Kombo do paneláku?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
wade of filcide

Re: Kombo do paneláku?

Příspěvek od wade of filcide »

Dennis.16 píše:Po přečtení diskuzí jsem lampu do paneláku nakonec zavrhl. Dlouho jsem uvažoval na Crate V5, ale někdo mi tady řekl, že to nemá kvalitní repro.
Tak jsem se tedy rozhodl pro tranďák a to pro Roland Cube 30. Vím, že i to je na panel moc hlasitý, nicméně si myslím, že ta hlasitost tady půjde lépe vyvážit, než u lampy. Mám však jiný problém (možná zbytečný). U toho rolanda mi přijde, že má moc (pro mě) zbytečných funkcí např. ty styly. Já sám používám krabky, takže nevím, jestli je to kombo vhodné. Chtěl bych se vás tedy zeptat, jestli nevíte o nějakém kombu, které má kvalitní repro a je bez zbytečných zabudovaných efektů?

U tranzystorů si asi moc nevybereš něco do paneláku no ale lampové kombíčko bud to crate v5 bo tedy PEAVEY - Valve King® Royal 8
Celolampové kombo , hraje celkově slušně a na www.musiccenter.cz mají na něho slevu
w n w
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

podle me do panelaku je kombo na nic.. nemuzes dat nahlas ani 15w trandak, do panelaku ja podle me nejlepsi hrat do sluchatek a to pak prichazi na radu POD atd. i nektery komba samozrejme muzou met vystup do sluchadel, to bych videl jako zasadni pozadavek na "kombo do panelaku"
olomouc6

Příspěvek od olomouc6 »

Dotaz:
1.Mam 30 w kombo a 10 w kombo chci hrat metal v panelaku tz. ne moc nahlas
predpokladam pokud jsou komba identicke a lisi se pouze vyssi W tak to s nizsimi W bude hrat lip zkreslene, ne??.

2. mam to same a dam to do sluchatek a hlasitost nastavim tak aby mi to ucho neurvalo, ktere kombo bude znit lip?? zase to s min W??
LP EPIPHONE LES PAUL STANDARD PLUS, MARSHALL MS-4, Roland 30x
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Takhle - tranzostor v nižších hlasitostech hraje lépe, pokud je bereš jako identická tak se ti do paneláku vyplatí 10W, protože i když jsou stejné tak ta 30W bude jakousi základní hlasitost hlučnější než 10W - prostě ta 30W bude hrát na minimum IMHO víc než ta 10W.

Lampa - zní líp vytavená, protože pak se na zvuku dost podílí koncový stupeň. Takže by do paneláku zas byla lepší 10W, ale o tom tady asi řeč nebude.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Predator

Příspěvek od Predator »

Vytavená 10W lampa v paneláku ti asi preusporiada poháre v kredenci. Aj 5W je v malej izbe hlasnejšie ako televízor pustený naplno ...
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Predator píše:Vytavená 10W lampa v paneláku ti asi preusporiada poháre v kredenci. Aj 5W je v malej izbe hlasnejšie ako televízor pustený naplno ...
Já neříkám, že je jakákoliv lampa do paneláku vhodná. Ale když už, tak malý výkon. Stejně byla řeč o tranzistorech.

Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

On ten Roland má sám o sobě docela slušné zkreslení. Krabka netřeba. Ale je fakt, že jsem tu někde četl názor, že se k němu krabka ani moc nehodí...
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
olomouc6

Příspěvek od olomouc6 »

Diky ale jeste potrebuji jednu informaci, ale nevim jak nejlip se zeptat. .-)

.....jednoduse potrebuju kombo na doma kde budu hrat jen do sluchatek - 80% vyuziti toho komba
a pote budu potrebovat do zkusebny (20% ) neco k base (100w ) bez bubnu
tak resim jestli kupovat 15 W kombo nebo 30 W nebo nejakou lampu 5 – 15 W stejne doma budu hrat jen do sluchatek. A zajima me jetli kdyz si koupim treba Crate V18-112
tak jestli v tech sluchatkach budu mit I pekne zkresleny zvuk (metalovy) a nebo jestli mam radeji koupit nejaky 5 W, popr. trandak....
LP EPIPHONE LES PAUL STANDARD PLUS, MARSHALL MS-4, Roland 30x
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Nevím o tom, že ten crate má sluchátkový výstup, ostatně jako většina lampovým komb. Dobrej zvuk z toho nebudeš mít nikdy, protože v tom zvukovém řetězci nemáš reprák, který ten zvuk ovlivňuje hodně.
Je to prostě zvuk do sluchátek, na cvičení stačí.

Na toho 30W roland jsem hrál. Basu by to mohlo utáhnout, hlasitý je to celkem dost. Malá hlasitost se tam dá nastavit taky. Hraje to celkem pěkně, má to takový neutrální zvuk. Dá se na tom docela dost věcí nastavit.

\edit: myslel jsem roland ne crate :oops:
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Požadavků moc na jedno využití, pokud domů do sluchátek a jen občas k base tak se přikláním k Smrťákovi. Možná ještě nějaký všeobecně oblíbený Roland.

rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

Nejlepší je do paneláku pořídit si do PC náký efektový procesor...ja mam AmpliTube 2.....a byl sem docela překvapen co z toho vylezlo přes 10W tranzistoroveho marshalla....je tam asi 10 lampových zesilovačů, efektů plná p***l....a nechybí ani reproboxy.....všechno de nastavit podle toho jak se vám to líbí...podle mě paradní věc nejen nadoma k počítači
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Do panelaku bych se s aparatem desil vlizt...navic podle me vyhozeny penize...neuzijes si ten aparat...podle me je zde jedina a i pomerne vhodna vec sluchatka + multiefekt...Nejakyho PODa nebo TLko s poradnyma sluchatkama a jsi v pohode...i nahravani do pc si uzijes...a nebo podle me mene prakticky jsou takovy ty pidi zesilovace od VOXe (amplug)...
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Já nevim ... já měl v paneláku Vox valvetronix 15w a bylo to nepoužitelné kvůli hlasitosti, tak jsem ho prodal.. ted mám PODxt a jsem spokojen, jednak se s tim krasne nahrava a druhak to pres sluchatka muzu ohulit..

Podle me kombo do panelaku nema smysl, az na ty vyložené prcky do těch 5w.. ale než to, tak radši kvalitní mulťák
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Já teda nevím, co pořád máte s těma sluchátkama a mulťákama. Měl jsem to doma (předpokládám že GT10 je už slušněj mulťák a Koss Porty slušný sluchátka) a zvuk přes sluchátka se prostě nedal poslouchat. Vopruz největšího kalibru. Takhle mít pocit, že to má hrát, tak prodávám elektriku a hraju jenom přes akustiky.
I když se to nedá točit moc nahlas, tak přes kombo je to jiný požitek ze hry,
P.S. Samozřejmě nehraju v noci.
Graywolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graywolf »

jako, co jsem měl zkušenosti s malejma tranďáčkama , max 10w.. tak ta hlasitost byla na úrvni na které většina lidí klidně v paneláku poslouchá hudbu apod... takže by neměl bejt problém. rozhodně radši než něco přes sluchátka.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

No já ti nevím. Když ten svůj aparát přepnu na 2W, tak můžu stejně hrát max. na 1/3...
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Je to dost subjektivní věc - každý vnímámě hlasitost jinak, každý máme jinak velký a jinak vybavený pokoj. jaký aparát. Nicméně na domácí hraní bohatě stačí každý 10W trandový aparátek a běžnému člověku stačí hračky typu MicroCube, který i svými 2 watty dělá zázraky... Jen pro porovnání - i micrem jsem přehrál i 30W Marshall MG...

Ohledně sluchátek - znovu hrozěn subjektivní. Osobně mi to třeba hrozně vadí, je mi to nepříjemné, nezní to věrohodně a nemůžu tak hrát. Navíc většina sluchátek je dělána tak, aby sami o sobě ekvalizovali, což je dle méhop nežádoucí.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

abych taky prispel svoji troskou do mlyna: ja hrani prez sluchatka primo nesnasim cluvek si vubec neuzije zvuk aparatu...
BTW doma mam 15W lampu GD Blue Beetle a s koncakem na 1/4 a hodne stazenym gainem to zni jako lampa a pritom sousedum nepadaj sklinky z polic (mimochodem bydlim v panelaku)
skousel sem to uz parkrat davat doma i na full ale to by mi ruply usi ten prcek ma nehoraznou silu...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
simonwalker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od simonwalker »

MrB14ck píše:abych taky prispel svoji troskou do mlyna: ja hrani prez sluchatka primo nesnasim cluvek si vubec neuzije zvuk aparatu...
BTW doma mam 15W lampu GD Blue Beetle a s koncakem na 1/4 a hodne stazenym gainem to zni jako lampa a pritom sousedum nepadaj sklinky z polic (mimochodem bydlim v panelaku)
skousel sem to uz parkrat davat doma i na full ale to by mi ruply usi ten prcek ma nehoraznou silu...
Tak zalezi na veikosti repra. Ja mam blackhearta BH5H kterej ma 12" repro a to musim mit v izolovane mistnosti v 3W modu na 1/4 abych nekoho neotravoval.
Squier Classic Vibe 50's Stratocaster/Gibson Firebird Studio => G Lab Wah => Electro Harmonix LPB-1 => T.C. Electronics G Major => Fender Super Champ XD
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

simonwalker píše:
MrB14ck píše:abych taky prispel svoji troskou do mlyna: ja hrani prez sluchatka primo nesnasim cluvek si vubec neuzije zvuk aparatu...
Tak zalezi na veikosti repra. Ja mam blackhearta BH5H kterej ma 12" repro a to musim mit v izolovane mistnosti v 3W modu na 1/4 abych nekoho neotravoval.
No ale hlavně je to lampa. :)

Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“