Zhodnoťte naše nahrávky - kytara

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
zakk_wylde
Kontaktovat uživatele:

Re: Zhodnoťte naše nahrávky

Příspěvek od zakk_wylde »

biker: myslel jsem samozřejmě volume na kytaře :wink: , POD nedokáže (alespoň ten můj) reagovat na točení poťákem (na kytaře) do takové míry, aby to bylo ve třech fázích, tj. čisto/nakřáplé - nakřáplé - zkreslené, jako klasický zesilovač. Při začátku jsem měl hlasitost tak na 3 (na kytaře) pak jsem přidal něco přes půl a pak naplno. POD to však nedokáže reflektovat jako normální zesák. Rozdíl mezi hlasitostí kytary (na 3) a na plno (10) při použití PODa a tím pádem i míry zkreslení je minimální.
Gibson Les Paul Studio wine red/gold HW => Dunlop CryBaby 535 => MXR EVH Phase 90 => MXR stereo chorus => Marshall TSL602, kabely Monster ROCK
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

zakk_wylde píše:biker: myslel jsem samozřejmě volume na kytaře :wink: , POD nedokáže (alespoň ten můj) reagovat na točení poťákem (na kytaře) do takové míry, aby to bylo ve třech fázích, tj. čisto/nakřáplé - nakřáplé - zkreslené, jako klasický zesilovač. Při začátku jsem měl hlasitost tak na 3 (na kytaře) pak jsem přidal něco přes půl a pak naplno. POD to však nedokáže reflektovat jako normální zesák. Rozdíl mezi hlasitostí kytary (na 3) a na plno (10) při použití PODa a tím pádem i míry zkreslení je minimální.
Ok, tak dík za vysvětlení.. ;-) Ják na tom RIGu taky musím jít tak na 3-4 (na Marshallu stačí tak na 6), ale pak to zní autenticky...
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

zakk_wylde píše:biker: myslel jsem samozřejmě volume na kytaře :wink: , POD nedokáže (alespoň ten můj) reagovat na točení poťákem (na kytaře) do takové míry, aby to bylo ve třech fázích, tj. čisto/nakřáplé - nakřáplé - zkreslené, jako klasický zesilovač. Při začátku jsem měl hlasitost tak na 3 (na kytaře) pak jsem přidal něco přes půl a pak naplno. POD to však nedokáže reflektovat jako normální zesák. Rozdíl mezi hlasitostí kytary (na 3) a na plno (10) při použití PODa a tím pádem i míry zkreslení je minimální.

tak to mi je záhadou, to bude spíš ve snímačích a v potenciometru ;) o kolik snižuje přísun signálu...

Jinak POD reaguje přesně tak jako aparát. Já když snížím volume z 10 na 7 tak už je rozdíl ve zvuku hooodně značný, tak jak to má být, tupější s menším zkreslením a čím níž tím víc :) POD mam XT a kytaru Squier Strat
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
zakk_wylde
Kontaktovat uživatele:

Pupack: já mám Pocket POD a hraný přes snímač Gibson 498T, který není žádný krám :wink: Dynamika toho PODu zkrátka není při zvyšování hlasitosti jako u normálního zesilovače. Jen se ji blíží, ale nereflektujeho v celém spektru. Ano, při volume na kytaře 2-3 je zvuk čisto-nakřáplý, ale není takový jako z klasického zesilovače, je tam slyšet ten "ořez" frekvencí, ale taky že se ten POD "dusí", nemá tolik signálu a zní to divně.

Ještě bych měl asi uvést nastavení toho PODa: Zesilovač je Brit. Hi-Gain, delay, chorus, box Modern Brit. 2.
Gibson Les Paul Studio wine red/gold HW => Dunlop CryBaby 535 => MXR EVH Phase 90 => MXR stereo chorus => Marshall TSL602, kabely Monster ROCK
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

zakk_wylde píše:Pupack: já mám Pocket POD a hraný přes snímač Gibson 498T, který není žádný krám :wink: Dynamika toho PODu zkrátka není při zvyšování hlasitosti jako u normálního zesilovače. Jen se ji blíží, ale nereflektujeho v celém spektru. Ano, při volume na kytaře 2-3 je zvuk čisto-nakřáplý, ale není takový jako z klasického zesilovače, je tam slyšet ten "ořez" frekvencí, ale taky že se ten POD "dusí", nemá tolik signálu a zní to divně.

Ještě bych měl asi uvést nastavení toho PODa: Zesilovač je Brit. Hi-Gain, delay, chorus, box Modern Brit. 2.
no je fakt ze ja mam jen singly na stratu čili nemám zkušenost se silnějším signálem z humbuckeru. Tak nechame offtopic at nas nesežerou :mrgreen:
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
zakk_wylde
Kontaktovat uživatele:

Pupack: myslím že to vysvětlení patři k věci :wink: :)
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

rasomaso píše:Jo ten zvuk je v pohodě. Jinak abych tu taky nebyl furt jen samý řeči tak jsem taky nahrál brick. Nikdy jsem to nehrál, vlastně ani neslyšel :lol: jednou v originálu asi tak před deseti lety ve snídani s novou tušim a teď od tebe jo :lol:

http://www.box.net/shared/edvj1qmxcn
To zní moc pěkně ... ten wah tomu dovává štavu ..

Jinak nahrané to je přes mikrofon z Tesca a přes integrovanou zvukovku + audacity ..
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Hm tak to je divný, na tý předchozí nahrávce tam mám takový zvláštní chrchlání a bzučení kdykoliv brnkneš do strun. :D
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

http://www.youtube.com/watch?v=T06Q7-RSA5E

Incubus - Deep Inside

Pupack uslyší čistý zvuk, Red Bull sóla :-D první solo podle originálu, druhé improvizace
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Dariel
last.fm: http://www.last.fm/user/darieel
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dariel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dariel »

Dark Axel píše:http://www.youtube.com/watch?v=T06Q7-RSA5E

Incubus - Deep Inside

Pupack uslyší čistý zvuk, Red Bull sóla :-D první solo podle originálu, druhé improvizace
Ze začátku jsem myslel že poslouchám J.A.R :D
akorát mi přišlo zkreslení čitelnější než clean, nevím proč....
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Dariel píše:

Incubus - Deep Inside

Ze začátku jsem myslel že poslouchám J.A.R :D
akorát mi přišlo zkreslení čitelnější než clean, nevím proč....
psal jsem tu o tom, ten clean je - obvzláště na humbuckerech - na nižší hlasitosti méně průrazný. Vzheldem ktomu, ež je to 30w lampa a já jsem v paneláku, jsem na nízké hlasitosti :-D
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

Incubus - Deep Inside

Za mě super, ačkoliv tuhle muziku neznám. Je v tom cejtit jistota a klid, to tomu dává glanc.
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Incubus - Deep Inside

hezky zahrané, suveréně, klidně, jen tak dál :wink:
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

díky, pánové :-)

to víte... když člověk nemá kde hrát, má spoustu času si hrát doma tyhle věci, no :lol:
Regular John

Příspěvek od Regular John »

Dark Axel: Hodně povedené 8)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

asi budu neoblibenej, ale me prijde ta axelova nahravka dost za dobou a ne zrovna uvolnena - tu krasu ty kytary dela prave ta lehkost s jakou to mike hraje :) navic ta kytara docela hardcore neladi.

u ty prvni zkresleny pasazi me prijde jako kdybys nejak vypadl z rytmu. to druhy pentatonicky solo mi prijde trochu jak z jiny pisnicky

ale zas beru ze sis nevzal nejjednodussi skladbu :)
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Tak Mike je trochu jiná škola než já :-) ale oceňuju že se ozval někdo, kdo to zná, tak mi to pořádně může zdupat, to nikdy neuškodí

sám uznávám, že je to vcelku složitější písnička, než mé první dva covery a že se mi prostě tolik nepovedla

PS: neladí? máš papírové uši :shock: podle ladičky byla kejtra přesně
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

kdo nemá rád popík at si to nepouští, jinak youtube spoluprace aneb original song :arrow:

http://www.youtube.com/watch?v=xQKH2u5UcTU
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

pupack píše:kdo nemá rád popík at si to nepouští, jinak youtube spoluprace aneb original song :arrow:

to už jsi tu jednou nehotové posílal, ne? máš tam comment :-) moc dobře se to poslouchá
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Dark Axel píše:
pupack píše:kdo nemá rád popík at si to nepouští, jinak youtube spoluprace aneb original song :arrow:

to už jsi tu jednou nehotové posílal, ne? máš tam comment :-) moc dobře se to poslouchá

kdepak to je velice čerstvé ;) dneska dodělané a min. týden započaté :wink: Díky
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“