Jaký koupit kytarový box za 13 000 ???

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
qwer
Odborník

Re: Jaký koupit kytarový box za 13 000 ???

Příspěvek od qwer »

pokud ti nabízí nový 212 Orange za 15t, tak nevim, ten box jde sehnat nový tak za 10... pokud je to stary box made in UK, tak by ta cena byla diskutabilni... takhle je vylozene zlodejska...

cpat box 16 ohm na vystup 8 ohmu neni asi ten nejlepsi napad, ikdyz to lze... pan boogiestan je asi buh a vsichni ho tady zerou, ale ja nevim, asi nejsem metalista a taky si umim sehnat to co sezene on sam a tak z neho nepadam na kolena...

nový closed back 212 jde sehnat cca za 15.

pokud chces jine ohmy, neni nic jednoducheho, nez na bazru prodat V30 z toho Orange boxu a na bazaru sehnat jine V30 s jinou impedanci a nacpat je do toho boxu... opravdu velmi slozite...
mxMichael
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mxMichael »

No za 17 tisic se ta v pohode koupit 2*12 horizontal od mesy nebo englu a ten zvuk je pecka...pokud opravdu uvazujes o bedne na tvrdsi muziku tak bych nic jineho nekupoval. S tema ohmama no ja osobne jsme tak nejakou dobu hral mel jsme zapojeny 4ohm vystup na bednu s 8 ohm a bylo to v klidu...koncak jsem prodal a novemu majiteli porad hraje bez zavady. No a pokud mas dva 8 ohm vystupy tak neni zas takovy problem rozpojit ty repra v bedne a udelat z nich 2*8 ohm stereo ;-) Protoze pokud je ten box 16ohm tak je logicke ze je slozen ze dvou repraku s 8ohmama btw. se mi nezda ze by vsechny ty boxy umoznovali jen moho zapojeni :-)
Fokus PRS, Engl E530, Mesa Boogie Simul 295 Stereo, Custom Mahogany Cab 2*12 Vintage 30, Morley Mark Tremonti Power Wah,TC Electronic G-Major,Rack 8U SKB, Voodoo Labs Pedal Power 2 plus,Voodo labs Ground Control Pro midi switch, Behringer TO800, Dunlop Jazz III,Struny Ernie Ball 56-10
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no mesa to mišmašování s ohmama třeba dávala, ale nové marshally alá dsl a tsl by to zrovna dávat nemusely :)

Jinak kdyby rozpojil ty repra v bedne, tak získá 2x 8 ohmů... kdyby to pak zapojil do dvou výstupů v zesilovači, tak by tím získal 4 ohmy, protože by to bylo paralelní zapojení...

pokud koupí bednu s 2x8 reprem zapojeným seriově na 16 ohmů, tak repra akorát prodá na bazáči a koupí za stejné peníze dva kousky 16 ohmů, ty dá paralělně na 8 ohmu a je hotovo... když bude šikovný, tak si třeba přitom i vydělá na struny...
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

kdyby to bylo podbiasovaný, pak by to snesl každej zes, ale pořád by tam mohli nastávat problémy. není to jen tak. napětí i proud by měli bejt v jistý toleranci. těžkoříct, co na to nejvíc trpí, netroufám si posuzovat, ale výstupák a repráky to cejtit budou. U těch dvou boxů moc nevím.... ono když zapojíš 8 a 8 ohmů, tak je to stejné, jako tam zapojit 4ohmový nebo 16ohmový box (neví, jestlis out y výstupy série, nebo paralel). a celkově sem nikdy připojování víc boxů neřešil a nevím, ajkto funguje, takže neporadím. Můžu se kouknout na nějaký schéma, ze kerýho yb to mohlo bejt jasný. Vkaždým případě opravdu nevím, co si myslet o aparátu, kde není selector ani víc dír a sou tam dvě pd ktretejma je 8ohm... fakt nevím
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
moribundus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od moribundus »

Tak jsem si to tady celé pročetl neb mě čeká stejný problém. Vlastním Engl screamer 50W ( pěkná vecička) a momentálně hraju přez box Marshall 4*12 v kterejch mám jen 2 repra Eminence legend. Bylo to koupený jako znouzecnost za pár šupů. Každopdně silně uvažuju o něčem menším, takže 2*12, ale tu se řešilo něco na Death což já nepotřebuju. Hraju grunge a alternativu, sem tam nějaký to HC. Takže bych to viděl na něco otevřenějšího. Každopáně tu bylo dost rad a tipů, takže jsem zvědavej jak to dopadne tomu týpkovi a snad dá vědět. Mě by zajímalo jak to hraje Wohmovi neb má stejnej zesilovač.
Ibanez SZ 320, ESH 100W, box Hot 2x12, Lag D 300
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jestli chces, klidne si muzes prijit poslechnout, budem ted mit zkusebnu u Zvonarky, takze dobre dostupnou. Ty mesiny maji uplne jinej charakter zvuku nez 1960ka, ale dost tezko se to popisuje.
Byt tebou, najdu si cas a zajedu k Fokusakum, ti delaji distributora ENGLu a meli by mit na sklade jak Screamera, tak boxy od ENGLu - vyzkousel bych asi 2x12ky, jak s V60kama, tak s V30kama.
Anebo se hecni a klovni na bazaru tu Mesinu 2x12 recto, jestli tam jeste je :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Ferino

Příspěvek od Ferino »

No já když u Fokusáků kupoval ENGL box, tak tam žádný s V60 neměli (ani 2x12 ani 4x12), nevím jak jsou na tom teď, ale tehdy se tvářili, že jiný boxy na sklad nevozí, jen ty "lepší" s V30. Taky jsem chtěl porovnat zvuk V60 x V30 a nebylo mi přáno ....
Cort X-TH, Engl Ritchie Blackmore Sign., Engl 2x12 V30, Korg AX1500
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

a co predelat zapojeni na jakoby dva boxy kdyz tam ma 2x 8ohm vystupy...
ze by kazdy to 8ohm repro pripojil na jeden 8ohm vystup a bylo by to vyreseny...
ja budu casem porizovat 2*12 k mymu Blue Beetlu ale tam resim problem ze to ma jenom jeden 8ohm vystup.
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
mohawk420

Příspěvek od mohawk420 »

Zdarec chlapi, tak jsem si dnes přivez Mesa Rectifier 2x12 od toho chlápka na bazaru. Musel jsem teda ještě sehnat litr,páč on nechtěl slevit, ale na druhou stranu musím uznat, že věděl proč. Ta bedna je v podstatě úplně nová, krásná, nehraná, dokonce to přede mnou celý rozdělal, abych viděl, že repráky jsou original C. V30 made in England a ne china. No doteď jsem ji testoval va zk. a ještě teď jsem v mírném tranzu z radosti :mrgreen: . Ještě jednou děkuji všem zůčastněným za rady a spolupráci. Bylo mi potěšením.
Takže finální odpověď na zadané téma zní: Kup si Mesa za 18.000 :D :D :D
mohawk : kytara PRS Lp , hlava Marshall JCM600, efkty: Boss eqalizer, - metal Muff EHX - Wah pedal J.Dunlopp
moribundus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od moribundus »

Nuže díky, prubnu Engla a pak i Messu, vlastně kouknu i na ten Orange(už ze zvědavosti)
Ibanez SZ 320, ESH 100W, box Hot 2x12, Lag D 300
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

moribundus píše:Nuže díky, prubnu Engla a pak i Messu, vlastně kouknu i na ten Orange(už ze zvědavosti)
zkusil jsi? nejake zavery? :)
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“