
Marshall MG SX 100
Pokud to je to ARN 930,tak to jsou dost dobrý repra. Sice jen 50W,ale podle starých norem. Podle dnešních by to mělo zvládnout aspoň 80. Jestli by nebylo lepší jej střelit (docela se cení) a koupit basovej,opravdovej.
Pokud ale na něm trváš,tak nejlepší je se pokoukat na http://audioweb.cz/
Na fóru tam je několik znalců a i hudebníků,kteří mak s těmahle "relikviema" zkušenosti. Mám i pocit,že se to tam už i řešilo. Jde hlavně o objem.
Pokud ale na něm trváš,tak nejlepší je se pokoukat na http://audioweb.cz/
Na fóru tam je několik znalců a i hudebníků,kteří mak s těmahle "relikviema" zkušenosti. Mám i pocit,že se to tam už i řešilo. Jde hlavně o objem.
- krabiček a efektů kýbl
- krabiček a efektů kýbl
Tyjo no tak něco sem tam počet, a asi ta 930ka by mohla být to co bych pro naši hudbu od basáka očekával, ale taky tam psali že je to ve středech líný ( o vejškách nemluvě) ale zvuk by měl být plnější, čistej, hutnej, no uvidíme uvidíme. Ono by asi bylo nejlepší to následně připojit na zes, ale záleží jak by to bylo živý ( 100W Marshalla přeci kvůli base dusit nebudu
) takže díky za rady a tip, ted´ už jenom kdybyste mi někdo mohl poradit s tou bednou, třeba netuším čím se vrtají komponenty do šasi ( samořezy nebo vrtačkou?) a pak taky když se zapojujou dráty esli se to pájí a jak se to uzemní nebo co se s tím dělá a kde nebo co bych měl sehnat jako tu přední sít´ovinu před reprák. Tak díky moc . Punk´s STILL NOT dead!!
Marshall MG SX 100
Marshall MG SX 100
no kdyz si nevis rady z elektronikou nez nas zakladni principy a jak kazda soucastka pracuje casto se tam vyskytuji stovky voltu nekdy az pul kilovoltu hrozi nebezpeci urazu elektrikou nebo i smrti! tak to radsi rekni nejakemu kamaradovy co to mu rozumi.
mysleno u elektronkovych
mysleno u elektronkovych
Posledni slova pred smrti... Je to vypnuty muzes delat