Repro Vintage 30

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Steve Yzerman
Kontaktovat uživatele:

Repro Vintage 30

Příspěvek od Steve Yzerman »

Zdravím,
Pročítal jsem nějak fórum a narazil na topic o boxu Harley Benton. Má údajně 4 repráky Celeation vintage 30 ( za 320 eur mi to nejde přeš palici, když u nás stojí 2500 jeden, to bych klidně dřevo vyhodil a koupil si to jen kuli repru :) )
Ale jde mi o to, že se tam vyskytly názory, že nejsou V30 jako V30. Že jsou tam nějaký jiný, šizený. Ale podle mě jsou všechny dneska už dělaný v Chině, protože by jinak stály dvakrát tolik. (Tam to udělá dítě za hrst rejže)
Narážim na to, že sem si v listopadu postavil box s těmahle reprákama a tak mě napadá, jestli tam právě já nemám ty "jiný" vintage 30 :D Kupoval jsem je na kytarách.cz

Jakej je váš názor na tuhle problematiku tědlech repro?
FENDER stratocaster 1984, Orange dual terror / Rockwell redtrip, 4x12 Vintage 30, 1x12 Greenback, BOSS BCB-60, Fernandes Power Bass Japan 1977, Orange Terror bass+Ampeg SVT 410-HE / Markbass mini 810
http://bandzone.cz/we2
http://bandzone.cz/intouch
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Repro Vintage 30

Příspěvek od Wohma »

V30 se uz delaji jen v Cine, takze by vice druhu nemelo byt. Nekde jsem cetl teorie, ze napr. v boxech Mesa jsou specialni V30ky s vlastni charakteristikou, ale beru to jen jako spekulace, nevidel jsem nikde zadnej dukaz.
A ano, ceny u Thomanna jsou nekdy opravdu zarazejici :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

dalsi tema, ktery je adeptem na smazani..
po presunu temer veskery vyroby Celestionu se budem dohadovat, jestli hrajou lip ty, ktery byly vyrobeny pred a nebo po sklizni ryze?? :lol:
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Problem je, ze pri nefunkcnim vyhledavani se spatne odkazuje na predesle diskuze :) Kdyby vyhledavani fungovalo, uz je zamceno.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Steve Yzerman
Kontaktovat uživatele:

Wohma píše:Problem je, ze pri nefunkcnim vyhledavani se spatne odkazuje na predesle diskuze :) Kdyby vyhledavani fungovalo, uz je zamceno.
Ano, přesně tak...
FENDER stratocaster 1984, Orange dual terror / Rockwell redtrip, 4x12 Vintage 30, 1x12 Greenback, BOSS BCB-60, Fernandes Power Bass Japan 1977, Orange Terror bass+Ampeg SVT 410-HE / Markbass mini 810
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

není pravda, že by stáli v30 2x tolik, než dnes, kdyby se nedělali v číně.... Když se dělali v anglii, stáli furt úplně stejně...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

o čínských a nečínských celestionech jsem toho už přečetl dost, protože mě tato problematika dost zajímala a dověděl jsem se spostu věcí, spoustu těch věcí někde napsali přímo zaměstnanci celestionu a nebo lidé, kteří třeba pracovali přímo na vývoji daného modelu.

1. teď se dělá v anglii pouze řada Heritage (cena v obchodech u nás cca 4,5t. Kč), Alnico Blue a Alnico Gold (cena v obchodech cca 9-10t. Kč), malá desítka greenback za 2,5t. Kč, malá desítka Gold (u nás jsem ji neviděl - předpokládaná cena tak cca 6t. Kč)

2. vše ostatní se dělá v číně v nové továrně, která patří Celestionu a dělají se v ní jen Celestion repra - nějaké cancy o dětech a hrstkách rýže tady může psát tak leda naprostý ignorant, který opravdu o světě neví ani ň.

3. firma celestion už přes 12 let patří asijské firmě

4. v posledních letech (10-15, možná i 20) byla výroba v anglii dosti neefektivní a nepříliš kvalitní... hodně se šetřilo i na materiálech... méně kvalitní magnety apod. to "nepříliš kvalitní" je spíše myšleno ve srovnání s těmi dřívějšími kusy.

5. žádný celestion, který se vyrobil za posledních minimálně 10 lej jak v anglii nebo v číně, není tak dobrý, jako ty původní výrobky, které jsou dnes velmi ceněné a napodobuje je spousta výrobců (Weber, Scumback atd.) - je tedy docela jedno, jestli si člověk koupí 5 let starý anglický V30 a nebo nový čínský - obojí je prý ve srovnání se starým celestionem šmejd.

6. Pracovní síla v Číně je prý nesrovnatelně lepší - produkce takřka bez chybných kusů - v UK to byly prý v průměru 2 vadné kusy na 60 výrobků, nyné jsou to 2 vadné kusy na tisíce výrobků. Repra také hrají všechny stejně. Produkce je velmi vyrovnaná ve kvalitě a zvuku.

7. i Alnico Blue, které se nyní dává do Voxe, se dělá v Číně !!!, při opravdu velké zátěži má pak jiný zvuk jako současný UK made celestion blue. Podle designera tohoto repra je tento čínský Blue daleko blíže původnímu blue ze šedesátého roku a nabízí tedy původnejší zvuk oproti nynějšímu anglickému blue - tohle potvrdilo, ale i vyvrátilo pár znalců repra, ti ale také potvrdili, že současný UK alnico blue je taky oproti tomu původnímu zvuku jinde. Vývoj repra Alnico Blue pro Vox trval 2 roky a repro bylo vyvíjeno přímo podle původních blue ze šedesátých let. Stejně jako s blue je to i s ostatními repry - ony se sice pořád jmenují stejně, jako modely ze šedesátých, sedmdesátých a osmdesátých let, ale hrají jinak. Trochu podobná je prý jen ta série Heritage, jinak hraje všechno jinak než ty repra před 30 lety - ikdyž ty repra nesou stejný název. Na druhou stranu se zase nebízí otázka, jestli je vůbec možné takovou věc posoudit - 30 let staré repro bude mít na 100% jiný zvuk už jen díky tomu stáří ikdyby se na něj ani nahrálo a tak je otázka, jak to vůbec srovnat (dnes jen podle pamětníků, kterým se ale stejně za 30 let změnil sluch a tak slyší jinak).
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

turbo_MaCk píše:není pravda, že by stáli v30 2x tolik, než dnes, kdyby se nedělali v číně.... Když se dělali v anglii, stáli furt úplně stejně...
Kecáš hlouposti. Když jsem chtěl kdysi G12T75, tak byl podstatně dražší než dneska V30 a to neberu v potaz devizový kurz, průměrnou mzdu a další věci. Navíc jsem je musel zaplatit předem (se slevou na veletrhu), a skoro čtvrt roku čekat mež přijdou z Anglie kontejnerem. Podotýkám že jsem je kupoval u tehdy výhradního (?) dovozce Dancefloor. O nakupování na netu nevěděl skoro nikdo nic... A není to pohádka z minulého století, ani netušíš jak šel za několik posledních let trh v ČR v tomto oboru dopředu (to bude tím že jsi měl tehdy jiné starosti, třeba tahat kačera.... ;-) )
Steve Yzerman
Kontaktovat uživatele:

qwer píše:o čínských a nečínských celestionech jsem toho už přečetl dost, protože mě tato problematika dost zajímala a dověděl jsem se spostu věcí, spoustu těch věcí někde napsali přímo zaměstnanci celestionu a nebo lidé, kteří třeba pracovali přímo na vývoji daného modelu.

1. teď se dělá v anglii pouze řada Heritage (cena v obchodech u nás cca 4,5t. Kč), Alnico Blue a Alnico Gold (cena v obchodech cca 9-10t. Kč), malá desítka greenback za 2,5t. Kč, malá desítka Gold (u nás jsem ji neviděl - předpokládaná cena tak cca 6t. Kč)

2. vše ostatní se dělá v číně v nové továrně, která patří Celestionu a dělají se v ní jen Celestion repra - nějaké cancy o dětech a hrstkách rýže tady může psát tak leda naprostý ignorant, který opravdu o světě neví ani ň.

3. firma celestion už přes 12 let patří asijské firmě

4. v posledních letech (10-15, možná i 20) byla výroba v anglii dosti neefektivní a nepříliš kvalitní... hodně se šetřilo i na materiálech... méně kvalitní magnety apod. to "nepříliš kvalitní" je spíše myšleno ve srovnání s těmi dřívějšími kusy.

5. žádný celestion, který se vyrobil za posledních minimálně 10 lej jak v anglii nebo v číně, není tak dobrý, jako ty původní výrobky, které jsou dnes velmi ceněné a napodobuje je spousta výrobců (Weber, Scumback atd.) - je tedy docela jedno, jestli si člověk koupí 5 let starý anglický V30 a nebo nový čínský - obojí je prý ve srovnání se starým celestionem šmejd.

6. Pracovní síla v Číně je prý nesrovnatelně lepší - produkce takřka bez chybných kusů - v UK to byly prý v průměru 2 vadné kusy na 60 výrobků, nyné jsou to 2 vadné kusy na tisíce výrobků. Repra také hrají všechny stejně. Produkce je velmi vyrovnaná ve kvalitě a zvuku.

7. i Alnico Blue, které se nyní dává do Voxe, se dělá v Číně !!!, při opravdu velké zátěži má pak jiný zvuk jako současný UK made celestion blue. Podle designera tohoto repra je tento čínský Blue daleko blíže původnímu blue ze šedesátého roku a nabízí tedy původnejší zvuk oproti nynějšímu anglickému blue - tohle potvrdilo, ale i vyvrátilo pár znalců repra, ti ale také potvrdili, že současný UK alnico blue je taky oproti tomu původnímu zvuku jinde. Vývoj repra Alnico Blue pro Vox trval 2 roky a repro bylo vyvíjeno přímo podle původních blue ze šedesátých let. Stejně jako s blue je to i s ostatními repry - ony se sice pořád jmenují stejně, jako modely ze šedesátých, sedmdesátých a osmdesátých let, ale hrají jinak. Trochu podobná je prý jen ta série Heritage, jinak hraje všechno jinak než ty repra před 30 lety - ikdyž ty repra nesou stejný název. Na druhou stranu se zase nebízí otázka, jestli je vůbec možné takovou věc posoudit - 30 let staré repro bude mít na 100% jiný zvuk už jen díky tomu stáří ikdyby se na něj ani nahrálo a tak je otázka, jak to vůbec srovnat (dnes jen podle pamětníků, kterým se ale stejně za 30 let změnil sluch a tak slyší jinak).
Díky za vyčerpávájící info...
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

rain píše:Kecáš hlouposti. Když jsem chtěl kdysi G12T75, tak byl podstatně dražší než dneska V30 a to neberu v potaz devizový kurz, průměrnou mzdu a další věci. Navíc jsem je musel zaplatit předem (se slevou na veletrhu), a skoro čtvrt roku čekat mež přijdou z Anglie kontejnerem. Podotýkám že jsem je kupoval u tehdy výhradního (?) dovozce Dancefloor. O nakupování na netu nevěděl skoro nikdo nic... A není to pohádka z minulého století, ani netušíš jak šel za několik posledních let trh v ČR v tomto oboru dopředu (to bude tím že jsi měl tehdy jiné starosti, třeba tahat kačera.... ;-) )
ok kupoval sem anglický seventy80 za cca 1500/kus... řek bych míň asi 1400...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Když jsme u toho, tak bych ještě dodal, že firma Vox prakticky zkrachovala na konci 80. let, veškeré technologie i ochrannou známku koupila firma Korg a hned vše stěhovala do Číny. Kde snad už v roce 1991,2 jela výroba na plný plyn. Takže s Vox to bude podobné.
A ještě bych si dovolil jednu perličku. Pamnětníci vědí, že naši severní sousedé, tehdejší Polská Lidová Republika už v druhé polovině 80. let byly západnímu kapitálu poněkud otevřenější, než my a třeba belgické slavné pivo Bavaria se vařilo už v roce 1986 v Polsku a také se tam vyráběly reproduktory Eminence a to ještě do nedávna a je dost možné, že ta výroba tam jede stále. Nevím, jestli funguje i nějaká továrna v USA a případně dál na východ. Ale posledních min. dvacet let se alespoň pro Evropu vyráběly repra Eminence v Polsku.

Jinak je fakt, že ještě tak před šesti, sedmi lety stály Celestiony skoro dvojnásobek. Daly se koupit pouze u Danceflor v Hradci. To si dobře pamatuji, ovšem kde se vyráběly nevím. Věřil bych té Číně. Jináč také věřím té dětské pracovní síle, nikoli lepší kvalitě.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no v cine vlastne makaji jen deti a stari si vali sunky doma :) jak to tak posloucham... myslim, ze bych par lidem dopral vylet do ciny... znam par lidi, kteri tam byli (a to treba i nekolik let) a kdyz se pak vratili do prahy, tak si pripadali jako na venkove opozdenem o 10 let... pravda je, ze kdyz se clovek dostane par kilometru od velkeho mesta, tak je to jakoby se ocitl v jinem stoleti, ale velka mesta proste jedou a 99% lidi si naprosto nedovede predstavit to, jak to tam ve velkych mestech vypada.

cina je bohuzel zeme, kde je clovek bud bohaty a jezdi si v prodlouzene verzi S-classe po ctyrproudovce kterou lemuji desetikilometrove zahony upravovanych kvetin (a takovych lidi je tam tolik, ze jsou ty silnice ucpane) a nebo je chudak, ktery jezdi do fabriky na starem odrenem kole delat repraky... nic mezi tim, tvrdy kapitalismus v komunisticke zemi. bachorky o detech pracujich nekde v drevene kulne za hrstku ryze slycham casto, ale ja si klidne ten vyrobek Made In China dopreju, stejne jako ten anglicky, ktery montoval nejaky vypity rowdie (kdo jiny by asi tak delal delnika,ze? to je jen nase predstavu, ze na zapade v tovarnach pracuji vedci v bilych plastich), dulezite je, jak to hraje... a za to, ze to nehraje, vetsinou muzou stejne spatne materialy a ne chyba v pracovni sile :)

myslim, ze v dnesni dobe, kde u vetsiny vetsich podniku vznikaji i divize, ktere maji za ukol vyzkoumat a hlavne upravit trvanlivost vyrobku tak, aby se co nejdrive po uplynuti zarucni doby rozpadly a zakaznik zakoupil novy vyrobek, by chtel clovek opravdu hodne, pokud by vyzadoval "kvalitu" - tu uz dnes ale clovek najde opravdu tak u vyrobcu, kteri vse delaji pomalu na kolene. smutne, ale bohuzel je to tak... dnes kvalitu vyrobku nejaka visacka s napisem, ktery zacina "made in", bohuzel neurcuje
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

myslim, ze v dnesni dobe, kde u vetsiny vetsich podniku vznikaji i divize, ktere maji za ukol vyzkoumat a hlavne upravit trvanlivost vyrobku tak, aby se co nejdrive po uplynuti zarucni doby rozpadly a zakaznik zakoupil novy vyrobek, by chtel clovek opravdu hodne, pokud by vyzadoval "kvalitu" - tu uz dnes ale clovek najde opravdu tak u vyrobcu, kteri vse delaji pomalu na kolene. smutne, ale bohuzel je to tak... dnes kvalitu vyrobku nejaka visacka s napisem, ktery zacina "made in", bohuzel neurcuje[/quote]

Jasně, s tím souhlasím. A hlavně, jestli má někdo někde napsané to: made in USA, tak to vůbec neznamená, že to není vyrobené v Číně. Navíc tu jsou i plagiáty takřka veškerého možného zboží, které často nebývají zas tak o moc horší než jejich originály, páč už to prakticky ani nejde.
Naposledy upravil(a) mmjuz dne 23.05.2009 10:01, celkem upraveno 1 x.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

ja tem napisum "made in" u vetsich firem neverim vubec - na 90% je to stejne vyrobene nekde v asii a nebo smontovane ze soucastek z asie

ja jsem slysel docela dost tady tech "made in" pribehu, alá firma ma na vyrobku "made in swiss" a vyrobky montuje v polsku z komponent z ciny apod.
Steve Yzerman
Kontaktovat uživatele:

qwer píše:no v cine vlastne makaji jen deti a stari si vali sunky doma :) jak to tak posloucham... myslim, ze bych par lidem dopral vylet do ciny... znam par lidi, kteri tam byli (a to treba i nekolik let) a kdyz se pak vratili do prahy, tak si pripadali jako na venkove opozdenem o 10 let... pravda je, ze kdyz se clovek dostane par kilometru od velkeho mesta, tak je to jakoby se ocitl v jinem stoleti, ale velka mesta proste jedou a 99% lidi si naprosto nedovede predstavit to, jak to tam ve velkych mestech vypada.
Tak ještě abych to upřesnil:
S těma dětma jsem to myslel s VELKOU nadsázkou. Samozřejmě, že tam nepracují jenom děti (a už vůbec né jen za rýži), ovšem nezlob se na mě, lidská práva tam nejsou na nevyšší úrovni (a o tom se nemá cenu bavit na hudebním foru). Ale pokud by tam ten Výrobní Faktor nebyl tak znatelně výhodnější, nikdy by tam ty fabriky nestavěli.
Stejně jako nechápu, jak se může vyplatit Renaultu poslat základ karoserie auta do Asie, tam na to nadělaj nějaké části, a opět posílají zpět do Francie (to bylo v době, kdy jsme si ho kupovali cca. 2005). To zůstává rozum stát.

Jinak ten topic byl myšlen tak, jestli v tom Bentonu jsou opravdu ty samé Celestion VINTAGE 30, které se u nás prodávají za 2640,- . Pokud ano, určitě si ho koupím a ty repráky vypreparuju.
a podotázka -> jestli když jsem si kupoval před půl rokem repráky, jestli to jsou standardní V30 (pokud tvrdíš, že se tam dělají už dlouho, pak je tato otázka zodpovězena)...
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

mmjuz píše:Jinak je fakt, že ještě tak před šesti, sedmi lety stály Celestiony skoro dvojnásobek. Daly se koupit pouze u Danceflor v Hradci. To si dobře pamatuji, ovšem kde se vyráběly nevím. Věřil bych té Číně. Jináč také věřím té dětské pracovní síle, nikoli lepší kvalitě.
Tehdy se právě ještě dělali v Anglii, Dancefloor si tam nechával naložit vždycky celý kontejner - proto to trvalo dlouho než se sešlo tolik objednávek - aby byla levnější doprava a cena mohla být taková jaká byla (na tu dobu skvělá) jinak u nás celestýny ani nešly pořádně sehnat, proto ve všech těch rožďálech a podobných věcech byly eminence...

No a co se harlejebentona týče.... proč si myslíte že výrobce kupuje reprák zrovna za 2700,- ? Jejich nákupní cena bude asi někde uplně jinde...
Steve Yzerman
Kontaktovat uživatele:

rain píše:
mmjuz píše: No a co se harlejebentona týče.... proč si myslíte že výrobce kupuje reprák zrovna za 2700,- ? Jejich nákupní cena bude asi někde uplně jinde...
100%. Když to kupuje po tisících, tak je jasný že 2700 stát nebudou. Ale i tak mi to příjde strašně pod cenou...
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

na celestionu je prave vtipne to, ze na reprak priplacen nalepku s nejakym napisem, kde se objevi slovo "Englan" a o číně tam nic není, ale když se podíváš z boku na magnet, tak by tam měla být malinká nálepka s nápisem Made in China a nějaké jiné údaje... takže to omrkni... půl roku starý V30 ale usí být z číny, pokud tedy neležel několik let někde ve skladě...

jinak dodrzování lidských práv v číně na debatu není, je to samo průser a myslím, že se nenajde vzdělaný člověk, který by tvrdil opak :( ale s tím člověk bohužel nic nenadělá. U nás to byl myslím před dvaceti lety s lidskýma právama taky průser a kdybych žil tehdá někde v amerů, tak bych třeba výrobkama z komunistické země ČSSR taky opovrhoval a tvrdil, že si nebudu kupovat výrobky ze země, která své obyvatelstvo dusí a na výplatu jim rozdá nějaké hloupé se zahraniční měnou nesměnitelné papírky, se kterýma pak mužou stát akorát tak frontu na hajzlpapír a jednou za rok frontu na pomeranče... přijde mi, že jsme se docela rychle dostali na úroveň těch texasanů s přizvedlým nosíkem a trochu zapomněli na ten komunistický hnus a na to, že nás celý moderní svět bral kdysi (a třeba i pořád bere) jako rudé idioty a teď se díváme na lidi, kteří na tom jsou teď stejně jako my před dvaceti lety, přes prsty a myslíme si o nich, že jsou to kreténi, kteří někde makají za rýži a nic neudělají pořádně. Pracovní sílu bych prostě neřešil, jde o materiálny a kontrolu - to je klíč k úspěchu a nebo oprátka... Jestli mě Audi smontuje turek v německu a nebo maďar v madarsku je mi jedno, hlavně že to bude jezdit... když mě ho časem smontuje čínan a bude to jezdit, tak se taky nebudu zlobit... a k tomuhle to bohužel kráčí a člověk s tím neudělá vůbec nic. evropani makat nebudou, západní měny rostou uměle kvůli zisku akciových trzích, smyšlené ničím nepodložené peníze... jednou to stejně skončí tak, že se tady budou vyrábět auta pro čínu a my budeme dostávat tu rýži a budem za ni rádi.

No nic, zpátky k tématu :) už jsem opravdu silně OT
Steve Yzerman
Kontaktovat uživatele:

qwer píše:na celestionu je prave vtipne to, ze na reprak priplacen nalepku s nejakym napisem, kde se objevi slovo "Englan" a o číně tam nic není, ale když se podíváš z boku na magnet, tak by tam měla být malinká nálepka s nápisem Made in China a nějaké jiné údaje... takže to omrkni... půl roku starý V30 ale usí být z číny, pokud tedy neležel několik let někde ve skladě...
Joooo, přensě tak to je ! Na magentu byla nálepka "made in china" a já se tenkrát strašně rozčílil z důvodu, né že je to vyrobené v Číně, ale že v tom obchodě bylo jasně napsané, že se vyrtábějí v UK!! To mě strašně tenkrát naštvalo (není to dokce protizákonné, lhát o zemi původu?). Ale ted jsem spokojenej, hrajou super. Ale nemůžu je srovnat se starými vintagemi, protože jsem je slyšel jen párkrát...

P.s.: Dobrá myšlenka :) Kamera chválí...
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“