Fender USA
Pravidla fóra
Fender USA
Ahoj, chtěl bych se zeptat od jakých cenových relacích se prodavají Fendery vyráběné v USA. Díky za odpověď.
Gibson, ESP
-
Dariel
- last.fm: http://www.last.fm/user/darieel
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dariel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Fender USA
Nové kolem 30k, bazarové třeba i za 20.
- Regular John
"Fender Highway" kytary jsou taky vyráběné v USA, ty se dají sehnat nové už od 18-ti tisíc... Ty kytary od 30-ti tisíc jsou řada "Fender American Standard" a to jsou vlastně takové "vlajkové lodě" Fenderu
Díky za pomoc pánové, vybírám novou kytaru a rozhoduju se právě mezi Stratocaster Highway nebo Gibson LP Studio a nechtěl bych právě strata z Mexika. 
Gibson, ESP
no highway mi teda nepripada jako plnohodnotny usa made nastroj...
je to poskladane z dilu z mexika - stejne ladici mechaniky a kobylka jako mexiko stand, ma snimace s alnico 3 a hraje to trochu jinak nez klasicky strat (ma takovy jiny zvuk, pislo mi to trochu bez te tradicny stratovske jiskry, po ktere se vsichni strataci pidi), taky to ma jumbo prazce, ktere nemusi kazdemu sednout, ten jejich nitro lak na tele je pry jen tenka vrstva na obycejnem urethanovem zakladu, navic diky tomu, ze je matny, vypada ...hmm matne... jako nerikam, ze je to automaticky spatna kytara, ale rozhodne bys k vyberu kytary nemel pristupovat tak, ze co ma napis Made in Usa je automaticky lepsi a kytara za 22t. hraje automaticky lip nez kytara za 19t. - takhle to vazne nefunguje.
ja bych se teda radsi podival po stand. usa na bazaru... za 20t. sehnatelny v super stavu.
a pokud bych sel do noveho, tak pujdu 10x radeji do rady Classic player Made in mexiko nez do highwaye, to mexiko je na tom dle meho soukromeho nazoru zvukove daleko lepe (jeste nedavno se osazovala sada Custom Shop 69 a sada 57/62, ted se osazuji kopie techto sad, ktere jsou delane v mexiku), zpracovani taky super. Jen se musi najit pekny kousek... U usa stand je ta pravdepodobnost kusu bez chyb predci jen asi trochu vetsi... highway na tom myslim zpracovanim nebude o moc lip, nez tady ten Classic Player
nejlip udelas, kdyz vlezes nekam do obchodu a tam zkusis par kytar od mexika classic player (pozor - musi tam by to PLAYER) az po standard usa na nejakem lepsim lampovem aparatu a sam uvidis, co ti bude vyhovovat, treba to bude prave ten highway...
je to poskladane z dilu z mexika - stejne ladici mechaniky a kobylka jako mexiko stand, ma snimace s alnico 3 a hraje to trochu jinak nez klasicky strat (ma takovy jiny zvuk, pislo mi to trochu bez te tradicny stratovske jiskry, po ktere se vsichni strataci pidi), taky to ma jumbo prazce, ktere nemusi kazdemu sednout, ten jejich nitro lak na tele je pry jen tenka vrstva na obycejnem urethanovem zakladu, navic diky tomu, ze je matny, vypada ...hmm matne... jako nerikam, ze je to automaticky spatna kytara, ale rozhodne bys k vyberu kytary nemel pristupovat tak, ze co ma napis Made in Usa je automaticky lepsi a kytara za 22t. hraje automaticky lip nez kytara za 19t. - takhle to vazne nefunguje.
ja bych se teda radsi podival po stand. usa na bazaru... za 20t. sehnatelny v super stavu.
a pokud bych sel do noveho, tak pujdu 10x radeji do rady Classic player Made in mexiko nez do highwaye, to mexiko je na tom dle meho soukromeho nazoru zvukove daleko lepe (jeste nedavno se osazovala sada Custom Shop 69 a sada 57/62, ted se osazuji kopie techto sad, ktere jsou delane v mexiku), zpracovani taky super. Jen se musi najit pekny kousek... U usa stand je ta pravdepodobnost kusu bez chyb predci jen asi trochu vetsi... highway na tom myslim zpracovanim nebude o moc lip, nez tady ten Classic Player
nejlip udelas, kdyz vlezes nekam do obchodu a tam zkusis par kytar od mexika classic player (pozor - musi tam by to PLAYER) az po standard usa na nejakem lepsim lampovem aparatu a sam uvidis, co ti bude vyhovovat, treba to bude prave ten highway...
urcite vyzkousej vsechno a moc se nekoukej jestli to je made in usa nebo ne, mam zkusenost ze je uplne jedno co je na hlave napsany - standartni mexiko z topolu a keramickejma snimacema muze klidne hrat o dost lip nez leckere US deluxe
jinak kamaradoj jsem pred casem vybral highway 1 strat a myslim ze presne to po cem se vsichni milovnici stratu pidej tam bylo, dokonce snad i vic nez v mym vlastnim stratu
)
jinak kamaradoj jsem pred casem vybral highway 1 strat a myslim ze presne to po cem se vsichni milovnici stratu pidej tam bylo, dokonce snad i vic nez v mym vlastnim stratu
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
no pokud ti de o tu nižší cenu, možná by stálo zato si z druhé ruky na bazaru/ebay počkat na nějakýho Japonce. Dajs e sehnat kolem 15ti tisíc často se říká, že sou to nejlepší fendery - lepší jak USA... Ovšem krapet se od USA liší.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
- Regular John
Každý strat hraje jinak a nedá se říct, že by Japonci nebo USA byli lepší... Je to individuální, každému sedně něco jiného a každý ročník je jiný... O Japoních se jako o "lepších" kytarách mluví předevěším proto, že jsou levnější než USA modely.
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ta cena není důležitá, Japonci mají jiný zvuk a to proto, že jednu dobu v Japonsku používali jiné dřevo.Regular John píše:Každý strat hraje jinak a nedá se říct, že by Japonci nebo USA byli lepší... Je to individuální, každému sedně něco jiného a každý ročník je jiný... O Japoních se jako o "lepších" kytarách mluví předevěším proto, že jsou levnější než USA modely.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
ne vzdycky pouzivali jiny drevo, ale "japonsky standardy" se delaly dlouho (mozna doted delaj) z lipy. me teda nikdy zadnej japonskej strat nedostal na tolik abych propadnul vseobecnymu hype "japonsky straty = to nej"
imho to je vsude stejne kus od kusu a rozhodne bych si zadnou kytaru (ani prs ani customshop cokoliv) nekupoval na slepo.
- Regular John
Je tu někdo, kdo má zkušenosti s americkými telecastry (resp. dřívejší standard a novější American Standard sériemi) a dokázal by poreferovat, které ročníky jsou "povedenější", na které se zaměřit a kterým se "vyhýbat"? 
hral jsem na par devadesatkovych telat i na nejaky standardy, nejlepsi tele co jsem mel v ruce bylo 2000 '52 tele. tesne za nim je jedna stavba u znameho a pak jeden sunburst highway (asi 2004) s palisandr. hmatnikem co visel docela dlouho v prodejne na jungmanaku, na toho jsem si docela brousil zuby
bavil jsem se s jednim kytaristou co tech telat vystridal X a nakonec zakotvil u american standard 95/96 (seriovy cislo zacina na N5), ze pry hraje nejlip ze vsech telat co zatim mel v ruce. jinak si myslim ze to bude stejne rozkolisany jako cela produkce fenderu.
mozna bych si dal pozor na telata z pocatku devadesatych let, v te dobe fender aspon american standard straty delal kvuli restrikcim z topolu a ne olse (na olsi pry v te dobe nemeli vhodne dodavatele).
bavil jsem se s jednim kytaristou co tech telat vystridal X a nakonec zakotvil u american standard 95/96 (seriovy cislo zacina na N5), ze pry hraje nejlip ze vsech telat co zatim mel v ruce. jinak si myslim ze to bude stejne rozkolisany jako cela produkce fenderu.
mozna bych si dal pozor na telata z pocatku devadesatych let, v te dobe fender aspon american standard straty delal kvuli restrikcim z topolu a ne olse (na olsi pry v te dobe nemeli vhodne dodavatele).
- Regular John
Díky, je jasné, že tam vždy bude nějaká kusovost, ale šlo mi hlavně o ty změny ve výrobních postupech (s tím dřevem). Asi bych se zaměřil na modely z druhé poloviny 90. let a ty po r. 2000, které už mají hezky zbroušené pražce s okrajem krku
Akorát tady teda není moc z čeho vybírat, ve Zlíně jsou na prodejně dva hodně ohrané kusy - 92 a 93... ta 92 má dokonce staré logo fender, ale krk byl v podezřele dobrém stavu oproti tělu... Hodně se mi líbí ta nová barva (blizzard pearl), kterou dávají na 2008 modely, ale tam je zas jiné dřevo a vintage kameny, které nemusím
Zatím zkouším, zkouším, ale žádné mě ještě nepřesvědčilo tolik, abych ho hned koupil 
Starší Fender Japan, nebo novější USA - rozdíly jsou obrovské ve zvuku. Japany hrajou naprosto senzačně vyváženě, mají krásný zvuk - ale jen, když hraje člověk sám, v kapele, nebo i s druhým nástrojem se hrozně ztrácí, poněvadž jsou spíš baso-vejškový.) USA fendery mají středovější nahuhlanější zvuk, který sám o sobě není tak pěkný, ale pro kapelu a univerzálnější využití jednoznačně lepší.)
No stejně je nejlepší mít od každýho typu těch kytar několik:D
No stejně je nejlepší mít od každýho typu těch kytar několik:D
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Narazil sem v Alabamě v "bazaru na všechno" na japan strata r.v.1983, absolutně neponičenej, vše krásně původní, zvukově krása a to za 340 doláčů /6500Kč i s kufrem.Cena u nás?
- citizen.one
kup to 
cena u nas 20+
cena u nas 20+
strašák píše:Narazil sem v Alabamě v "bazaru na všechno" na japan strata r.v.1983, absolutně neponičenej, vše krásně původní, zvukově krása a to za 340 doláčů /6500Kč i s kufrem.Cena u nás?
cena samozřejmě skvělá, ale jak víš, jakej je zvuk - jseš tam (nebos to jen našel na netu) ?
I´m wheels... movin´wheels
Už sem si ho přivezl domů. Na místě sem to zkoušel na nějakým starým tranzistoru, který tam měli, tak sem to riskl a doma na lampě spokojenost.Jsou tam takový ty bazary, kde prodávají ůplně všechno,vedle sekaček a pil mají třeba kytary a flinty.
- Giof
- Kontaktovat uživatele:
Neni. Ten tvůj celý příspěvek mi přijde jako zaujatost proti highwayi, jen proto, že není plnohodnotně z jůesej... porovnával jsem to s klasickým stratem za nějakou tu třicítku, ne-li víc a bylo to vážně na stejné úrovni.. ten rozdíl tam téměř nebyl slyšet.. taky jsem zkoušel hodně těch mexických a z těch se mi líbil asi jen jeden, ale pořád to nebylo zvukově ono.. Highway u mě vyhrál co se týče cena vs. kvalita... Jediná vada je, že mi občas dokáže ujet ladění a celkově ta kobylka je taková občas rozježděná, ale to je zase taky otázka seřízení...qwer píše:to mexiko je na tom dle meho soukromeho nazoru zvukove daleko lepe
Jumbo pražce mi sedí uplně parádně a všechno ostatní je O.K. Jinak byla ta kvalita i hezky poznat podle toho, jak to hrálo na sucho.. asi tak 2x hlasitějc než ty ostatní, co jsem zkoušel a hezky fenderově cinkala
ja bych se akorat u highwaye a mexika bal kam se ty kytary casem pohnou, american std 2003 se po sesti letech kazdodenniho pouzivani a tahani zatim nejak moc nehnul ale videl jsem highwaye a mexika co docela pracovaly i na prodejne (krk do vrtule a spol) 
celkove vzato pokud ten strat hraje dobre a neni tam nejaky konstrukcni pruser tak bych se moc nekoukal odkud je. vibrata jsou co se tyce ladeni sh*t na vsech fenderech (i na jinych znackach kde nejsou aplikovane zamky, viz PRS), hrozne bych chtel videt strata bez zamku co se nerozladuje
jediny co do jiste miry pomuze je pritahnout na desku a ozelit dlanove vibrato a vytahovani pakou nahoru (coz je zase skoda protoze to zni krasne a trochu to dela strata stratem)
celkove vzato pokud ten strat hraje dobre a neni tam nejaky konstrukcni pruser tak bych se moc nekoukal odkud je. vibrata jsou co se tyce ladeni sh*t na vsech fenderech (i na jinych znackach kde nejsou aplikovane zamky, viz PRS), hrozne bych chtel videt strata bez zamku co se nerozladuje