No ty jo LBP-1 jsem si koupil, ptz jsem myslel, ze bude fungovat stejne dobre jako Micro Amp od MXR. Bohuzel nehral a ni z daleka tak dobre. Pro me fakt hruza. Pouzivam booster jako jemny overdrive a to co lezlo z LBP-1 me naprosto zklamalo. Tak jsem ho na kytary.cz vratil, priplatil jsem si par stovek navic a nechal si poslat ten Micro Amp. Jsem se aspon poucil, ze na nekterejch vecech se proste setrit nema. Tohle byla zatim ma jedina zkusenost s EHX. Spatna...r_a_s píše:Mám LPB-1 a Small stone (phaser). S obojím maximální spokojenost. Výkyv hlasitosti u SS není nijak dramatický a efekt zní nádherně. LPB používám jako jump na sóla a taky v pohodě. Žádnej šum ani brum ani u jednoho. Zpracování skoro nezničitelný. A true bypass jako bonus navíc.
Efekty Electro Harmonix
Pravidla fóra
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
- misadlouhy
small stone nano = prý už bez volume drop, true bypass, a normální konektor pro adaptér (9V DC středový pin negativní), jinak stejný jako small stone full size
Já shledávám u zkresleného zvuku volume drop mezi výškovou a basovou fází modulace a to tak, že výšková je znatelně hlasitější.... u čistého se to neděje (nebo je to daleko méně výraznéí).
Já shledávám u zkresleného zvuku volume drop mezi výškovou a basovou fází modulace a to tak, že výšková je znatelně hlasitější.... u čistého se to neděje (nebo je to daleko méně výraznéí).
Norman ST 40 folk
Mám Memory Man with Hazarai, zvukově OK, ale díky debilnímu navržení vypínání smyčky je to nepoužitelný jako looper.
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
http://www.citizen37.com
to by jste neverili...jsem si dnes v hudebninach pro zajimavost vyzkousel Holy Grail uplne novej a nefungoval!?Nevim no, EHX u me zatim tezce prohrava...
http://bandzone.cz/argonaut
Měl jsem Q-Tron a ted mám Nano Bassballs - oboje naprostá spokojenost jak zvukově tak zpracováním...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
http://www.ges.cz/?cur=CZK&gcat=XK5&ipp ... ES07500061tele.kom píše:tohle? http://kytary.cz/ges-stabilizovany-adap ... 80:0:0:1:0Braniik píše: Na Double Muff som pouzival upne obycajny, stabilizovany adapter s vymenitelnymi konektormi.
tak to s nim možná risknu no...
me docela zajima ten hazarai, kdyz jsem ho chtel zkouset v kytary.cz tak po zapojeni nefungoval a prodavac me od nej od prvni chvile co jsem se na nej zeptal odrazoval (radsi si kupte DD7, sice mate min knofliku ale je to lepsi!
)
jinak mam puvodni (18V) verzi electric mistress ze sedmdesatych let a je to moje nejoblibenejsi krabicka vubec. nazivo ji ale v soucasny dobe nepouzivam protoze bez bypass listy a dobre udelanyho pedalboardu je nepouzitelna (naprosto obskurni nepouzitelnej bypass co dela bordel, silenej konektor na napajeni - jack kterej je asi o necelej milimetr vetsi nez dnesni standartni rozmer takze normalni konektor v samici v krabicce vrgla a musel jsem ho vzdycky lepit gafou) - jinak je to ale top. od perveznich scifi zvuku ala prvni serie startreku po dokonaly chorus ala prvni desky police (myslim ze summers dokonce pouzival tuhle krabku) a vsecko mezi tim. nikdy bych nerekl ze s "flangerem" (podle me spis chorus, vsechny flangery co jsem zatim zkousel delaly takovy to letadlo ktery bytostne nesnasim) za litra s trema knoflikama a jednim prepinacem (muze fungovat i v modu jako filter - pro kytaru mimo uchylnosti do studia nepouzitelny, ale treba na syntak to je na neco zajimavy) pujde uzit tolik zabavy.
pokud mate bypass listu, poradny napajeni a trpelivost tak doporucuju
z praktickyho hlediska je to tezka demence ale ten zvuk to vyvazuje (jako u spousty vintage kramu)
jinak mam puvodni (18V) verzi electric mistress ze sedmdesatych let a je to moje nejoblibenejsi krabicka vubec. nazivo ji ale v soucasny dobe nepouzivam protoze bez bypass listy a dobre udelanyho pedalboardu je nepouzitelna (naprosto obskurni nepouzitelnej bypass co dela bordel, silenej konektor na napajeni - jack kterej je asi o necelej milimetr vetsi nez dnesni standartni rozmer takze normalni konektor v samici v krabicce vrgla a musel jsem ho vzdycky lepit gafou) - jinak je to ale top. od perveznich scifi zvuku ala prvni serie startreku po dokonaly chorus ala prvni desky police (myslim ze summers dokonce pouzival tuhle krabku) a vsecko mezi tim. nikdy bych nerekl ze s "flangerem" (podle me spis chorus, vsechny flangery co jsem zatim zkousel delaly takovy to letadlo ktery bytostne nesnasim) za litra s trema knoflikama a jednim prepinacem (muze fungovat i v modu jako filter - pro kytaru mimo uchylnosti do studia nepouzitelny, ale treba na syntak to je na neco zajimavy) pujde uzit tolik zabavy.
pokud mate bypass listu, poradny napajeni a trpelivost tak doporucuju
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
A co tě na něm zajímá? Už nějakou dobu ho mám, takže se klidně ptej...Kinx píše:me docela zajima ten hazarai, kdyz jsem ho chtel zkouset v kytary.cz tak po zapojeni nefungoval a prodavac me od nej od prvni chvile co jsem se na nej zeptal odrazoval (radsi si kupte DD7, sice mate min knofliku ale je to lepsi!)
![]()
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
To Nozaki: LPB bude podle názvu těžko kreslit, když je to linear booster(mám ho doma) a MXR micro amp, když se přebudí, tak kreslí dosti nepříjemě-vlivem toho operáku, který na to není dělaný( micro amp mám taky) no a Holy grail občas dělá, že nefunguje, mě stačilo vypnout ze sítě a znovu zandat adaptér-jakýsi restart, potom šel normálně. Celkově je u EHX dost špatný potisk, vnitřek efektů je někdy špatně napasován-plošňák.
- yeeshkul
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Efekty Electro Harmonix obecně
Mam tyhle stary modely:
Doctor Q - legracni a pouzitelnej i s klavesama
Small Stone - nejlepsi popovej phaser vsech dob. Za ty prachy za ktery ho jde sehnat po bazarech neni co resit. Pokud hrajete tvrdsi rock asi ho nevyuzijete, ale jinak ... legenda a pravem.
Electric Mistress de Luxe - klasika
Memory Man, 3 knofliky - velkej, sumi jak lokomotiva, nemam ho rad
prodal jsem:
Big Muff s operakama - pro mne nepouzitelnej, udelam si lepsi a bez operaku jen co sezenu 2N5133
10 band eaqualizer de Luxe - bezvadnej, ale 10 let jsem na nej nesahl, tak jsem ho prodal
Doctor Q - legracni a pouzitelnej i s klavesama
Small Stone - nejlepsi popovej phaser vsech dob. Za ty prachy za ktery ho jde sehnat po bazarech neni co resit. Pokud hrajete tvrdsi rock asi ho nevyuzijete, ale jinak ... legenda a pravem.
Electric Mistress de Luxe - klasika
Memory Man, 3 knofliky - velkej, sumi jak lokomotiva, nemam ho rad
prodal jsem:
Big Muff s operakama - pro mne nepouzitelnej, udelam si lepsi a bez operaku jen co sezenu 2N5133
10 band eaqualizer de Luxe - bezvadnej, ale 10 let jsem na nej nesahl, tak jsem ho prodal
Diamantka - uni-vibe - treble booster - kvákadlo - VOX AC15.
web: http://www.electronicorange.cz, kapela: http://www.vejfuk.cz
web: http://www.electronicorange.cz, kapela: http://www.vejfuk.cz
EHX Big Muff - nikdy žádnej problém nebyl, takže s kvalitou provedení spokojenost a s kvalitou zvuku vzhledem k ceně také spokojenost..jen zvukově už hledám něco jiného, ovšem nejsou peníze ani čas..
EHX POG - tak tohle je král mezi efektama, ať si říká kdo chce, co chce..luxus, bomba, extáze..kdo nezkusil nepochopí..
časem si u mě místo zase najde..věc, kterou má mít každej správnej roker.. 
EHX POG - tak tohle je král mezi efektama, ať si říká kdo chce, co chce..luxus, bomba, extáze..kdo nezkusil nepochopí..
to a to a za chvíli zas tohle
- Nero
- Rádce
Souhlas - až na toho rockera. Tohle musí mít každej správnej hudební blázen.termyx píše: EHX POG - tak tohle je král mezi efektama, ať si říká kdo chce, co chce..luxus, bomba, extáze..kdo nezkusil nepochopí..časem si u mě místo zase najde..věc, kterou má mít každej správnej roker..
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
dec trůNero píše:Souhlas - až na toho rockera. Tohle musí mít každej správnej hudební blázen.termyx píše: EHX POG - tak tohle je král mezi efektama, ať si říká kdo chce, co chce..luxus, bomba, extáze..kdo nezkusil nepochopí..časem si u mě místo zase najde..věc, kterou má mít každej správnej roker..
to a to a za chvíli zas tohle
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
ale je to drahá průkazka šílenosti:-)
Pokud de o microamp, tak orpavdu kreslí. N2kde mezi 8-10 volume už je to syšet, ale ve zkreslení buděnýho zesilovače/čehokoliv jinýho se to bezproblémů ztrácí. Ale celkově je lepší než linear power booster.
Pokud de o microamp, tak orpavdu kreslí. N2kde mezi 8-10 volume už je to syšet, ale ve zkreslení buděnýho zesilovače/čehokoliv jinýho se to bezproblémů ztrácí. Ale celkově je lepší než linear power booster.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Re:
hledam levnejsi alternativu od line6 DL4 - aby to umelo stereo (in i out) dobre ovladatelnej revers, tapovani, aspon 16 vterin loop (ktery se da slusne ovladat) a nekolik modelu delaye (resp staci simulace analogu a digital). v soucasny dobe se rozhoduju mezi jetou DL4 (od ktery me odrazujou zkusenosti lidi, par jich tvrdi ze s DL4 nemaji ani po par letech a stovkach koncertu nejmensi problem, jinym odchazej ruzny veci jako switche nebo i samotnej modul) a bossem DD20 (ktery se mi libi ale nema tak hezky ovladani). hazarai mi prijde jako dalsi mozna alternativa, ale zatim jsem nemel moznost ho vyzkouset (viz zkusenost v kytary.czNero píše:A co tě na něm zajímá? Už nějakou dobu ho mám, takže se klidně ptej...Kinx píše:me docela zajima ten hazarai, kdyz jsem ho chtel zkouset v kytary.cz tak po zapojeni nefungoval a prodavac me od nej od prvni chvile co jsem se na nej zeptal odrazoval (radsi si kupte DD7, sice mate min knofliku ale je to lepsi!)
![]()
- Nero
- Rádce
Má stereo in i out.
Looper má snad 30 sekund
Tap je dobře vyřešený
Reverse - spíš hračka než praktická věc, osobně to moc nevyužívám a moc jsem tedy se nesnažil to nějak poštelovat, ale spíš mi to přijde nešikovné
Modelů to má víc, ale nejde o simulaci analog/digi. Je zde mód Echo pro hlasický reverbiózní delay (podmédy narůzné časy dozvuků + jeden s modulací, to mi přijde takový nic moc), Multi Tap (násobný delay bez decay, podmódy pro různé časy + reverse), Reverse a Loop. Přepínání je poťákem, čili nic praktického pokud potřebuješ přpínat během jedné skladby.
Bypass je true.
Ten DL4 a DD20 jsou kažodpádně větší delay-továrny, tohle je oproti nim trochu jednodušší zařízení.
Looper má snad 30 sekund
Tap je dobře vyřešený
Reverse - spíš hračka než praktická věc, osobně to moc nevyužívám a moc jsem tedy se nesnažil to nějak poštelovat, ale spíš mi to přijde nešikovné
Modelů to má víc, ale nejde o simulaci analog/digi. Je zde mód Echo pro hlasický reverbiózní delay (podmédy narůzné časy dozvuků + jeden s modulací, to mi přijde takový nic moc), Multi Tap (násobný delay bez decay, podmódy pro různé časy + reverse), Reverse a Loop. Přepínání je poťákem, čili nic praktického pokud potřebuješ přpínat během jedné skladby.
Bypass je true.
Ten DL4 a DD20 jsou kažodpádně větší delay-továrny, tohle je oproti nim trochu jednodušší zařízení.
PetrPeter 1975 - 2008
dik za odpovedNero píše:Má stereo in i out.
Looper má snad 30 sekund
Tap je dobře vyřešený
Bypass je true.
- Nero
- Rádce
Tap se ovládá levým spínačem, tapuje i reverse (tapuje vše kromě Loop, logicky)
Expression neumí.
Ohledně přepínání presetů - já to dělám tak, že si nastavím ručně jeden "preset" a pak jde zapnout v rámci daného módu preset uložený (stisknutí toho potu), což se dá šikovně nohou udělat. Ale měnit se tak dá jen vlastní nastavení potů v jednom módu, ne přepínání mezi módy.
Expression neumí.
Ohledně přepínání presetů - já to dělám tak, že si nastavím ručně jeden "preset" a pak jde zapnout v rámci daného módu preset uložený (stisknutí toho potu), což se dá šikovně nohou udělat. Ale měnit se tak dá jen vlastní nastavení potů v jednom módu, ne přepínání mezi módy.
PetrPeter 1975 - 2008
-
Teorge
Tak jsem našel na stránkách EHX videa pod názvem Effectology. Ukazují jakých zvuků můžete přes EHX krabičky dosáhnout.
Jeden příklad, ne zrovna nejlepší, ale už se musím pomalu balit pryč
Jeden příklad, ne zrovna nejlepší, ale už se musím pomalu balit pryč
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
tak to jóóóóó. Kdyby mě někdo nějaké psycho presety na digitech, dejte vědět