Všechny ty dotazy "Jakou kytaru abych měl zvuk jako XY"

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
zakk_wylde
Kontaktovat uživatele:

Re: Všechny ty dotazy "Jakou kytaru abych měl zvuk jako XY"

Příspěvek od zakk_wylde »

Kdysi řekl Radim Hladík pro mě posvátnou větu a to: "Dnešní muzikanti řeší problém přes co hrát, ale už neřeší jak to hrát". Toto fórum je těchto případů plné. Většina tu jen řeší, co si mám pořídit aby to znělo jako tamto atd. Je to docela úsměvné tento fakt pozorovat v reálu.
Gibson Les Paul Studio wine red/gold HW => Dunlop CryBaby 535 => MXR EVH Phase 90 => MXR stereo chorus => Marshall TSL602, kabely Monster ROCK
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaguar master »

Bohužel dneska se na nás valí z reklam že ty komba (levný) jsou prostě dokonalé a že pomocí jedné krabičky zahraješ alá Clapton nebo pomocí jiné jako Hendrix. Já mám doma Squiera a Home made Ruby :D (někteří ví) a udělám na tom tolik zvuků, jen za pomocí tónových clon, hlasitostí (jak na kytaře tak na Rubym), drive potu, přepínače a RUKOU, že by se i někteří prcci divily :)
Hrát lze na cokoliv, chodím do lidovky u nás a tam je pořád něco jiného, občas není nic tak se hraje přes mix do beden :P ale hraje to vždycky (skoro).
Final Frontier
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

zakk_wylde píše:Kdysi řekl Radim Hladík pro mě posvátnou větu a to: "Dnešní muzikanti řeší problém přes co hrát, ale už neřeší jak to hrát". Toto fórum je těchto případů plné. Většina tu jen řeší, co si mám pořídit aby to znělo jako tamto atd. Je to docela úsměvné tento fakt pozorovat v reálu.
je to tak. Ale zas není to i jen o tom umět přehrát všech top 10 songů... člověk musí umět skládat, hrát s kapelou. V tom toto fórum moc nepomůže. ALe zase je blbost tu pěstovat lidi, s mega vybavením, který jim je víceméně jen na machrování na fóru :roll:
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
zakk_wylde
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zakk_wylde »

Turbo: ano, přesně o tomto je můj příspěvek o výroku Radima Hladíka, se kterým se ztotožňuji. Je tu jen hromada dotazů jaké si koupit vybavení (pokud možno co nejprofesionálnější). Spousta lidí vážně řeší jen přes co hrát, ale už ne co. Zřejmě z toho plyne, pokud budu mít nej vybavení, bude to hrát samo. Bohužel, tak to nefunguje.

Neříkám, že by každý měl umět top 10 songů, spíš by měl řešit hraní samotné, jak to zahrát, co tam zahrát. Stačí si do nějakých songů jamovat a zkusit zapojit fantazii a nacházet co se do toho a tamtoho songu hodí a tím se rozvíjet. Hraní s kapelou jak by smet.
Gibson Les Paul Studio wine red/gold HW => Dunlop CryBaby 535 => MXR EVH Phase 90 => MXR stereo chorus => Marshall TSL602, kabely Monster ROCK
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Hraní s kapelou je taky trochu o něčem jiným než o vlastím rozvoji. Jde o to že se člověk nesmí bát jako já :D Prostě nevím. Doma si hraju v pohodě, jen jsem asi už línej někde hrát pokud to není že se přijde a zahraje, což moc muzikantů nebaví.
Final Frontier
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Jaguar master píše:Hraní s kapelou je taky trochu o něčem jiným než o vlastím rozvoji. Jde o to že se člověk nesmí bát jako já :D Prostě nevím. Doma si hraju v pohodě, jen jsem asi už línej někde hrát pokud to není že se přijde a zahraje, což moc muzikantů nebaví.
Ty nehráš v kapele? A na co titěch 120W je? Zrovna do tebe bych řekl, že si kapelní typ...
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Tak to děkuju :oops: Poslední kapela skončila fiaskem.
Těch 120W je záloha. Kapelu nemám jelikož tady v okolí nic celkem není, a když je tak s komplikovaným dojížděním.
Navíc zkus najít heavy kapelu :D o žádnou jsem dlouho nezavadil, a natož s dobrým zpěvákem.
Final Frontier
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

Hm, to bych si docela dovolil oponovat. Nemám nejmenší touhy hrát v nějaký kapele. Myslim, že neni absolutně nutný dělat muziku pro druhý. Hraju si sám pro sebe, duchovně mě to naplňuje, uspokojuje mě kvalitní zvuk a zlepšování sama sebe. Dokonce mám kamaráda, kterej je na tom úplně stejně a má vybavení za cca 2 miliony. A užívá si to prostě sám, nemá potřebu se s tim nijak producírovat. A hraje tak úžasně, že se v naprostym klidu může srovnávat i se světovou špičkou, a to myslim naprosto vážně. Prostě to dělá jen kvůli sobě.
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

nejde o žádný předvádění/ karierismus. Já se držím jasných pravidel:
-neděkovat za fanouškování, ať na bz, nebo za to, že někdo přišel na koncert
-nevěnovávat písničky (jsou vyjímky... ale to sou spíš neveselé, jako posmrtný věnování muzikantům, se kterejmajsme se setkali)
-nepropagovat se přez trička/odznaky a pdobný srance
-nepodepisovat se krávám, co si myslí, jak sou úžasný do výstřihů.
-a hlavně nedělat nic co od nás kdokoliv čeká
Kapela je pro mě ale hoodně a vzhledem k tomu, že teď žádnou nemám (už se rýsuje nová) tak cítím tu nenaplněnost. V kapele se člověk může realizovat a mě baví právě to vytváření. Něco kreativního. Něco při čem de vše ostatní mimo tebe (přesně taks em se cítil, když sem lámal kytaře krk) :lol:
pehve

Příspěvek od pehve »

biker_xx píše:Hm, to bych si docela dovolil oponovat. Nemám nejmenší touhy hrát v nějaký kapele. Myslim, že neni absolutně nutný dělat muziku pro druhý. Hraju si sám pro sebe, duchovně mě to naplňuje, uspokojuje mě kvalitní zvuk a zlepšování sama sebe. Dokonce mám kamaráda, kterej je na tom úplně stejně a má vybavení za cca 2 miliony. A užívá si to prostě sám, nemá potřebu se s tim nijak producírovat. A hraje tak úžasně, že se v naprostym klidu může srovnávat i se světovou špičkou, a to myslim naprosto vážně. Prostě to dělá jen kvůli sobě.
hmm..hrát si sám pro sebe je možná pro někoho super ale naprostá většina muzikantů jakmile něco umí jdou do toho s kapelou. tam je ten cíl, ven s tím mezi lidi. Sdílet třeba vlastní hudbu s ostatními lidmi, pozorovat reakce, diskutovat, přijímat kritiky, dále se zlepšovat a hlavně hrát a hrát. O tom je muzika, umět ji dělat s lidmi a pro lidi a užít si ji s lidmi!
Není nad dobře rozšlapanou kapelu :)
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

dobře rozšlapanou sem nikdy neměl :lol: Cs e týče toho hrát pro lidi, tak já a bubeník (fakt skvělej kámoš se kterým si dost rozumím) si naopak od těch lidí držíme nějak odstup... respektive nesnažíme se jakkoliv předvádět, dělá me to čistě sobecky pro sebe a ostatní nás nezajímaj... pak je těžký anjít spoluhráče...
panedge

Příspěvek od panedge »

dělá me to čistě sobecky pro sebe a ostatní nás nezajímaj...

:lol: Tomu ale sám nevěříš ? :roll:
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Tak jinou moznosti nez rozjizdeni kapely je nahravani vlastnich veci. Pokud clovek umi dobre pracovat s produkcnimi SW a ma aspon minimalni vhled i do teorie a praxe hry jinych nastroju, pak jde produkovat dost slusna hudba - koneckoncu takovej Dark Axel se svym AAP je toho zarnym prikladem. Ono mit fungujici kapelu neni uplne sranda, chce to spoustu casu a penez a pak to stejne muze jit do kytek, aniz by clovek udelal cokoli spatnyho. A jsou i styly, ktery se na zivy vystupovani moc nehodi, tam je to pak idealni, nicmene rekl bych, ze pokud clovek tvori aspon trochu "koncertni" hudbu, pak je dobre slozit kapelu a vyjit mezi lidi.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

s kapelama je kříž... člověk do toho dá vše - čas, peníze... a ostatní na to s***u, což jej demotivuje...
wreptile
Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface

Příspěvek od wreptile »

Hraji ve dvou kapelách, kapela zvedla moje hudební umění tak o 1000%, převzaté songy se učím jenom proto, abych se zlepšil v technice. Ze všeho nejradši mně baví skládat písně, kytary, basu, bicí party, představit to kapele, napsat text a pak to cvičit, člověk cvičí sice dlouho, než se kapela sehraje, avšak výsledek je úžasný, nenapodobitelný pocit slyšet naživo něco, co člověk sám složil. Nemám nijaké úžasné vybavení, ale přesto zvládnu spoustu složitých písní, zvládám sweepy a podobné cypoviny, ale nemám potřebu s tím machrovat na youtube, daleko více mně baví použít techniky, které jsem se naučil v nějakém celku, písni, umělecky se projevit...
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

S turbo_Mackem nesouhlasím, mně jde hlavně o ten heavymetalový cirkus, o tu akci, o tu šou, kvůli tomu mně to baví, když už někde hraju jako host tak si to užiju se vším všudy...vivat rock'n'roll :D
Final Frontier
Regular John

Příspěvek od Regular John »

Taky preferuji kapelu, ale jelikož jsem typ člověka, který má rád vše pod kontrolou, tak čím dál více přemýšlím nad sólovou tvorbou s tím, že si vše nahraju sám. Jak už tu padlo, mít fungující kapelu není žádná sranda, sehnat kvalitní spoluhráče, se kterými si člověk bude hudebně rozumět je pro mě ta nejtěžší věc.
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

Já jsem tím chtěl jen říct, že cest je víc a kapela není jediná, ani jediná správná...
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Jaguar master píše:S turbo_Mackem nesouhlasím, mně jde hlavně o ten heavymetalový cirkus, o tu akci, o tu šou, kvůli tomu mně to baví, když už někde hraju jako host tak si to užiju se vším všudy...vivat rock'n'roll :D
na to máš právo... 8)
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Ke kapelám: Mě jen tak pro sebe hrát nebaví... proto mam tři kapely a každou stylově naprosto jinde. Obsáhnu ohromnej horizont přístupů k hraní a skládání. V tříčlenný death metalárně si pořádně propláchnu palici a ukážu, jak umim rozkmitat prsty a roztočit řepu, je to fajn. V osmičlennym dechrockovym bandu se ve vyhrávání spíš držim zpátky, ale o to víc vyniknou důmyslnější kombinace více nástrojů a pestřejší výraz kapely. Uplatňuju nápady v jinejch partech, než tom mym. A nakonec v progresivně-rockové skupince si namáham mozek a rytmický cítění ve volných rytmech a jemných změnách temp. Nevim co bych bez tohohle všeho uměl a znal...

K vybavení a zvuku: Mám basu Jacksonku a hraju na ní ska, blues, rock i pop i ten metal na kterej je původně stavěná a fakt mě jako při reaggečkovejch figurách netrápí, že je to "basa na metal." Chci si pořídit Jacskona Warriora, ale metal na elektriku skoro nehraju, no a?
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“