Jaký koupit kytarový box za 13 000 ???

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký koupit kytarový box za 13 000 ???

Příspěvek od Wohma »

ENGLa bych se nebal, jsou to boxy podobne kategorie jako Mesa, zkratka za svoje prachy dostanes slusnou kvalitu. Na druhou stranu nevim, proc by se Orange nemel hodit na tvrdej styl, maximalne tam muze byt problem, ze blackmetalista v kuzi a ostnech bude s oranzovym boxem vypada trochu divne :D Jinak to ma V30ky a je to poradna krabice, mozna i lepsi nez ten ENGL, takze to proste hrat bude.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
mohawk420

Příspěvek od mohawk420 »

Díky Wohma, Právě jsi vyřešil moje dilema, páč ve skrytu duše jsem si přál Orange, právě pro tu krásně absurdní barvu ha ha .Myslím, že i ten největší drsňák musí mít smysl pro humor, ještě ke všemu když to bude hrát. :twisted:

Teˇjen počkám jak to všechno dopadne a pak dám vědět. Nikdy bych nevěřil, že kup boxu bude takový drama, ale člověk se holt bojí aby neudělal drahou chybu. Každopádně díky všem, a klidně ještě pište

Sloučeny dva posty - aneb nauč se používat EDIT - Nero
mohawk : kytara PRS Lp , hlava Marshall JCM600, efkty: Boss eqalizer, - metal Muff EHX - Wah pedal J.Dunlopp
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

ten orenge je jediná série, který bych dal přednost před handmade.... ten design mě fascinuje :lol:
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
mohawk420

Příspěvek od mohawk420 »

Hmmm jsem smutný, páč ať koukám jak koukám, Orange PPC 212 je jenom 16 ohmů, což asi nevyřeším. škoda...... :(

ještě, že jsem tak hloupej, co je těch 8 nebo 16 ohmů vlastně za rozdíl, nebo takhle :dá se říct co je jakoby lepší???

Sloučeny dva posty - edituj to - Nero
mohawk : kytara PRS Lp , hlava Marshall JCM600, efkty: Boss eqalizer, - metal Muff EHX - Wah pedal J.Dunlopp
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Zvukovy rozdily tam jsou na hranici slysitelnosti, neda se rict, ze by nejaka impedance byla lepsi. Ty ruzny vstupy/vystupy jsou tam spise z duvodu kompatibility.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
xmarox

Příspěvek od xmarox »

Tak ten Orange je fajn věc na boogiestanu je nový se zárukou za 15
Když máš 17 zkus napsat na tu mesu vertikální co je na bazaru, možná bys jí za 17 dostal a zvukově na tom budeš taky hodně dobře možná z jmenovaných boxů asi nejlíp.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

xmarox píše:Tak ten Orange je fajn věc na boogiestanu je nový se zárukou za 15
Když máš 17 zkus napsat na tu mesu vertikální co je na bazaru, možná bys jí za 17 dostal a zvukově na tom budeš taky hodně dobře možná z jmenovaných boxů asi nejlíp.
To je zajímavý: Chce box za 13, Orange je za 15 a radíte mu ať skusí mesu za 17 :D
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

turbo_MaCk píše:ten orenge je jediná série, který bych dal přednost před handmade.... ten design mě fascinuje :lol:
Handmade - bohužel ne moje :D :
Obrázek
xmarox

Příspěvek od xmarox »

To je zajímavý: Chce box za 13, Orange je za 15 a radíte mu ať skusí mesu za 17 :D
Co takhle nebýt líný a přečíst si pár příspěvků zpátky že má už 17 tis?
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

mohawk420 píše:Díky Wohma, Právě jsi vyřešil moje dilema, páč ve skrytu duše jsem si přál Orange, právě pro tu krásně absurdní barvu ha ha .Myslím, že i ten největší drsňák musí mít smysl pro humor, ještě ke všemu když to bude hrát. :twisted:

Teˇjen počkám jak to všechno dopadne a pak dám vědět. Nikdy bych nevěřil, že kup boxu bude takový drama, ale člověk se holt bojí aby neudělal drahou chybu. Každopádně díky všem, a klidně ještě pište

Sloučeny dva posty - aneb nauč se používat EDIT - Nero
Proc smysl pro humor? Az Orange vyzkousis, smich te prejde, to ti zarucuju:)
I vyhlaseny metly si z nej sedaj na zadek, jediny, co se jim nezda, je Orange vintage logo..
Jestli se rozhodnes pro Orange, kup ho v Anglii, Orange tam vzdycky vychazel nejlevneji..
Obrázek
Naposledy upravil(a) jonas1 dne 20.05.2009 5:38, celkem upraveno 1 x.
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

xmarox píše:Tak ten Orange je fajn věc na boogiestanu je nový se zárukou za 15
Ale ten, ktery nabizi Dany, je OB (openback), ten je rozmerove mensi, vzadu otevreny a levnejsi..OB je vhodnejsi pro "mekci" styly, protoze tolik netlaci..
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
xmarox

Příspěvek od xmarox »

Ale ten, ktery nabizi Dany, je OB (openback), ten je rozmerove mensi, vzadu otevreny a levnejsi..OB je vhodnejsi pro "mekci" styly, protoze tolik netlaci..
sorry...už to vídím :)
mohawk420

Příspěvek od mohawk420 »

teď mi psal boogesian, že když zapojím 16 ohm box do 8 ohm zesáku, tak se nic neděje, že horší to je vobráceně .To je fakt ??, Esli jo tak sem v poho. Omlouvám se Nero, ale to editování asi neumím, já to vždycky odešlu, a pak si na něco vzpomenu. Mluvil jsem s tím týpkem co prodává to mesa za 18.000 a řiká, že to jeasi rok a půl starý a v pořádku. tak zas nevim Orange se mi fakt líbí, ale mesa je mesa :D
xmarox

Příspěvek od xmarox »

zkus tu mesu ukecat na 17 a máš vyhráno :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

mohawk420 píše:teď mi psal boogesian, že když zapojím 16 ohm box do 8 ohm zesáku, tak se nic neděje, že horší to je vobráceně .To je fakt ??, Esli jo tak sem v poho. Omlouvám se Nero, ale to editování asi neumím, já to vždycky odešlu, a pak si na něco vzpomenu. Mluvil jsem s tím týpkem co prodává to mesa za 18.000 a řiká, že to jeasi rok a půl starý a v pořádku. tak zas nevim Orange se mi fakt líbí, ale mesa je mesa :D
1) Edituješ tlačítkem Upravit, na tom není nic složitého...

2) Mesa je mesa, to ano, protože marshall to fakt není, ale pokud se rozhoduješ podle tohohle pozérského pravidla, tak to není nejlepší důvod. Radši si ozkoušej vše, o čem se mluví a uvidíš. Třeba tě Orange zaujme víc.

3) Není nejlepší nápad zapojovat do X-ohmového zesilovače Y-ohmový box. Když dáš nižsí zátěž, zničíš zesilovač, když dáš vyšší, tak se sice možná jen sníží hlasitost, ale možná to tomu zesíku nebude dělat dobře. Ta hlava je prostě optimalizována na nějakou zátěž a od toho se odvíjí kvalita zvuku, životnost a další věci.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

mohawk420 píše:Hmmm jsem smutný, páč ať koukám jak koukám, Orange PPC 212 je jenom 16 ohmů, což asi nevyřeším. škoda...... :(

ještě, že jsem tak hloupej, co je těch 8 nebo 16 ohmů vlastně za rozdíl, nebo takhle :dá se říct co je jakoby lepší???

Sloučeny dva posty - edituj to - Nero
dá se ale předělat na 4ohmy... by nepomohlo?
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
mohawk420

Příspěvek od mohawk420 »

Aha už jsem přišel na to editování. Díky Nero .Nemyslím si, že jsem pozér, jen nemám zkušenost, ani moc možností to nějak vyzkoušet a tak se spoléhám trochu na vaše rady. samozřejmě, že estetická úroveň mě taky ovlivňuje, ale jde mi především o užitek..
Naposledy upravil(a) mohawk420 dne 20.05.2009 14:53, celkem upraveno 1 x.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

mohawk420 píše:Já ho zkusím asi, ale kdyby to nevyšlo jak ja to s těma ohmama ? nemá to vliv na sílu nebo hlasitost??když se zapojí 16 na 8 ?
nedělej to... nevím, kdo ti to radil, ale vůbec nemá šajn... toto je lampa s trafem na výstupu, tu musí impedance sedět! jaký tam máš výstupy z tý halvy... není tam output selector?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Teoreticky by se při zapojení vyšší zátěže mělo stát to, že klesne u hlasitost. Tak to dělají trandy. U lampového zesíku si netroufám říct, co se stane, ale hlasitost klesne určitě a pravděpodobně se bude snižovat životnost součástek - kdo ví ale jak rychle (prosím o potvrzení nebo vyvrácení od někoho, kdo to ví jistě :wink: ). Nicméně mám dojem, že té lampě to fakt dělat dobře nebude, přece jen trafa jsou na výstupu dimenzovaný pro nějakou zátěž.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
mohawk420

Příspěvek od mohawk420 »

turbo_MaCk píše:
mohawk420 píše:Já ho zkusím asi, ale kdyby to nevyšlo jak ja to s těma ohmama ? nemá to vliv na sílu nebo hlasitost??když se zapojí 16 na 8 ?
nedělej to... nevím, kdo ti to radil, ale vůbec nemá šajn... toto je lampa s trafem na výstupu, tu musí impedance sedět! jaký tam máš výstupy z tý halvy... není tam output selector?
To mi psal Boogesian, když sem se ho ptal na impendanci. Já tam mám zezadu dva vstupy po 8 ohmech na dvě bedny. Nic víc... Asi na to kálím, nechci si zkurvit apec jen kvůli pomeranči :lol:
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“