LINE6 XT x BOSS ME70

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Dalik

LINE6 XT x BOSS ME70

Příspěvek od Dalik »

Ahoj,
rozhoduju se mezi LINE6 POD XT a novým BOSSEM ME-70. Zatím s těmito výrobci nemám zkušenost a cenově jsou srovnatelné. Viděl jsem tunu videí na YT a přečetl tunu recenzí. Máte nějaké postřehy?
Dík
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Re: LINE6 XT x BOSS ME70

Příspěvek od pupack »

hlavní je si uvědomit, jestli chceš něco na podlahu ke kombu (boss me70) nebo spíš něco na recording na stůl (PODxt)...

pak co s tim chceš hrát, jestli spíš vintage krabky a aparáty (PODxt) nebo spíš něco tvrdšího a modernějšího (Boss me70)

projed si složení efektů na stránkách výrobců které efekty využiješ a potřebuješ, jestli využiješ simulaci aparátů, nebo ji tolik nepotřebuješ atd atd atd. Jestli si pročetl tuny recenzí a příspěvků, už si musíš přeci vytvořit nějaký obrázek :wink:
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jen dodam, ze do PODu XT se da dokoupit Metal Shop pack, ktery pry obsahuje velmi pouzitelne hi-gain aparaty. Slysel jsem z toho par ukazek (uzivatelskych) a donutilo me to zacit ho shanet na experimenty.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Dalik

Příspěvek od Dalik »

Už je to jen na domácí hraní a nahrávání vlastních věcí přes Cubase. U Bossu mě láká, že je šlapací, simulaci aparátů až tak nepotřebuju. Hraju od Jeff Becka až po Satrianiho a Vaie, takže spíš využiju schopnost zkreslení u Bosse.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jestli nepotrebujes simulace aparatu, pak mas podle me lepsi koupit nejakej klasickej multak i za mnohem mene penez... na techto krabickach jsou nejdrazsi prave ty simulace.
Somnus Aeternus
Dalik

Příspěvek od Dalik »

Nemám kytar. zesík, jedu jen přes stereo věž a tam jsem měl za to, že se hodí pre-amp ke zvýšení gainu. Nebo to chápu špatně?
Dalik

Příspěvek od Dalik »

Jo a mám to ve smyčce se syntíkem, tak vůli případné ztrátě signálu.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Chapes to spravne, pokud teda hledas zkresleny zvuky, ale simulaci aparatu (digitalni) maji obe krabicky. Napred pises, ze simulace aparatu nevyuzijes, pak zase, ze vyuzijes zkresleni u Bosse, tak jsem z toho zmateny :)
Somnus Aeternus
Dalik

Příspěvek od Dalik »

Myslel jsem to tak, že mi ten Boss připadá jaksi "Hi-gainovějsší", vintage zvuky moc nepoužívám.
afektband

Příspěvek od afektband »

Ber Line 6, to je podle mě jediná firma, od který ty simulace hrajou. Nikdo jinej podle mě tak daleko ve zvuku není. A to že je tam trocha víc vintage, tě nesmí odradit, zvuky si tam můžeš stáhnout jiný, navíc jsou tam i hi.gain aparáty. a podle mě je tisíckrát lepší, sice ne tak moderní metalovej, ale za to ZVUK, a né BZZZvugch alá boss.

Pro predatora-Behringer je kopie Line 6 :D
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Dalik

Příspěvek od Dalik »

Ano, to je přesně to, co mi vadilo na Korgu Pandoře, zvuky byly umělé, bzučivé, kdysi jsem jí bral z důvodu, še už jen občas šáhnu na kytaru (přece jen je to už skoro 20 let od naší VŠ kapely), ale znovu mě to chytlo a chci začít skládat nějaký instrumentálky.
Takže se potácím mezi těmahle mulťákama a nevím.
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

měl jsem BOSS ME50, hrál na GT 6-8... zkreslení je nepoužitelné, zkoušel jsem to zapojit do lampového konce, rovněž nepoužitelné...

doma mám na rychlonahrávání nápadů studio GX od Line6 a tam najdeš zkreslení, že se posadíš na zadek(modi prominou:) na stránkách Line6 si můžeš stáhnout tuny hotových presetů s parádním zvukem a nepotřebuješ ani metal shop pack...
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
Dalik

Příspěvek od Dalik »

Díky, řekl bych z vašich reakcí, že POD XT je asi univerzálnější, asi půjdu do něj, přinejhorším se dá vrátit a vyměnit, že.
afektband

Příspěvek od afektband »

Dalik píše:Díky, řekl bych z vašich reakcí, že POD XT je asi univerzálnější, asi půjdu do něj, přinejhorším se dá vrátit a vyměnit, že.
Já myslim že budeš spokojenej...Jinak dá se koupit i podlahová verze toho Line 6, je to XT Live. Kdyby náhodou třeba nějaká kapela do budoucna :wink:
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Dalik píše:Díky, řekl bych z vašich reakcí, že POD XT je asi univerzálnější, asi půjdu do něj, přinejhorším se dá vrátit a vyměnit, že.
PODa už nevrátíš :wink: chytně tě :lol: vím to
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Dalik

Příspěvek od Dalik »

Děkuju všem, půjdu do PODu.
AlienW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlienW »

zdravim taky bych se pripojil a zeptal bych se. hraju metal jelikoz mam dobry aparat tak simulace vubec nevyuziju. zajimaji me spise efekty volume pedal a wah wah. co je lepsi pod xt live, x3 live nebo boss gt- 8 prip me-70. nejvice se mi libi ty bossy pripada mi ze jsou mnohem lepe ovladatelne a prehlednejsi hlavne ten me 70 asi budu muset jit vyzkouset. ale z techto ctyr podle toho popisu by jste vybraly co ? nebo pripadne jeste navrhnete nejaky novy. diky
kytara : Jackson RR3 (10 let stará Japonka) - Seymour Duncan Blackouts
aparát : Peavey 6505 +
reprobox : Peavey XXL 412E
efekty : Boss FV - 500H, G-Major
cestovní aparát : Orange Micro Crush (3W)
trsátka : Dunlop Jazz III
kabel : Planet Waves, Adam Hall - Neutrik
panedge

Příspěvek od panedge »

Já sem řešil skoro to samý,měl sem dřív bosse gt6 a byla to hrůza po připojení k lampě-to sem chtěl používat jen efekty,pak sme koupil pod xt a je to 100% rozdíl,sem naprosto spkojenej,takže za mě X3 live,kdyby ti nevadilo ,že line6 M13 nemá pedál tak rozhodně M13
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“